Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Συρία: Μοναχή καταγγέλλει σταυρώσεις χριστιανών από τζιχαντιστέςΣυρία: Μοναχή καταγγέλλει σταυρώσεις χριστιανών από τζιχαντιστές

«Στη Μααλούλα σταύρωσαν δύο νέους διότι δεν ήθελαν να απαγγείλουν τη Σαχάντα. Τους είπαν “λοιπόν, θέλετε να πεθάνετε όπως ο δάσκαλός σας στον οποίο πιστεύετε. Έχετε μια επιλογή: ή θα πείτε τη Σαχάντα, ή θα σταυρωθείτε”», αποκαλύπτει


Χριστιανοί οι οποίοι αρνήθηκαν να προφέρουν τη μουσουλμανική ομολογία πίστεως ή να πληρώσουν λύτρα σταυρώθηκαν από τζιχαντιστές στη Συρία, κατήγγειλε σε μια συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Βατικανού η οποία μεταδόθηκε χθες μια μοναχή από τη χώρα αυτή.

Mεγαλοβδόμαδο.Mεγαλοβδόμαδο.

γαλοβδόμαδο.


Πήγε, λέει, να πάρει κάποια ευρώ επίδομα, της είπαν ότι εν τέλει δεν τα «δικαιούται», γύρισε πίσω σπίτι της κι έκλαιγε…
Αυτή η ταπείνωση -όχι η άγια ταπείνωση των ημερών, αλλά η άγρια ταπείνωση του κόσμου τούτου- πόσες καρδιές Ελλήνων κι Ελληνίδων έσφαξε αυτές τις μέρες;

Εσπειρε φτώχεια πολλή αυτή η κυβέρνηση, απελπισία και θλίψη, κι όσους της το επισημαίνουν τους αποκαλεί «μίζερους». Με αλαζονία και έπαρση, λογίζει για ηλίθιους όσους έκαμε δυστυχείς. Και μέσα στην κακοκεφαλιά της,

Ας πρόσεχες ...Εσταυρωμένε...

Η Ιστορία της Αγίας Λόγχης και τα καρφιά του Κυρίου
Η λόγχη – που χρησιμοποιήθηκε από το Ρωμαίο εκατόνταρχο Λογγίνο για να τρυπήσει τη δεξιά πλευρά του Χριστού στο σταυρό – έγινε δημοφιλής κυρίως χάρη στο κλασικό πλέον βιβλίο του Τρίβορ Ραβενσκροφτ «the spear of destiny» (λόγχη του πεπρωμένου).
Η λόγχη βρίσκεται στο παλάτι του Χόφμπουργκ στη Βιέννη και ανήκε στον Καρλομάγνο.
Ο επίσημος οδηγός για τα εκθέματα του Χόφμπουργκ αναφέρει πως η λόγχη φτιάχτηκε από ένα από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη Σταύρωση του Xριστού, και με τα χρόνια, μετά τον Καρλομάγνο, έφτασε να θεωρείται ότι είναι η αυθεντική λόγχη του Λογγίνου.

Πιο γνωστή κατά το μεσαίωνα ήταν μια λόγχη που είχε χρησιμοποιήσει μια αντιχριστιανική ομάδα για να «επιτεθεί» σε ένα άγαλμα του Χριστού. Σύμφωνα με την ‘ιστορία’ το άγαλμα μάτωσε και η λόγχη έγινε αντικείμενο τιμής, αφού θεωρήθηκε η αιτία ενός θαύματος.

«Θέλω κάποιος να με αγαπήσει γι” αυτό ακριβώς που είμαι…»


Αίτημα μετάβασης από την οντολογική ανεπάρκεια στην ψυχική πληρότητα
Από τον Γρηγόρη Βασιλειάδη, M.Sc. Ph.D., Διδάκτορα Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή, Μέλος του Σ.Ε.Ψ. (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) και της E.F.T.A. (European Family Therapy Association)
Στην καθημερινότητα μας όλοι μας, με κάθε μας σκέψη, με κάθε κίνηση του νου και της καρδιάς μας, με κάθε μας πράξη, σε κάθε μας σχέση, σε κάθε μοναχική μας στιγμή, επιδιώκουμε ενσυνείδητα ή ανεπίγνωστα μας, ένα μόνο πράγμα: την αγάπη.

Το Μυστήριο του Χριστού και ο ρόλος του θανάτου στη χριστιανική ανθρωπολογία””Από το θάνατο στη ζωή …”
π. John Behr
Κοσμήτωρ και Καθηγητής Πατρολογίας
του Ορθόδοξου Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Βλαδίμηρου (Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.)
Το χριστιανικό Ευαγγέλιο, ότι δηλ. ο Χριστός «θανάτῳ θάνατον πατήσας καί τοῖς ἐν τοῖς μνήμασιν, ζωήν χαρισάμενος», απευθύνεται στον καθένα μας και σε κάθε εποχή. Τίποτε δεν είναι περισσότερο σημαντικό, από αυτήν τη διακήρυξη. Θα ήθελα να επισημάνω, ωστόσο, ότι και τίποτε δεν είναι περισσότερο δύσκολο σήμερα, καθώς ο τρόπος που κατανοούμε τη σχέση ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο έχει θεμελιωδώς μεταβληθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα, μ’ έναν τρόπο πράγματι ριζικό, μετατοπίζοντας την όλη συζήτηση σ’ ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, τουλάχιστον όσον αφορά στη Δύση, και ιδιαίτερα στην ολοένα και περισσότερο εκπολιτισμένη Δύση.

Αρχαιοελληνικό άγαλμα βρέθηκε σε παράνομη ανασκαφή στην Τουρκία


Αρχαιοελληνικό άγαλμα βρέθηκε σε παράνομη ανασκαφή στην Τουρκία
Ένα άγαλμα, που πιστεύεται ότι απεικονίζει την αρχαία θεά Δήμητρα, βρέθηκε σε παράνομη ανασκαφή στο Σιμάβ της δυτικής Τουρκίας.
Το άγαλμα, το οποίο ζυγίζει 610kg και έχει 2,8 μέτρα ύψος, ανακαλύφθηκε από δύο Τούρκους, τον Ραμαζάν Τσ. και τον Ισμαήλ Τζ., 26 και 62 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει παράνομες ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία και παραπέμφθηκαν σε δίκη
Η κεφαλή του αγάλματος και ο βωμός που έλειπαν, βρέθηκαν αργότερα σε ένα σπίτι στο κέντρο της πόλης.
Στην ελληνική μυθολογία, η Δήμητρα, μία από τις αδελφές του Δία,ήταν η θεά της γεωργίας, της φύσης, της καρποφορίας και των εποχών, καθώς και μητέρα της Περσεφόνης, της σσυζύγου του Αδη.


Πηγή/www.iefimerida.gr

Το Μυστήριο του Χριστού και ο ρόλος του θανάτου στη χριστιανική ανθρωπολογία””Από το θάνατο στη ζωή …”
π. John Behr
Κοσμήτωρ και Καθηγητής Πατρολογίας
του Ορθόδοξου Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Βλαδίμηρου (Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.)
Το χριστιανικό Ευαγγέλιο, ότι δηλ. ο Χριστός «θανάτῳ θάνατον πατήσας καί τοῖς ἐν τοῖς μνήμασιν, ζωήν χαρισάμενος», απευθύνεται στον καθένα μας και σε κάθε εποχή. Τίποτε δεν είναι περισσότερο σημαντικό, από αυτήν τη διακήρυξη. Θα ήθελα να επισημάνω, ωστόσο, ότι και τίποτε δεν είναι περισσότερο δύσκολο σήμερα, καθώς ο τρόπος που κατανοούμε τη σχέση ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο έχει θεμελιωδώς μεταβληθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα, μ’ έναν τρόπο πράγματι ριζικό, μετατοπίζοντας την όλη συζήτηση σ’ ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, τουλάχιστον όσον αφορά στη Δύση, και ιδιαίτερα στην ολοένα και περισσότερο εκπολιτισμένη Δύση.

Μήπως είσαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;


editor_110012_thΜε τον Σενέρ Λεβέντ 17/04/2014
Λένε ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως, δεν είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα που υπερασπίζονται, αλλά τα τουρκικά δικαιώματα. Μήπως οι Τούρκοι δεν είναι άνθρωποι; Φυσικά και είναι. Αλλά πρώτα είναι Τούρκοι και μετά άνθρωποι. Αν πράγματι υπερασπίζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα, μήπως θα μπορούσαν να λένε ότι δεν έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν πίσω ξανά οι άνθρωποι που εκδιώχθηκαν με τη βία των όπλων από τα χώματά τους; Μήπως αυτό αρμόζει σε κάποιον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Ονειρώξεις της Ε.Ε και των ΗΠΑ που βρήκαν τον παγωμένο χειμώνα της Σιβηρίας.Δελτίο τύπου από συζήτηση Ομπάμα-Κάμερον
18.4.2014

Με χθεσινό δελτίο τύπου και σε απλή περιγραφή, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και Μ.Βρετανία αντίστοιχα , συμφώνησαν πώς η Ρωσία πρέπει να προβεί σε ενέργειες αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην Ουκρανία και να αφήσει το πολίτευμα εκεί να λειτουργήσει αυτόνομα. Διαφορετικά θα αυξήσουν το κόστος της παραβατικότητας της με πρόσθετα οικονομικά μέτρα.

On Nazis, Jews & Ukraine ‘de-escalation’

πηγή:http://rt.com/op-edge/geneva-ukraine-deescalation-eu-420/

There are many potentially worrying signs in the ‘de-escal​ation’ process in theory agreed by the US, Russia, EU and Ukraine this Thursday in Geneva.
For starters; the regime changers in power in Kiev did not commit themselves, explicitly, to constitutional reform (the draft language is slippery, to say the least); they did not commit, explicitly, to leaving Ukraine out of NATO; and a minor but still significant point – this was not a joint press conference by the two key players, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov and US Secretary of State John Kerry.

Απορρίπτουν τη συμφωνία της Γενεύης οι φιλορώσοι διαδηλωτές
Φιλορώσοι διαδηλωτές στο Ντόνετσκ απέρριψαν τη συμφωνία της Γενεύης, λέγοντας ότι δεν θα εγκαταλείψουν τα κτίρια που έχουν καταλάβει.
Εκπρόσωπος των διαδηλωτών δήλωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι «παράνομη» και τόνισε ότι οι διαδηλωτές δεν θα φύγουν μέχρι να παραιτηθεί.
Ο Αλεξάντερ Γνκεζντίλοφ, εκπρόσωπος της αυτο-αποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, είπε ότι η ομάδα του δεν θα εγκαταλείψει τα κυβερνητικά κτίρια στην πόλη, μέχρι να εγκαταλείψει η «παράνομη» -όπως τη χαρακτήρισε- κυβέρνηση του Κιέβου το Κοινοβούλιο και την προεδρική κατοικία.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Ο επαναστατικός Επιτάφιος της Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου! (Φωτό)


20140418-164026.jpg
To θρησκευτικοπολιτικό σύνθημα που βλέπετε κοσμεί τον Επιτάφιο του ιερού ναού της Ζωοδόχου Πηγής,Μητροπόλης του Αγρινίου!
Ελπίζουμε να το δούμε και το βράδυ στην περιφορά των Επιταφίων στο κέντρο της πόλης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ:

ΑΝΑCTA O ΘΕΟC… H ΕΛΛΑΔΑ; ΘΑ ΑΝΑCTHΘΗ;
20140418-163812.jpg

http://zeidoron.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8785.html

Αμερικανική πολιτική: Ελλάδα και Κύπρος θυσία στην Τουρκία


Περικλής Νεάρχου, Πρέσβυς ε.τ.  
Η Αμερικανική πολιτική επαναλαμβάνει, για μια ακόμη φορά, τις προσφορές προς τους Τούρκους, αναλώμασι της Ελλάδος και της Κύπρου, για να εξυπηρετήσει μια αμφίβολη στρατηγική στην περιοχή που εμποδίζει δήθεν την Τουρκία να αποστασιοποιηθεί από τη Δύση και ενισχύει το μέτωπο κατά της Ρωσίας, την οποία υπολαμβάνουν πάντα οι ΗΠΑ ως τον κύριο γεωπολιτικό τους ανταγωνιστή.

Θωρακισμένα πρoσπάθησαν να εισέλθoυν στην Ioρδανία από την Συρία


Καταστράφηκαν από μαχητικά αεροσκάφη των βασιλικών ενόπλων δυνάμεων
Θωρακισμένα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο βασίλειο της Ιορδανίας, από την εμπόλεμη Συρία, καταστράφηκαν σήμερα από στρατιωτικά αεροσκάφη, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας.
«Μαχητικά αεροσκάφη των βασιλικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψαν σήμερα αρκετά θωρακισμένα οχήματα, τα οποία προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Ιορδανία από την Συρία», επισημαίνει ο στρατός στην ανακοίνωσή του, στην οποία δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Παράλληλα και η ιορδανική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ότι η πολεμική αεροπορία της Ιορδανίας έπληξε και κατέστρεψε στρατιωτικά οχήματα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο ιορδανικό έδαφος από την Συρία.
«Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε έναν αριθμό στρατιωτικών οχημάτων που προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας», μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, χωρίς να διευκρινίσει και αυτή περαιτέρω.
- newsbeast.gr

UK: Multiculturalism vs. Islamism


 
In the West, the Arabization of Muslim communities has occurred with government assistance, which, through imposed policies of multiculturalism in the name of diversity, has effected the destruction of South Asian culture.

Η ψυχολογική διάσταση της συγχώρεσης
Τι έχει ο καθένας στο μυαλό του όταν ακούει τη λέξη «συγχώρεση»;
Η έννοια της συγχώρεσης πολλές φορές παρεξηγείται και αλλοιώνεται απ’ όσους προσπαθούν να την εφαρμόσουν, γι’ αυτό και η εφαρμογή της ίσως είναι δύσκολη.
Η συγχώρεση ορίζεται στο μυαλό πολλών ατόμων ως «άφεση αμαρτιών» ή «αυταπάρνηση και παραίτηση από κάθε προσωπική επιθυμία». Όταν κάποιος πληγώνεται από τη συμπεριφορά κάποιου αγαπημένου του προσώπου θεωρεί ότι προκειμένου να τον συγχωρέσει πρέπει να ξεχάσει το συμβάν και να γίνουν όλα όπως πριν.

Τι σκεφτόμαστε τις ημέρες αυτές;Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια ευκαιρία για εσωτερική αναζήτηση και ηρεμία. Ο χρόνος της προσφέρεται τέλεια για αναστοχασμό και επανατοποθέτηση των στόχων και των αναγκών μας.
Πόσες φορές σας έχει τύχει να πείτε «Πότε πέρασε η εβδομάδα», «Πότε πέρασε ο καιρός»; Δυστυχώς, τελευταία μοιάζει να συμβαίνει πολύ συχνά. Είναι σαν να έχουμε μπει σε μια διαρκή πορεία ή καλύτερα σ΄έναν αγώνα δρόμου να προλάβουμε να δημιουργήσουμε, να πετύχουμε, να κάνουμε πράγματα. Τι όμως ακριβώς; Τι είναι αυτό που αλήθεια μας ενδιαφέρει να κάνουμε;
Το «τι» διαφέρει από άνθρωπο σ’ άνθρωπο. Χρήματα, δόξα, υστεροφημία, μια ευτυχισμένη οικογένεια, ταξίδια ή και όλα μ

Ευρωπαϊκός οδηγός για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ΔιαδίκτυοΈναν Οδηγό για τα δικαιώματα των χρηστών του Διαδικτύου κατάρτισε και δημοσίευσε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στόχος είναι οι χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα τα ανθρώπινα δικαιώματά τους στο Διαδίκτυο και να γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που τα δικαιώματα αυτά αμφισβητούνται, καταστρατηγούνται ή παραβιάζονται.

“Οι κυβερνήσεις, οι ιδιωτικές εταιρείες και άλλοι φορείς έχουν την υποχρέωση να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα offline και online. Θα συνεργαστούμε μαζί τους για να εφαρμόζουν τον οδηγό και να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν πρόσβαση σε αποτελεσματικά ένδικα μέσα όταν θεωρούν ότι τα δικαιώματά τους έχουν περιοριστεί ή παραβιαστεί”, δήλωσε ο γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιερν Γιάγκλαντ.

Πούτιν: Δεν θα διεκδικήσουμε την… Αλάσκα


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Το tipping point που έκανε τη συνέντευξη Πούτιν να περάσει στην Ιστορία ωστόσο, ήταν η στιγμή της ερώτησης που δέχτηκε μέσω YouTube από τον… Έντουαρντ Σνόουντεν.  

Vladimir-Putin
Twitter@EmOikonomidis
3 ώρες και 56 λεπτά… Τόσος χρόνος χρειαζόταν τελικά για να σβήσει ο μύθος του Χένρι Κίσινγκερ, ως του πολιτικού που άφησε ένα τόσο ευκρινές αποτύπωμα στις διεθνείς εξελίξεις, επηρεάζοντας σε καθοριστικό βαθμό τη διαμόρφωσή τους.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για το ρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και του κ. Αθανασίου


Εκπροσωπώντας την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στη συζήτηση που έλαβε χώρα στις 28 Νοεμβρίου 2013, στην αρμόδια για το υπό διαβούλευση «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» Επιτροπή της Βουλής, παρουσία Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, βουλευτών και εκπροσώπων περίπου 17 ενδιαφερόμενων φορέων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης είπε στην τοποθέτησή του τα ακόλουθα:
“Κύριε Πρόεδρε, κύριοι βουλευτές,

Ο Εσταυρωμένος και οι ρίζες της Ευρώπης

Κωνσταντίνος Χολέβας- Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η Εβδομάδα των Παθών θυμίζει σε κάθε Ορθόδοξο Έλληνα τη Σταυρική θυσία του Χριστού και ταυτοχρόνως μάς δίνει το μήνυμα ότι πάντα μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Για εμάς τους Έλληνες το Πάσχα είναι η σημαντικότερη εορτή του έτους. Όμως και για τους ευρωπαίους εταίρους μας, που ανήκουν σε διαφορετικές Χριστιανικές ομολογίες, η Σταύρωση και η Ανάσταση αποτελούν τις ρίζες του πολιτισμού τους και το θεμέλιο του πολιτιστικού, καλλιτεχνικού, νομικού και κοινωνικού οικοδομήματος που ονομάζεται Ευρώπη.

Η ολική επαναφορά των στρατηγών… και η τουρκική Ιστορία


 
Απόδοση άρθρου: Παντελής Καρύκας
 Κι όμως, οι Τούρκοι στρατηγοί δεν έχουν τελειώσει, επειδή έτσι το αποφάσισε ο Ερντογάν, ο οποίος προσφάτως τους θυμήθηκε, αναζητώντας απελπισμένα συμμάχους για να αντιμετωπήσει τη μετωπική επίθεση που δέχεται από τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το πολύ ενδιαφέρον σχόλιο-ανάλυση των Aliza Marcus και Halil Karaveli, με τίτλο «Τουρκία: Επιστροφή των στρατηγών» (Turkey: Return of the Generals), δημοσιεύθηκε στην καταξιωμένη αμερικανική επιθεώρηση «The National Interest» (το εθνικό συμφέρον), στις 13 Απριλίου και όσοι επιθυμούν το πρωτότυπο, μπορούν να το διαβάσουν στην ακόλουθη διεύθυνση: http://nationalinterest.org/commentary/turkey-return-the-generals-10234?page=1
Πριν λίγες εβδομάδες το τουρκικό συνταγματικό δικαστήριο ακύρωσε την ποινή των ισοβίων δεσμών που είχε επιβληθεί στον πρώην αρχηγό του τουρκικού γενικού Επιτελείου, στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος και απελευθερώθηκε, τελικά, στις 7 Μαρτίου. Ο ίδιος ο Ερντογάν του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί, λέγοντας ότι ελπίζει να δει σύντομα και τους λοιπούς καταδικασμένους για την υπόθεση «Βαριοπούλα» στρατιωτικούς, ελεύθερους.
Ο ίδιος άλλωστε ο Ερντογάν είχε φροντίσει να καταργήσει το ειδικό δικαστήριο που είχε συσταθεί ακριβώς για να δικάσει τους συνωμότες στρατιωτικούς. Κατόπιν όμως των ανωτέρω εξελίξεων αναμένετε η σύντομη απελευθέρωση και τω περισσοτέρων φυλακισθέντων στρατιωτικών.

Το βράδυ, μετά την εκλογική του επιτυχία, στις 30 Μαρτίου, ο Ερντογάν, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει την διείσδυση οπαδών του Γκιουλέν σε σημαντικές θέσεις. Και όντως φαίνεται ότι οπαδοί του Γκιουλέν έχουν διεισδύσει σε υψηλές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, επηρεάζοντας αρνητικά ακόμα και τις συνομιλίες μεταξύ τουρκικής κυβέρνησης και ΡΚΚ. Ο αρχηγός της ΜΙΤ Χικάν Φιντάν είχε κληθεί, τον Φεβρουάριου του 2012, από τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, οπαδό της κίνησης Γκιουλέν, σε ανάκριση σχετικά με τις επαφές της κυβέρνησης με το ΡΚΚ.
Κατόπιν οι συνομιλίες τουρκικής κυβέρνησης ΡΚΚ κατέρρευσαν, λόγω των σκανδάλων που ξεσπούσαν το ένα μετά το άλλο. Ο Ερντογάν πίστεψε ότι θα μπορούσε να εμπιστευτεί τους στρατιωτικούς. Αυτό ήταν το λάθος του.
Οι στρατιωτικοί έχουν πολλούς λόγους να σταθούν στο πλευρό του Ερντογάν, κατηγορώντας τον Γκιουλέν ως υπεύθυνο για τις δίκες και τις καταδίκες στρατιωτικών, με κατασκευασμένα στοιχεία. Ο ίδιος ο Μπασμπούγ, μετά την απελευθέρωσή του, στην πρώτη του συνέντευξη, είπε ότι αυτό που προέχει στην Τουρκία είναι η αδρανοποίηση του κινήματος του Γκιουλέν. «Αν υπάρχει διαφθορά πρέπει να καταπολεμηθεί. Όμως η προσπάθεια ανατροπής μιας εκλεγμένης κυβέρνησης, με εξωκοινοβουλευτικές διαδικασίες συνιστά πραξικόπημα», είπε ο Τούρκος στρατηγός, παρέχοντας απόλυτη κάλυψη στον Ερντογάν.
Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία είναι οργισμένη για το πλήγμα που καταφέρθηκε κατά της «τιμής και του ηθικού του στρατού», ανησυχεί, δε, πραγματικά για την εξάπλωση της επιρροής του Γκιουλέν στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η πρόσφατη διαρροή της συζήτησης στο γραφείο του Νταβούτογλου για την Συρία, τρόμαξε την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, καθιστώντας φανερό ότι πουθενά δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.
Έτσι είναι πλέον φανερό ότι οι ένοπλες δυνάμεις συμμαχούν με τον Ερντογάν κατά του Γκιουλέν. Η συμμαχία αυτή είναι ο μόνος τρόπος για τους στρατιωτικούς να ανακτήσουν την χαμένη τους ισχύ στο τουρκικό πολιτικό οικοδόμημα και ίσως να εκδικηθούν αυτούς που τους έσυραν στις φυλακές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι στρατιωτικοί θα παραμένουν αιωνίως στο πλευρό του Ερντογάν. Η στήριξη των στρατιωτικών μπορεί να ενισχύσει, αυτή την στιγμή, τον Ερντογάν, αλλά πιθανότατα, θα αποτελέσει νέα πρόκληση για αυτόν στο μέλλον.
Η τουρκική ιστορία διδάσκει ότι ο στρατός πάντοτε θριαμβεύει. Ακόμα και μετά την σφαγή των γενιτσάρων, το 1826, των γενιτσάρων που ανεβοκατέβαζαν σουλτάνους στον θρόνο, κατά το δοκούν, ο πολιτικός ρόλος του στρατού στην Τουρκία, δεν εξαλείφτηκε ποτέ. Και στην Τουρκία κάνεις δεν πρέπει να τα βάζει με την παράδοση.

Έρασμος – “Μωρίας Εγκώμιον”Τι Να Πω Τώρα Για Τους Αυλικούς;
Γενικά, δεν έχει πιο πουλημένους, δουλικούς, χαζούς και πρόστυχους απ’ αυτούς, κι όμως όλοι γυρεύουν να περάσουν για αφρόκρεμα της οικουμένης. Μόνο σ’ ένα πράμα είναι πολύ μετρημένοι (συνεπείς): Tους φτάνει που σκεπάζουν το κορμί τους με χρυσάφι, διαμαντικά, πορφύρα κι όλα τα εμβλήματα της αρετής και της φρονιμάδας, κι αφήνουν σ’ άλλους να τα εφαρμόζουν στην πράξη.
Holbein-erasmus
Έρασμος – 1466 Ρόττερνταμ – Ολλανδία - 1536 Βασιλεία – Ελβετία
Πίνακας του Hans Holbein der Jungere – Die Jahre 1515 – 1532, in Basel
Νομίζουν πως η ευτυχία τους όλη, είναι που μπορούν και λένε το βασιλιά, “Κύριε μου“, που ξέρουν να τον χαιρετούν -με λίγα λόγια- που μοιράζουν μπόλικα τα “Γαληνότατε“, “Μεγαλειότατε“, “Εκλαμπρότατε“. Και δόστου να φτιασιδώνονται και δόστου να κολακεύουν χαριτωμένα. Αυτά είναι τα ταλέντα που χρειάζονται οι αριστοκράτες και οι αυλικοί. Τώρα, αν κοιτάξεις από κοντά, θα βρεις πως ζουν σαν Φαίακες, σαν αληθινοί “μνηστήρες της Πηνελόπης…” —ξέρεις πως τελειώνει ο στίχος, κι η Ηχώ θα σου τον πει καλύτερα από μένα.

Κοιμούνται ως το μεσημέρι. Μόλις βγάλουν το πόδι τους απ’ το κρεβάτι, ένας πληρωμένος παπαδάκος που στέκεται πλάι, τους τελειώνει στα βιαστικά μια λειτουργία. Γρήγορα το πρόγευμα. Κι αμέσως τους φωνάζει το γεύμα. Υστερα ερχονται τα ζαρια, το σκακι, τα χαρτα, οι τζουτζεδες, οι τρελοι, οι πορνες, τα παιχνιδια και τα σαλιαρισματα. Στ’ αναμεταξύ, ένα ή δυό κολατσιά. Ύστερα στρώνονται στο τραπέζι για το δείπνο και ξοπίσω μπεκρούλιασμα ολονυχτίς!
Έτσι, δίχως σκοτούρες, κυλούν οι ώρες τους, οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια, οι αιώνες.
Αφού και μένα με πιάνει αναγούλα και φεύγω πέρα απ’ αυτά τα υψηλά πρόσωπα, που θαρρούν πως είναι συντροφιά με τους θεούς, κι είναι ακόμα (νομίζουν) πιο κοντά τους, όσο πιο μεγάλη ουρά σέρνουν πίσω τους. (σ. 128top

Δεν τους χρειάζεται ούτε μια μέρα παραπάνω…


Όταν μιλάμε για τις τράπεζες, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η μεγάλη ληστεία στον δημόσιο πλούτο της χώρας ξεκίνησε πριν δυο καλοκαίρια με την απόφαση εκποίησης της Αγροτικής Τράπεζας αντί πινακίου φακής μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.

Για πρώτη φορά αστρονόμοι εντόπισαν μία δεύτερη ΓηΓια πρώτη φορά οι αστρονόμοι φαίνεται πως ανακάλυψαν αυτό που τόσο καιρό αναζητούσαν: μια δεύτερη Γη.
Όπως ανακοίνωσαν, βρήκαν έναν εξωπλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης και ο οποίος, επιπλέον, βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο του για να έχει νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορεί να φιλοξενήσει ζωή- κάτι πάντως που δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί.

Συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια!Το Πάσχα πλησιάζει κι οι ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι ήδη έχουν ξεκινήσει. Τα τσουρέκια είναι από τα πρώτα που κατέχουν εξέχουσα θέση στα περισσότερα τραπέζια.

Εμείς σας προτείνουμε να τα φτιάξετε στο σπίτι με τη βοήθεια των παιδιών σας!

ΥΛΙΚΑ: