Ετικέτες

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Έτσι «ντρίμπλαρε» η Τουρκία τις κυρώσεις κατά Ιράν…

Τον περασμένο μήνα, στην Τουρκία, είχε ξεσπάσει ένα ακόμα σκάνδαλο που καλύφθηκε από τον αχό των τοπικών εκλογών και της νίκης Ερντογάν. Επρόκειτο για μια διαρροή από το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, βάσει της οποίας αποκαλύπτονταν λεπτομέρειες για την παράνομη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του Ιρανού επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ.
Μέσω του εν λόγω επιχειρηματία είχαν εξευρεθεί τρόποι παράκαμψης των οικονομικών κυρώσεων προς το Ιράν. Το συνολικό ποσό που «ξεπλύθηκε», ουσιαστικά, έφτασε τα 87 δισ. δολάρια. Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν άλλα 12 δισ. δολάρια από συναλλαγές στον τομέα της ενέργειας, όπου οι πληρωμές γίνονταν σε χρυσό.

Η Ουκρανία και η γεωπολιτική του Αττίλα

Arnaud Fournet στο Iran French Radio       (μτφ. Κριστιάν)

Ο BHL στην Ουκρανία
Τα βιβλία της ιστορίας έλεγαν μια φορά και ένα καιρό ότι όπου πέρναγε ο Αττίλας, το χορτάρι δεν ξαναέβγαινε. Έλεγαν επίσης ότι η πολιτική που εφαρμοζόταν από τον Αττίλα είχε ως αρχή να εκκαθαρίσει κάθε πληθυσμό γύρω από την αυτοκρατορία του σε δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Και έτσι, κανένας αιχμάλωτος, κανένας σκλάβος, κανένας λιποτάκτης δεν μπορούσε να ελπίζει να βρει καταφύγιο κάπου, αν κατά τύχη τον είχε πάρει η επιθυμία να ξεφύγει από τη βέργα του τρομερού δικτάτορα. Ως αποτέλεσμα, η Ανατολική Ευρώπη γνώρισε μια σοβαρή δημογραφική ύφεση, ολόκληροι λαοί, όπως οι Θράκες εξαφανίστηκαν και ξανακατοικήθηκε από Σλάβους, και επίσης Ούγγρους που ήρθαν από την μακρινή ανατολή.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (ΠΙΘΑΝΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ) (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Η Ευρώπη μετά την Ουκρανία

Laidi Zaki 
Οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να διατυπώσουν ένα νέο στρατηγικό δόγμα ασφαλείας
Γυναικείες παρουσίες στα οδοφράγματα που έχουν υψώσει στο Ντόνετσκ οι υπέρμαχοι της προσάρτησης στη Ρωσία
Οταν ενσκήπτουν αναπάντεχες κρίσεις, οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν πως τίποτε πλέον δεν θα είναι το ίδιο: στο ίδιο συμπέρασμα συγκλίνουν και τώρα πολλοί Ευρωπαίοι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Εχουν όμως δίκιο;Παρ’ όλο που οι ευρωπαίοι ηγέτες σχεδόν ομόφωνα καταδίκασαν τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι απόψεις και οι εκτιμήσεις διίστανται σχετικά με το κατά πόσο η Ρωσία αποτελεί όντως απειλή. Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής πιστεύουν πως έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν λόγω της συμπεριφοράς του Κρεμλίνου, ενώ η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία παραμένουν επιφυλακτικές όσον αφορά το αν πρέπει να λάβουν μια στάση σύγκρουσης απέναντι στην κυβέρνηση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν - μια στάση που ουσιαστικά υιοθετούν χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, που δεν εξαρτώνται ενεργειακά από τη Ρωσία.

ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ-1 (ΔΥΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ) (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Deutsche Welle: Τι ήθελε στο Κίεβο ο επικεφαλής της CIA;
«Οι ΗΠΑ κατευθύνουν τις ενέργειες της Ουκρανίας» λέει η Μόσχα
Η αστυνομία συγκρούεται με φιλορώσους διαδηλωτές. (Πηγή: EPA/OLGA IVASHCHENKO)
Ρωσικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο αρχηγός της CIA Τζ. Μπρέναν μετέβη το Σάββατο μυστικά στο Κίεβο. Η Μόσχα επιρρίπτει στην μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ ότι οργάνωσε την επιχείρηση ενάντια στους ρώσους αυτονομιστές, σύμφωνα με άρθρο της Deutsche Welle.

Πρόκειται για μια είδηση που χρειαζόταν επειγόντως το Κρεμλίνο, παρατηρεί το Der Spiegel, σχολιάζοντας την είδηση των ρωσικών ΜΜΕ που ήθελαν τον επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν να μεταβαίνει το περασμένο Σαββατοκύριακο με απόλυτη μυστικότητα στο Κίεβο, εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία. Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κάλεσε την Ουάσιγκτον να τοποθετηθεί αναφορικά με τον στόχο της επίσκεψης του αρχηγού της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας. Για το Κρεμλίνο, το σενάριο είναι απλό: Ο Μπρέναν έφτασε στο Κίεβο το Σάββατο και λίγο αργότερα, ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ προανήγγειλε την«αντιτρομοκρατική επιχείρηση» εναντίον των ρώσων αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ και άλλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας. Από την ρωσική οπτική γωνία, «βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη απόδειξης ότι οι ΗΠΑ κατευθύνουν σε μεγάλο βαθμό τις ενέργειες της ουκρανικής κυβέρνησης». 

Τι θα κάνουν οι Ρωσσικές δυνάμεις οψέποτε διασχίσουν τα Ουκρανικά σύνορα –What Would Russian Troops Do Once They Cross the Ukrainian Border?



IF RUSSIA DECIDES TO INVADE EASTERN UKRAINE, EXTENDING ITS GRIP ON ITS NEIGHBOR’S TERRITORY FROM THE CRIMEAN PENINSULA TO ITS EASTERN AND SOUTHERN PROVINCES, HOW WOULD IT DO SO?
Since Russia invaded and annexed Crimea, the prospect of a full-fledged Russian invasion has gained new currency with Ukraine’s government locked in a bitter stand-off with separatists in the country’s east. Pro-Russian activists and gunmen have seized government buildings there, and while the government in Kiev has pledged to oust them, that ultimatum has so far gone unenforced.

Many observers speculate that the seizure of government buildings have come at the behest of Moscow — senior U.S. officials have claimed as much – in order to stir up a pretext for invasion. Once Moscow’s agents have sowed sufficient chaos, the thinking goes, Russian forces will swoop in from their positions just outside Ukraine’s borders and restore the peace, selling their invasion as a peacekeeping mission.

Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ -3 (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Εξι τανκς με ρωσική σημαία εισήλθαν στο Σλαβιάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας
Η ουκρανική κυβέρνηση επιχειρεί στρατιωτικά την απομάκρυνση των φιλορώσων στο Ντονέτσκ
Έξι τανκς, σύμφωνα με τις διαθέσιμες αναφορές των ουκρανικών δυνάμεων, με υψωμένη τη ρωσική σημαία μπήκαν στο Σλαβιάνσκ, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο από φιλορώσους ενόπλους στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.
Ξεχωριστές αναφορές θέλουν και το κτίριου του δημοτικού συμβουλίου της πόλης του Ντονέτσκ να πέφτει στον έλεγχο φιλορώσων, ενώ το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για «εξαγωγή τρομοκρατίας».
Την ίδια ώρα, επτά τανκς με την ουκρανική σημαία έκαναν «βόλτα» στο Κραματόρσκ, νότια του Σλαβιάνσκ, με τις παράλληλες επιδείξεις δύναμης να συνθέτουν το σκηνικό της τετραμερούς συνάντησης στη Γενεύη την Πέμπτη.

Αλληλοκατηγορούνται ΗΠΑ – Ρωσία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία


REUTERS/JIM BOURG
Ο Τζον Κέρι φτάνει στην Γενεύη για να πάρει μέρος στην τετραμερή συνάντηση για την Ουκρανία.
Λίγες ώρες πριν την τετραμερή συνάντηση αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, Ρωσίας, Ε.Ε. Ουκρανίας, στη Γενεύη για τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία, ΗΠΑ και Ρωσία επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες.
Νωρίτερα η επιχείρηση του Κιέβου ενάντια των φιλορώσων αυτονομιστών πήρε άλλη τροπή όταν έξι τεθωρακισμένα οχημάτα που είχαν σταλεί στην επαρχία Ντόνετσκ παρέλασαν με ρωσική σημαία  και πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν καταλήφθηκαν αλλά οι στρατιώτες αυτομόλησαν στους αυτονομιστές.

Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ -2 (Μικρή συλλογή άρθρων + VIDEO)


Α)“Ανεξάρτητη Δημοκρατία” ανακήρυξαν το Ντόνετσκ οι πολίτες – οπλοστάσιο φασιστών βρέθηκε από τις πολιτοφυλακές στην Οδησσό.

donetsk-peoples-republic-01-16-04-14Αυτή είναι η σημαία της ανεξάρτητης δημοκρατίας του Ντόνετσκ την οποία ανακήρυξαν οι πολίτες και απαιτούν δημοψήφισμα για την αναγνώριση της. Εν τω μεταξύ στην Οδησσό εντοπίστηκε κρυσφήγετο φασιστών με βόμβες μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα εφόδια αυτά σε ανοιχτή διαδήλωση πολιτών ώστε να δώσουν αφορμή στον στρατό να πυροβολήσει όπως έγινε στην Μαριούπολη.


Όπως έγινε και στην Ελλάδα όπου προβοκάτορες εισχωρούσαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές για να δώσουν αφορμή στις αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν.

molotov-cocktails-16-04-14

http://www.olympia.gr

=================================================================================================================================================================================================================================================
Β)Νύχτα τρόμου στην Μαριούπολη!

Πυροβολισμοί κατα διαδηλωτών – πληροφορίες για 3 νεκρούς και 4 τραυματίες!
Οργή κατα της χούντας του Κιέβου σε όλη την Ουκρανία. Αναμένονται οι αντιδράσεις της Ρωσίας.
Οι διαδηλωτές πυροβολήθηκαν απο στρατιώτες στην στρατιωτική βάση της Μαριούπολης που βρίσκεται ακόμα υπό ναζιστικη κατοχή.

http://www.olympia.g

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ (ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ;)


πουτιν

Βόμβες κατά της Τιμοσενκο εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Πούτιν μιλώντας σε πανεθνικό δίκτυο. Τόνισε ότι την γνωρίζει προσωπικά και ξέρει πως έχει θέμα με την ψυχική της υγεία, ενώ είχε το θράσος να καλέσει τις ένοπλες δυνάμεις να πυροβολήσουν Ρώσους.

20 χρόνια από τη νύχτα θρίλερ, που οδήγησε 300 Βορειοηπειρώτες σ τα κρατητήρια



20 χρόνια από τη νύχτα θρίλερ, που οδήγησε 300 Βορειοηπειρώτες στα κρατητήρια
Πέρασαν 20 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, από την νύχτα θρίλερ ή όπως μπήκε στην ιστορία του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού: «Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου». Σαν αποτέλεσμα της επιχείρησης «blic» της αστυνομίας και των μυστικών αλβανικών υπηρεσιών, στις 10 το βράδυ σε όλο το βορειοηπειρωτικό χώρο, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια 300 Βορειοηπειρώτες. Κάτι το πρωτάκουστο, το τρομερό. Μερικοί αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μερικές ώρες, μερικοί μετά από μερικές νύχτες, ενώ πέντε ηγέτες της οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ οδηγήθηκαν στα κρατητήρια και δικαστήκαν με την περίφημη «δίκη παρωδία» των Τιράνων.
Ακολούθησε το πρώτο ανακοινωθέν της Ομόνοιας για συμπαράσταση και ομοψυχία όπου και παραθέτουμε:

Λαντζέρηδες του Λάτση…



Ο πατέρας του αποκαλούσε δημοσίως τον εθνάρχη Τριανταφυλλίδη, μαλάκα. Οι περισσότεροι πολιτικοί της εποχής του κάθονταν μπροστά του σε στάση προσοχής. Το ίδιο έκανε και η δικαιοσύνη, ακόμα και όταν σκότωνε ανθρώπους για το κέρδος.
Λόγω του νεποτισμού που ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα, μετά τον πατέρα μας προέκυψε ο γυιός Λάτσης. Η στάση των πολιτικών και της δικαιοσύνης δεν άλλαξε απέναντι στον γυιό. Αφού δημιούργησε την EUROBANK με την εξαγορά της τράπεζας ΕΡΓΑΣΙΑΣ, μας φέσωσε κάποια δισ. Είχε όμως προηγουμένως κατασκευάσει το μεγαλύτερο αυθαίρετο στην Ευρώπη, το MALL και είχε αγοράσει και μερικά άλλα “φιλέτα” στον ίδιο δήμο, το Μαρούσι. Τα οποία μάλλον του τα έκαναν δώρο παρά ότι τα αγόρασε, μπορείς να πεις. Το MALL δε στέκει αγέρωχο, άσχημο και παράνομο μέχρι σήμερα παρά την απόφαση του ΣτΕ.

Δημιουργείται ξενώνας κακοποιημένων γυναικών στα Χανιά

Δημιουργείται ξενώνας κακοποιημένων γυναικών στα Χανιά


Στη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας και στήριξης κακοποιημένων γυναικών προχωρούν οι αρμόδιοι φορείς στα Χανιά.
Όπως ανέφερε η κα Μαργαρίτα Μπατάκη, υπεύθυνη του ξενώνα για τον δήμο, στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 και για το 2013 στα Χανιά υπήρξαν 21 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, εκ των οποίων οι 20 από γυναίκες και η μία από άνδρα.
Ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών στα Χανιά θα λειτουργήσει στο πλαίσιο 61 δομών που υπάρχουν και είναι:

Αλεξανδρούπολη: Πέταξαν γουρουνοκεφαλή σε τζαμί!




Σάλος έχει προκληθεί στην Αλεξανδρούπολη μετά το απίστευτο περιστατικό με τη ρίψη γουρουνοκεφαλής εντός χώρου λατρείας των Μουσουλμάνων στην περιοχή Άβαντος πριν από λίγες ημέρες, πράξη άκρως προσβλητική για όσους έχουν ασπαστεί τη συγκεκριμένη θρησκεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του thrakitoday.com, η πράξη αυτή προκάλεσε την οργή του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ. Άνθιμο, ο οποίος καταδίκασε την ενέργεια, τονίζοντας πως είναι «αναγκαίο να αποβληθούν απολυτότητες και οξύτητες».

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Οι Ελβετοί για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
Την ανάγκη επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα επισήμανε ο πρόεδρος της Ελβετικής Επιτροπής για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, καθηγητής Ντουσάν Σιντιάνσκι, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με θέμα «Η Ευρώπη και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα- Κοινός τόπος».
Κατά την ομιλία του, ο δρ. Σιντιάνσκι αναφέρθηκε στην αντίθεση της Ελβετικής Επιτροπής στη νομική διεκδίκηση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζοντας ότι είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου, σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, καθώς και με την ενημέρωση της κοινής γνώμης, ιδιαίτερα στη Βρετανία.

