Ετικέτες

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η Ουκρανία και η γεωπολιτική του Αττίλα

Arnaud Fournet στο Iran French Radio       (μτφ. Κριστιάν)

Ο BHL στην Ουκρανία
Τα βιβλία της ιστορίας έλεγαν μια φορά και ένα καιρό ότι όπου πέρναγε ο Αττίλας, το χορτάρι δεν ξαναέβγαινε. Έλεγαν επίσης ότι η πολιτική που εφαρμοζόταν από τον Αττίλα είχε ως αρχή να εκκαθαρίσει κάθε πληθυσμό γύρω από την αυτοκρατορία του σε δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Και έτσι, κανένας αιχμάλωτος, κανένας σκλάβος, κανένας λιποτάκτης δεν μπορούσε να ελπίζει να βρει καταφύγιο κάπου, αν κατά τύχη τον είχε πάρει η επιθυμία να ξεφύγει από τη βέργα του τρομερού δικτάτορα. Ως αποτέλεσμα, η Ανατολική Ευρώπη γνώρισε μια σοβαρή δημογραφική ύφεση, ολόκληροι λαοί, όπως οι Θράκες εξαφανίστηκαν και ξανακατοικήθηκε από Σλάβους, και επίσης Ούγγρους που ήρθαν από την μακρινή ανατολή.


Λέγεται επίσης ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, μάλλον καλύτερα, τραυλίζει. Τίποτα ποτέ δεν αναπαράγεται πανομοιότυπα.
Δεκαπέντε αιώνες μετά, σε τι είμαστε μάρτυρες στην ευρωπαϊκή ήπειρο;
Ακριβώς σε μια συμμετρική κατάσταση του Αττίλα. Στην επιθυμία τους να σπάσουν την Ευρώπη στα δύο για να την υποτάξουν και, σε λίγο, να τη κατακλέψουν με το διάσημο διατλαντικό σύμφωνο, οι Αμερικανοί και ο ιμάντας μετάδοσης τους των Βρυξελλών οικοδομούν ένα είδος καμένης γης (glacis) μεταξύ της μισής δυτικότερης Ευρώπης και του άλλου μισού, ρωσικού η που κλίνει προς τη Ρωσία .
Ο απολογισμός της γεωπολιτικής τους με σάλτσα Αττίλα για 25 χρόνια μιλάει από μόνο του.

Η Ελλάδα «σώθηκε» από το ευρώ, δηλαδή το βιοτικό επίπεδο έχει μειωθεί κατά 30%, οι συνταξιούχοι προτιμούν την αυτοκτονία από τη ζητιανιά, η παιδική θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 30%, κ.λπ..
Οι Αμερικανοί είχαν ένα απόθεμα παλαιών βόμβων για πέταμα στη δεκαετία του 1990 και είναι η μακαρίτισσα η Γιουγκοσλαβία, ιδιαιτέρα οι Σέρβοι, οι οποίοι ήταν οι τυχεροί αποδέκτες.
Οι Αλβανοί θα έκαναν μεγάλο λάθος να χαίρονται πάρα πολύ νωρίς για τη φιλοξενία μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Κοσσυφοπέδιο. Αυτό το είδος βάσεων, σημαίνει περισσότερες πόρνες, περισσότερους βιασμούς, περισσότερα ναρκωτικά, περισσότερα όπλα, κλπ.. Με λίγα λόγια, μόνο καλό και προοδευτικό πράγμα, όσον αφορά τα Βαλκάνια.

Λίγο πιο πέρα, στην ίδια την Ανατολική Ευρώπη, η Ουκρανία βυθίζεται.
Το ακόμα υγιές κομμάτι της, η Κριμαία εντάχθηκε γρήγορα στη ρωσική μητέρα πατρίδα.
Είναι αμφίβολο ότι οι κακά θεραπευμένες πολιτοφυλακές του ναζισμού στην Δυτική Ουκρανία θα μπορέσουν να φέρουν κάτι το θετικό στις περιοχές τις οποίες επιδιώκουν να ελέγξουν.
Αυτή τη φορά, με ένα είδος διπλής ματιάς στη Βουδαπέστη το 1956 και στον Αττίλα, οι Ούγγροι, που διεκδικούν από τους Πολωνούς τον τίτλο του πιο απείθαρχου λαού στις διαταγές των Βρυξελλών, δεν θα μπορέσουν να διαφύγουν προς ανατολάς …

Καταλαβαίνουμε ότι οι Ρώσοι παρατηρούν το αυξανόμενο χάος και τις προκλήσεις με τη μεγαλύτερη ηρεμία.
Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, οι Ρώσοι έχουν κάποια γνώση της παγκόσμιας ιστορίας και θετική δημογραφία. Είναι πιθανό ότι θα πάνε να επανα-κατοικήσουν τη καμένη γη που καταστράφηκε από τη γεωπολιτική με σάλτσα Αττίλα στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Arnaud Fournet

http://french.irib.ir/info/international/item/321517-l%E2%80%99ukraine-et-la-g%C3%A9opolitique-d%E2%80%99attila,-par-arnaud-fournet

Réseau International

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου