Ετικέτες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Καρμικη σχεση…«έχουμε φτιαχτεί ο ένας για τον άλλον»


Πόσες φορές έχεις ακούσει φράσεις όπως «ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά», ή «έχουμε φτιαχτεί ο ένας για τον άλλο», ή «στο πρόσωπο της γυναίκας μου βρήκα την αδελφή ψυχή μου», ή «η σχέση μας είναι καρμική». Υπάρχει κάποια βάση σ’ αυτές τις φράσεις ή είναι ο υπερβολικός ζήλος των ερωτευμένων να περιγράψουν με λόγια τα έντονα συναισθήματά τους;

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση. Όσες υπερβολές κι αν χρησιμοποιούν οι ερωτευμένοι στην έκφραση της αγάπης τους, υπάρχει η βάση η οποία εξηγεί αυτήν την ακατανίκητη έλξη και οικειότητα που νιώθουν όσοι ζουν μια «καρμική σχέση».

Η εξήγηση δίνεται μέσα από τις φιλοσοφίες των ανατολίτικων πεποιθήσεων για το Κάρμα. Το Κάρμα, γι’ αυτούς τους λαούς δεν είναι μόνο αυτό που εμείς οι Έλληνες ονομάζουμε «μοίρα» ή «ριζικό», αλλά κάτι μεγαλύτερο, βαθύτερο, ευρύτερο.

Για να καταλάβουμε τι είναι το Κάρμα –όπως το εννοούν οι ινδουιστικές και βουδιστικές φιλοσοφίες- πρέπει να φέρουμε στην εξίσωση έννοιες όπως «ψυχή», «μετενσάρκωση».

Οι Ινδουιστές και Βουδιστές πιστεύουν πως ο άνθρωπος γεννιέται για κάποιο λόγο – έχει ένα σκοπό να επιτελέσει. Μια ζωή δεν είναι αρκετή για φτάσει σ’ αυτόν τον στόχο, άρα του χρειάζονται πολλές μετενσαρκώσεις, έτσι ώστε μέσα από τις εμπειρίες της κάθε ζωής του, η ψυχή του να φτάσει στο «κάρμα» της. Η ψυχή του δεν πεθαίνει, αλλά εξακολουθεί να ζει μέσα από τις διάφορες μετενσαρκώσεις σε κάθε διαφορετικό σώμα το οποίο «χρησιμοποιεί». 

Η ψυχή «καταγράφει» όλες τις εμπειρίες, έστω κι αν το μυαλό δεν θυμάται τις προηγούμενες ζωές της. Οι Ινδουιστές και Βουδιστές λένε πως σε κάθε μετενσάρκωση, συναντάμε ανθρώπους (ή τις ψυχές καλύτερα) που έχουμε συναντήσει σε προηγούμενες ζωές και μέσα από τις σχέσεις μας μ’ αυτούς τους ανθρώπους, μέσα από αυτό το συνεχές πάρε-δώσε εξελισσόμαστε ώστε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο Κάρμα μας.

Τι είναι, λοιπόν, μια καρμική σχέση; Σύμφωνα με τα πιο πάνω, είναι όταν δύο άνθρωποι «ξανασυναντιώνται». Αυτοί οι δύο άνθρωποι υπήρξαν «μαζί» (όχι κατ’ ανάγκη ως ζευγάρι) σε προηγούμενες ζωές.

Οι «αδελφές ψυχές» τους μοιράζονται συναισθήματα στοργής και τρυφερότητας, που έχουν ενδυναμωθεί από τις διαδοχικές συναντήσεις τους σε διάφορες ζωές. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή που βλέπει ο ένας τον άλλο, νιώθουν μια έλξη, μια οικειότητα (να και η εξήγηση για το «έρωτας με την πρώτη ματιά»).

Κι όταν νιώθουμε πως ο άλλος μας νιώθει, μας καταλαβαίνει, μας συμπληρώνει, γνωρίζει τα θέλω μας, καταλαβαίνει τις σκέψεις μας, θέλουμε να είμαστε συνέχεια μαζί του, θέλουμε να μοιραζόμαστε τα πάντα μαζί του.

Η «αδελφή ψυχή» είναι το απόλυτο ζητούμενο στον έρωτα, μια «καρμική σχέση» είναι ό,τι πιο δυνατό κι έντονο μπορεί να ζήσει κανείς. «Mόλις τον είδα, κατάλαβα πως εκείνος ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου. Ήταν εκείνος που περίμενα σε όλη μου τη ζωή.

Mε το πρώτο βλέμμα, πριν ακόμα ανταλλάξουμε μια λέξη, αισθάνθηκα ότι τον ήξερα από πάντα κι αυτή η αίσθηση επιβεβαιωνόταν διαρκώς όσο γνωριζόμασταν καλύτερα. Λες και είχαμε πλαστεί ο ένας για τον άλλο…».


Πηγή :  http://timeliness24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου