Ετικέτες

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Κριστιάν Ντιόρ 1905 – 1957




Κριστιάν Ντιόρ
Γάλλος σχεδιαστής υψηλής ραπτικής, με σπουδαία επιρροή στο χώρο της μόδας. Η σχεδιαστική του αντίληψη αντιπροσωπεύει την κλασσική κομψότητα και τονίζει τη θηλυκότητα.
Ο Κριστιάν Ντιόρ (Christian Dior) γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1905 στο Γκραβίγ της Νορμανδίας και ήταν ο μικρότερος γιος ενός βιομήχανου λιπασμάτων. Με πατρική υπόδειξη, σπούδασε πολιτικές επιστήμες για να γίνει διπλωμάτης, αλλά ο ίδιος ήταν παθιασμένος με την τέχνη. Με λεφτά του πατέρα του άνοιξε μια μικρή γκαλερί στο Παρίσι και πουλούσε έργα καλλιτεχνών όπως ο Πάμπλο Πικάσο και ο Μαξ Ζακόμπ. Στις αρχές της δεκαετίας του '30 ο πατέρας του χρεοκόπησε και ο Κριστιάν αναγκάστηκε να κλείσει την γκαλερί.

Χόρας Γουέλς 1815 – 1848


Χόρας Γουέλς
Αμερικανός οδοντίατρος, πρωτοπόρος στην εφαρμογή της αναισθησίας στην Οδοντιατρική.
Ο Χόρας Γουέλς (Horace Wells) γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1815 στο Χάρτφορντ της πολιτείας Βερμόντ. Σπούδασε οδοντιατρική στη Βοστώνη και στη συνέχεια άνοιξε οδοντιατρείο στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ, μαζί με τον μαθητή του Γουίλιαμ Μόρτον (1819-1868), έναν άλλο από τους πρωτοπόρους της αναισθητικής στην οδοντιατρική.

Αμφίπολη: Ομαδικός τάφος με τουλάχιστον 5 σκελετούς στον τύμβο!


Όχι ένας, αλλά τουλάχιστον πέντε, είναι τελικά οι σκελετοί που βρήκαν στην Αμφίπολη οι αρχαιολόγοι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού! Επιπλέον, αναγνωρίστηκαν οστά ζώων.
Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, στα σκελετικά ευρήματα του ταφικού μνημείου, εκτός από τις μακροσκοπικές μεθόδους, θα εφαρμοστεί μία σειρά αναλυτικών μεθόδων για την καλύτερη τεκμηρίωση, αλλά και για τη συμπλήρωση πληρέστερων πληροφοριών.

Κωνσταντίνος Δαβάκης 1897 – 1943


Κωνσταντίνος Δαβάκης


Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, από τις θρυλικές μορφές του Ελληνοϊταλικού Πολέμου (1940-1941).
Ο Κωνσταντίνος Δαβάκης γεννήθηκε το 1897 στα Κεχριάνικα Λακωνίας και ήταν γιος του δασκάλου Δαβάκη. Σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1916. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του συμπλήρωσε τη στρατιωτική του κατάρτιση στη γαλλική Σχολή Αρμάτων και την Ανώτερη Σχολή Πολέμου των Παρισίων.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 21 Ιανουαρίου



μ. Χ.
1790

Ο δρ Ζοζέφ Ινιάς Γκιγιοτέν προτείνει στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τη χρήση της λαιμητόμου ως ανώδυνου μέσου και μέτρου ισότητας για την εκτέλεση της θανατικής ποινής.
1878

Ο ελληνικός στρατός, αποτελούμενος από 24.000 πεζούς, 300 ιππείς και 4 πυροβολαρχίες, υπό τον αντιστράτηγο Σκαρλάτο Σούτσο, εισβάλλει άνευ κηρύξεως πολέμου στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία, για να προστατεύσει τους επαναστάτες Θεσσαλούς. Μέσα σε δύο ημέρες θα απελευθερώσει τα χωριά μέχρι τον Δομοκό.

Διάλεξε ποια Ελλάδα θέλεις

Διάλεξε ποια Ελλάδα θέλεις
Εσυ που φοβάσαι τα λεφτουδάκια σου
Αυγερίνος Χατζηχρυσός
twitter @avgerinosx
Εσυ λοιπόν που φοβάσαι τα λεφτουδάκια σου και φοβάσαι τις απειλές του τσιρίδα Υπουργού και της καλοχτενισμένης Σοφίας, ότι θα κλείσουν οι Τράπεζες και τα ΑΤΜ.
«…Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νάχω, στραβός θανά είμαι…» έγραψε ο Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματα του.

Έλληνες Καταδρομείς στο Αιγαίο του 16ου αι.


Έλληνες Καταδρομείς στο Αιγαίο του 16ου αι.
Το 1500 μ.Χ. καθώς ο Β’ Τουρκοβενετικός πόλεμος βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Ενετικός στόλος, υπό τον ναύαρχο Βενέδικτο Πέζαρο έπλεε στο Αιγαίο. Επί των βενετικών γαλερών επέβαιναν πολλοί Έλληνες Στρατιώτες.
Ο Ενετικός στόλος πρόλαβε τον τουρκικό έξω από τον Ελλήσποντο και τον κατανίκησε, αιχμαλωτίζοντας 20 γαλέρες, χωρίς δικές του απώλειες. Κατόπιν ο Πέζαρο αποβίβασε τους Έλληνες στη μικρασιατική ακτή, με την εντολή να διαλύσουν τους Τούρκους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Ψυχοθεραπεία…

 
 
 
 
 
 
 
2 Votes

Ακούγεται ίσως κάπως αστείο, ίσως και να είναι εναπομένον δείγμα της ψυχικής μου διαταραχής, αλλά είναι βαθιά αντικαταθλιπτική η προσδοκία ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς στην πατρίδα μας θα μπορέσουν επιτέλους να λειτουργήσουν ψυχοθεραπευτικά για την κοινωνία μας. Ίσως αυτό, να είναι και η μεγαλύτερη ευθύνη τους!
«Κάθε πρωϊ ξυπνάω στη λάθος πλευρά του Καπιταλισμού…»
________________________________________________
Είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, τρομαγμένος, λουσμένος από έναν αναθεματισμένο κρύο ιδρώτα, που δεν λέει να με στεγνώσει. Δίπλα, ξαπλωμένη μια πλούσια γκάμα με παυσίπονα και ηρεμιστικά βότανα. Η μόνη πλούσια που βρέθηκε ποτέ στο κρεββάτι μου. Η γκάμα των αντικαταθλιπτικών! Η χαρά της βαλεριάνας, θα αστειευτώ…Ποια είναι αυτή; Είναι ωραία; Και γιατί χαίρεται άραγε; Πώς μπορεί εκείνη να χαίρεται; Όμως παραιτούμαι από τη σκέψη μιας γκόμενας που θα μπορούσαν να την έλεγαν Βαλεριάνα, όσο κι αν, στιγμιαία, τη φαντάζομαι με μεγάλα βυζιά.

Ο Νικολό Μακιαβέλι και τα τρόλλ…

 

Άγαλμα του Νικολό Μακιαβέλι στη Φλωρεντία, της Ιταλίας
Άγαλμα του Νικολό Μακιαβέλι στη Φλωρεντία, της Ιταλίας
Γράφει ο Ερανιστής
Στα λεξικά, ο μακιαβελισμός ορίζεται ως άσκηση της εξουσίας, ιδίως της πολιτικής, χωρίς ηθικούς φραγμούς στην επιλογή των μέσων ή των στόχων.  Αν πάρουμε τον ορισμό στην ονομαστική του αξία, είμαστε σχεδόν αναγκασμένοι να δεχτούμε ότι όσοι εμπλέκονται στον αγώνα για την κυριαρχία είναι λίγο ή πολύ μακιαβελικοί – και μάλιστα ήταν τέτοιοι πριν ακόμα γεννηθεί ο Ιταλός πολιτικός. Διότι η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι η άσκηση της εξουσίας χωρίς ηθικούς φραγμούς και η ανάλογη επιλογή των μέσων και των στόχων είναι από τα παλαιότερα παιχνίδια υπό τον ήλιο και σαφώς δεν περιορίζονται στους «μακιαβελικούς.» Ανάλογες αρνητικές αναφορές φαίνεται να συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας, αν ισχύουν όσα διαβάζω για την χρήση του όρου μακιαβελισμός, σε καναδέζικη πανεπιστημιακή έρευνα για τα τρολ:

Ο Μακιαβέλι, η δημοκρατία και η εκλογή των αρχόντων…

 

Για τους Ρωμαίους, το κύρος, η αυθεντία της συγκλήτου (auctoritas senatus), αποτελούσε κύριο στοιχείο της πολιτικής ζωής.
Για τους Ρωμαίους, το κύρος, η αυθεντία της συγκλήτου (auctoritas senatus), αποτελούσε κύριο στοιχείο της πολιτικής ζωής.
«Πολύ σπάνια οι άνθρωποι είναι ολότελα κακοί ή πέρα για πέρα καλοί»
Νικολό Μακιαβέλι.
Γράφει ο Ερανιστής

Χαλιφάτο η Κύπρος με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2015 στο Οίκημα της Αδελφότητας στο Βόρειο Λονδίνο, με ιδιαίτερη επιτυχία και ενδιαφέρον η διάλεξη του Δρ. Κλέαρχου Κυριακίδη, καθηγητή Νομικής στο Πανεπιστήμιου το Χάρτφορσιάρ (Senior Lecturer and non-practising Solicitor, School of Law, University of Hertfordshire), με τίτλο «Από το τη βαρβαρότητα στο Μπαρμπαρός: Οι πρώτοι δώδεκα μήνες από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και η διαχρονική σχέση του με την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου που διοργανώνει η Ελληνική ΚυπριακήΑδελφότητα εδώ και δώδεκα χρόνια.
Ο Δρ. Κυριακίδης ξεκίνησε με το πως άρχισε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος στις 4 Αυγούστου του 1914, όταν η Γερμανία επιτέθηκε και εισέβαλε στο Βέλγιο. Μια χώρα, την ουδετερότητα της οποίας είχε υπογράψει μαζί με την Βρετανία και άλλες χώρες να σεβαστεί και να εγγυηθεί. Η Βρετανία αφού έστειλε τελεσίγραφο της Γερμανίας να αποσυρθεί και δεν εισακούστηκε κήρυξε το πόλεμο εναντίον της στις 4 Αυγούστου του 1914.

Οι Ουκρανοί Νεοναζί ξαναγράφουν την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου…αλλά η Δύση κωφεύει!


νειοναζιΟ επικεφαλής της Επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Κρατικής Δούμας προειδοποιεί ότι η εκ νέου «συγγραφή» της ιστορίας υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης μπορεί να οδηγήσει στη διαστρέβλωση κάποιων κομβικών γεγονότων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Εάν η “νέα ελευθερία του λόγου” επικρατήσει όσον αφορά στην εξιστόρηση των γεγονότων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τότε σύντομα όλοι θα πιστεύουν ότι οι κρατούμενοι του Άουσβιτς και το σύνολο της Ευρώπης απελευθερώθηκαν από τις ΗΠΑ και τον παππού του Ομπάμα», έγραψε ο Ρώσος βουλευτής Aleksey Pushkov στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

τουιτ

Το αιχμηρό μήνυμα του Ρώσου βουλευτή έρχεται ως απάντηση στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του Νεοναζί πρωθυπουργού της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως «επίθεση της Σοβιετικής Ένωσης στην Ουκρανία και τη Γερμανία».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιατσένιουκ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας μπορεί να λέει ό,τι θέλει λόγω του αναφαίρετου δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης.

Το μήνυμα του Pushkov κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την δήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Konstantin Kosachev. Ο Γερουσιαστής χαρακτήρισε την άποψη του Γιατσένιουκ ως «βλασφημία», πρόκληση και προσπάθεια στήριξης του φασισμού.

«Η Ουκρανία και οι σημερινοί ηγέτες της επιμένουν σε αυτή την άποψη εδώ και καιρό. Πρόκειται για μία επιθυμία να ξαναγράψουν την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δηλώσεις του Ουκρανού Πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι είναι ένας σύμμαχος των Ναζιστών, ο οποίος προσπαθεί να αναιρέσει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης», σημείωσε ο Kosachev.

Ο γερουσιαστής ανέφερε ότι η Ουκρανία έχασε πέντε εκατομμύρια ζωές κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Γερμανία και ότι 2,5 εκατομμύρια Ουκρανοί είχαν μεταφερθεί στη Γερμανία για καταναγκαστικά έργα.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας απαίτησε από τη διεθνή κοινότητα και τα ξένα κοινοβούλια να καταδικάσουν τους ισχυρισμούς του Γιατσένιουκ, δεδομένου ότι προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων του πολέμου, αλλά και την αξιοπρέπεια εκείνων που πολέμησαν στον πόλεμο για να απελευθερώσουν τον κόσμο από τη ναζιστική απειλή.

Τρομερή αποκάλυψη: Πως γεννήθηκε η δυναστεία Μπόμπολα. Η άγνωστη ιστορία.


Ο Πειραιάς, σαν λιμάνι, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της σύστασης της πόλης, είχε τις κοινωνικές πληγές του.
Στις από κάθε τόπο της Ελλάδας αφικνούμενες γυναίκες ήταν φυσικό, ανάμεσά τους, να βρίσκονται και εκείνες που ασχολούνταν με το πρώτο γυναικείο επάγγελ­μα, της πόρνης.
Το πρώτο επίσημο «σπίτι», ο πρώτος με άδεια της Αστυνομίας οίκος ασωτίας, λειτούργησε λίγο πριν την Αγγλογαλλική Κατοχή, το 1852, μετά τον αποκλεισμό του Πειραιά από τους Άγγλους το 1850, για την εξυπηρέτηση των στρατιωτών και των πληρωμάτων των ξένων στόλων.

Απέλυσαν Χριστιανή από κλινική του Λονδίνου γιατί προσευχήθηκε για μουσουλμάνα συνάδελφο!


απολυσισΤην καταγγελία στην διοίκηση έκανε η ίδια η μουσουλμάνα, κάνοντας λόγο για απόπειρα προσηλυτισμού στον Χριστιανισμό!

Η 37χρονη Victoria Wasteney από την Αγγλία απολύθηκε από την κλινική του Λονδίνου όπου εργαζόταν ως νοσοκόμα, γιατί εκτός του ότι προσέβαλε με τις χριστιανικές της πεποιθήσεις τους μουσουλμάνους συναδέλφους της, προσευχήθηκε κιόλας για την ανάρρωση άλλης μουσουλμάνας νοσοκόμας!

Η Wasteney έλαβε την απόλυσή της με την αιτιολογία ότι παρενόχλησε την 25χρονη συνάδελφο της, Enya Nawaz, επειδή η πρώτη ως Χριστιανή θεώρησε ότι η προσευχή της μπορεί να βοηθήσει την μουσουλμάνα νοσοκόμα να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.