Ετικέτες

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Know World War II, Avoid World War III. US Provocation and Propaganda directed against China


Absurdities and Atrocities: The Threat of World War III
 An Asian state aggressively expanding its military, bullying its neighbors, illegally fortifying islands, and bent on regional, then global domination – sound familiar? Are you thinking it’s China 2015? No, it is Japan 1937-1944.
So shockingly similar is American propaganda regarding Japan during World War II to the propaganda being leveled against Beijing today that it seems almost intentional. Or perhaps those on Wall Street and Washington think so little of the general public’s ability to discern fact from fiction, they see no reason to revise the script and are going ahead with a remake faithful to the original with only a few minor casting twists.

Η Μόσχα δεν επιτρέπει στη Βουλγαρία να επισκευάσει στην Πολωνία τα Mig 29

Η Μόσχα δεν επιτρέπει στη Βουλγαρία να επισκευάσει στην Πολωνία τα Mig 29

27/9/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 10 εμφανίσεις


Η ρωσική παραγωγική εταιρεία Mig, έχει προειδοποιήσει εκ νέου τη Βουλγαρία ότι η Πολωνία δεν έχει καμία άδεια για επισκευή των παλαιών σοβιετικών μαχητικών Mig 29 που έχουν πωληθεί στη βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Στρατιωτικής Επιτροπής Μίχο Μίχοφ, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας, Σεργκέι Κοροτκόφ δήλωσε ότι «η ρωσική πλευρά δεν έχει παράσχει άδεια στην Πολωνία για τεχνική τεκμηρίωση και εφαρμογή επισκευών σε κινητήρες των αεροσκαφών της».
Στην επιστολή, σύμφωνα με το Tass, αναφέρεται ότι μια τέτοια επισκευή προχωρήσει στα βουλγαρικά Mig, η ρωσική εταιρεία θα τερματίσει τις συμβατικές σχέσεις στη συντήρηση και τη λειτουργία των αεροσκαφών.
Επιπλέον, η ρωσική εταιρεία προειδοποίησε ότι η Πολωνία δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ανταλλακτικά αεροσκαφών για τις ανάγκες τρίτων χωρών και συνεπώς, μπορεί να καταγγελθεί η προσφορά τους.
Ο υπουργός Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ, είχε την πρόθεση να συνάψει σύμβαση με την Πολωνία για την επισκευή των μαχητικών αεροσκαφών MiG 29, μετά την αποτυχία να καταλήξουν σε συμφωνία με τους Ρώσους για τη συντήρηση των αεροσκαφών.
 Η πολωνική προσφορά ήταν χαμηλότερη κατά 20% από αυτήν της  ρωσικής εταιρείας.
Ο Νέντσεφ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να συνεχίσουμε την εξάρτησή μας από χώρες έξω από αυτές τις κοινότητες».
Ωστόσο, εάν δεν ληφθεί άμεσα μια απόφαση η Βουλγαρία δεν θα είναι σε θέση να προφυλάξει μόνη τον εναέριο χώρο της, όπως επισημαίνεται.
http://www.echedoros-a.gr

20χρονος φοιτητής έγινε viral: «Γι’ αυτό η Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ»

20χρονος φοιτητής έγινε viral: «Γι’ αυτό η Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ»


Η ανάρτηση ενός 20χρονου φοιτητή με τίτλο «Γι’ αυτό η Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ» κάνει θραύση στα social media. Δείτε γιατί.

20xronos-foititis-egine-viral-gi-auto-i-ellada-den-tha-allaksei-pote
Την ώρα που όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα δημιουργούν εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία και διακρίνονται για αυτό, το κράτος δεν τους βοηθά να εξελιχθούν.
Αυτό είναι και το παράπονο του Δημήτρη Κανέλλη, ο οποίος είναι φοιτητής που μαζί με άλλους συμφοιτητές του έφτιαξαν μια εφαρμογή που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε φοιτητές από τις πανεπιστημιακές σχολές. Αν και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, έχει ξεπεράσει τους 15.000 χρήστες και οι ενεργοί χρήστες είναι το 43%, οι σχολές αρνούνται να το υιοθετήσουν, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο άτομο για να ενημερώνει σε περίπτωση αλλαγών.

Πρωθυπουργός Κροατίας: Σκόπια, Σερβία και Ελλάδα δεν λειτουργούν ως κράτη…

Πρωθυπουργός Κροατίας: Σκόπια, Σερβία και Ελλάδα δεν λειτουργούν ως κράτη…



Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, είναι προφανές ότι έχει γίνει πολύ νευρικός και αδέξιος στο φαινόμενο της εισόδου των μεταναστών της Μέσης Ανατολής στη χώρα του.
Αφού κατηγόρησε χθες τη Σερβία (κατονόμασε τους Σέρβους ως βαρβάρους), τώρα μέμφεται τις Βρυξέλλες και στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του προς όλες τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου.

Συνέχισε το σφυροκόπημα ο Πούτιν: Παράνομη η βοήθεια των ΗΠΑ σε «αντικαθεστωτικούς» της Συρίας



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα παράνομη και αναποτελεσματική τη βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Σύρους αντάρτες, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες αυτοί, αφού εκπαιδευτούν από τους Αμερικανούς, φεύγουν για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος μαζί με τον οπλισμό με τον οποίο τους έχει εφοδιάσει η Ουάσινγκτον.

Εκπαιδεύουν μικρά παιδιά για Τζιχαντιστές (φωτο)


τζιχαντιστης παιδι

Το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν, μια τζιχαντιστική οργάνωση τουρκικών φυλών της κεντρικής Ασίας και της Κίνας, που μάχεται στη δυτική Κίνα, στη Συρία, στη νότια και κεντρική Ασία, δημοσίευσε φωτογραφίες από την εκπαίδευση μικρών παιδιών στα όπλα.

Έδρα του TIP είναι η επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας (η κοιτίδα όλων των Τούρκων) και οι ιδρυτές της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας. Η Κίνα θεωρεί ότι η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Το 1922 ήταν οι Ελληνες Προσφυγές που έσπευδαν στην Συρία να σωθούν!


.
 Ελληνες πρόσφυγες στο Χαλέπι της Συρίας περιμένουν στην ουρά για συσσίτιο του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.
Ελληνες πρόσφυγες στο Χαλέπι της Συρίας περιμένουν στην ουρά για συσσίτιο του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.
Τ. Κατσιμάρδος
katsimar@yahoo.gr
Καθώς τα κύματα των προσφύγων από τη Συρία προς τη χώρα μας συνεχίζονται, έχει ενδιαφέρον να ανατρέξουμε σε μερικές σχετικές ιστορικές σελίδες. Με πρωταγωνιστές, όμως, Ελληνες.
Φωτογραφικό ντοκουμέντο με Ελληνες πρόσφυγες στο Χαλέπι να περιμένουν στην ουρά για συσσίτιο του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Τα 15 χρόνια από το ναυάγιο του Εξπρές Σαμίνα που ξέχασαν τα #MME_xeftiles


express-samina (4)
Φωτο: αρχείο ΑΠΕ/ΜΠΕ και προσωπικό αρχείο
Κείμενο: Νάσος Μπράτσος
Ήταν Τρίτη 26 Σεπτέμβρη του 2000 και στην Πράγα εξελίσσονταν μια μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση με σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», που ήταν προάγγελος ενός κύκλου μεγάλων διαδηλώσεων ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.
Πολλά χιλιόμετρα πιο μακριά, ή καλύτερα πολλά ναυτικά μίλια πιο μακριά, την ίδια ώρα που στην Πράγα, αλλά και στην Αθήνα σε διαδήλωση αλληλεγγύης προς αυτή της Πράγας, κυριαρχούσε το σύνθημα που προαναφέραμε, λίγο έξω από την Πάρο, τα κέρδη έμεναν στον αφρό και οι άνθρωποι πνίγονταν στη θάλασσα.
Ήταν η βραδιά που βούλιαξε το Εξπρές Σαμίνα, που όσοι ταξιδεύαμε χρόνια με αυτό (Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, Ικαρία, Φούρνοι, Σάμος) το ξέραμε για πολλά χρόνια με το παλιό του όνομα «Γκόλντεν Βεργίνα».
Πέφτοντας για ύπνο, πρόλαβα ένα έκτακτο και λιτό δελτίο ειδήσεων που ανέφερε ότι υπήρξε πρόβλημα στο πλοίο, του οποίου ήμουν συχνός επιβάτης, αλλά ο νους δεν πήγε στο μέγεθος της τραγωδίας που είχε συμβεί.

Καταλονία: Προς τη μετωπική σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη Μαδρίτη του Ραχόϊ…




2014-10-05 03 Catalunya-Independencia
Του Γιώργου Μητραλιά

 Όταν στην  Ισπανία μιλούν για τη διαρκώς κλιμακούμενη κρίση στις σχέσεις της Καταλονίας με το Ισπανικό Κράτος, συνηθίζουν να κάνουν λόγο για την επερχόμενη «σύγκρουση  δύο τρένων».  Ε, λοιπόν, μετά από τις ραγδαίες και συχνά δραματικές εξελίξεις των τελευταίων 4-5 ημερών,  μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα δυο τρένα  όχι μόνο ξεκίνησαν αλλά και αναπτύσσουν όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα στη πορεία τους προς τη μετωπική τους σύγκρουση!

Χρόνης Εξαρχάκος 1932 – 1984


Χρόνης Εξαρχάκος

Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους. Είχε μπριόζικο στυλ, έδινε τέμπο στο ρόλο του και είχε την ικανότητα να μιλάει γρήγορα, αλλά πολύ καθαρά. Οι γκριμάτσες του και μόνο, αρκούσαν για να προκαλούν το γέλιο στους θεατές. Έφυγε νωρίς από τη ζωή και δεν πρόλαβε να ξεδιπλώσει ολοκληρωτικά την πλούσια κωμική του φλέβα.
Ο Πολυχρόνης Έξαρχος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1932 στην Ερμούπολη της Σύρου και μεγάλωσε στην Πλάκα. Σπούδασε τη δραματική τέχνη στη σχολή του Πέλου Κατσέλη και πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1963, στο έργο «Βίλα των οργίων» με το θίασο Αναλυτή - Ρηγόπουλου. Από τότε συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου.
Έπαιξε με τον Μάνο Κατράκη, όταν το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» ήταν στις δόξες του, στο έργο του Σέξπιρ «Ιούλιος Καίσαρ» (1964), με την Κατερίνα στα έργα «Χαρτοπαίχτρα», «Αντροτραγανίστρα» και «Ελάτε να γελάσουμε», με τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου στα έργα «Μην πατάτε τη χλόη» και «Ο Καραγκιόζης στη Βουλή».

Πόλυ Πάνου 1940 – 2013


Πόλυ Πάνου

Ελληνίδα τραγουδίστρια, μία από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού.
Η Πολυτίμη Κολιοπάνου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. «Νονός» του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Πάτρα και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.
Η σχέση της με το λαϊκό τραγούδι ξεκινά από τα μικράτα της. Μαθήτρια του δημοτικού ακόμη, κάνει σκασιαρχείο από το σχολείο και πηγαίνει στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, για να ακούσει τα καινούργια τραγούδια της εποχής. Δεκάχρονη παιδούλα εντυπωσιάζει με τις φωνητικές της ικανότητες, όταν στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν ο Σταύρος Τζουανάκος, ανεβαίνει στο πάλκο και τραγουδά τη Συλβάνα του Μανώλη Χιώτη. Αργότερα, κρυφά από τους γονείς της, συμμετέχει σ' ένα διαγωνισμό ταλέντων της πόλης, στον οποίο τραγουδά τη Μητέρα του Φώτη Πολυμέρη και διακρίνεται ανάμεσα σε 260 παιδιά, παίρνοντας το πρώτο βραβείο. Οι εφημερίδες τότε γράφουν για τη «μικρή Πατρινοπούλα, το παιδί θαύμα που πήρε το πρώτο βραβείο».

Καπετάν Κώτας 1863 – 1905


 Καπετάν Κώτας

Σλαβόφωνος οπλαρχηγός, που πολέμησε για την ελληνική υπόθεση στις παραμονές του Μακεδονικού Αγώνα. Το πραγματικό του όνομα ήταν Κονσταντίν (Κότε) Χρίστωφ, το οποίο αργότερα εξελλήνισε σε Κώστας Χρήστου.
Γεννήθηκε το 1863 στο χωριό Ρούλια της Φλώρινας. Ασχολήθηκε με τη γεωργία, καλλιεργώντας τα λιγοστά κτήματα της πατρικής περιουσίας και ευκαιριακά ως οικοδόμος και τσαγκάρης. Αργότερα άνοιξε ένα χάνι, που ήταν ταυτόχρονα και παντοπωλείο. Παράλληλα, αναμίχθηκε στα κοινά της περιοχής και διετέλεσε μουχτάρης (κοινοτάρχης) στη Ρούλια.
Ανυπότακτο πνεύμα, έτρεφε μεγάλο μίσος για τους τούρκους κατακτητές, γι' αυτό εντάχθηκε στη βουλγαρική «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» (VMRO), που διακήρυσσε τον αλυτρωτισμό της με το σύνθημα «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες». Η ζωή του πήρε δραματική τροπή το 1898, όταν σκότωσε τον τούρκο μεγαλοτσιφλικά Κασίμ Μπέη, που καταδυνάστευε την περιοχή της Φλώρινας. Πήρε τα όρη και τα βουνά και κατέφυγε στο Βίτσι, όπου σχημάτισε τη δική του ένοπλη ομάδα.

Ιωάννης Καποδίστριας 1776 – 1831

Ιωάννης Καποδίστριας

Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 1776 την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ο πατέρας του Αντώνιος - Μαρία καταγόταν από οικογένεια ευγενών, καθώς ένας από τους πρόγονούς του είχε λάβει τον τίτλο του Κόμη από τον Δούκα της Σαβοΐας Κάρολο Εμμανουήλ τον Β'. Ο τίτλος εισήχθη στη «Χρυσή Βίβλο» (Libro d' Oro) των ευγενών της Κέρκυρας το 1679 και έλκει την καταγωγή του από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας. Η οικογένεια της μητέρας του Διαμαντίνας (Αδαμαντίας) Γονέμη, ήταν επίσης εγγεγραμμένη στη «Χρυσή Βίβλο» από το 1606.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 27 Σεπτεμβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1669
Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν τον Χάνδακα (Ηράκλειο), έπειτα από πολιορκία 21ος ετών και ολοκληρώνουν την κατάληψη της Κρήτης.
1834
Αρχίζει στο Ναύπλιο η «Δίκη των Δικαστών» Γεώργιου Τερτσέτη και Αναστάσιου Πολυζωίδη, που αρνήθηκαν να υπογράψουν την καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε θάνατο. Θα καταδικαστούν σε τετράμηνη φυλάκιση για άρνηση δημόσιας υπηρεσίας.