Ετικέτες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Who’s Profitting From America’s Empire of Bases?

Who’s Profitting From America’s Empire of Bases?
by David Vine and Tom Engelhardt, May 16, 2013
Every now and then, news about U.S. military bases abroad actually gets a little attention.  The most recent example: Afghan President Hamid Karzai’s announcement that the U.S. will be able to keep nine bases after the 2014 withdrawal of its combat troops.  (“‘They want nine bases… across the country, in Kabul, Bagram, Mazar, Jalalabad, Gardez, Kandahar, Helmand, Shindand and Herat,’ he told faculty members and students [at Kabul University]. ‘We agree to give the bases. We see their presence after 2014 in Afghanistan as a positive.’”)  These aren’t, of course, small bases.  Two of them, Bagram and Kandahar, are veritable monsters, and so offer some indication of Washington’s possible plans — evidently still in flux – for keeping U.S. troops, trainers, advisors, special operations forces, CIA types, private security contractors, assorted allied Afghan militias, and whatnot in place once the war is officially “over” and “withdrawal” complete.

Πως το Ισραήλ άνοιξε πρεσβεία στην Κύπρο το 1961




Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)


Η δυναμική που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ δίδει μία προοπτική περιφερειακής συνεργασίας σε βάθος χρόνου, η οποία σε παλαιότερες δεκαετίες ήταν απαγορευτική της διανοίας. Τόσο η δημιουργία όσο και η εξέλιξη των διπλωματικών σχέσεων της Κύπρου με το Ισραήλ, ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1960, υπήρξε προβληματική λόγω της ιεράρχησης των προτεραιοτήτων εξωτερικής πολιτικής από αμφότερες τις πλευρές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστούν τα γεγονότα από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 16 Αυγούστου του 1960 μέχρι και το άνοιγμα της πρεσβείας του Ισραήλ στη Λευκωσία στις 20 Ιανουαρίου 1961.

Μηνύσεις Και Αποκαλύψεις Από Τις Οικογένειες Των Πεσόντων Του Τουρκικού Αναγνωριστικού

undefined undefined



Ο δικηγόρος Mehmet Katar που εκπροσωπεί τις οικογένειες του Σγου Gökhan Ertan και του Ανθ/σγου Hasan Hüseyin Aksoy σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, παρουσία του Osman Aksoy (πατέρα του Ανθυποσμηναγού) δήλωσε πως κατόπιν εντολής των οικείων των πεσόντων, μήνυσε τις αρχές  ασφαλείας και την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, για αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο που οδήγησε στη κατάρριψη του RF-4E από τη Συριακή αεράμυνα το περασμένο Ιούνιο.

«Καλύτερα ο διάβολος που γνωρίζουμε, παρά οι δαίμονες που φανταζόμαστε»



undefined
Σε έκθεση των TIMES του Λονδίνου δημοσιεύτηκε δήλωση Ανώτατου Ισραηλινού Αξιωματούχου για το θέμα της Συρίας που πολλούς ενδεχομένως τους εξέπληξε: «Καλύτερα ο διάβολος που γνωρίζουμε, παρά οι δαίμονες που φανταζόμαστε». Πηγές των Μυστικών Υπηρεσιών του Ισραήλ σχολιάζοντας τη δήλωση συμφώνησαν ότι το καθεστώς Άσαντ είναι προτιμότερο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής από τις όποιες εξτρεμιστικές οργανώσεις προκύψουν να αναλάβουν τις τύχες της Συρίας μετά την Άσαντ εποχή.

Σε δέκα χρόνια το Ισλάμ θα είναι η κυρίαρχη θρησκεία στη Μεγάλη Βρετανία!




undefined
Photo: Muslims attend Friday prayers on a rainy first day of Ramadan, at the courtyard of a housing estate next to a small BBC community centre and mosque in east London (Reuters/Chris Helgren)

Με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 στη Μεγάλη Βρετανία, το Ισλάμ πρόκειται να γίνει η κυρίαρχη θρησκεία εκεί την επόμενη δεκαετία. 

Οι βασικότερες αιτίες είναι:

- Το δημογραφικό πρόβλημα που παρατηρείται ανάμεσα στους Χριστιανούς.
- Το ότι πολλοί Χριστιανοί στο πέρασμα των ετών οδηγούνται στην αθεϊα.
- Σημαντική αύξηση πιστών του Ινδουϊσμού, Βουδισμού και Ιουδαϊσμού.
- Οι μουσουλμάνοι αποδεικνύονται ως πιο «πιστοί» στις παραδόσεις τους.
- Αύξηση της μετανάστευσης των μουσουλμάνων στη Μεγάλη Βρετανία.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS - http://www.geopolitics.com.gr/

Ανάλυση: Η νίκη του Άσαντ στην Al-Qusayr αλλάζει τα δεδομένα - Σε δύσκολη θέση το Ισραήλ

undefined
undefined
undefined



Hassan al-Banna: "Ισλαμικές αποικίες τα ελληνικά νησιά που πρέπει να επιστραφούν"

undefined
Σε άρθρο του, ο κ. Ανδρέας Μπανούτσος στο διαδικτυακό ιστότοπο http://www.rimse.gr/ δημοσιεύει σε κάποιο σημείο τη δήλωση του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Hassan al-Banna. 

Ακολουθεί η δήλωση και σχετικό σχόλιο του αρθρογράφου:

“Θέλουμε η σημαία του Ισλάμ να κυματίσει και πάλι στις χώρες εκείνες που είχαν την τύχη να κυβερνηθούν από το Ισλάμ για κάποιο διάστημα…η Ανδαλουσία, η Σικελία, τα Βαλκάνια, η Νότιος Ιταλία και τα Ελληνικά νησιά αποτελούν Ισλαμικές αποικίες που πρέπει να επιστρέψουν στο Ισλάμ”.  

Αν σε αυτές τις δηλώσεις προσθέσουμε και το Νέο-Οθωμανικό δόγμα του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου τότε νομίζουμε πως μπορούμε να σχηματίσουμε μια πιο σαφή εικόνα για τις πραγματικές προθέσεις των Ισλαμιστών. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.rimse.gr/2013/05/blog-post_2866.html

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ



undefined


Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος ε.α
Μέλος Κίνησης Εθνικής Άμυνας (Κ.ΕΘ.Α)
1400 σχολεία και φροντιστήρια
1890 εκκλησίες και 1460 ιερείς
353.000 ψυχές χάθηκαν
930.000 πρόσφυγες διώχτηκαν

Η γενοκτονία που συντελέστηκε την περίοδο 1912-1922 σε βάρος του ελληνισμού, ήταν απόρροια του ισλαμοφασισμού.
Εκτελεστικός βραχίονας οι ισλαμιστές της οθωμανικής αυτοκρατορίας και ο ιθύνων νους αλλά και σχεδιαστής της εθνοκάθαρσης οι γερμανοί φασίστες.

Με το τρίπτυχο «ένα κράτος, μια θρησκεία, ένας λαός», και έχοντας ως συμβουλάτορες Γερμανούς αξιωματικούς, οι Νεότουρκοι αρχικά και στη συνέχεια ο Μουσταφά Κεμάλ, σχεδίασαν και εκτέλεσαν την ποντιακή γενοκτονία.

Το πανηγύρι των απατεώνων.


undefined
Τρελό πανηγύρι έχουν στήσει πάνω από το κουφάρι της Ελλάδας οι κάθε λογής απατεώνες, με πρώτους τους πολιτικούς της κυβέρνησης. Ταΐζουν τον κοσμάκη με παραμύθια. Αφού …«μαζί φάγαμε» τα καμιά πενηνταριά δισεκατομμύρια ευρώ των φετινών δανείων που όχι οι εργαζόμενοι, αλλά ούτε καν η αγορά δεν είδε το χρώμα τους, την εβδομάδα αυτή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβερνητική προπαγάνδα άρχισαν να μας τρέφουν με «κινεζικές επενδύσεις» – δηλαδή …κατσαρίδες, ακρίδες, σκορπιούς, φίδια, μέδουσες και άλλες «λιχουδιές» κινεζικού τύπου!

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο για τα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια


Μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά καυσίμων προβλέπει το νέο μνημόνιο, στη βάση των προτάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού του 2012.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται η επέκταση της εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων στις εταιρίες εμπορίας και τα διυλιστήρια και μέτρα διευκόλυνσης της εισόδου στην αγορά χονδρικής, ενώ στα πρατήρια προβλέπεται υποχρεωτική αναγραφή των τιμών και ποσοτήτων στις αποδείξεις λιανικής.

Σε στρατιωτικό νόμο, από 2 Μαίου κοινότητες της Γουατεμάλας, που διαμαρτύρονται ενάντια στο Καναδικό ορυχείο χρυσού.Διαμαρτυρίες και στον Καναδά.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 20, 2013

Οι κάτοικοι από τέσσερις πόλεις ανατολικά της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας ξύπνησαν το πρωινό της 2ας Μαίου με την είδηση ότι οι κοινότητές τους είχαν μπεί κάτω απο μια  30ήμερη  Κατάσταση Πολιορκίας από την Κυβέρνηση του Προέδρου Otto Perez Molina, μετά τις διαδηλώσεις κατά των Καναδικών ορυχείων που κατέληξαν βίαια.με έξι πολίτες τραυματισμένους από πλαστικές σφαίρες και καμένα αυτοκίνητα. Επίσης η κυβέρνηση εκμεταλεύτηκε τον θάνατο ενός αστυνομικού σε μία πόλη του νομού, εκτός των περιοχών των επεισοδίων για να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις σε όλη την περιοχή για 30 ημέρες.

Ηγεμονία των καρτέλ


Την απόλυτη κυριαρχία των καρτέλ, που η πολιτική του Υπουργείου Ανάπτυξης τα διατηρεί στο απυρόβλητο, κατήγγειλαν σήμερα οι εργαζόμενοι κατά τη γενική τους συνέλευση με θέμα τη νέα δομή των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Είναι η πρώτη φορά που τέτοιες καταγγελίες από εργαζόμενους έρχονται στο φως της δημοσιότητας και μάλιστα την ώρα που ο μέσος καταναλωτής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις καθημερινές του ανάγκες.

Επί της ουσίας οι υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι η προωθούμενη συρρίκνωση των υπηρεσιών και του προσωπικού, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία άσκησης Εμπορικής Πολιτικής, Προστασίας Καταναλωτή και Πολιτικής παρεμβάσεων σε θέματα Ανταγωνισμού με αποτέλεσμα τα καρτέλ να οργιάζουν και ο καταναλωτής να παραμένει απροστάτευτος.

