Ετικέτες

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μέχρι και χίλιοι αγνοούμενοι θα μείνουν για πάντα αγνοούμενοι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μέχρι και χίλιοι αγνοούμενοι θα μείνουν για πάντα αγνοούμενοι
Μέχρι και χίλιοι αγνοούμενοι μπορεί να παραμείνουν για πάντα αγνοούμενοι εάν η Τουρκία συνεχίσει να μη συμμετέχει ενεργά στο θέμα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκο Θεοδοσίου.


Η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αγνοουμένων επισκέφθηκε χθες -συνοδευόμενη από εκπροσώπους των γυναικείων οργανώσεων ΠΟΓΟ, ΓΟΔΗΣΥ, ΓΟΔΗΚ, Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης και ΓΟΕΚ- τις Πρεσβείες της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη Λευκωσία, για να επιδώσει υπόμνημα στα πλαίσια του 27ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της οργάνωσης ανέφερε ότι με το υπόμνημα ζητείται από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να στηρίξουν το έργο των συγγενών των αγνοουμένων. Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία παραμένει αμέτοχη στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής (Αγνοουμένων), παρόλο που το δικαστήριο (ΕΔΑΔ) την υποχρεώνει να δώσει όλες τις πληροφορίες τις οποίες κατέχει για το θέμα των αγνοουμένων, δυστυχώς μέχρι στιγμής παραμένει αδιάλλακτη και αμέτοχη στο όλο έργο. Είναι πολύ σημαντικό, διότι χωρίς τις πληροφορίες από την Τουρκία υπάρχει πιθανότητα μέχρι και χίλιοι αγνοούμενοι να παραμείνουν για πάντα αγνοούμενοι».

Το υπόμνημα αναφέρεται και στο έργο της ΔΕΑ μέσα από το οποίο έχει γίνει κατορθωτό 270 οικογένειες, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να εξακριβώσουν την τύχη των αγνοουμένων μελών τους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσίου, «η ανταπόκριση ήταν όπως πάντα θετική. Εκείνο το οποίο θα περιμένουμε να δούμε είναι πόσο διεκδικητικά θα επιδοθεί το ψήφισμα στις κυβερνήσεις και αν θα υπάρχουν πρακτικά και ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Παρόμοιο υπόμνημα αποστάληκε στις πρεσβείες των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αγίας Εδρας.
http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου