Ετικέτες

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Οι Ουκρανοί Νεοναζί ξαναγράφουν την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου…αλλά η Δύση κωφεύει!


νειοναζιΟ επικεφαλής της Επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Κρατικής Δούμας προειδοποιεί ότι η εκ νέου «συγγραφή» της ιστορίας υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης μπορεί να οδηγήσει στη διαστρέβλωση κάποιων κομβικών γεγονότων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Εάν η “νέα ελευθερία του λόγου” επικρατήσει όσον αφορά στην εξιστόρηση των γεγονότων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τότε σύντομα όλοι θα πιστεύουν ότι οι κρατούμενοι του Άουσβιτς και το σύνολο της Ευρώπης απελευθερώθηκαν από τις ΗΠΑ και τον παππού του Ομπάμα», έγραψε ο Ρώσος βουλευτής Aleksey Pushkov στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

τουιτ

Το αιχμηρό μήνυμα του Ρώσου βουλευτή έρχεται ως απάντηση στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του Νεοναζί πρωθυπουργού της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως «επίθεση της Σοβιετικής Ένωσης στην Ουκρανία και τη Γερμανία».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιατσένιουκ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας μπορεί να λέει ό,τι θέλει λόγω του αναφαίρετου δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης.

Το μήνυμα του Pushkov κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την δήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Konstantin Kosachev. Ο Γερουσιαστής χαρακτήρισε την άποψη του Γιατσένιουκ ως «βλασφημία», πρόκληση και προσπάθεια στήριξης του φασισμού.

«Η Ουκρανία και οι σημερινοί ηγέτες της επιμένουν σε αυτή την άποψη εδώ και καιρό. Πρόκειται για μία επιθυμία να ξαναγράψουν την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δηλώσεις του Ουκρανού Πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι είναι ένας σύμμαχος των Ναζιστών, ο οποίος προσπαθεί να αναιρέσει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης», σημείωσε ο Kosachev.

Ο γερουσιαστής ανέφερε ότι η Ουκρανία έχασε πέντε εκατομμύρια ζωές κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Γερμανία και ότι 2,5 εκατομμύρια Ουκρανοί είχαν μεταφερθεί στη Γερμανία για καταναγκαστικά έργα.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας απαίτησε από τη διεθνή κοινότητα και τα ξένα κοινοβούλια να καταδικάσουν τους ισχυρισμούς του Γιατσένιουκ, δεδομένου ότι προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων του πολέμου, αλλά και την αξιοπρέπεια εκείνων που πολέμησαν στον πόλεμο για να απελευθερώσουν τον κόσμο από τη ναζιστική απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου