Ετικέτες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Παιχνίδια πολέμου μεταξύ Ελβετίας - Γαλλίας


undefined
03.10.2013
Η Γαλλία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ελβετία ώστε να διεκδικήσει χρηματικά ποσά που διατηρούνται σε ελβετικές τράπεζες. Ο ελβετικός στρατός προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις γαλλικές δυνάμεις… Το σενάριο δείχνει να απέχει πολύ από την πραγματικότητα, ωστόσο αυτό επέλεξε ο ελβετικός στρατός για την καθιερωμένη άσκησή του.
Ο κίνδυνος επίθεσης από τη Γαλλία ήταν το κεντρικό στοιχείο της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, αλλά αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC.
Σύμφωνα με την άσκηση, η Γαλλία, διασπασμένη σε πολιτείες από την οικονομική και πολιτική κρίση, πρόκειται να επέμβει ώστε να ανακτήσει χρήματα που βρίσκονται παρανόμως στην Ελβετία.
Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνεται, το σενάριο δεν έχει να κάνει με τη φορολογική διαμάχη που υπάρχει στην πραγματικότητα ανάμεσα στις δύο χώρες.
Όπως τονίζει η ανταποκρίτρια του BBC, Ιμοτζεν Φουλκς, πάντως: «Το γεγονός είναι ότι η ιστορία αυτή δημιουργήθηκε εν μέσω μίας πραγματικής φορολογικής διαμάχης ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελβετία, που αφορούν σε θέματα φοροδιαφυγής πλούσιων Γάλλων πολιτών, οι οποίοι διαθέτουν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες».
Πάντως, όπως αναφέρει η Φουλκς: «Ο ελβετικός στρατός επιμένει πως πρόκειται για σύμπτωση».
Την πεποίθηση πως πρόκειται για τυχαίο γεγονός εξέφρασε και ο Ταξίαρχος Ντανιέλ Μπερζέρ, ο οποίος μιλώντας στην Le Matin διευρκίνισε: «Η άσκηση δεν έχει να κάνει με την Γαλλία».
Παρόλα αυτά, το δημοσίευμα αναφέρεται και σε άλλες…συμπτώσεις που έχουν να κάνουν με τις ασκήσεις του ελβετικού στρατού. Μία εκ των οποίων είναι και η άσκηση που πραγματοποιήθηκε πριν έναν χρόνο ακολουθώντας το σενάριο της κατάρρευσης του ευρώ, που οδηγεί στο κοινωνικό χάος σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε μεγάλο κύμα προσφύγων στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου