Ετικέτες

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Παρουσίαση στη Νέα Υόρκη του βιβλίου για τον πρώτο Έλληνα και Ευρωπαίο που ανακάλυψε τα Στενά, νότια της νήσου Βανκούβερ


στρΜια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες της ελληνικής μετανάστευσης ξεδιπλώθηκε σε αμερικανικό πανεπιστημιακό χώρο, αναδεικνύοντας «άγνωστα» στοιχεία των περιπλανήσεων και της ταξιδιάρικης ζωής των Ελλήνων.

Η ιστορία του Κεφαλλονίτη θαλασσοπόρου Ιωάννη-Απόστολου Φωκά-Βαλεριάνου, γνωστού ως Juan de Fuca, όπως αποτυπώνεται στο βιβλίο της Ευρυδίκης Λειβαδά – Ντούκα «Στα Στενά της Χίμαιρας» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Κολέγιο Κουίνς του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), που διοργάνωσε το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς».

Την παρουσίαση της αγγλόφωνης έκδοσης του μυθιστορήματος «The Straits of Chimera» έκανε, μέσω ζωντανής διαδικτυακής σύνδεσης, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Η κ. Κατσέλη μίλησε για τον πρώτο Έλληνα και Ευρωπαίο θαλασσοπόρο που διέσχισε τα στενά νότια του Βανκούβερ και που φέρουν σήμερα το όνομά του, υπογραμμίζοντας ότι το βιβλίο, μετά την αγγλική έκδοση, θα πρέπει να εκδοθεί και στην ισπανική γλώσσα.

«Η μεγάλη συμβολή της συγγραφέως είναι ότι χρησιμοποιεί το ιστορικό μυθιστόρημα ως ένα αποτελεσματικό δίαυλο διάχυσης των αποτελεσμάτων της ιστορικής έρευνας στο πλατύτερο κοινό» τόνισε η κ. Κατσέλη, προσθέτοντας:

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις με μονάδες του Σερβικού Στρατού.


Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις με μονάδες του Σερβικού Στρατού.

serbe


  Θα διεξαχθούν σε τακτική βάση αντιτρομοκρατικές  κοινές ασκήσεις,μεταξύ των ρωσικών εναέριων στρατευμάτων και των χερσαίων μονάδων- δυνάμεων της Σερβίας.Οι συγκεκριμένες ασκήσεις συμμαχικού χαρακτήρα θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου στο έδαφος της Σερβίας.Επίσης,πρέπει να αναφέρουμε πως οι πληροφορίες αυτές απορρέουν από σχετική ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

www.olympia.gr

Πώς εκτροχιάστηκε ο καπιταλισμός διερωτάται το «Spiegel»


Πώς εκτροχιάστηκε ο καπιταλισμός διερωτάται το «Spiegel»

 


Πώς εκτροχιάστηκε ο καπιταλισμός διερωτάται το «Spiegel»

 Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να επανεφεύρει τον εαυτό της ;

Έξι χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η ανάπτυξη στον βιομηχανοποιημένο κόσμο είναι μηδαμινή, ένα ακόμη κραχ φαίνεται πιθανό και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχίζει να διευρύνεται. Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να επανεφεύρει τον εαυτό της; αναρωτιέται το «Spiegel» σε άρθρο του με τίτλο «Το σύστημα ζόμπι: πώς εκτροχιάστηκε ο καπιταλισμός».
Το γερμανικό περιοδικό παρατηρεί ότι ο όρος «συμπερίληψη» ακούγεται πλέον σε μέρη όπου δεν ακουγόταν ποτέ στο παρελθόν, όπως στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ή στην ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Σημαίνει τη δυνατότητα να επιτραπεί σε όσο περισσότερα κοινωνικά στρώματα να επωφεληθούν από την οικονομική πρόοδο.
Οταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου πριν από 25 χρόνια, το φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο της Δύσης φαινόταν ότι θα σάρωνε. Σήμερα κανείς δεν μιλάει πλέον για τα οφέλη του απρόσκοπτου καπιταλισμού. Ολοι μιλούν για «στασιμότητα».
Ο καπιταλισμός του 21ου αιώνα είναι ο καπιταλισμός της αβεβαιότητας. Πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες ζητούν νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά τα οπλοστάσια των κυβερνήσεων είναι άδεια. Αλλά και οι κεντρικές τράπεζες έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά. Ενώ όμως οι μισθοί συρρικνώνονται, οι πλουσιότερες τάξεις ωφελούνται σημαντικά.

Σερβία και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για το φυσικό αέριο


Βρίσκονται κοντά στην εξεύρεση τρόπου εξόφλησης των οφειλών
Σερβία και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για το φυσικό αέριο
Η Σερβία κατέληξε αργά την Τετάρτη σε συμφωνία με τη Ρωσία για «τρόπους συνεργασίας» σχετικά με τις οφειλές από το φυσικό αέριο, όπως ανέφερε το Βελιγράδι.

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν οι συντάξεις

 

σημ.Αμετανόητου: Απολαύστε στο σχετικό άρθρο τα βιντεάκιαhttp://bluebig.wordpress.com/2014/03/15/%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CE%BB%CE%B9/
Συντριπτικές αλλαγές στο καθεστώς των συντάξεων μπαίνουν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015, αφού αλλάζει τόσο ο τρόπος υπολογισμού της κύριας σύνταξης όσο και ο τρόπος εγγύησής της.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής και η σημασία της: Συνέντευξη με τον Θ. Καμπαγιάννη…



του Χρήστου Σύλλα και της Μαριάννας Ρουμελιώτη / video: Γιάννης Νικολόπουλος
 Σε λίγους μήνες, θα ξεκινήσει μια από τις πιο σημαντικές δίκες των τελευταίων δεκαετιών, η δίκη της Χρυσής Αυγής. Με την πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής της ομάδας προφυλακισμένη, οι αποκαλύψεις για τις συνομιλίες, τις σχέσεις και την οργάνωση των δράσεων είναι αδιάκοπες. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος της πρωτοβουλίας δικηγόρων για την πολιτική αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος και της ΚΕΕΡΦΑ θα είναι στη δίκη ως ένας από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων Αλιεργατών. Μιλάει στο the cricket για την δίκη της Χρυσής Αυγής (από πολιτική, κοινωνική και τεχνική πλευρά), σχολιάζει το βούλευμα του εισαγγελέα Ντογιάκου, μιλάει για το ρόλο που έπαιξε η δίκη και η απόφαση Λουκμάν, καθώς και για το τι επέλεξαν (το κράτος και η κυβέρνηση) να μείνει έξω από τη δικογραφία.
η εγκληματική οργάνωση είναι το πολιτικό κόμμα Χρυσή Αυγή

Ηλίας Κονοφάγος: Οι γείτονες με χάρτες σκεπάζουν την Ελληνική ΑΟΖ





Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα αποκάλυψε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ένας από τους ελάχιστους ειδικούς που διαθέτει η Ελλάδα στην υπόθεση των υδρογονανθράκων, με ειδίκευση εκτός από τη χημεία πετρελαίου και στην οικονομία ενέργειας, ο δρ Ηλίας Κονοφάγος. 


Όπως είπε, η Τουρκία από το 2007 έχει προχωρήσει σε χάρτες που σκεπάζουν την ελληνική ΑΟΖ σε Καστελόριζο, Ρόδο, Κάρπαθο και Κάσο, προβάλλοντας ό,τι είναι εντός της τουρκικής ΑΟΖ με έγγραφα που έχει αποστείλει μέχρι και στον ΟΗΕ, την ώρα που η Ελλάδα αρκείται σε προφορικές αντιδράσεις και όχι έμπρακτες με χάρτες περιγραφές της ΑΟΖ των νησιών της.