Το θέατρο του ευτελισμού και το ταγκό της εξουσίας-Της Σοφίας Λαμπίκη


Θεατρική παράσταση φαρσοκωμωδίας : Απεργία στις Πανελλήνιες
Πράξη 1η:Η Κυβέρνηση δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα.

Αν και με το Μνημόνιο 3 έχει ήδη αποφασιστεί η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών συγκεκριμενοποιεί την αύξηση στις 2 ώρες εβδομαδιαίως στο πολυνομοσχέδιο παραμονές Πάσχα και λίγο πριν την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων

Γυναίκα επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε θάνατο στην Κίνα για εξαπάτηση επενδυτών


Κινέζα επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε θάνατο για εξαπάτηση επενδυτών και την υπεξαίρεση ποσού που υπερβαίνει τα 80 εκατ. ευρώ, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, καθώς οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να πατάξουν την παραοικονομία και ιδίως τις σκιώδεις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Το μεγάλο κόλπο με τα πανάκριβα τεστ του καρκίνου..


Η καμπάνια πολυεθνικών αλλα και η "συμπτωματική" εμπλοκή της Αντζελίνα Τζολί προκαλεί παγκόσμια υστερία..

Ήδη συζητείται ευρέως από φαρμακευτικούς αλλά και ιατρικούς παράγοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. ... Οι Αμερικανοί, μετά τα εμβόλια, βρήκαν τώρα τα πανάκριβα τεστ για την δήθεν πρόγνωση του καρκίνου σε άτομα που έχουν προδιάθεση.

Ισοβίτης δημόσιος υπάλληλος

Posted: 17 May 2013 09:24 AM PDT
Έξι χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε τρις ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη για την πολύκροτη υπόθεση του Παντείου ο προϊστάμενος του λογιστηρίου του Ιδρύματος, Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα τυπικά δημόσιος υπάλληλος.
Πριν από ένα χρόνο μάλιστα καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε 31 χρόνια κάθειρξη για κακοδιαχείριση-σκάνδαλο, 2,7 δις δραχμών, στο Πάντειο την περίοδο 1992-1998.

Σάββας Αναστασιάδης: Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, τελέστηκε με τουρκική πονηριά και βαρβαρότητα!



ΣΑΒΒΑΣ  Ι.  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «  Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, είναι μια γενοκτονία πολύ αλά τούρκα. Βουβή, πονηρή, ανατολίτικη, δεν έχει θεωρητικά  background, αλλά μάλλον πρακτικά, πλιατσικολογικά».
Για την  Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην  Β΄ Θεσσαλονίκης , Σάββας Αναστασιάδης δήλωσε τα εξής:
   «Φοβάμαι ότι η ιστορική μνήμη αδυνατίζει και χάνεται…..
        Ότι υπάρχει μια τάση υποχώρησης της «εθνικής μνήμης», γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πιο ουσιαστικοί, να μιλήσουμε στο νου και στην καρδιά των νεωτέρων και να διαμορφώνουμε αντικειμενική γνώση και θέση.
Να μη στεκόμαστε απαθείς σε μια φθίνουσα πορεία των εθνικών εορτασμών ως προς την βαθύτερη ουσία τους

"Τέρμα οι απειλές κατά της Κύπρου"- Έγγραφο της ΕΕ κατά της Τουρκίας


Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί , ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, να εκμεταλλεύεται το Φυσικό της Αέριο,ανεξάρτητα από τις όποιες αμφισβητήσεις της Άγκυρας  απευθύνει η ΕΕ, σύμφωνα με το  Προσχέδιο του Εγγράφου για τις θέσεις της ΕΕ που θα παρουσιασθεί στην προσεχή συνάντηση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας στις 27 Μαΐου.

Αγοράζει πολεμικά σκάφη για την επιτήρηση της ΑΟΖ η Κύπρος



undefined
Την αγορά δύο πολεμικών πλοίων ανοικτής θαλλάσης για να ενισχυθεί σύντομα η διοίκηση Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς για σκοπούς επιτήρησης της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοινώνει ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης».
Ο υπουργός επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα η έρευνα και ανόρυξη υδρογονανθράκων, αν δεν υπάρξουν προϋποθέσεις ασφάλειας.

Φ.Φράγκος: Ο Ελληνικός λαός βιώνει σήμερα μια άλλη γενοκτονία



Φ.Φράγκος: Ο ελληνικός λαός βιώνει σήμερα μια άλλη γενοκτονία
Με αφορμή τη συμπλήρωση 94 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο στρατηγός εν αποστρατεία– συγγραφέας Φραγκούλης Φράγκος καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να εντάξει τη γενοκτονία των Ποντίων στα προς συζήτηση και διευθέτηση εκκρεμή θέματα με την Τουρκία.

Αλλαγή Προεδρικής Φρουράς Σύνταγμα 19 Μαΐου 2013


19 Μαΐου 2013. Εκδήλωση Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων στην Αθήνα. Δείτε στιγμιότυπα από την επίσημη αλλαγή προεδρικής φρουράς.

Ο Μπουτάρης στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

mpoutaris_genoktonia_986043816.jpg
Μπορεί μέχρι και πριν λίγο καιρό οι σχέσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με τους Ποντίους, να μην ηταν και οι καλύτερες, λόγω και της απόφασης του δημάρχου να μην δώσει άδεια για να πραγματοποιηθεί η περσινή εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ωστόσο, οι γέφυρες επικοινωνίας που έριξε ο δήμαρχος, φαίνεται ότι... στέριωσαν.

Ο Γιάννης Μπουτάρης βρίσκεται αυτή την ώρα στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδήλωση της ΠΟΕ και οι Πόντιοι τον καλοδέχτηκαν. Δεν υπήρξαν αποδοκιμασίες, ούτε σχόλια από πλευράς παρευρισκομένων, όταν έφτασε στο χώρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.Ο Γιάννης Μπουτάρης μάλιστα, ο οποίος είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι οι χωριστές εκδηλώσεις διχάζουν τους Ποντίους, κάθεται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον αν. υπουργό ΥΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη και τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο.

Πηγή: thestival.gr

Προβοκάτσια της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος;


Ευθεία απειλή κατά των Μουσουλμάνων καταγγέλλει ότι δέχθηκε την Παρασκευή η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας με απειλητικό σημείωμα που ταχυδρομήθηκε επίσημα από κεντρικό ταχυδρομείο των Αθηνών. Η Ένωση ζητεί την παρέμβαση της Πολιτείας για τη διερεύνηση του θέματος.

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ “ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ” ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ.

Athina Krikeli_Haiti_Olympia gr1

3000 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΡΠΑ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Aποστολή Κεντρική Αμερική

“ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΕΙ

 ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΔΩ.”

Αϊτή – Αθηνά Κρικέλη

Το ταξίδι στην Αϊτή ξεκίνησε πολύ πριν φτάσω εκεί. Με τις ανταλλαγές ηλεκτρονικού ταχυδρομείο τα διαδικαστικά και κυρίως τα “μη και τα πρέπειτης κοινωνίας αυτής. Δύσκολος χώρος για έναν ξένο, ιδιαίτερα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010 (12 Ιανουαρίου)  7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο την πόλη L?g?e  που σκότωσε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αϊτινής Κυβέρνησης, 300 χιλιάδες πολίτες. Πενηντα τέσσερεις μετασεισμικές δονήσεις κατάφεραν να αποτελειώσουν ότι είχε αφήσει όρθιο ο πρώτος σεισμός. 250 χιλιάδες σπίτια ισσοπεδόθηκαν και 30 χιλιάδες επαγγελματικοί χώροι. Μεταξύ αυτών το προεδρικό μέγαρο, και ο Καθεδρικός Ναός του Port-au-Prince.

Ρομπότ και κομπιούτερ θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας;


Χρήση των ρομπότ και νέων λογισμικών θα φέρουν τη νέα βιομηχανική επανάσταση

Τα ρομπότ και τα κομπιούτερ θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα πολλών κλάδων της αυστραλιανής βιομηχανίας, υποστηρίζει ο ομογενής επιστήμονας δρ. Πίτερ Καμπούρης.

Ο δρ. Καμπούρης είναι επιτελικό στέλεχος του Αυστραλιανού Οργανισμού Επιστημονικών Ερευνών (CSIRO) και συγγραφέας έκθεσης του συγκεκριμένου οργανισμού που επεξεργάζεται λύσεις για να γίνουν οι αυστραλιανές βιομηχανίες ανταγωνιστικές και βιώσιμες οικονομικά.

Την τελευταία πενταετία χάθηκαν πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα στην Αυστραλία αλλά ο δρ. Καμπούρης πιστεύει πως το φαινόμενο αυτό μπορεί να ανατραπεί.

Στη λεγόμενη «Λευκή Βίβλο» που έδωσε στη δημοσιότητα ο CSIRO υποστηρίζεται πως λύση στο πρόβλημα είναι η χρήση των ρομπότ και των νέων λογισμικών που θα κάνουν και τη νέα βιομηχανική επανάσταση.

«Δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τους ανθρώπους με μηχανές αλλά να ενισχύσουμε το ανθρώπινο προσωπικό με τις νέες τεχνολογίες» λέει ο ομογενής επιστήμονας.

«Έτσι», συνεχίζει, «θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η αυστραλιανή βιομηχανία που τώρα μαστίζεται από τις εισαγωγές θα γίνει και πάλι πιο ανταγωνιστική».



Πηγή :  http://www.apocalypsejohn.com/

Ηλεκτροσόκ... υπόσχεται καλύτερους υπολογισμούς!


Μια αμφιλεγόμενη μέθοδος με άγνωστες παρενέργειες

Μία μη επεμβατική μέθοδο ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου, η οποία αυξάνει τις επιδόσεις στα μαθηματικά, ανακάλυψαν βρετανοί επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

“Η ΕΡΗΜΟΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΕΙΡΗΝΗ” (ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;)

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ
Περάσαμε τα δύσκολα διακηρύσσει η κυβέρνηση Σαμαρά, μας έδωσαν τα εύσημα από το ΔΝΤ και την Κομισιόν και η Ελλάδαείναι έτοιμη για ανάκαμψη. Πλήθος οι γραφίδες στον Τύπο και οι φωνές στην τηλεόραση που επαναλαμβάνουν το μήνυμα προς ενημέρωση των ιθαγενών. Δικαιώθηκαν όσοι στήριξαν τημνημονιακή πολιτική, αποδείχθηκε ότι είχαν ψυχραιμία και σοβαρότητα, ενώ η κριτική εξ αριστερών ήταν επιπόλαιη και λανθασμένη. Η Ελλάδα έδειξευπομονή και εγκράτεια και τώρα θα ανταμειφθεί.

Τα 102 πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα δημόσια έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας


Ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, θα μπορούν να «συναλλάσσονται» με τη Δημόσια Διοίκηση οι πολίτες για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών. Ετσι απαλλάσσονται από την υποχρέωση, να επισκεφθούν αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλουν αίτηση, είτε για να παραλάβουν έγγραφο.

Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική σελίδα,(http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες»

Κάπως έτσι ξεκίνησε το Internet (Video)


Από τα dos στο http

Μπορεί στις μέρες μας, το Internet είναι συνυφασμένο με τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, αλλά αυτή ξεκίνησε αρκετά αργότερα από τα πρώτα βήμα του World Wide Web.

Ο λόγος για τη Google, που από το 1998 που δημιουργήθηκε από τους Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν κάνει συνεχή πρόοδο και έχει καταστεί συνώνυμο του Διαδικτύου.

Medicaid opposition underscores states' health-care disparities


WASHINGTON -- Republican opposition in many states to expanding Medicaid next year under the national health-care law -- opposition that could leave millions of the nation's poorest residents without insurance coverage -- is likely to widen the divide between the nation's healthiest and sickest states.

Καρμικη σχεση…«έχουμε φτιαχτεί ο ένας για τον άλλον»


Πόσες φορές έχεις ακούσει φράσεις όπως «ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά», ή «έχουμε φτιαχτεί ο ένας για τον άλλο», ή «στο πρόσωπο της γυναίκας μου βρήκα την αδελφή ψυχή μου», ή «η σχέση μας είναι καρμική». Υπάρχει κάποια βάση σ’ αυτές τις φράσεις ή είναι ο υπερβολικός ζήλος των ερωτευμένων να περιγράψουν με λόγια τα έντονα συναισθήματά τους;

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση. Όσες υπερβολές κι αν χρησιμοποιούν οι ερωτευμένοι στην έκφραση της αγάπης τους, υπάρχει η βάση η οποία εξηγεί αυτήν την ακατανίκητη έλξη και οικειότητα που νιώθουν όσοι ζουν μια «καρμική σχέση».

Η εξήγηση δίνεται μέσα από τις φιλοσοφίες των ανατολίτικων πεποιθήσεων για το Κάρμα. Το Κάρμα, γι’ αυτούς τους λαούς δεν είναι μόνο αυτό που εμείς οι Έλληνες ονομάζουμε «μοίρα» ή «ριζικό», αλλά κάτι μεγαλύτερο, βαθύτερο, ευρύτερο.

Για να καταλάβουμε τι είναι το Κάρμα –όπως το εννοούν οι ινδουιστικές και βουδιστικές φιλοσοφίες- πρέπει να φέρουμε στην εξίσωση έννοιες όπως «ψυχή», «μετενσάρκωση».

Οι Ινδουιστές και Βουδιστές πιστεύουν πως ο άνθρωπος γεννιέται για κάποιο λόγο – έχει ένα σκοπό να επιτελέσει. Μια ζωή δεν είναι αρκετή για φτάσει σ’ αυτόν τον στόχο, άρα του χρειάζονται πολλές μετενσαρκώσεις, έτσι ώστε μέσα από τις εμπειρίες της κάθε ζωής του, η ψυχή του να φτάσει στο «κάρμα» της. Η ψυχή του δεν πεθαίνει, αλλά εξακολουθεί να ζει μέσα από τις διάφορες μετενσαρκώσεις σε κάθε διαφορετικό σώμα το οποίο «χρησιμοποιεί». 

Η ψυχή «καταγράφει» όλες τις εμπειρίες, έστω κι αν το μυαλό δεν θυμάται τις προηγούμενες ζωές της. Οι Ινδουιστές και Βουδιστές λένε πως σε κάθε μετενσάρκωση, συναντάμε ανθρώπους (ή τις ψυχές καλύτερα) που έχουμε συναντήσει σε προηγούμενες ζωές και μέσα από τις σχέσεις μας μ’ αυτούς τους ανθρώπους, μέσα από αυτό το συνεχές πάρε-δώσε εξελισσόμαστε ώστε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο Κάρμα μας.

Τι είναι, λοιπόν, μια καρμική σχέση; Σύμφωνα με τα πιο πάνω, είναι όταν δύο άνθρωποι «ξανασυναντιώνται». Αυτοί οι δύο άνθρωποι υπήρξαν «μαζί» (όχι κατ’ ανάγκη ως ζευγάρι) σε προηγούμενες ζωές.

Οι «αδελφές ψυχές» τους μοιράζονται συναισθήματα στοργής και τρυφερότητας, που έχουν ενδυναμωθεί από τις διαδοχικές συναντήσεις τους σε διάφορες ζωές. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή που βλέπει ο ένας τον άλλο, νιώθουν μια έλξη, μια οικειότητα (να και η εξήγηση για το «έρωτας με την πρώτη ματιά»).

