Ετικέτες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ...


Πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας?
Ρωτάω γιατί το ελληνικό δημόσιο, συγκεκριμένα η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ- ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πλήρωσε προχθές 7.380 ευρώ για την κατασκευή ιστοσελίδας.
Την έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης τη συγκεκριμένη δαπάνη?
Μήπως υπήρχαν φθηνότερες λύσεις προκειμένου και την ανάγκη της συγκεκριμένης Γραμματείας να εξυπηρετήσετε αλλά και να κάνετε, εν μέσω χρεοκοπίας και ανθρωπιστικής κρίσης, στοιχειώδη οικονομία στα ταμεία του κράτους?

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΌΝΤΕΣ ΥΠΟΨΉΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ…ΜΑΤΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ.


undefined
Το κομματόσκυλο της γαλάζιας στάνης που βλέπουμε να φιγουράρει στη φωτογραφία, ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης του Ιωάννη, αποτελεί ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα πελατειακής συμπεριφοράς από τα ακροδεξιά σταγονίδια της συνκυβέρνησης των δανειστών- δυναστών.

Πότε και πώς δημιουργήθηκαν τα πρώτα περίπτερα – Η ιστορία της ελληνικής πατέντας που αγαπήθηκε


4/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 31 εμφανίσεις
Πότε και πώς δημιουργήθηκαν τα πρώτα περίπτερα - Η ιστορία της ελληνικής πατέντας που αγαπήθηκε [εικόνες]
Σίγουρα τα περίπτερα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας αποτελώντας μια ιδιαίτερη ελληνική πρωτοτυπία. Είναι αυτό που μας λείπει όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, αφού μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βρούμε εύκολα και ανά πάσα στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε.
Πως όμως ξεκίνησαν και πότε ξεκίνησαν;
Στην αρχή λοιπόν, ήταν μικρά καπνοπωλεία, τα οποία εμφανίστηκαν αμέσως μετά την πρώτη ίδρυση του Ελληνικού κράτους στο Ναύπλιο και λίγο μετά ήρθαν και στην Αθήνα. Σιγά-σιγά τα προϊόντα που πωλούσαν πλήθαιναν και έτσι έφτασε στις προθήκες τους το πρώτο φιλολογικό περιοδικό, το «Ίρις» το οποίο πωλούνταν προς 25 λεπτά.

Σφοδρή επίθεση Paul Mason στην Χρυσή Αυγή: “Πως είναι δυνατον να αποκαλούνται Έλληνες εθνικιστές και να υμνούν τον Χίτλερ;”


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 4, 2013

undefinedCHANNEL 4. Επίθεση Paul Mason. Ναζί σε μια χώρα με 300000 θύματα κατοχικής πείνας, ανοχή κυβέρνησης ΝΔ, η σύμπραξη της αστυνομίας και ο Δένδιας

Επίκουρος: Ο παρεξηγημένος φιλόσοφος!


 
 
 
 
 
 
2 Votes

Οποιες κι αν είναι οι θρησκευτικές ή οι φιλοσοφικές μας πεποιθησεις περί των αιωνίων υπαρξιακών ερωτημάτων, καλό είναι να γνωρίζουμε τις απόψεις του φιλοσόφου για τον οποίο ο Νίτσε είπε: “Η επιστήμη έχει βαλθεί να επιβεβαιώσει τον Επίκουρο
Το παρακάτω κείμενο είναι από τα πιο συμπυκνωμένα και αποδίδει με συντομία και σαφήνεια την Επικούρεια κοσμοθεωρία:
Ο φιλόσοφος Επίκουρος που γεννήθηκε στη Σάμο, γιος του Αθηναίου Νεοκλή, ήταν ιδρυτής της Σχολής των Επικουρείων στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών άκουσε μαθήματα από τον πλατωνιστή Πάμφιλο. Για τη φιλοσοφική του εξέλιξη έπαιξε ρόλο η σπουδή του (327-324) με δάσκαλο τον Ναυσιφάνη, ο οποίος του δίδαξε την Ατομιστική του Δημόκριτου και τη θεωρία της ηδονής της Κυρηναϊκής Σχολής. Αργότερα ο ίδιος έλεγε ότι όλα όσα ήξερε τα έμαθε μόνος του, γιατί οι δάσκαλοι δεν μπορούσαν να του εξηγήσουν, τί υπήρχε πριν από το χάος, από το οποίο προέκυψε η ζωή.

Imagining a Remapped Middle East

Παιχνίδια πολέμου μεταξύ Ελβετίας - Γαλλίας


undefined
03.10.2013
Η Γαλλία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ελβετία ώστε να διεκδικήσει χρηματικά ποσά που διατηρούνται σε ελβετικές τράπεζες. Ο ελβετικός στρατός προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις γαλλικές δυνάμεις… Το σενάριο δείχνει να απέχει πολύ από την πραγματικότητα, ωστόσο αυτό επέλεξε ο ελβετικός στρατός για την καθιερωμένη άσκησή του.

Imagining a Remapped Middle East


3/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 23 εμφανίσεις
0929-syriaBy ROBIN WRIGHT (New York Times)
Published: September 28, 2013
 THE map of the modern Middle East, a political and economic pivot in the international order, is in tatters. Syria’s ruinous war is the turning point. But the centrifugal forces of rival beliefs, tribes and ethnicities — empowered by unintended consequences of the Arab Spring — are also pulling apart a region defined by European colonial powers a century ago and defended by Arab autocrats ever since.
  A different map would be a strategic game changer for just about everybody, potentially reconfiguring alliances, security challenges, trade and energy flows for much of the world, too.
Syria’s prime location and muscle make it the strategic center of the Middle East. But it is a complex country, rich in religious and ethnic variety, and therefore fragile. After independence, Syria reeled from more than a half-dozen coups between 1949 and 1970, when the Assad dynasty seized full control. Now, after 30 months of bloodletting, diversity has turned deadly, killing both people and country. Syria has crumbled into three identifiable regions, each with its own flag and security forces. A different future is taking shape: a narrow statelet along a corridor from the south through Damascus, Homs and Hama to the northern Mediterranean coast controlled by the Assads’ minority Alawite sect. In the north, a small Kurdistan, largely autonomous since mid-2012. The biggest chunk is the Sunni-dominated heartland.

Η Ελλάδα στο κέντρο των γεωπολιτικών συγκρούσεων.Γεωπολιτική Σκακιέρα


3/10/13 | 3 σχόλια | 0 απαντήσεις | 93 εμφανίσεις
 skakieraΤο κείμενο που ακολουθεί είναι ο πρόλογος τον οποίο μου έκανε την τιμή να μου ζητήσει για το βιβλίο του “Γεωπολιτική σκακιέρα”, ο υποστράτηγος ε.α. Νίκος Καρατουλιώτης.
του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
 Παρά το γεγονός ότι οι έλληνες θεωρούνται ένας από τους πιο πολιτικοποιημένους λαούς, η ελληνική βιβλιογραφία δεν έχει και πολλά να επιδείξει στον τομέα της γεωπολιτικής, τόσο της γενικής θεωρίας όσο και της γεωπολιτικής του ελλαδικού χώρου.
Βεβαίως, πρωτοπόροι επώνυμοι γεωπολιτικοί συγγραφείς υπάρχουν στη χώρα και οι εργασίες τους είναι εξαιρετικές, αλλά ούτε ο αριθμός, ούτε το εύρος των θεμάτων με τα οποία ασχολήθηκαν καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις της ευαίσθητης γεωπολιτικής θέσης της χώρας και τον όγκο των ζητημάτων που αντιμετωπίζει.

« Επιχείρηση Κόνδωρ », ο εφιάλτης της Λατινικής Αμερικής, (μια προειδοποίηση από την Ιστορία)

Στις 12 Ιανουαρίου 2001, ένας αργεντινός βασανιστής, ο Ρικάρδο Μιγκέλ Καβάγιο, εκδόθηκε από το Μεξικό στην Ισπανία, για να δικαστεί εκεί. Στις 6 Μαρτίου 2001, στο Μπουένος Αϊρες, ένας δικαστής ακύρωσε τους νόμους που προστάτευαν τους στρατιωτικούς από δικαστική δίωξη μετά το τέλος της δικτατορίας. Αντίθετα, στη Χιλή, ο στρατηγός Αουγκούστο Πινοτσέτ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, αφού ο χαρακτηρισμός των εγκλημάτων του μετριάστηκε  (Σημειώση και τελικά πέθανε χωρίς να έχει καταδικαστεί για τις ενέργιες του)Ωστόσο, οι μαρτυρίες και τα έγγραφα για το « βρόμικο πόλεμο » που διεξήγαγαν οι δικτατορίες της νότιας Αμερικής, με τη συγκατάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, πολλαπλασιάζονται.

7.108 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Το ελληνικό δημόσιο σήμερα δαπάνησε 7.108 ευρώ(για έναν χρόνο) για τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν τα κοπρόσκυλα, συγνώμη κομματόσκυλα, που έχουν διορίσει ο Αντώνης και ο Σίμος, ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ, στη γιάφκα του Μαξίμου.
Θα πάθετε κανέναν καρκίνο που είστε όλη μέρα με το κινητό στο χέρι.
Και ποιος ελέγχει αν όντως οι κλήσεις που έγιναν από τα συγκεκριμένα κινητά που χαρίσατε στους χαραμοφάηδες του Μαξίμου είναι για λόγους εργασίας και όχι προσωπικούς του κάθε γαλάζιου προβάτου?
Καλά ρε παιδιά, πόσο μιλάτε στα κινητά? 
Να μου πείτε...σάμπως εσείς τα πληρώνετε?
Σίμο...δεν τα πας καλά. 
Ρέπεις στη μαλακία(βλέπε υπόθεση Αδαμαντίας Κόλλια) και στο...ξάφρισμα( βλέπε επικίνδυνο άδειασμα κωδικών).

George H.W. Bush: Ο άθελος λυτρωτής του Κουρδιστάν


Juliette Dubois-Poirier στην Le Journal International (Γαλλία)       (μτφ. Κριστιάν)
Το 1990, θα ξεκινήσει η μεγάλη επίθεση της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ, προκειμένου να κατασταλεί η εισβολή του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ.  

Η εισβολή αυτή είχε ως στόχο, σε πρώτη φάση, ακολουθώντας έναν οικονομικό στόχο, να προσαρτηστεί η περιοχή προκειμένου να καρπωθούν τα οφέλη που συνδέονται με την εξόρυξη του πετρελαίου, και στη συνέχεια, σε ένα δεύτερο στάδιονα «επαναπατριστεί η χώρα, η οποία επιβάλλόταν να παραμείνει μια επαρχία του Ιράκ».

George H.W. Bush: Ο κατά λάθος λυτρωτής του Κουρδιστάν

Juliette Dubois-Poirier στην Le Journal International (Γαλλία)       (μτφ. Κριστιάν)
Το 1990, θα ξεκινήσει η μεγάλη επίθεση της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ, προκειμένου να κατασταλεί η εισβολή του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ.  

Η εισβολή αυτή είχε ως στόχο, σε πρώτη φάση, ακολουθώντας έναν οικονομικό στόχο, να προσαρτηηθεί η  Κουρδική περιοχή προκειμένου να καρπωθούν οι Αμερικάνοι  τα οφέλη που συνδέονται με την εξόρυξη του πετρελαίου, και στη συνέχεια, σε ένα δεύτερο στάδιο «το  "Ιρακινό" Κουρδιστάν ,το οποίο επιβάλλόταν να παραμείνει μια επαρχία του Ιράκ, να επανέλθει υπό τον έλεγχο του τελέυταίου».

3 Οκτωβρίου 1990: Η Γερμανική επανένωση και το τέλος της Ευρώπης

Μαλούχος Γεώργιος Π.
3 Οκτωβρίου 1990: η ημέρα επανένωσης της Γερμανίας, η ημέρα από την οποία η Ευρώπη άρχισε όμως και πάλι να διαιρείται, η ημέρα που, τελικά, μας έφτασε ως εδώ: σε μία «κοινή» Ευρώπη που βρίσκεται υπό διάλυση, σε μία Ελλάδα που αντιμετωπίζει τον οξύ κίνδυνο ακόμα και εσωτερικής, εμφυλιακού τύπου σύγκρουσης, για χάρη της γερμανικής ηγεμονίας και του νομίσματός της.

Διαλύουν ένα από τα πιο οικονομικά συστήματα Υγείας στην Ε.Ε



Η περίφημη μείωση των κρατικών δαπανών για την Υγεία στην Ελλάδα έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο από την τρόικα για να συνεχίσει να λαμβάνει η χώρα την οικονομική βοήθεια των δανειστών.
Οι συνέπειες είναι δραματικές για τους πολίτες: η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση, ενώ ο τελικός «ενταφιασμός» του ευαίσθητου τομέα της υγείας είναι προ των πυλών.
Ως επιχείρημα για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, που γίνονται με μόνο κριτήριο τη μείωση του κόστους ανεξάρτητα αν το βάρος μεταφέρεται στους πολίτες, έχει προβληθεί το υψηλό ποσοστό δημοσίων δαπανών για την υγεία στην Ελλάδα.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΙ ΕΙΧΑΜΕ...


undefined
Ένα περίεργο άρθρο το οποίο θα καταργούσε στην πράξη το σύστημα διαφάνειας Δι@ύγεια τέθηκε προς διαβούλευση στο OpenGov μόνο για 24 ώρες.
Το συγκεκριμένο άρθρο (20, παράγραφος 4) μετέτρεπε σε μη υποχρεωτική τη δημοσίευση των διοικητικών αποφάσεων, ενώ σε άλλο του σημείο (παράγραφος 6) επέτρεπε την ανάρτηση διαφορετικών ΑΔΑ σε σχέση με αυτές που θα ίσχυαν στην πράξη.

Τι λέει το υπουργείο
Ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε κατηγορηματικά την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δι@ύγεια, λέγοντας ότι αντίθετα σκοπός της είναι να την ενισχύσει.

Το Ισλάμ στο κέρας της Αφρικής




Δρ. Ευάγγελος Βενέτης



Δεν ήταν έκπληξη η επίθεση των Ισλαμιστών της Αλ-Σαμπάμπ στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι για εκείνους που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Κέρας της Αφρικής. Αντίθετα αναμενόμενη ήταν λόγω της εύθραυστης γεωπολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή λόγω του σομαλικού εμφυλίου που μαίνεται ακατάπαυστα και έχει επηρεάσει τις γειτονικές της Σομαλίας χώρες. Ο ρόλος του Ισλάμ στην περιοχή είναι κομβικός για την ερμηνεία των εξελίξεων, παρόντων και μελλοντικών.