Ετικέτες

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η Μόσχα δεν επιτρέπει στη Βουλγαρία να επισκευάσει στην Πολωνία τα Mig 29

Η Μόσχα δεν επιτρέπει στη Βουλγαρία να επισκευάσει στην Πολωνία τα Mig 29

27/9/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 10 εμφανίσεις


Η ρωσική παραγωγική εταιρεία Mig, έχει προειδοποιήσει εκ νέου τη Βουλγαρία ότι η Πολωνία δεν έχει καμία άδεια για επισκευή των παλαιών σοβιετικών μαχητικών Mig 29 που έχουν πωληθεί στη βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Στρατιωτικής Επιτροπής Μίχο Μίχοφ, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας, Σεργκέι Κοροτκόφ δήλωσε ότι «η ρωσική πλευρά δεν έχει παράσχει άδεια στην Πολωνία για τεχνική τεκμηρίωση και εφαρμογή επισκευών σε κινητήρες των αεροσκαφών της».
Στην επιστολή, σύμφωνα με το Tass, αναφέρεται ότι μια τέτοια επισκευή προχωρήσει στα βουλγαρικά Mig, η ρωσική εταιρεία θα τερματίσει τις συμβατικές σχέσεις στη συντήρηση και τη λειτουργία των αεροσκαφών.
Επιπλέον, η ρωσική εταιρεία προειδοποίησε ότι η Πολωνία δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ανταλλακτικά αεροσκαφών για τις ανάγκες τρίτων χωρών και συνεπώς, μπορεί να καταγγελθεί η προσφορά τους.
Ο υπουργός Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ, είχε την πρόθεση να συνάψει σύμβαση με την Πολωνία για την επισκευή των μαχητικών αεροσκαφών MiG 29, μετά την αποτυχία να καταλήξουν σε συμφωνία με τους Ρώσους για τη συντήρηση των αεροσκαφών.
 Η πολωνική προσφορά ήταν χαμηλότερη κατά 20% από αυτήν της  ρωσικής εταιρείας.
Ο Νέντσεφ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να συνεχίσουμε την εξάρτησή μας από χώρες έξω από αυτές τις κοινότητες».
Ωστόσο, εάν δεν ληφθεί άμεσα μια απόφαση η Βουλγαρία δεν θα είναι σε θέση να προφυλάξει μόνη τον εναέριο χώρο της, όπως επισημαίνεται.
http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου