Ετικέτες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μηνύσεις Και Αποκαλύψεις Από Τις Οικογένειες Των Πεσόντων Του Τουρκικού Αναγνωριστικού

undefined undefined



Ο δικηγόρος Mehmet Katar που εκπροσωπεί τις οικογένειες του Σγου Gökhan Ertan και του Ανθ/σγου Hasan Hüseyin Aksoy σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, παρουσία του Osman Aksoy (πατέρα του Ανθυποσμηναγού) δήλωσε πως κατόπιν εντολής των οικείων των πεσόντων, μήνυσε τις αρχές  ασφαλείας και την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, για αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο που οδήγησε στη κατάρριψη του RF-4E από τη Συριακή αεράμυνα το περασμένο Ιούνιο.


 Η "απρόκλητη" επίθεση, οι αντικρουόμενες απόψεις για το τρόπο κατάρριψης σε συνδυασμό με τη μυστικοπάθεια των αρχών κίνησε τις υποψίες των οικείων των χειριστών.
Κατά μια εκδοχή το αεροσκάφος πετούσε στο πλαίσιο αξιολόγησης του Τουρκικού δικτύου αεράμυνας της THK και ειδικότερα κινητού σταθμού ραντάρ, εκδοχή που συμβαδίζει με τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού εξωτερικών μέχρι το σημείο όπου ο δικηγόρος Mehmet Katar ενέπλεξε καιτην MIT. Από την έρευνα του δικηγορικού γραφείου υπάρχουν ενδείξεις - προέκυψε - ότι η διοίκηση της 173 Filo είχε αναγνωρίσει την επικινδυνότητα της αποστολής και ζήτησε να αναβληθεί η πτήση αλλά μάταια... οι χειριστές αναγκάσθηκαν να πετάξουν σε χαμηλό ύψος κατόπιν υποδείξεως της MIT και να ακολουθήσουν το δρομολόγιο που επίσης τους είχε υποδείξει η MIT.
Η Τουρκική εκδοχή για την πορεία του RF-4E. Kατά ορισμένους το RF-4, "ξύπνησε" την Συριακή αεράμυνα και έπειτα πέταξε σε χαμηλό ύψος για να καταγραφεί η διάταξη της και τα τυφλά σημεία της (C) TSK

Παράλληλα γίνεται λόγος για ένα νέο σύστημα καταγραφής ηλεκτρονικών εκπομπών ELINT που αναπτύχθηκε για λογαριασμό του "κλάδου κατασκοπείας σημάτων" της ΜΙΤ (MİT Sinyal İstihbarat Başkanlığı) και σχετίζεται με την αποστολή του αναγνωριστικού.

21.06.11 Μια ημέρα πριν τη κατάρριψη ζεύγος F-16 της 182 Filo ''Atmaca'', πέταξε στο πλαίσιο της αξιολόγησης του νέου συστήματος ELINT.
Οι Τουρκικές αρχές έχουν αρνηθεί στις οικογένειες, τη πρόσβαση στα ευρήματα και το ιατροδικαστικό πόρισμα από την αυτοψία των σορών ενώ δεν τους έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις για την αποστολή του RF-4.

Ο Σγος Gökhan Ertan βρισκόταν στην 173 Filo μόλις ένα χρόνο.


O Ανθ/σγος Hussein Aksoy απόφοιτος 2009 της TuAFA μόλις είχε τοποθετηθεί στην 173 Filo.
Θεωρούν πως αξιωματικοί που είχαν άμεση και έμμεση εμπλοκή στο "συμβάν" ενήργησαν παράτυπα, συγκεκριμένα στρέφονται κατά του αρχηγού της ΤHK Πτέραρχου Mehmet Erten, του αρχηγού της MIT Hakan Fidan και του Atınç Özkaya αξιωματικού που υπηρετεί στη MIT (μάλλον Αντισμήναρχος).

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/12/26/dusurulen.turk.jetinde.flas.gelisme/690240.0/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου