Ετικέτες

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

72%: η τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των πολυεθνικών

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Νοεμβρίου 2, 2012
72%: η τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των πολυεθνικών64%: Επικίνδυνα τα ανώνυμα γενόσημα που φέρνει η δραστική – 81%: Εμπιστευόμαστε το επώνυμο ελληνικό φάρμακο
Η τρόικα δεν κόπτεται για την Υγεία μας. Θέλει να μας επιβάλει τη συνταγογράφηση φαρμάκων με την δραστική ουσία για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα! Αυτό πιστεύουν περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες που απάντησαν σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία πρέπει να διαβαστεί με προσοχή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πριν αποφασίσου αν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της τρόικας.
Με δυο λόγια, είναι σαφές ότι οι Έλληνες έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνα είναι τα ανώνυμα γενόσημα που θέλει να μας ταΐζει η τρόικα, θέλουν το γιατρό τους να τους συνταγογραφεί συγκεκριμένο, επώνυμο φάρμακο και όχι δραστική ουσία, εμπιστεύονται απόλυτα το ελληνικό φάρμακο και θεωρούν ότι η τρόικα θέλει να θυσιάσει την Υγεία μας για να προωθήσει τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών

Η Google τιμά τον Οδυσσέα Ελύτη

Η Google τιμά τον Οδυσσέα Ελύτη


http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/ARMY_CULTURE/Screen%20shot%202012-11-02%20at%2012.37.24.png«Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»!
Με σύμβολα, μια ελιά, ένα τσαμπί σταφύλια κι ένα καράβι, η Google αφιερώνει την πρώτη της σελίδα στο Νομπελίστα ‘Ελληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη που γεννήθηκε σαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου, πριν από 101 χρόνια, το 1911.
Γιατί ο ποιητικός λόγος του Ελύτη είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ;
«Γιατί μέσα στη σύγχρονη καταστροφολογία, ο λόγος του φέρνει ελπίδα. Γιατί η ταπείνωση που νιώθουμε είναι άδικη και ο ποιητής την ανατρέπει. Γιατί η Ελλάδα, από την αρχαιότητα ως σήμερα, γεννοβολά στοχαστές και ποιητές», ισχυρίζονται οι σύγχρονοι μελετητές του έργου του ποιητή, που το 1979 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας και θεωρείται από τους σημαντικότερους ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του τριάντα.
«Γράφει ελληνικά ποιήματα ξέροντας ότι τοποθετείται στην ποίηση της Ευρώπης. Κι αυτό όχι από φιλοδοξία, αλλά από φυσική συγγένεια», εξηγεί η σύντροφος του ποιητή, ποιήτρια και η ίδια, Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Και ίσως στην απάντηση βρίσκεται η εξήγηση για το σημερινό αφιέρωμα της Google.
Ο Οδυσσέας Ελύτης έφυγε από τη ζωή στις 18 Μαρτίου του 1996 από ανακοπή καρδιάς αφήνοντας πίσω του πλούσια λογοτεχνική κληρονομιά.

Ρωσία: «Επιστροφή στην εποχή του Στάλιν» καταγγέλλουν ΜΚΟ

undefined

 


 

 
 
Η δίκη Ρώσων διαδηλωτών σηματοδοτεί μια «επιστροφή στην εποχή του Στάλιν», καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις.
 

Κομμένα τα σάντουιτς. Καρύδια με μέλι για πρωϊνό.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 2, 2012
Το σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, είναι ωρολογιακή βόμβα αργής δράσης
Μόλις ένα σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί μπορεί  να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν οι Καναδοί επιστήμονες.

Μελέτησαν την επίδραση των πλούσιων σε λίπη σάντουιτς στην υγεία εθελοντών. Τα πειράματα έδειξαν ότι η κατανάλωση τέτοιας τροφής στο πρωινό δυσκολεύει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων έως το γεύμα. Ενώ η τακτική κατανάλωση σάντουιτς με υψηλές θερμίδες απειλεί εν γένει με αθηροσκλήρωση. Η έρευνα, που διεξήχθη υπενθυμίζει ότι οι διατροφικές συνήθειες βρίσκονται στη βάση των ασθενειών του καρδιαγγειακού.

Πάμπλουτοι οι Κινέζοι βουλευτές

Πριν από ένα χρόνο, όλοι προέβλεπαν την κινεζική διαδοχή, που τώρα αναμένεται για τα μέσα Νοεμβρίου, να είναι μια τεχνοκρατική ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. Αντί αυτού, υπάρχουν συνεχείς προσκρούσεις στη διάρκεια της διαδικασίας. Ξεκίνησε το Μάρτιο με την αποπομπή ενός εκ των πριγκιπων του Κόκκινου Στέμματος, Bo Xilai, και τις επακόλουθες δίκες εναντίον του αρχηγού της αστυνομίας, Wang Lijun και της γυναίκας του, που καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία Neil Heywood.