DNA από… κατεψυγμένα μαμούθ στη δυτική Μακεδονία!




Αναλύσεις DNA από κατεψυγμένα μαμούθ στη Σιβηρία, μελέτες για τη χρήση των ελεφάντων από τους ανθρώπους στην αρχαιότητα, αλλά και αναπαραστάσεις της μάχης των μαμούθ για την κυριαρχία του πιο δυνατού στη φύση θα παρουσιαστούν στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 9 Μαΐου στη δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα τα Γρεβενά, τη Σιάτιστα και την Πτολεμαΐδα.

Η αναγεννησιακή γητεύτρα Λουκρητία Βοργία




Η αναγεννησιακή γητεύτρα Λουκρητία Βοργία  


Μια από τις αινιγματικότερες γυναίκες όλων των εποχών!

Η διαβόητη δούκισσα της αναγεννησιακής Ιταλίας, γνήσιος απόγονος μιας από τις πιο μισητές δυναστείες της Ευρώπης, των Βοργίων, έχει διχάσει τους ιστορικούς όσο λίγα πρόσωπα της εποχής.Κόρη του κατοπινού πάπα Αλέξανδρου ΣΤ’, η δούκισσα της Φεράρα μπλέχτηκε σε όλα τα σκάνδαλα και τις ραδιουργίες της διαβόητης φαμίλιας, με τη φήμη της πια να προηγείται και να συνδέεται με αιμομιξίες, δηλητηριάσεις, δολοφονίες και ακόλαστα ήθη.  Οι αναφορές για την πεντάμορφη αριστοκράτισσα ποικίλουν και ακολουθούν τα πάθη της εποχής για τη δυναστεία που σημάδεψε τα ιταλικά κρατίδια του 15ου-16ου αιώνα: οι Βοργίες ανέτρεψαν μονάρχες, κατέλυσαν ηγεμονίες, χρησιμοποίησαν την παπική εξουσία ως όπλο για ιδιοτελείς σκοπούς, σφυρηλατώντας έναν ζοφερό μύθο βασισμένο στη διαφθορά και τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα.

Μεγάλη Πέμπτη: Γιατί ο Χριστός δεν “απάλλαξε” τον Ιούδα; Αυτο ειναι το μεγαλείο του Ελληνοκεντρικου πολιτισμού…



20140417-075853.jpg

«Τότε, αφού πήγε στους αρχιερείς ένας από τους δώδεκα, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, είπε, τι θέλετε να μου δώσετε για να σας τον παραδώσω;»

Και ακριβώς όταν η πόρνη μετανοούσε, όταν καταφιλούσε τα πόδια του Κυρίου, τότε πρόδινε το Δάσκαλο ο μαθητής. Γι’ αυτό είπε «τότε», για να μην κατηγορήσεις για αδυναμία το Δάσκαλο, όταν βλέπεις τον μαθητή του να τον προδίνει. Γιατί τόσο μεγάλη ήταν η δύναμη του Δασκάλου, ώστε να
πείθει να Τον ακολουθούν ακόμη και οι πόρνες.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Σε ποιο γεγονός είναι αφιερωμένη η κάθε μέρα και τα έθιμα της Εβδομάδας των Παθών

Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών, αρχίζει με την Κυριακή των Βαΐων και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο. Όλη τη Μεγαλοβδομάδα υπάρχει συνήθεια να νηστεύουν οι χριστιανοί και να παρακολουθούν τακτικά τις εκκλησιαστικές λειτουργίες.

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του γιου του Ιακώβ, που τον πολύλησαν τα αδέλφια του σαν σκλάβο στην Αίγυπτο, επειδή τον ζήλευαν, αλλά και στην παραβολή της άκαρπης συκιάς, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο.

Ιερά Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους


Γερ. Γερολυμάτος, Ι.Μ. Φιλοθέου
Μολύβι-χαρτί
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
 ΜΑΡ-12-2001- Δευτέρα
 Άγιον Όρος- Μονή Φιλοθέου *
12.30 μ.μ. Αναχώρηση από τη μονή Ιβήρων, μετά από την ακολουθία του Εσπερινού. Κοιμήθηκα καλά ολόκληρη τη νύχτα, έτσι νιώθω πολύ ξεκούραστος. Αναχώρησα με τη συντροφιά του Βασίλη του Λαμιώτη, προς τη μονή Φιλοθέου, με το φορτηγάκι ενός μοναχού μελισσοκόμου, που προθυμοποιήθηκε να μας μεταφέρει μέχρι ενός σημείου. Έπειτα, περπατήσαμε για περίπου 20 λεπτά ανηφορικά, μέχρι που φάνηκε η μονή σε ένα πλάτωμα του βουνού. Ο καιρός σήμερα είναι πολύ καλός, και έχει σταθεί δυνατό να βγάλω μερικές φωτογραφίες. Ίσως μπορέσω αργότερα, να ζωγραφίσω μια σειρά από πίνακες.

Πάσχα ρωμέικο, 1891

Πασχαλινά Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
O μπάρμπα-Πύπης, γηραιός φίλος μου, είχεν επτά ή οκτώ καπέλα, διαφόρων χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών, όλα εκ παλαιού χρόνου και όλα κατακαίνουργα, τα οποία εφόρει εκ περιτροπής μετά του ευπρεπούς μαύρου ιματίου του κατά τας μεγάλας εορτάς του ενιαυτού, οπόταν έκαμνε δύο ή τρεις περιπάτους από της μιας πλατείας εις την άλλην διά της οδού Σταδίου. Oσάκις εφόρει τον καθημερινόν κούκον του, με το σάλι του διπλωμένον εις οκτώ ή δεκαέξ δίπλας επί του ώμου, εσυνήθιζε να κάθηται επί τινας ώρας εις το γειτονικόν παντοπωλείον, υποπίνων συνήθως μετά των φίλων, και ήτο στωμύλος και διηγείτο πολλά κ’ εμειδία προς αυτούς.

Μοναχοί έχουν για κατοικίδια αρκούδες

Ασυνήθιστα «κατοικίδια» φαίνεται πως έχουν οι μοναχοί, αφού η μεγάλη τους αγάπη για όλα τα πλάσματα του Θεού και τη φύση, κατάφερε να ημερώσει ακόμα και τις καφέ αρκούδες, τις οποίες παίρνουν αγκαλιά και φωτογραφίζονται στο λιβάδι.

H ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ - THE HOLY WEEK AS DEPICTED IN BYZANTINE ART


Ανάσταση (1300 )-Resurrection (1300)

Μανουήλ Πανσέληνος-Manuel Panselinos
Τα μόνα εναπομένοντα έργα τέχνης σε τοιχογραφίες του Μανουήλ Πανσέληνου (13ος αιώνας), βρίσκονται στην εκκλησία του Πρωτάτου (του 10ου αιώνα),Καρυές Αγίου Όρους.
------------------------------------------------------------------------------------------------

The sole surviving fresco paintings of Manuel Panselinos (13th century AD), one of the most celebrated Greek iconographers of the Byzantine era, are located in the Protaton Church (10th century AD) on Mount Athos, Greece.

Ο Λίθος-The Tomb
 
Θεοφάνης ο Κρης-Theophanis the Cretan
Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στα Μετέωρα
Saint Nicolas Monastery at Meteora

Η ηθοποιός Γεωργία Βασιλειάδου: Η ωραία της κωμωδίας, (1897-1980)

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος και οι πρωταγωνιστές του
(4)
Επιμέλεια Γ.Γ.Γ
==============
Έχτισε μια κινηματογραφική καριέρα ως άσχημη, όμως με το ταλέντο της σε καθήλωνε. Ο λόγος για τη Γεωργία Βασιλειάδου που έφυγε από κοντά μας το 1980.