Ετικέτες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τρελές πτήσεις σε παράξενα αεροπλάνα


Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011


Τρελές πτήσεις σε παράξενα αεροπλάνα


Από τον αέρα στο δρόμο: Σε ένα χωράφι στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο 1918, φoρτώνονται ταχυδρομικοί σάκοι από ένα αεροπλάνο σε ένα μικρό φορτηγό, υπό το βλέμμα του πιλότουMax Miller.   Μετά το Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλοί στρατιωτικοί πιλότοι έψαχνανγια μια νέα θέση εργασίας.  Οι ριψοκίνδυνες ταχυδρομικές πτήσεις ήταν ότι το καλύτερο υπήρχε εκείνη τη στιγμή.   Αδρεναλίνη και περιπέτεια , ξανά και ξανά - πολλές φορές όμως κατέληγε σε τραγωδία.




Διακινδύνευσαν τη ζωή τους για λίγα γράμματα, Όταν οι πρώτοι εναέριοι ταχυδρόμοι πήραν θέση μέσα σε ετοιμόρροπα πτητικά κουτιά, οι τεχνικές βλάβες και οι βαριές προσγειώσεις-συντριβές ανήκαν στην καθημερινότητά τους. Η δόξα, αλλά και το κηνύγι της περιπέτειας τους αποζημίωναν για τους κινδύνους. Σχεδόν καμία πτήση δεν ήταν χωρίς κάποιο περιστατικό – πολύ συχνά άκρως περίεργα.

Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων δυνάμεων : Άσκηση Αχιλλέας 2011α


Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων δυνάμεων : Άσκηση Αχιλλέας 2011α


undefined
Δελτίο Τύπου ΛΕΦΕΔ
Ποιος από εμάς που υπηρέτησε στις Ε.Δ. δεν θυμάται τον ανταρτοπόλεμο την ταλαιπωρία και κούραση που σφυρηλάτησε τους δεσμούς φιλίας με τους συναδέλφους συνηπηρετούντες (η Ελληνιστί ΄΄σειρες΄΄), αυτήν την γεμάτο γνώσεις ταλαιπωρία προσέφερε η ΛΕΦΕΔ στα μέλη της το τριήμερο 21-231\11 στα βουνά της Μακεδονίας στα πλαίσια του 3μηνιαιου προγράμματος εκπαίδευσης των μελών της. Η ΤΑΜΣ”ΑΧΙΛΛΕΑΣ11”που τόσο αναμενότανε από παλαιά και νέα μέλη(διότι δίνει την ευκαιρία και στις δυο κατηγορίες να ασκηθούν και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους)διεξήχθη υπό άσχημες καιρικές συνθήκες σε υψόμετρο και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τα μέλη της ΛΕΦΕΔ(μητροπολιτικής και Ξάνθης)τα οποία έφθασαν 38 τω αριθμό δίνοντας έτσι την δυνατότητα να υπάρχει διπλή αντίδραση(τμήμα ανορθόδοξου πόλεμου και ενεργής απεικονίσεως).

Οι πυραυλάκατοι Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού


Οι πυραυλάκατοι Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού

O υπουργός Εθνικής Άμυνας σε απάντηση πρόσφατης κοινοβουλευτικής ερώτησης γνωστοποίησε ότι με την απόφαση 294/09 του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, το 6ο και το 7ο υπό κατασκευή ΤΠΚ τύπου Super Vita θα ονομασθούν ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ και ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ αντιστοίχως.