Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Παγκύπριες πορείες μνήμης για Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού Πορείες μοτοσικλετιστών σε όλες τις πόλεις

undefinedΜε τριήμερες πορείες μοτοσικλετιστών από όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου ο Σύνδεσμος «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού», τιμά και φέτος τη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων από τον κατοχικό στρατό των Τούρκων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Αποχώρησε Γερμανίδα αθλήτρια λόγω ακροδεξιού φρονήματος

Αποχωρεί από το ολυμπιακό χωριό η Γερμανίδα κωπηλάτρια, Νάντια Ντριγκάλα, μετά από συνομιλία με τον επικεφαλής της γερμανικής Ολυμπιακής αποστολής, Μίκαελ Βέσπερ, λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων της, καθώς διατηρεί επικοινωνία με μέλος του ακροδεξιού κόμματος της χώρας της.

Αποχώρησε Γερμανίδα αθλήτρια λόγω ακροδεξιού φρονήματος
Ο Βέσπερ επιβεβαίωσε σήμερα ότι αποκάλυψε στην Ντριγκάλα πως είχε εκθέσεις των ΜΜΕ, ότι είχε διατηρήσει επαφή με έναν ακροδεξιό εξρεμιστή, που ήταν και υποψήφιος για το ακροδεξιό «National Democratic Party» (NPD) στις τελευταίες εκλογές στο Ρόστοκ.

«Εξήγησε τα πράγματα από την πλευρά της. Και εγώ της εξήγησα τα προβλήματα που δημιούργησε» υποστήριξε ο Βέσπερ, που συζήτησε το θέμα σε βάθος με την Ντριγκάλα την Πέμπτη, πριν η 23χρονη αποχωρήσει από το Ολυμπιακό χωριό. Η Ντριγκάλα αποστασιοποίησε τον εαυτό της τελείως από τα ακροδεξιά πιστεύω του ανθρώπου, με τον οποίο κατηγορείται να έχει επαφές, ωστόσο ο Βέσπερ τόνισε ότι ήθελε να σιγουρευτεί για τη θέση της σε ότι αφορά στις βασικές αρχές της δημοκρατίας. Άλλωστε οι ακροδεξιές απόψεις αντίκεινται στα Ολυμπιακά Ιδεώδη, γεγονός που ανάγκασε την Γερμανίδα να αποχωρήσει.