Ετικέτες

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ρωσία: «Επιστροφή στην εποχή του Στάλιν» καταγγέλλουν ΜΚΟ

undefined

 


 

 
 
Η δίκη Ρώσων διαδηλωτών σηματοδοτεί μια «επιστροφή στην εποχή του Στάλιν», καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις.
 
 
 
Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν σήμερα ότι η δικαστική υπόθεση κατά Ρώσων διαδηλωτών στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη συμμετοχή τους σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 Μαΐου κατά του νυν προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι απολύτως «κατασκευασμένη» και σηματοδοτεί μια «επιστροφή στην εποχή του Στάλιν».
"Θα είναι μια δίκη εναντίον του καθενός μας», σημείωσε η πρόεδρος της οργάνωσης Ελσίνκι, Λιουντμίλα Αλεξέγεβα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά την οποία σημείωσε ότι η δίκη αυτή σηματοδοτεί «ένα στάδιο κλειδί στην αλλαγή του καθεστώτος προς το χειρότερο».
"Αυτό θυμίζει την εποχή του Στάλιν με τις δίκες που είχαν αξία για τον παραδειγματισμό των άλλων και γίνονταν με κατασκευασμένες κατηγορίες», πρόσθεσε.
Συνολικά 18 άνθρωποι κατηγορούνται ότι μετείχαν σε «μαζικές ταραχές» και σε συγκρούσεις με την αστυνομία σε διαδήλωση που έγινε κατά του Πούτιν στις 6 Μαΐου στη Μόσχα. Σε αυτούς μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ως 10 ετών.
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν φυλακιστεί από το καλοκαίρι και η δίκη τους «θα αρχίσει τον Ιανουάριο ή ακόμη πιο αργά», σημείωσε η Αλεξέγεβα.
"Δεν σημειώθηκαν μαζικές ταραχές κατά τη διαδήλωση αυτή. Η αστυνομία συνέλαβε αυτούς που αμύνονταν στα χτυπήματα των αστυνομικών με ρόπαλα», πρόσθεσε.
"Αυτό δείχνει μια επιστροφή στην εποχή του Στάλιν. Η εξουσία θέλει να προκαλέσει φόβο» στους αντιπολιτευόμενους, σημείωσε από την πλευρά του ο Βάλερι Μπόρστσεφ, μέλος επίσης της οργάνωσης Helsinki.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου