Ετικέτες

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

LNG - Φυσικό Αέριο και επιδοτήσεις καταναλωτών σε Ελλάδα.







Η επιδότηση για τους καυστήρες αερίων το νέο μέτρο για να αποφευχθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο;... ωραίο το τυράκι.. η παγίδα που είναι όμως;...


Πρέπει κάποιος να κάνει ενα βήμα πίσω για να καταλάβει τι γίνεται. Ας μην ξεχνούμε πώς παρόμοιο τρύκ είχε γίνει με τις επιδοτήσεις για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών για να γίνει ελκυστικότερη η ΔΕΗ-ΔΕΚΟ, όπου σήμερα γνωρίζουμε όλοι τι ακριβώς έχει γίνει με όσους το έκαναν και πώς έχουν αιχμαλωτιστεί σε αυτή την κατάσταση.

Τριμερής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου την Παρασκευή στη Ν.Υόρκη






Την εμβάθυνση της τριμερούς συνεργασίας αναμένεται να αποφασίσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας- Κύπρου-Αιγύπτου, κατά τη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Τρεις πυροσβέστες της 11ης Σεπτεμβρίου πέθαναν από καρκίνο




Τρία μέλη του πυροσβεστικού σώματος της Νέας Υόρκης, τα οποία είχαν σπεύσει για βοήθεια την ημέρα που χτυπήθηκαν οι δίδυμοι πύργοι, έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο την ίδια μέρα. Πρόκειται για δύο 58χρονους και έναν 56χρονο πυροσβέστη.

Χιλιάδες άνθρωποι που έσπευσαν στο σημείο εκείνο την 11η Σεπτεμβρίου 2001 πάσχουν από ασθένειες, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν είναι ακόμα βέβαιοι ότι η συγκεκριμένη ασθένεια συνδέεται με τις επιθέσεις, κυρίως με το «τοπίο» που είχε διαμορφωθεί στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μετά τα χτυπήματα και την κατάρρευση των ουρανοξυστών .

Τζίμι Χέντριξ Ο βασιλιάς της κιθάρας μέσα από τα μάτια ανθρώπων που τον γνώρισαν…




Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Αγοράζει την πρώτη του κιθάρα στα 15. Μαθαίνει να παίζει παρακολουθώντας άλλους κιθαρίστες. Η πρώτη του συναυλία γίνεται στο υπόγειο μιας εβραϊκής συναγωγής στο Σιάτλ. Επιρροές του ο Muddy Waters και ο B.B. King. Blues και τεχνολογία. Ναρκωτικά και ειρήνη. Χρησιμοποιεί τους ενισχυτές και τις μίξεις όπως κανείς άλλος πριν από αυτόν. Οι μουσικοί ορίζοντες της εποχής αλλάζουν γρήγορα. Η ζωή και η μουσική του Τζίμι Χέντριξ παρουσιάζονται μέσα από τα λόγια μουσικών

Ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα – Μελέτη

 

Το παρακάτω κείμενο είναι η περίληψη (executive summary) της νέας μελέτης του Κώστα Λαπαβίτσα η οποία επιδιώκει να δώσει ριζοσπαστικές απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν σήμερα τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. 
 
Η μελέτη αναλύει ουσιώδη θέματα πολιτικής οικονομίας και δημοσιονομικής πολιτικής, εστιάζοντας στην Ελλάδα και εξετάζοντας ειδικότερα τη διαχείριση του χρέους, τη δημοσιονομική πολιτική, την ανασύνταξη του τραπεζικού τομέα, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη διαμόρφωση μεσοπρόθεσμης πολιτικής ανάπτυξης.
Περιγράφει βήμα προς βήμα, με εμπειρική τεκμηρίωση, μία ολοκληρωμένη διαδικασία εξόδου από την κρίση και μετάβασης προς μία ριζικά διαφορετική οικονομική δομή για τη χώρα. Παράλληλα, αναλύει τις δυνατότητες της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο ευρωπαϊκής και εθνικής στρατηγικής και εξετάζει τις εκδοχές της συναινετικής και της συγκρουσιακής αποχώρησης από την ΟΝΕ. 
Τον πρόλογο της μελέτης έγραψε ο Στάθης Κουβελάκης.

ΡΙΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ


kartesios250914Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Καρτέσιος
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Υπάρχει το θάρρος της γνώμης και το θράσος της ηλιθιότητας. Αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Όπως και οι δηλώσεις του Σαμαρά, του Γεωργιάδη, της Βούλτεψη ή του Βενιζέλου δεν έχουν κάποια σχέση με το θάρρος της γνώμης. Η εκ του ασφαλούς και νομοθετημένη ατιμωρησία ουδέποτε είχε σχέση με θάρρος.
Θα επανέλθω σε αυτούς.

ΝΔ: 40 χρόνια Success Story…

ΝΔ: 40 χρόνια Success Story…

 
 
 
 
 
 
 
1 Vote

Ads by HQ-Video-Pro-1.8

Φοιτητικά δάνεια: η νέα πληγή της Αμερικής…

 

Ads by HQ-Video-Pro-1.8׫…Ένας στους τέσσερις πτυχιούχος δεν μπορεί να ξεχρεώσει τα δάνεια αυτά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί στη συνέχεια να αγοράσει το δικό του σπίτι ή να δημιουργήσει κάποια επιχείρηση. Τα δίδακτρα έχουν, επίσης, ανεβεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα να παρασύρουν και τα δάνεια. Από το 1978 έως το 2008 το κόστος φοίτησης στο κολέγιο αυξήθηκε κατά 65%, ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης του πληθωρισμού (31%)….»
φωτογραφία
της Νεφέλης Λυγερού

«Κοιτώντας πίσω, ο καθένας θα μπορούσε να προβλέψει τη φούσκα των στεγαστικών δανείων», ισχυρίζονται πολλοί δημοσιογράφοι και οικονομολόγοι. Τί γίνεται, όμως, με τη λεγόμενη «φοιτητική φούσκα»; Αν και πολλοί αναγνωρίζουν το δυσθεώρητο κόστος της ανώτατης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, λίγοι ήταν εκείνοι που μέχρι πρότινος πίστευαν ότι ήταν ικανό να απειλήσει την αμερικανική οικονομία.

Φάκελος Κύπρου: Ο Λαμπράκης πίσω από το πραξικόπημα και την ανατροπή του Μακάριου


 

Ads by HQ-Video-Pro-1.8
σημ.Αμετανόητου: Βόμβα μεγατόνων ?
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Στις 15 Ιουλίου του 1974, η Χούντα του Ιωαννίδη κατάφερε να ανατρέψει τον νόμιμο Πρόεδρο της Κύπρου Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και να εγκαταστήσει μια Κυπριακή Χούντα. Η κατάλυση της νόμιμης εξουσίας στο νησί, έδωσε το πρόσχημα στους Τούρκους να επέμβουν ως εγγυήτρια Δύναμη. Ο Νίκος Σαμψών, έγινε «Πρόεδρος» της Κύπρου για οκτώ ημέρες. Ήταν αρκετές ωστόσο για να ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί που αφορούσαν το μέλλον της Κύπρου.
Μια σειρά από ντοκουμέντα και μαρτυρίες που αποκαλύπτει το Hot Doc, φέρνουν τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη να συμμετέχει στον σχεδιασμό του πραξικοπήματος στην Κύπρο. Άλλωστε το πραξικόπημα, όπως και οι άλλες πλευρές του Κυπριακού, σχετίζεται με πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και συνωμοτικές ομάδες των οποίων ο ρόλος δεν αποκαλύφθηκε.

Σαν σήμερα, δολοφονήθηκε ο “Έλληνας Άλντο Μόρο”, Παύλος Μπακογιάννης.


Posted by olympia spyr στο Σεπτεμβρίου 26, 2014

Όραμα του Παύλου Μπακογιάννη, να γεφυρώσει το μίσος Αριστερών – Δεξιών

Κίσινγκερ προς Άλντο Μόρο: Σταμάτα να φλερτάρεις με τους κομμουνιστές, γιατί θα το πληρώσεις ακριβά… (you will pay it dearly)”

Πραγματικοί εχθροί του καθεστώτος, είναι πάντα αυτοί που προτάσσουν την Εθνική ενότητα των γηγενών, απέναντι στα διχαστικά σχέδια των ιμπεριαλιστών τοκογλύφων.

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 1989 όταν ο δημοσιογράφος και πολιτικός έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.
Σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της 17 Νοέμβρη.

Π.Καρύκα : “Διπλή υπερκέραση και Μιλιτιάδης”


militiades
Η μάχη του Μαραθώνα δεν είναι αξιομνημόνευτη μόνο γιατί σε αυτήν οι ελεύθεροι Έλληνες τσάκισαν την ασιατική επεκτατικότητα. Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για τον στρατιωτικό μελετητή, γιατί στη μάχη αυτή καταγράφεται για πρώτη φορά, ιστορικά τεκμηριωμένα, ο ελιγμός της ταυτόχρονης θραύσης των δύο εχθρικών κεράτων, ο οποίος εξελίχθηκε στον ελιγμό της διπλής υπερκεράσης. Ο συγκεκριμένος ελιγμός είναι ένας από τους δυσκολότερους να εφαρμοστεί στο πεδίο της μάχης, ιδιαίτερα από έναν υστερούντα αριθμητικά έναντι του αντιπάλου του, στρατό.

1849: Σαν σήμερα πέθανε ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος


1849: Σαν σήμερα πέθανε ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος
Ρούλα Κοτσέτα
 Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ή Τουρκοφάγος...γεννήθηκε το 1784 στη Νέδουσα (Μεγάλη Αναστάσοβα) ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου, 25 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας και πέθανε πάμφτωχος στις 25 Σεπτεμβρίου 1849 στον Πειαραιά.
Καταγόταν από το χωριό Τουρκολέκα, του δήμου Φαλαισίας της Μεγαλόπολης.

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή κατά των τζιχαντιστών(;)


 
ujk
Μαλούχος Γεώργιος Π. 
 Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά των τζιχαντιστών πρέπει να βρεθεί η Ελλάδα. Αυτό επιβάλει το εθνικό συμφέρον της, για περισσότερους από έναν λόγους. Και μάλιστα ισχυρούς.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η χώρα πρέπει να δεθεί όσο το δυνατόν πιο στενά με τις ατλαντικές συμμαχίες της(;). Η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει σημασία να είναι σταθερή και παρούσα στις συμμαχικές της δεσμεύσεις. Oτι έχει μακροχρόνιο, δομικό όφελος από το να μπορεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των συμμάχων της.

Πρόεδρος πΓΔΜ: Τα Σκόπια είναι βάση στρατολόγησης για τζιχαντιστές τα Βαλκάνια


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα Βαλκάνια γίνονται, όπως είπε, βάση για τη στρατολόγηση μαχητών για το παγκόσμιο τζιχάντ.
"Οι μαχητές από τα Βαλκάνια ομαδοποιούνται στις τάξεις του ISIS και της Τζαμπάτ αλ Νούσρα για την εξαγωγή της ιδεολογίας του τζιχάντ πίσω στις πατρίδες τους και έτσι εξυπηρετούν τους ευρύτερους στόχους των τζιχαντιστών. Μερικοί βρίσκονται εκεί τρία χρόνια, άλλοι στρατολογούνται τώρα, κάποιοι θα μείνουν εκεί, αλλά ορισμένοι θα επιστρέψουν στα Βαλκάνια και όταν επανέλθουν θα φέρουν μαζί το μίσος από την καταστροφική ιδεολογία τους, θα δηλητηριάσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τις χώρες" πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ.

Στις 6 Οκτωβρίου πέφτει στη θάλασσα το S121 ΠΙΠΙΝΟΣ.



 Πυρετώδεις προετοιμασίες του ΠΝ ενόψει “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ”

Το πρώτο, αλλά εξόχως σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του πολύπαθου προγράμματος των Υποβρυχίων Αναερόβιας Πρόωσης του ΠΝ πρόκειται να γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ» (ΕΝΑΕ) του Σκαραμαγκά. Εκεί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί η τελετή επίσημης ονομασίας και καθελκύσεως του υποβρυχίου S121 ΠΙΠΙΝΟΣ, το οποίο για τους επόμενους 6-8 μήνες θα πραγματοποιήσει εντατικές θαλάσσιες δοκιμές στην Κρήτη.

ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ Κ.ΕΝΤΡΟΓΑΝ; (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Σνόμπαραν τον Ερντογάν στον ΟΗΕ - Μίλησε σε κενή αίθουσα

ΗΠΑ: Με τον Τζο Μπάιντεν συναντάται σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν
Ομιλία του Τούρκου προέδρου στη ΓΣ του ΟΗΕ - Μίλησε σε κενή αίθουσα, εν αντιθέσει με τον Ομπάμα, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες
του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Π. Παναγιώτου
Η απειλή του Ισλαμικού Κράτους και το Κυπριακό αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στη Νέα Υόρκη ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο κ. Μπάιντεν θα ζητήσει από τον συνομιλητή του να ξεκαθαρίσει τη θέση του, αν η χώρα του θα συμμετάσχει στη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να ζητήσει από τον Τούρκο ηγέτη, όπως η 'Αγκυρα προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα, υλοποιώντας τις υποσχέσεις για λύση του Κυπριακού.
Ο Τούρκος πρόεδρος, προσφωνώντας χθες το βράδυ την 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δεν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, περιοριζόμενος να πει μόνο ότι «ως Τουρκία θα θέλαμε να δούμε μία λύση στο πρόβλημα στην Κύπρο», προσθέτοντας, στη συνέχεια ότι «ως Τουρκία θα θέλαμε να δούμε να τερματίζεται η κατοχή εδαφών στο Αζερμπαϊτζάν».

"Πονοκέφαλος" το εμπάργκο για τους Ρώσους εισαγωγείς και διανομείς τροφίμων


Συγκεντρώνουν υπογραφές να στείλουν στο Κρεμλίνο
Έλενα Αλεξιάδου
Δράση για την άρση του εμπάργκο στα αγροδιατροφικά προϊόντα που έχει "κοστίσει" στους ίδιους σε ποιότητα και επάρκεια σε ό,τι αφορά τα αγαθά που εισάγουν φαίνεται να αναλαμβάνουν οι Ρώσοι εισαγωγείς και διανομείς, συγκεντρώνοντας υπογραφές προκειμένου να στείλουν σχετική επιστολή στο Κρεμλίνο.
 Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, κατά την πρόσφατη, 23η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Μόσχας, τον προσέγγισαν Ρώσοι εισαγωγείς και διανομείς, ενημερώνοντάς τον για τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να πετύχουν την άρση του εμπάργκο σε ορισμένα τουλάχιστον από τα προϊόντα, η απαγόρευση εισαγωγής των οποίων -βάσει στοιχείων- "δημιουργεί τεράστιο έλλειμμα στην αγορά. Τον ενημέρωσαν, επίσης, για την "απαράδεκτη ποιότητα" και την υψηλή τιμή των διαθέσιμων προϊόντων, όπως χαρακτηριστικά είπε.
   Ο ίδιος ο κ. Γιαννακάκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Μόσχας, αλλά και τις υψηλές τιμές των προϊόντων, παραθέτοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι ένα κιλό επιτραπέζια ροδάκινα Σερβίας ή ΠΓΔΜ κοστίζουν γύρω 121 ρούβλια/κιλό, ήτοι γύρω στα 2,5 ευρώ.

Από εχθρός... εταίρος των ΗΠΑ ο Ασαντ


«ΕΠΤΑΨΥΧΟΣ» Ο ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συρία πέρασαν και χθες τα σύνορα με την Τουρκία για να ξεφύγουν από τη μανία των τζιχαντιστών
Χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συρία πέρασαν και χθες τα σύνορα με την Τουρκία για να ξεφύγουν από τη μανία των τζιχαντιστών
ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
Τη στιγμή που οι ΗΠΑ σφυροκοπούν ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ, ο Μπαράκ Ομπάμα ζητά και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τη συνδρομή της παγκόσμιας κοινότητας για τη δημιουργία ενός συνασπισμού που «θα καταστρέψει το δίκτυο του θανάτου», το οποίο τη μόνη γλώσσα που αναγνωρίζει είναι αυτή της ισχύος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φρόντισε να κρατήσει τις αποστάσεις του από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του εξοπλίζει τη συριακή αντιπολίτευση ως «αντίβαρο» στο βάρβαρο καθεστώς. Ωστόσο το γεγονός παραμένει: οι ΗΠΑ, έστω και απρόθυμα, βάζοντας στη ζυγαριά την απειλή από το Ισλαμικό Κράτος και τον Ασαντ, έκριναν λιγότερο επικίνδυνο τον Σύρο ηγέτη.

Samum: Ο «ρώσος δολοφόνος αεροπλανοφόρων» εντάσσεται στο ρωσικό Στόλο της Μεσογείου


Guided Missile Corvette "Samum"Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Guided Missile Corvette "Samum"
Το τρομερό Samum, ρωσικό πυραυλοφόρο hovercraft κλάσης 1239 Sivuch, θα αποπλεύσει από την Μαύρη Θάλασσα και στο άμεσο μέλλον θα ενταχθεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της διοίκησης του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο.

Η κατασκευή του Samum αποτέλεσε αληθινή επανάσταση στην παγκόσμια στρατιωτική ναυπηγική. Σχεδιάστηκε ως πυραυλοφόρο, ικανό να διασπάσει τον κλοιό προστασίας ενός αεροπλανοφόρου και να το βυθίσει. Είναι η πρώτη φορά διεθνώς που κατέστη εφικτό να τοποθετηθούν οκτώ μεγάλοι αντιπλοϊκοί υπερηχητικοί πύραυλοι Moskit (3М80),σε αερόστρωμνο καράβι. 

Να φύγει ο Άδωνις και να μας αφήσει τα λεφτά του


Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Ανανδρανιστάκης Γιώργος 
«Με το που θα πέσει η κυβέρνηση, θα πάρω αμέσως τα λεφτά μου από την τράπεζα!», βροντοφώναξε από το πρωινό του Μega ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Καλά, μιλάτε σοβαρά, κύριε Γεωργιάδη;» εξανέστη ο Καμπουράκης. «Γιατί, Δημήτρη, εσύ δεν θα τα πάρεις τα λεφτά σου από την τράπεζα, άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ;» «Όχι, δεν θα τα πάρω!» απάντησε ο Καμπουράκης και τότε ο Άδωνις είπε την κορυφαία ατάκα: «Εγώ θα τα πάρω. Σιγά μην τα αφήσω να μου τα φάει ο Βαρεμένος». Αναφερόταν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο που καθόταν δίπλα του μασουλώντας κάτι καβουρντισμένα δίευρα. 

Η επιστροφή των ζόμπι: Ο βρωμερός κόσμος της καθεστωτικής «δημοσιογραφίας»…

 

«Μικρός έτρωγα ξύλο….»
Γκίκας Χαρδούβελης στη Βουλή (08-08-2014).

Και ξαφνικά, να σου σε τηλεοπτική διαφήμηση, ο…Μιχάλης Ανδρουλιδάκης!!! Τι διαφημίζει; Μια νέα εφημερίδα ονόματι «ΕΞΕΛΙΞΗ».
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Την ώρα, που χιλιάδες πολίτες προσάγονται καθημερινώς στην Ευελπίδωνγια χρέη στο Δημόσιο, με στόχο να πληρωθούν οι οικονομικοί δολοφόνοι της τρόικα, ο τύπος που φαλήρισε ένα κάρο ΜΜΕ, υπεξαίρεσεένα κάρο λεφτά και φέσωσε το Δημόσιο με κάτι…εκατομμυριάκια ευρώ,  εμφανίζεται άνετος να ξερνάει στα μούτρα μας τη νέα μηντιακή του πραμμάτια.
Έγκυρες φήμες αναφέρουν ότι, εκτός από την εφημερίδα ο Ανδρουλιδάκης συζητάει και για την απόκτηση ραδιοφωνικής συχνότητας, σε συνεργασία με τον έτερο (και άφαντο) Καπαδόκη της καθεστωτικής δημοσ/φικής σαβούρας, πρώην εκδότη του Ελ. Τυπου και του Επενδυτή, Δημήτρη Μπενέκο.

Μορφή και χαρακτηριστικά της οργάνωσης. Από την οργάνωση στην αγορά και την γραφειοκρατία…

 

10444549_689994167705015_217696118331382628_n
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Η οργάνωση στον ιδιωτικό και στον δημόσιο χώρο, έχει απασχολήσει τους οικονομολόγους, τους κοινωνιολόγους, αλλά και τους πολιτικούς επιστήμονες. Είναι κοινή η προσπάθειά τους να γεφυρώσουν και να αναλύσουν τους συγκεκριμένους χώρους.
Είναι αδύνατο να φανταστούμε κοινωνίες όπου δεν υπάρχουν οργανωτικές ρυθμίσεις. Ο καθένας μας δρα κατά ένα συγκεκριμένο τρόπο. Η δράση βέβαια στο πλαίσιο μιας οργάνωσης δεν είναι ποτέ η ίδια. Η οργάνωση ως έννοια μας βοηθά να περιγράψουμε αυτή τη δράση σε συλλογικό αλλά και ατομικό επίπεδο. Οι οργανώσεις διέπονται από τυπικούς κανόνες συμπεριφοράς και σχέσεων που μορφοποιούνται και μορφοποιούν τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαισιό τους. Η οργάνωση με την ευρεία έννοια του όρου συμπεριλαμβάνει τους ηθικούς κώδικες κώδικες και προσδιορίζει τις δομικές πτυχές της επιχείρησης, του σωματείου ή της ένωσης

Παντοπωλείον «η Ειλικρίνεια»

 


Η Ταμπέλα ήταν γραμμένη με το χέρι πάνω σε μια σκουριασμένη λαμαρίνα από λάτα.
Ιστορικό μαγαζί.
Είχα ακούσει πολλά από τον πατέρα μου.

How Turkey Plans to "Combat Anti-Semitism"