Απόσπασμα από τo βιβλίο του Greg Smith, Why I Left Goldman Sachs: A Wall Street Story

\

"Throughout the 2000s, Wall Street structured complex derivatives to help European governments such as Greece and Italy mask their debt and make their budgets look healthier than they actually were. These deals generated hundreds of millions of dollars in fees for the banks, but ultimately helped these countries kick the can, and their problems, down the road. Failing to address these problems culminated in the European sovereign debt crisis that the world is trying to deal with today.

Ελληνική Φέτα

 

Η πλήρης γελοιοποίηση της Κοινοτικής «προστασίας» της ελληνικής φέτας
undefined
Η προσεκτική, επίμονη προσπάθεια για την ανάδειξη του τεράστιου ποιοτικού δυναμικού της ελληνικής παραγωγής πάντοτε ανταμείβεται ιδίως όταν επιπρόσθετα, χαρακτηρίζεται και από συνέπεια, σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνονται σε ισχυρό βαθμό, σε μια ιδιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε την δραστηριότητα της πριν από τρείς δεκαετίες, στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων, εγκατεστημένη στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης – την γαλακτοπαραγωγική καρδιά της Ελλάδος.

Η βιβλιοδεσία από το Βυζάντιο ως τη σύγχρονη εποχή


 της Ελίνας Γαληνού
Τα δείγματα βυζαντινών και μεταβυζαντινών βιβλιοδεσιών που χρονολογούνται από τον 11ο έως τον 19ο αιώνα, βεβαιώνουν ότι το βιβλίο και η βιβλιοδεσία στην Ελλάδα, έχουν γράψει μακρόχρονη Ιστορία.
Η ιστορική διαδρομή που διάνυσε η βιβλιοδεσία, περνάει οπωσδήποτε μέσα από την ανάπτυξή της στην Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή, ενώ έχει πολλά να διδάξει και στον σύγχρονο κόσμο. Μοναδικά κομμάτια από το υλικό της Συλλογής χειρογράφων και παλαιοτύπων του Βυζαντινού Μουσείου, την Ελληνική Βιβλιοθήκη και την πλούσια συλλογή του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Στάικου που ανήκει στο Κ.Ι.Ωνάση, βρίσκονται εδώ και ένα μήνα στο Βυζαντινό Μουσείο για να μας ξεναγήσουν στην τέχνη της βιβλιοδεσίας ως εικαστικό φαινόμενο και συγχρόνως, ιστορικό τεκμήριο που εξελίσσεται μέσα στον χρόνο..

ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ



undefined
το θρυλικό αντιτορπιλικό ΛΕΩΝ-54
Από το ημερολόγιο ενός ναύτη
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
(αφιερωμένο σε όσους έχουν υπηρετήσει την θητεία τους στο Πολεμικό Ναυτικό)

Α’ Μέρος
Α΄ ΞΙΦΙΑΣ
5 Απριλίου 1981-Κυριακή
Α/Τ ΛΕΩΝ- ΡΟΔΟΣ
Πρωινές εργασίες και το μεσημέρι εξόδου, αφού κατάφερα να εξασφαλίσω την απαιτούμενη άδεια. Κάνω μια βόλτα στην παλαιά πόλη και στο κάστρο του Μεγάλου Μάγιστρου και επισκέπτομαι το πολύ ενδιαφέρον aquarium-ενυδρείο στην άκρη της προκυμαίας. Συνέχισα με κατεύθυνση την πλαζ, όπου είχαμε δώσει ραντεβού με την Jolanda. Ψάχνοντας τα σημάδια που είχα βάλει, βρήκα περίπου το στίγμα του σημείου. Υπάρχουν διάφοροι λουόμενοι, αλλά στο σημείο αυτό κάθεται με το μαγιό

ΚΙΝΑ: «Η Μουσική στο πέρασμα των αιώνων»

undefined

Επιμελείται-γράφει ο μουσικός
Χρήστος Δημ. Γεωργακόπουλος

Στην Κίνα από τη νεολιθική εποχή, την 3η χιλ. π. χ., εμφανίζεται ένας πρώτος υψηλός πολιτισμός με τους 5 μυθικούς αυτοκράτορες. Στον παλαιότερο απ’ αυτούς, τον Χουάνγκ-Τι αναφέρεται ο μύθος της ανακάλυψης της γραφής και της μουσικής. Η μουσική είναι αριθμητικά οργανωμένη, ο βασικός της φθόγγος χουάνγκ-κούνγκ σχηματίζει ταυτόχρονα τη βάση του γενικού συστήματος μέτρησης. Σ’ αυτόν αντιστοιχεί το μήκος του πρώτου αυλού, που κατά το μύθο έκοψε ο υπουργός Λίνγκ-Λουν από ένα δυτικό δάσος μπαμπού και τον έφερε στην Κίνα. Στην πραγματικότητα η Κίνα παρέλαβε το τονικό της σύστημα από τη Δύση (ασιατικά κέντρα πολιτισμού και παραδόσεις της Μεσοποταμίας). Το σύστημα αυτό ήταν πεντατονικό και ήδη την εποχή της δυναστείας Χσία (1800-1500 περ.) εμφανίζεται ένας πρόγονος του πεντάχορδου οργάνου κίν.

«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» (1931) του ποιητή Κώστα Βάρναλη


Γράφει για το «Περί Τέχνης ο Λόγος»
ο Καθηγητής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
μέλος του Ε.Ε.Π. του Ιδρύματος
Γρηγόριος Ι. Σ. Καρυδάς

Στο έργο αυτό, όπως το ξεδιπλώνει ο μαέστρος της σκέψης και της γραφής Κ. Βάρναλης, γίνεται ολοφάνερο πως αυτοί που οδήγησαν στο θάνατο το Σωκράτη<!--[if !supportFootnotes]-->[1] δε φοβήθηκαν τόσο τον ίδιο και τα κηρύγματά του, όσο όλους τους άλλους που επηρέαζε με τα λόγια και τα έργα του, ο σπουδαίος αυτός, εξ Αθηνών ορμώμενος, πρόδρομος της Διαλεκτικής<!--[if !supportFootnotes]-->[2], ερευνητής εννοιών και ηθικών προβλημάτων, ο φιλόσοφος, όπως προαναφέραμε, Σωκράτης. Η αυστηρή ποινή που του επέβαλλαν είχε ένα και μοναδικό σκοπό, τον εκφοβισμό όλων των οπαδών της σκέψης του νυν και μελλοντικών. Αν και υπηρέτησε σε διάφορα δημόσια αξιώματα επί εποχής Δημοκρατικών, καθώς και επί εποχής των Τριάκοντα Τυράννων, κατηγορήθηκε εντελώς παράδοξα από τους πρώτους ως άθεος και ως διαφθορέας της νεολαίας του καιρού του.

Η άγνωστη ανθρώπινη κουκκίδα

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Είμαι βέβαιος, πως όλοι σας, όπως και εγώ, έχουμε δει από παιδιά ακόμη, δεκάδες φορές στα επετειακά αφιερώματα της τηλεόρασης για το 1940, εκείνα τα ασπρόμαυρα φιλμάκια από το μέτωπο. Τα έχουμε δει τόσες πολλές φορές, που τα πρόσωπα των στρατιωτών εκείνων, είναι πλέον αναγνωρίσιμα και οικεία, σαν παλιοί φίλοι που μεγαλώσαμε μαζί τους.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948.

Επί επτά συναπτές δεκαετίες γίνεται πολύς και εκτενής λόγος για το ζήτημα των κατοχικών δανείων. Έχει αναλωθεί πολύ μελάνι και πολύς θυμός γύρω απ' αυτό. Έχουν λεχθεί πολλά και ποικίλα, άλλοτε εγγύτερα προς την πραγματικότητα και άλλοτε χωρίς να έχουν καμιά επαφή μ' αυτήν. Το ζήτημα είναι απολύτως υπαρκτό και εκείνο που είναι μοιραίο να προκαλεί πολυγνωμίες είναι το ύψος των δανείων.

Πρόκειται για χρηματικές προκαταβολές που εξαναγκάστηκε το ελληνικό κατοχικό κράτος να δίνει στους κατακτητές, ακριβώς ως δάνεια που επρόκειτο να εξοφληθούν μετά το τέλος του πολέμου. Η αξίωση αυτή δεν είναι ούτε επανορθώσεις ούτε αποζημιώσεις για θύματα και πάσης φύσεως απώλειες ή ζημίες. Καθαρά πρόκειται για νομική μορφή δανείου που όφειλε να επιστραφεί από τη μεταπολεμική γερμανική κυβέρνηση, ως νόμιμη διάδοχο του χιτλερικού καθεστώτος, το οποίο είχε δεσμευθεί να το πράξει. Αυτά ως προς τη Γερμανία, διότι ως προς την Ιταλία το θέμα έχει άλλη διάσταση

ΕΠΙΚΥΝΔΥΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ-Why Iran Should Get the Bomb

Nuclear Balancing Would Mean Stability
The past several months have witnessed a heated debate over the best way for the United States and Israel to respond to Iran's nuclear activities. As the argument has raged, the United States has tightened its already robust sanctions regime against the Islamic Republic, and the European Union announced in January that it will begin an embargo on Iranian oil on July 1. Although the United States, the EU, and Iran have recently returned to the negotiating table, a palpable sense of crisis still looms. 

It should not. Most U.S., European, and Israeli commentators and policymakers warn that a nuclear-armed Iran would be the worst possible outcome of the current standoff. In fact, it would probably be the best possible result: the one most likely to restore stability to the Middle East.