Κι όταν νιώθουμε πως ο άλλος μας νιώθει, μας καταλαβαίνει, μας συμπληρώνει, γνωρίζει τα θέλω μας, καταλαβαίνει τις σκέψεις μας, θέλουμε να είμαστε συνέχεια μαζί του, θέλουμε να μοιραζόμαστε τα πάντα μαζί του.

Η «αδελφή ψυχή» είναι το απόλυτο ζητούμενο στον έρωτα, μια «καρμική σχέση» είναι ό,τι πιο δυνατό κι έντονο μπορεί να ζήσει κανείς. «Mόλις τον είδα, κατάλαβα πως εκείνος ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου. Ήταν εκείνος που περίμενα σε όλη μου τη ζωή.

Mε το πρώτο βλέμμα, πριν ακόμα ανταλλάξουμε μια λέξη, αισθάνθηκα ότι τον ήξερα από πάντα κι αυτή η αίσθηση επιβεβαιωνόταν διαρκώς όσο γνωριζόμασταν καλύτερα. Λες και είχαμε πλαστεί ο ένας για τον άλλο…».


Πηγή :  http://timeliness24.gr/

Η μοναξιά στη σχέση προμηνύει το τέλος της


Μοναξιά και σχέση είναι δύο λέξεις που φαντάζουν αντιφατικές. Και όμως, η μοναξιά «χτυπάει» την πόρτα του ζευγαριού, εμβόλιμα μπαίνει στη ζωή του και με περισσή ευκολία γκρεμίζει τις προσδοκίες του.

Πώς άραγε φτάνουν δύο άνθρωποι στο σημείο να νιώθουν έτσι; Πολλοί υποστηρίζουν πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το επαγγελματικό άγχος, το κυνήγι της ευμάρειας και του καταναλωτισμού, δυσκολεύουν το άτομο, άρα και τη σχέση του με το άλλο φύλο.

Ο καλός ερωτικός σύντροφος


Καλός ερωτικός σύντροφος θεωρείται, συνήθως, εκείνος που έχει το ταλέντο να κάνει και να διατηρεί κάθε σχέση του συναρπαστική. Ωστόσο, πρωταρχικό καθήκον του είναι να ικανοποιεί τις συναισθηματικές ανάγκες του παρτενέρ του. Η πραγματική σεξουαλική ευτυχία δεν γεννιέται μόνο από τις καλές επιδόσεις στο κρεβάτι, αλλά προπάντων από τα θετικά αισθήματα απέναντι στη σεξουαλικότητα τη δική μας και του παρτενέρ.

Η γλώσσα είναι η συνείδησή μας!

undefined
Αγαπητοί φίλοι,
Η κρίση των τελευταίων χρόνων δεν είχε μόνο τις δραματικές διαπιστώσεις που ταρακούνησαν (και εξακολουθούν να σείουν) την Ελλάδα και τους Έλληνες! Υπάρχει και κάποιο θετικό επακόλουθο της κρίσης: Επιτέλους, τώρα καταλαβαίνουμε όλοι ότι για το πρόβλημα που βιώνουμε υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί.

Αντιβιοτικό από τον ιδρώτα


Ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι σε ανθεκτικά βακτήρια

Ένα αντιβιοτικό από τον ίδιο τον ιδρώτα θα μπορούσε να εξοντώσει τα ανθεκτικά βακτήρια και τα θανατηφόρα στελέχη τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Ψάχνετε για σύντροφο; Μπείτε στο ειδικό βαγόνι γνωριμιών του Μετρό της Πράγα


Ρόλο. . . προξενήτρας σχεδιάζει να αναλάβει το μετρό της Πράγας με σκοπό να βρίσκει τον κατάλληλο σύντροφο στους επιβάτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.

Η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό σχεδιάζει να τοποθετήσει ειδικά βαγόνια στα οποία θα επιβιβάζονται όσοι επιβάτες αναζητούν την «αδελφή ψυχή τους».

Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ


450px-Santarosa_7





ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ ΚΑΙ Γ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ
- “Ζητώ την άδειά σας να πολεμήσω υπό την σημαία της Ελλάδος”.
- “Για ποιόν λόγο φέρατε την συστατική επιστολή του Μαυροκορδάτου;”.
- “Ζήτησα την συνηγορία του Μαυροκορδάτου διότι φοβόμουν μήπως δεν γίνω αποδεκτός”.
- “Σας πληροφορώ ότι φθάνετε σε άσχημη στιγμή. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σας προσφέρει καμιά αμοιβή για τις υπηρεσίες σας”.

Παναγιώτης Ήφαιστος: Αναχώρησε από τα εγκόσμια ο Kenneth Waltz, Μεγάλος Δάσκαλος της διεθνούς πολιτικής


undefined
Χιλιάδες αναρτήσεις σχολιάζουν αυτές τις μέρες την αναχώρηση από τα εγκόσμια του Kenneth Waltz. O Kenneth Waltz είναι χωρίς καμιά αμφιβολία –ακόμη και για τους αντιπάλους του στο πεδίο της επιστήμης– είναι ο Μεγάλος Δάσκαλος της Πολιτικής Θεωρίας του Διεθνούς Συστήματος.

Κήρυξαν «persona non grata» τον Παπανδρέου!



Κήρυξαν «persona non grata» τον Παπανδρέου! Ανεπιθύμητο πρόσωπο θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Εδιμβούργο, η οργάνωση Real Democracy Now Edinburgh (GR), η οποία μάλιστα συλλέγει υπογραφές μέσω Διαδικτύου για να ασκήσει πίεση στους διοργανωτές του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο, με σκοπό να διαγραφεί από τη λίστα των ομιλητών ο πρώην πρωθυπουργός.

Αίγυπτος: Συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών


undefined
Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το προαύλιο κοπτικής εκκλησίας, στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ.
Μια διαμάχη μεταξύ δύο νεαρών ανδρών, ενός χριστιανού και ενός μουσουλμάνου, μετατράπηκε σε οικογενειακή βεντέτα που πυροδότησε σφοδρές συγκρούσεις σε δυτική περιοχή της Αλεξάνδρειας.
Οι δύο πλευρές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, προτού οι δυνάμεις ασφαλείας παρέμβουν και καταφέρουν να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από την εκκλησία. Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα, μετά από περίπου δύο ώρες διαταραχών, δήλωσε μία πηγή ασφαλείας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε η Πιονγκγιάνγκ


«Οι τρεις πύραυλοι έπεσαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας», πρόσθεσε, σημειώνοντας πάντως ότι δεν θέλει να προβεί σε εικασίες για το αν επρόκειτο για κάποια δοκιμή ή για στρατιωτικά γυμνάσια (φωτογραφία αρχείου).
Τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόσκληση στην εκδήλωση: «Ή Άλωση της Βασιλεύουσας και οι Κρυπτοχριστιανοί»


Πρόσκληση
 Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, τιμώντας την επέτειο των 560 ετών από την Άλωση της Πόλης και εορτάζοντας την συμπλήρωση 85 ετών από την ίδρυσή του, σας καλεί στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 18.30 στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας»  του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα με ομιλητή τον 
Στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο, Επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού
με θέμα
«Ή Άλωση της Βασιλεύουσας και οι Κρυπτοχριστιανοί»
 Στον Εκθεσιακό Χώρο του Ε.Ι.Ε. θα εκτεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου σπάνια τεκμήρια τα οποία ευρίσκονται στην κατοχή του.

Τα προβλήματα χρηματοδότησης της Βενιζελικής “Εθνικής Άμυνας” και οι αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις με την Αντάντ (1916-1917)



ΤΡΙΑΝΔΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένα από τα πρώτα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε η επαναστατική τριανδρία Βενιζέλου – Κουντουριώτη – Δαγκλή στην Θεσσαλονίκη ήταν η οικονομική χρηματοδότηση της πολεμικής της προσπάθειας. Και αυτό γιατί όταν σχηματίστηκε η επαναστατική κυβέρνηση στις 9 Οκτωβρίου 1916 τα εδάφη υπό τον έλεγχο της δεν ήταν αρκετά για να χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες συγκρότησης στρατού, αλλά ούτε υπήρχαν και φοροεισπρακτικοί κρατικοί μηχανισμοί για να εισπράξουν τους αναγκαίους φόρους από τους πολίτες.

Ήταν 17-18 χρονών και απαγχονίστηκαν από τους Τούρκους. Ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο!


Ποδοσφαιρικὴ ὁμάδα “Πόντος”: Ἀπαγχονίστηκαν από τους Τούρκους επειδή τίμησαν τὴ φανέλα τους!!!
undefined
Η κατηγορία = η φανέλα τους είχε ἄσπρες καὶ γαλάζιες ρίγες καὶ στὴ μέση τὸ γράμμα Π !
Στα ὄνειρά μου ἔρχεται συχνὰ ἡ μακρινὴ φωνὴ τῆς μάνας τρελῆς στοὺς ἔρημους δρόμους καὶ μὲ ρωτάει μὲ παράπονο ἂν κλαῖνε ἀκόμα τὰ ματοπήγαδα.

«Η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη»

Ο Παπανδρέου ήταν «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ», η Ντόρα Μπακογιάννη ήξερε για τα πετρέλαια και το ΔΝΤ θέλει να στύψει την Ελλάδα πριν την ξεπουλήσει για τα κοιτάσματά της. Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ -γνωστός και ως «Mr. Dax»- στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Έλα να λέγω σε την Ιστορίαν: Οι Πόντιοι μένουμε όρθιοι και ανοίγουμε το δρόμο για την Ελλάδα και τον κόσμο


Λέμε όχι στη βαρβαρότητα, που μας εκδίωξε από τις εστίες μας.
Λέμε όχι στο ρατσισμό, που μας ξερίζωσε από την προσφιλή μας Πατρίδα!
Λέμε όχι στον νεοτουρκικό και κεμαλικό φασισμό!
Λέμε όχι στον ισλαμικό ναζισμό, που ξεριζώνει καρδιές και τις τρώει σε ζωντανή μετάδοση!
Λέμε όχι στο υποτιθέμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη, που είναι βαθύτατα υποκριτικό, ρατσιστικό και ναζιστικό, αφού στην ουσία "στρώνει των χαλί" στους τουρκοναζί και τους εν Ελλάδι συνοδοιπόρους τους, για να συνεχίσουν να θεωρούν την υπόθεση της εθνοκάθαρσης και της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, μια "εμμονή εθνικιστικών κύκλων" που έχει ως μόνο στόχο την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Η μεταφορά της ελληνικής γλώσσας στην Αραβική


ΚΑΒΑΦΗΣ
 
Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα φιλοξενεί τον Καταξιωμένο Ακαδημαϊκό & πρώην Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Καΐρου, βραβευμένου με το Τιμητικό Βραβείο της Αιγύπτου & Μεταφραστή του Κωνσταντίνου Καβάφη στην Αραβική Γλώσσα Prof. M. Hamdy Ibrahim. Ο Prof. Ibrahim θα είναι ο βασικός ομιλητής της διάλεξης που διοργανώνει το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο με θέμα «Η μετάφραση από τη Νεοελληνική Γλώσσα προς την Αραβική & αντίστροφα και ο ρόλος του Αιγυπτιακού Εθνικού Κέντρου της Μετάφρασης».
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 στις 19:00 (ώρα προσέλευσης του κοινού 18:40) στην αίθουσα των Εκδηλώσεων του Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου (Πανεπιστημίου 6 – 3ος όροφος).
Προηγείται της Διάλεξης χαιρετισμός του Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα Α.Ε. κ. Tarek Adel.
Επίσης, θα προσεγγίσει εισαγωγικά τη διάλεξη ο Καθηγητής και Ερευνητής Δρ Ευθύμιος Σουλογιάννης με τίτλο «Ο Φιλέλληνας φίλος μου Prof. Hamdy Ibrahim».
Προλογίζει ο Μορφωτικός Ακόλουθος και διευθυντής του Μορφωτικού κέντρου της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα Dr. Hisham Darwish. 
Χισάμ Νταρουίζ (Hisham Abdel Alim Bakr Darwish): συντομο βιογραφικό
Ο κ, Νταρουίζ είναι Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα, διευθυντής του μορφωτικού κέντρου, και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Καΐρου.
Ερευνητής της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας. Έχει μεταφράσει στα Αραβικά: Σολωμό Καβάφη και άλλους
 Dr. Hisham Abdel Alim Bakr Darwish
 Egyptian. Associate professor , Department of Classics – Faulty of Arts – Cairo University. Cultural Attaché in The Egyptian Embassy in Athens & Director of the Egyptian Cultural Center In Athens. Qualification obtained from : Athens University . Faculty of Philosophy. 2001, in ancient Greek Drama
Researches (in Ancient Greek Literature):
  1. “Ritual Symmetry and dramatic “Agon” in the Bacchae , the Cyclops and the Frogs”, Classical Papers 5 , 2004.
  2. “Ritual Structure between Greek Drama and Ritual Performances in Ancient Orient” Comparisons 2 , 2007.
  3. “Isis and Osiris and the Narrative Texture in Heliodorus’ Aithiopika”, Classical Papers 7, 2007.
  4. “Ishtar and the Ancient Greek Literature” , Comparisons 3 2009.
  5. Time between Gilgamesh and the Odyssey”, The Epistle of The Orient 2009.
Articles (about Modern Greek and Arabic Literature):
  1. “Kornaros and the Cretan Poetry in the Period of the Venetian colonialism” , Πάπυροι 2, 2008.
  2. “The Role of the Poet between Ahmed Shaouki and Dionysos Solomos”, Πάπυροι 3, 2009.
  3. Greek Mythology and History between Kamil Kilany and Penolopy Delta.. Πάπυροι. 6. 2010
Translations from English , Arabic and Modern Greek
  1. participation in the translation of Cambridge History of Criticism (Medieval)
  2. Modern Greek and Arabic poems , short stories and articles.
  3. Greek-Arabic Dictionary “Eratothenis”. (edition). Athens . 2009.

Έξι Τούρκοι μόνιμοι υπαξιωματικοί αυτοκτόνησαν σε τρεις εβδομάδες


"Εμείς δεν είμαστε τα παραπαίδια του στρατού", λένε οι Τούρκοι μόνιμοι υπαξιωματικοί και μετά αυτοκτονούν (τινές εξ αυτών)
Τελικά, μπορεί οι αντάρτες του ΡΚΚ να αποχωρούν από τα εδάφη ή μάλλον από τα κουρδικά βουνά της τουρκικής επικράτειας, όμως τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τουρκικό στρατό και ειδικά το μόνιμο προσωπικό, δεν έχουν τέλος.

Ισλαμοφοβία


Κλεάνθης Κυριακίδης* και Δρ. Aref Al-Obeid*
Το παγκόσμιο σύνδρομο, βασισμένο σε άγνοια ή ημιμάθεια, εξαπλώνεται
undefined
Μαθήτριες ακούν κατήχηση του Κορανίου. Η εικόνα ξενίζει την Δύση και γι’ αυτό μπορεί εύκολα να δαιμονοποιηθεί
Η πρόσφατη φωτογραφία του νεκρού Αμερικάνου πρέσβη στη Λιβύη Κρις Στήβενς, θα μας στοιχειώνει για πολύ καιρό, γιατί ξυπνάει τον φόβο της έξαρσης μιας - φαινομενικά τουλάχιστον - φανατικής θρησκείας.