Ετικέτες

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.

Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.



Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι αγώνες των Αλβανών για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και οι συνεχείς αναφορές για τα δικαιώματα των μειονοτήτων από τα διεθνή forum θα έπρεπε να αποτελούν το κατάλληλο πλαίσιο για την επίλυση του προβλήματος της Βορείου Ηπείρου.
Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, που υπεγράφη στις 17 Μαΐου 1914 από τους εκπροσώπους της Αυτόνομης Ηπείρου (Ζωγράφος, Καραπάνος) και εγκρίθηκε άνευ όρων από την Αλβανική πλευρά, προέβλεπε κατοχύρωση των δικαιωμάτων θρησκείας, παιδείας, γλώσσας και αυτοδιοικήσεως. Τα δικαιώματα αυτά τα αρνούνται οι Αλβανοί στους Βορειοηπειρώτες επί δεκαετίες παραγνωρίζοντας πως η Βόρειος Ήπειρος  υπήρξε ανέκαθεν ακραιφνώς Ελληνική.

Ο κορυφαίος του ΝΑΤΟ!

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας: Τα στελέχη της 340Μ κατέκτησαν την πρώτη θέση (σε άσκηση του ΝΑΤΟ), σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας με μηδενικές απώλειες από εχθρικά πυρά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας: Τα στελέχη της 340Μ κατέκτησαν την πρώτη θέση (σε άσκηση του ΝΑΤΟ), σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας με μηδενικές απώλειες από εχθρικά πυρά.


Από 7 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2011 η 340Μ συμμετείχε στην 2η/2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk52+, με έξι Ιπταμένους και τριάντα τέσσερεις τεχνικούς

Leopard 2A6, Cougar και Tripartite για την Ελλάδα;

Leopard 2A6, Cougar και Tripartite για την Ελλάδα;



Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα μεγάλες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό και προανήγγειλε αποσύρσεις οπλικών συστημάτων, που παρουσιάζουν σημαντικό ελληνικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με πρόχειρο κείμενο που διέρρευσε, καταβάλλεται προσπάθεια μείωσης των αμυντικών δαπανών κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ ανά έτος. Για το λόγο αυτό θα αποσυρθεί πολύ μεγάλος αριθμός οπλικών συστημάτων, ενώ πολλές μονάδες θα καταργηθούν πλήρως.
Πρόκειται για μία εξέλιξη που αφορά και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να προμηθευτούν συστήματα με πολύ χαμηλό κόστος, προκειμένου να καλύψουν κρίσιμες ελλείψεις και ταυτόχρονα να αποσύρουν συστήματα παλαιότερης τεχνολογίας τα οποία απαιτούν υψηλά ποσά για τη συντήρησή τους.

Σημειώνεται, ότι πριν από μερικά χρόνια υπήρχε ολλανδική πρόταση για την πώληση στην Ελλάδα 18 νέας παραγωγής αυτοκινούμενων οβιδοβόλων PzH-2000 που επίσης είχαν κριθεί από το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ως πλεονάζων υλικό.
Πιο συγκεκριμένα θα αποσυρθούν όλα, δηλαδή και τα 60, άρματα Leopard 2Α6. Θα αποσυρθούν 16 ελικόπτερα AS532U2 Cougar Mk.II, 10 ναρκαλιευτικά Tripartite και περίπου 28 αεροσκάφη F-16 MLU! Η διάθεση προς πώληση των 60 Leopard 2A6 θα μπορούσε δυνητικά να ενδιαφέρει την ελληνική πλευρά, καθώς το κόστος διάθεσης και το επίπεδο ομοιοτυπίας με τα ελληνικά Leopard 2HEL θα αποβούν καθοριστικοί παράγοντες για την αξιολόγηση της πιθανότητας. Σε κάθε περίπτωση, έστω και η εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για τη διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας που πρώτο είχε αναφέρει το DEFENCEPOINT για την προμήθεια 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού.

Канал 5: Μιχάλης Τρεμόπουλος-Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων!

Канал 5: Μιχάλης Τρεμόπουλος-Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων!



Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ο σκοπιανός δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τον Μιχάλη Τρεμόπουλο (σ.σ.  ένταξη χωρίς,φυσικά, καμία αλλαγή στη γλώσσα, στην ονομασία της χώρας κλπ)

Αλβανία: «Δεν υπήρξε νομική συμφωνία για τα χωρικά ύδατα με την Ελλάδα»

Αλβανία: «Δεν υπήρξε νομική συμφωνία για τα χωρικά ύδατα με την Ελλάδα»



Ο αναπληρωτής  πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της Αλβανίας Κρεσνίκ Σπαχίου/ Kreshnik Spahiu,  αντέδρασε μετά από τους ισχυρισμούς της ελληνικής πολιτικής, για την εξήγηση που αποδίδει στη συμφωνία των χωρικών υδάτων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Σύμφωνα με τον Σπαχίου, για το θέμα αυτό αποφάνθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο και πρόσθεσε ότι  δεν υπάρχει νομική συμφωνία αλλά πολιτική.

Μέχρι και χίλιοι αγνοούμενοι θα μείνουν για πάντα αγνοούμενοι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μέχρι και χίλιοι αγνοούμενοι θα μείνουν για πάντα αγνοούμενοι
Μέχρι και χίλιοι αγνοούμενοι μπορεί να παραμείνουν για πάντα αγνοούμενοι εάν η Τουρκία συνεχίσει να μη συμμετέχει ενεργά στο θέμα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκο Θεοδοσίου.

Η έκθεση των ΗΠΑ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας!

Η έκθεση των ΗΠΑ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας!



Τα ερωτήματα/προβλήματα που προέκυψαν από τη πρόσφατη έκθεση  – (την είδα στο drougos.gr) όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας είναι τα ακόλουθα:

Οι Λίβυοι Ισλαμιστές και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα.

Οι Λίβυοι Ισλαμιστές και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα.



Του Ανδρέα Μπανούτσου – http://rimse.gr
Ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη και  η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε που οδήγησε στη συμμαχική επιχείρηση “ Αυγή της Οδύσσειας” για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα ασφαλείας στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που αναμφίβολα θα επηρεάσουν και την ασφάλεια της Ελλάδος.

Το "σκοτεινό αφεντικό" της Τουρκίας.


Το "σκοτεινό αφεντικό" της Τουρκίας.

Λουκάς | Απριλίου 8, 2011 at 08:55 | Ετικέτες: ΤΟΥΡΚΙΑ | Κατηγορίες: ΔΙΕΘΝΗ


Ξεκίνησε ως ιμάμης, στην Τουρκία. Σήμερα, έχει δημιουργήσει ένα διεθνές θρησκευτικό - κοινωνικό -πολιτικό κίνημα, που στηρίζεται σε ευρύ δίκτυο επιρροής, στο οποίο συγκαταλέγονται ΑΕΙ και φιλανθρωπικά ιδρύματα, ένας ισχυρός όμιλος ΜΜΕ, επιχειρήσεις και μία τράπεζα. Πρόκειται για τον ισλαμιστή διανοούμενο Φετουλάχ Γκιουλέν, το κήρυγμα του οποίου συνδυάζει τον ισλαμισμό με τις δυτικές αξίες και πρακτικές.

Ο Νταβούτογλου και το αρμενικό ζήτημα: «Εξόριστοι Τούρκοι πολίτες οι Αρμένιοι της διασποράς»!


Αιώνια Τουρκία!

Όπως αναφέρεται σαφώς από τον πρωταθλητή του νεο-οθωμανισμού Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, η Άγκυρα δεν έχει να κάνει τίποτα με την Αρμενία και τους Αρμενίους, δεδομένου ότι η αρμενική διασπορά είναι στην πραγματικότητα πρώην εξόριστοι Τούρκοι πολίτες!


Το γεγονός
 -ότι τα αρμενοτουρκικά σύνορα είναι ερμητικά σφραγισμένα για 17 χρόνια, ενώ για  75 χρόνια  ήταν σχεδόν κλειδωμένα,
- ότι η Άγκυρα δεν έχει πρεσβεία στο Ερεβάν, και το αντίστροφο,
- ότι όλες οι οδοί διέλευσης (εμπορευματικές μεταφορές και / ή υδρογονάνθρακες) παρακάμπτουν την Αρμενία,
δεν ενοχλεί καθόλου τη δέκατη πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Historian weeps at groundbreaking Alexander the Great exhibition

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
The historian Robin Lane Fox was reduced to helpless tears at the opening of an exhibition in Oxford, over the glittering golden diadem of a woman who died more than 2,300 years ago and silver cups and wine jugs last used by Alexander the Great and his father, Philip II

Κάπου στη Σικελία

...

"Κάπου στη Σικελία υπάρχουν 400 φροντισμένοι τάφοι. Ολοι πέθαναν, γιατί ένας άνδρας κοιμήθηκε στην υπηρεσία του. Όμως είναι γερμανικοί  τάφοι, γιατί τον πιάσαμε τον μπάσταρδο πρίν τον πιάσουν οι ίδιοι."
Στρατηγός George Patton

Σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία ο κατασκοπευτικός σταθμός στην Τανάγρα

Σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία ο κατασκοπευτικός σταθμός στην Τανάγρα


O χώρος του SOR στην 331 Μοίρα στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα βρίσκεται και επίσημα από τα μέσα Μαρτίου, ημέρα επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Τανάγρα, σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία, όπως αυτή ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας
Ο Δορυφορικός Σταθμός Εδάφους

O ελληνικός δρόμος για τον εξευρωπαϊσμό

O ελληνικός δρόμος για τον εξευρωπαϊσμό


Χρήστος Γιανναράς
Nα έρθουν σε συνεννόηση οι διάσπαρτες σε όλα τα κόμματα πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με τον τρίπτυχο στόχο: εξορθολογισμός, εξευρωπαϊσμός, εκσυγχρονισμός του ελλαδικού κράτους. Nα προκύψει από τη συνεννόηση μια μελετημένη συνολική πρόταση για την ανασυγκρότηση της χώρας. Kαι να τεθεί η πρόταση σε δημοψήφισμα για έγκριση από τον λαό.

Εντόπια, η Μακεδονική Ελληνική διάλεκτος … αυταπόδεικτα!

Εντόπια, η Μακεδονική Ελληνική διάλεκτος … αυταπόδεικτα!



Η γλώσσα, την οποία οι πάσης φύσεως άσχετοι ονομάζουν Σλαβομακεδονική, είναι η Μακεδονική Ελληνική διάλεκτος. Είναι μια από τις αρχαίες Ελληνικές διαλέκτους, την Ιωνική, την Αιολική, την Αττική και την Δωρική με την οποία συγγενεύει.

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ γιορτάζει τα 50 χρόνια από την πρώτη πτήση του Γκαγκάριν


Αυτό το ιστολόγιο

Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ γιορτάζει τα 50 χρόνια από την πρώτη πτήση του Γκαγκάριν
Η 1.768η εκτόξευση πυραύλου Σογιούζ  έγινε την Τρίτη από το Μπαϊκονούρ του Καζακστάν.



Μετά το ανταγωνισμό για την κατάκτηση του διαστήματος, οι Ρώσοι και Αμερικανοί συνεργάζονται εδώ και καιρό.



Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, εκτοξεύθηκε τα χαράματα της Τρίτης από τη διαστημική βάση του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, μεταφέροντας δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό αστροναύτη, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Έκθεση αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων στη Μελβούρνη

Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Η λίστα ιστολογίων μου
 
 
 
 
Μια διαφορετική έκθεση λειτουργεί από την περασμένη Δευτέρα στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης. Πρόκειται για μια έκθεση 42 αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων, που μεταφέρθηκαν από το Μουσείο του Κατακόλου Ηλείας.

Ένα σημείωμα κρυμμένο σε όπλο... (ΑΠΕΛΛΗΣ)

Ένα σημείωμα κρυμμένο σε όπλο...


Ο Λάμπης Ν. Βολονάκης, λοχίας του Α΄ Λόχου του 17ου Συντάγματος Πεζικού υπηρετούσε στη Μικρά Ασία το 1920. Αποσυναρμολογώντας και καθαρίζοντας το όπλο του, βρήκε ένα σημείωμα και μια πεντάρα. Τα φύλαξε μέχρι την επιστροφή του στην πατρίδα και τα κατέθεσε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος. Το σημείωμα είναι ενδεικτικό του διαχρονικού πνεύματος του Έλληνα Στρατιώτη, το οποίο προσπαθούν να εξοντώσουν τα τελευταία χρόνια:

«Η Τουρκία είναι ένα κράτος που δημιούργησαν και κυβερνούν Εβραίοι!»

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

«Η Τουρκία είναι ένα κράτος που δημιούργησαν και κυβερνούν Εβραίοι!»


Κωνσταντινούπολη Αλέξανδρος Μασσαβέτας 

Το newstime.gr προσπαθεί να προσεγγίσει την άγνωστη, μυστική κοινότητα των εξισλαμισθέντων Εβραίων από τη Θεσσαλονίκη που σήμερα ζουν στην Τουρκία. Ποιοι είναι οι περίφημοι «Θεσσαλονικείς» ή «Ντονμέδες» και γιατί αποτελούν την αγαπημένη εμμονή του τουρκικού αντισημιτισμού; Γιατί έχει αποδυθεί η χώρα σε ένα «κυνήγι μαγισσών»; Τι είναι αληθές και τι κακόηθες από όσα προσάπτονται στην κοινότητα, στην οποία ανήκουν οι Ραχσάν Έτσεβιτ, Κεμάλ Ντερβίς, οι εκλιπόντες Αμπντί Ιπεκτσί και Ισμαήλ Τζεμ, και μερικοί από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της χώρας; Ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ Ντονμέ; Πώς αισθάνεται η νέα γενιά που έχει τις ρίζες της στην ομάδα;

«Ατύχημα» η δολοφονία του Α. Γκούμα στη Χειμμάρα λένε τώρα οι Αλβανοί.

 



Σε «ατύχημα», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, «μεταβαπτίστηκε» η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμμάρα.
O εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την «την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό» της Ελλάδας για το γεγονός ότι, μετά από εννιά μήνες μελέτης, η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα «μεταβαπτίζεται σε ατύχημα».
Ο Γ. Δελαβέκουρας πρόσθεσε ότι «αναμένουμε από την Αλβανία, ως κράτος- μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης» και σημείωσε ότι «διατηρούμε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τις ενέργειές μας στο μέλλον».