Ετικέτες

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Έτσι «ντρίμπλαρε» η Τουρκία τις κυρώσεις κατά Ιράν…

Τον περασμένο μήνα, στην Τουρκία, είχε ξεσπάσει ένα ακόμα σκάνδαλο που καλύφθηκε από τον αχό των τοπικών εκλογών και της νίκης Ερντογάν. Επρόκειτο για μια διαρροή από το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, βάσει της οποίας αποκαλύπτονταν λεπτομέρειες για την παράνομη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του Ιρανού επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ.
Μέσω του εν λόγω επιχειρηματία είχαν εξευρεθεί τρόποι παράκαμψης των οικονομικών κυρώσεων προς το Ιράν. Το συνολικό ποσό που «ξεπλύθηκε», ουσιαστικά, έφτασε τα 87 δισ. δολάρια. Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν άλλα 12 δισ. δολάρια από συναλλαγές στον τομέα της ενέργειας, όπου οι πληρωμές γίνονταν σε χρυσό.
Όμως στη σχέση αυτή μεταξύ Ιράν και Τουρκίας υπήρχε και ένας άλλος «παίκτης», το Ντουμπάι. Το μικρό εμιράτο του Περσικού Κόλπου αποτελεί, από ότι φαίνεται, το κατεξοχήν «καθαρτήριο» χρήματος της περιοχής. Εδώ εμπλέκεται και ο Ζαράμπ, ο οποίος συνεργάζεται με μια εταιρεία με έδρα το εμιράτο, που εξέδιδε εντολές πληρωμών στην τουρκική εταιρεία Atlantis Global Lines.


Περισσότερα Defence Point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου