Ετικέτες

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Μπαράζ τουρκικών δημοσιευμάτων για τα ελληνικά νησιά: Τα έχουν εξοπλίσει οι Έλληνες – Τι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν

 

Η Άγκυρα δημιουργεί κλίμα για μείζονα κρίση

Σε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση των ελληνικών νησιών προχώρησε η ιστοσελίδα doguakdenizpolitik όργανο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σε ένα σημερινό μπαράζ δημοσιευμάτων, δείγμα, βάσει της προηγούμενης εμπειρίας, ότι κάτι ετοιμάζει η Τουρκία στο Αιγαίο.  

Έτσι σε μακροσκελές άρθρο του κάνει λόγο για 23 νησιά, τα οποία αναφέρει ονομαστικά, όπου σύμφωνα με τα τουρκικά επιχειρήματα διαθέτουν στρατιωτικές δυνάμεις, κατά παράβαση των συνθηκών της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι.

Το Πολυτεχνείο, η χούντα και ο Κίσινγκερ (με πολλές επιφυλάξεις-δέον είναι να θυμόμαστε τον "σκοτείνο" ρόλο του Αντώνιου Ι.Κοράντη )

 

«Το Βήμα» έλαβε και ευχαρίστως δημοσιεύει επιστολή του πρέσβεως επί τιμή κ. Αντωνίου Ι.Κοραντή, που αποκαλύπτει άγνωστα πολιτικοδιπλωματικά παρασκήνια. Επιβεβαιώνει ιδιαιτέρως την ανάμειξη της αμερικανικής ηγεσίας στα ελληνικά πράγματα, με εργαλείο την απριλιανή Χούντα που την πέταξε (ο Κίσινγκερ τον Γ.Παπαδόπουλο ) σαν στυμμένο λεμόνι όταν επέστη ο χρόνος… Προ της αναγνώσεως της επιστολής Κοραντή ο αναγνώστης πρέπει να έχει υπ΄ όψιν του τα εξής για τον πρέσβη ε.τ., ο οποίος απεφάσισε τελικά να μιλήσει δημοσίως για όσα έπραξε και έζησε κυρίως κατά την περίοδο της Δικτατορίας.

Μετακίνηση τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Αρμενία (;)

 

Turkey's indigenous tank Altay to be ready in 2 years - Turkey News

Δημοσιογράφοι της ρωσικής εφημερίδας «Βοένοε Ντέλο» επεσήμαναν την προσοχή αρκετών μέσων μαζικής ενημέρωσης που αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός άρχισε να μεταφέρει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, με τη μετακίνηση αυτή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η Τουρκία θα είναι σε θέση να διασφαλίσει μια άμεση απάντηση σε οποιαδήποτε πιθανή πρόκληση από την Αρμενία.

Θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ, θα πάμε σε ρωσικό σύμφωνο: «Βόμβα» από Τούρκο αξιωματούχο (με πολλές επιφυλάξεις)


File Photo Screenshot από Twitter hasan cengiz @avrasyaaktuel

Ο επικεφαλής της τουρκικής Ένωσης Ευρασιατικών κυβερνήσεων Hasan Cengiz μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Lenta.ru, υποστήριξε ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ σύντομα και ότι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο οργανισμός έχει καταρρεύσει.

Απελαύνεται από τις ΗΠΑ πρώην υπ. Άμυνας του Μεξικού, που αντιμετώπιζε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών


Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ζήτησε να τερματιστεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας του Μεξικού, του στρατηγού εν αποστρατεία Σαλβαδόρ Σιενφουέγος Σεπέδα, ο οποίος αντιμετώπιζε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος, προκειμένου να επιτραπεί στις μεξικανικές αρχές να διενεργήσουν δική τους έρευνα.

Ο στρατηγός ε.α., υπουργός Άμυνας επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης (2012-2018), συνελήφθη τη 15η Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, εξέλιξη που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στο Μεξικό.

Καταπολέμηση του ριζοσπαστικού Ισλάμ : Το Παρίσι καταγγέλλει το μποϊκοτάζ των προϊόντων του στη Μέση Ανατολή

 

Τα καλέσματα, από τον Ερντογάν, να σταματήσουν να καταναλώνουν γαλλικά προϊόντα οι Μουσουλμάνοι και να διαδηλώνουν, αυξάνονται σε ορισμένες χώρες στη Μέση Ανατολή, μετά τις ανακοινώσεις του Emmanuel Macron για την καταπολέμηση του «ριζοσπαστικού ισλαμισμού». Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις αφορόμενες χώρες (Κατάρ, Ιορδανία, Κουβεϊτ, Συρία, κλπ)  να «διασφαλίσουν την ασφάλεια» των Γάλλων που ζουν στο έδαφος τους.

Ξέφυγε πάλι ο Ερντογάν: Ναζί ο Μακρόν – Μποϊκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα

 


«Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ»


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία: Shutterstock
Συνέχισε τις προκλητικές αναφορές κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον κ. Μακρόν για αντι-ισλαμική ρητορική και ζήτησε τη στήριξη των υπόλοιπων Ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου «να μπει ένα τέλος στην ατζέντα Μακρόν», όπως υποστήριξε.

Ο Ρώσος πρέσβης απένειμε το μετάλλιο «Για την υπεράσπιση της Σεβαστούπολης», στον Κωνσταντίνο Κανάκη

 

Ο Ρώσος πρέσβης απένειμε το μετάλλιο «Για την υπεράσπιση της Σεβαστούπολης», στον Κωνσταντίνο Κανάκη

 Το μετάλλιο «Για την υπεράσπιση της Σεβαστούπολης» απένειμε στον Κωνσταντίνο Κανάκη, ο Ρώσος πρέσβης

Πολυτεχνείο: Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα μπροστά στην ιστορία

 

Πολυτεχνείο: Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα μπροστά στην ιστορία

Η κυβέρνηση Μητσοτακη γράφει αυτές τις μέρες τις μελανότερες στιγμές της σύντομης ιστορίας της. Όλοι πλέον θα την θυμούνται σαν άλλη μια αυταρχική διακυβέρνηση που επιχειρούσε μέσω απαγορεύσεων και αναστολών άρθρων του Συντάγματος να παραμείνει στην εξουσία.

Πολλοί βέβαια μέσα στην αναμπουμπούλα της πανδημίας μπορεί να πουν και τι να εκανε; Να αφήσει να καεί για άλλη μια φορά η Αθήνα; Να αφήσει να γίνει μια πορεία που που θα διέσπειρε παντού στο διάβα της τον Κορωνοϊο;

Η Αθήνα έχει κάθε δεκάδες φορές γιατί πολύ απλά το ελληνικό κράτος, χρησιμοποιεί τις πορείες σαν βαλβίδα εκτόνωσης του πολιτικού συστήματος. Μιας εκτόνωσης που όμως αδυνατεί ή δεν θέλει να ελέγξει. Ούτε κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ούτε μετά. Γιατί ακόμη και αν δεν μπορούν οι αρχές να αποτρέψουν τα επεισόδια μπορούν αν θέλουν μετά από αυτά να ψάξουν και να βρουν εκείνους που τα προκάλεσαν και να τους τιμωρήσουν αλλά δεν το κάνουν για λόγους που μόνο εκείνες ξέρουν.

Όσο αφορά όμως το σήμερα. Η κυβέρνηση που θέλει να δείχνει ένα μετριοπαθές κεντρώο προφίλ δημόσια, κρύβεται από πίσω από την πανδημία για να υλοποιήσει τις ορέξεις όλων εκείνων που την ήθελαν προεκλογικά να κατεβάζει ακόμη και Τανκς ώστε να γκρεμίσει την ΕΡΤ, να καθαρίσει τα Εξαρχεια και κυρίως να ισοπεδωθεί ότι έχει κερδηθεί μέσα από τους αγώνες και της αριστεράς σε αυτή τη χώρα ή αποτελεί ιστορικό σύμβολο της.

Επειδή δεν μπορεί όλα αυτά να τα κάνει στα φανερά, βρήκε στην πανδημία την ιδανική ευκαιρία που έψαχνε. Έτσι κρυμμένη πίσω από την ανάγκη της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και με κρυφό σύνθημα “νοσήσατε σωστά και το έχουμε”, ικανοποιεί τους πιο κρυφούς πόθους ενός ακραίου πολιτικού ακροατηρίου που είτε την είχε ψηφίσει με επιφυλάξεις είτε ήταν διάσπαρτο σε άλλα πολιτικά σχήματα που έμειναν εκτός βουλης.

Έχοντας μαλιστα επικεφαλή της δημόσιας τάξης έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, για κάλυψη και άλλοθι, με πολιτικά τεχνάσματα επιπέδου απολυταρχικών καθεστώτων παίζει με απαγορεύσεις και αναστολές αρθων του Συντάγματος ώστε να παρουσιαστεί ο Μητσοτάκης σαν τον ηγέτη που ΤΣΑΚΙΣΕ την αριστερά, το Πολυτεχνείο και ότι άλλο αριστερό κατάλοιπο υπήρχε σε αυτή τη χώρα. Από τις εργασιακές σχέσεις έως το δικαίωμα διαμαρτυρίας.

Το 1974 όμως μετά τα γεγονότα του πολυτεχνειου ακολούθησε χρονικά η προδοσία της Κύπρου και ο Αττίλας. Ενώ τωρα ήδη ο Ερντογαν παρελάσει σαν κατακτητής στα Βαρώσια. Με την ελληνική κυβέρνηση να κοιτά το δέντρο και να χανει το δάσος.

Πολυτεχνείο: Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα μπροστά στην ιστορίαolympia

source https://www.olympia.gr/apopsi/polytechneio-deiloi-moiraioi-kai-avouloi-antama-brosta-stin-istoria/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=polytechneio-deiloi-moiraioi-kai-avouloi-antama-brosta-stin-istoria

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι …πράκτορας των Αμερικανών

 

Διαδήλωση της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας» εναντίον της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο Φανάρι (εφημερίδα Aydinlik)

Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης- χωρίς να συναντηθεί με Τούρκους αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επιτέθηκαν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατηγορώντας τον για συνδέσμους με το ιεροκήρυκα του Ισλάμ, Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Το Πολυτεχνείο ανάμεσα στον μύθο και την αλήθεια

 

«Μύθοι» και «κοινές αλήθειες» που συνόδεψαν την εξέγερση του 1973.

Κάθε γεγονός που υπερβαίνει την καθημερινότητα και καθορίζει την κοινωνική και πολιτική ζωή μιας χώρας τυγχάνει της κριτικής που το εντάσσει είτε στο μύθο είτε στην απομυθοποίησή του. Η διαδρομή αυτή δεν άφησε ανέπαφη και το Πολυτεχνείο που εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έρευνας τόσο των κοινωνιολόγων όσο και των ιστορικών ή πολιτικών αναλυτών.