Ετικέτες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σε ποιους χρωστάει η Ιταλία (και άλλες χώρες της ΕΕ)




ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Wired : H(ackers)2O: Κυβερνοεπίθεση σε υδραγωγείο καταστρέφει αντλία



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Wired : H(ackers)2O: Κυβερνοεπίθεση σε υδραγωγείο καταστρέφει αντλία

Hackers gained remote access into the control system of the city water utility in Springfield, Illinois and destroyed a pump last week, according to a report released by a state fusion center and obtained by a security expert.
The hackers were discovered on Nov. 8 when a water district employee noticed problems in the city’s Supervisory Control and Data Acquisition System (SCADA).
The system kept turning on and off, resulting in the burnout of a water pump.

«Τζάμπα μάγκες και τσογλάνια»



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

«Τζάμπα μάγκες και τσογλάνια»

Βασίλης Χιώτης
Ολόκληρος ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εσχάτως μεταξύ των σκληροπυρηνικών και των μετριοπαθών στην Ν.Δ. συμπυκνώνεται στον πολιτικό λόγο του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη.

Αljazeera: The other Greek crisis



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Αljazeera: The other Greek crisis

The most important statistic that came out of Greece this week had nothing to do with the economy. 
The EU said that 300 migrants are illegally crossing the border from Turkey every single day.

Ψυχολογικός πόλεμος κατά του Ιράν: προς στρατιωτική σύγκρουση;


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ψυχολογικός πόλεμος κατά του Ιράν: προς στρατιωτική σύγκρουση;

του Vladimir Evseïev, για το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti (Ρωσία)
Τους τελευταίους μήνες, ξεκίνησε ένας ψυχολογικός πόλεμος μεγάλης κλίμακας κατά του Ιράν. Οι σοβαρές δυτικές εφημερίδες δημοσιεύουν, η καθεμία με τη σειρά της, τρομακτικές ειδήσεις είτε για τα στρατιωτικά σχέδια του Ιράν, είτε για τα επιτεύγματά του στην ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων, είτε για τα τρομοκρατικά σχέδιά του. Σε ποιο βαθμό δικαιολογείται αυτή η στρατηγική του ψυχολογικού εκφοβισμού κατά του Ιράν, και μήπως αυξάνει την πιθανότητα ενός άλλου νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΡΟΙΔΗΣ-NATIVIST)





Μα ούτε κι εδώ φαίνεται να άλλαξε τίποτε:

"Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας:

α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντες κοχλιάριον βυθίζωσιν τούτο εις την χύτραν τού προϋπολογισμού.

β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον ζητούν επί παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.

γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχουν κοχλιάριον ούτε ζητούν τοιούτον, αλλά είναι επιφορτισμένοι να γεμίζωσι την χύτραν διά τού ιδρώτος των."


Εμμανουήλ Ροΐδης (1836 - 1904)

Χωρίς λόγια...........



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Τουρκική βοήθεια στην ανάπτυξη του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Τουρκική βοήθεια στην ανάπτυξη του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου

undefinedΗ Τουρκία θα βοηθήσει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν τα περισσότερα από τα ρεύματα της συριακής αντιπολίτευσης, να αναπτυχθεί στη Συρία και σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Ελλάδα, «γέφυρα» Ισραήλ – Ευρώπης για το φυσικό αέριο. Ο Αγιαλόν στην Αθήνα


Η Ελλάδα, «γέφυρα» Ισραήλ – Ευρώπης για το φυσικό αέριο. Ο Αγιαλόν στην Αθήνα

Της Δωρας Αντωνιου
Βέβαιη ότι η κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσει την προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εμφανίζεται η ισραηλινή πλευρά. Ανώτατη πηγή του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δηλώνει ότι η κοινή υπουργική σύνοδος Ελλάδας – Ισραήλ, την πραγματοποίηση της οποίας είχαν συμφωνήσει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, μόλις η ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη.

Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ

Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ

by Λουκάς Δ. Συμπεράς
Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.
"Ο Σάιφ αλ- Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συνελήφθη στη νότια Λιβύη" δήλωσε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι την ώρα της σύλληψής του προσπαθούσε να διαφύγει στον Νίγηρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Σαΐφ αλ- Ισλάμ και σωματοφύλακές του, μεταφέρθηκαν κοντά στην πόλη Ομπάρι από μαχητές που βρίσκονταν στη δυτική πόλη Ζιντάν. Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, που θεωρείτο κάποτε ως ο «διάδοχος» του Μουαμάρ Καντάφι, κρυβόταν τους τελευταί� �υς μήνες, ειδικά μετά τη δολοφονία του πατέρα του.

Φυγάς στο εξωτερικό στέλεχος των τουρκικού στρατού


Φυγάς στο εξωτερικό στέλεχος των τουρκικού στρατού

Υψηλόβαθμο μέλος του επιτελείου του τουρκικού στρατού, του οποίου το όνομα εμπλέκεται σε σενάρια ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης, βρίσκει καταφύγιο στην Ρωσία
Του Νίκου Στέλγια
Ο κ. Μπακιτζί, εκτός από τα καθήκοντα του στην υπηρεσία των πληροφοριών του τουρκικού στρατού, ανέλαβε σημαντικά καθήκοντα στις ανατολικές μονάδες του τουρκικού στρατού
 Για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του επιτελείου των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων εντάσσεται στην κατηγορία του φυγά στο εξωτερικό και καταζητείται από τις τουρκικές αρχές. Πρόκειται για τον υποστράτηγο Μουσταφά Μπακιτζί, ο οποίος πριν από λίγο καιρό ήταν ο υπαρχηγός της σημαντικής υπηρεσίας πληροφοριών του τουρκικού στρατού.

Η Άγκυρα συντηρεί την ένταση . Τουρκικά γυμνάσια ανοικτά Λεμεσού και Μόρφου



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η Άγκυρα συντηρεί την ένταση . Τουρκικά γυμνάσια ανοικτά Λεμεσού και Μόρφου

Λευκωσία: Τεντώνει το σχοινί η Άγκυρα και δείχνει να είναι αποφασισμένη να τραβήξει στα άκρα, χρησιμοποιώντας το θέμα του φυσικού αερίου από τη μια και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους από την άλλη. Χθες οι Τούρκοι πραγματοποίησαν δυο μικρής διάρκειας αεροναυτικές ασκήσεις, η πρώτη τριάντα ναυτικά μίλια από τη Λεμεσό και κοντά στο «οικόπεδο 12» και δεύτερη, που είχε τη μορφή έρευνας και διάσωσης, εξελίχθηκε μεταξύ Αττάλειας και κατεχόμενης Μόρφου.

Πανέτα: Μια επίθεση κατά του Ιράν θα έβλαπτε την παγκόσμια οικονομία


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Πανέτα: Μια επίθεση κατά του Ιράν θα έβλαπτε την παγκόσμια οικονομία

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν το Ιράν είναι η χρήση διπλωματικής πίεσης.



Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα των αμερικανικών ανησυχιών για τις αθέλητες συνέπειες οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν κατά τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα με τον ισραηλινό ομόλογό του, περιλαμβανομένης των εν δυνάμει επιπτώσεών της στην παγκόσμια οικονομία. 
Η ένταση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει αυξηθεί αφότου η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Τεχεράνη φαίνεται πως έχει εργαστεί για το σχεδιασμό μιας ατομικής βόμβας και ενδέχεται να εξακολουθεί να διεξάγει μυστικές έρευνες με στόχο την κατασκευή της.

Ανατροπή από τους λιποτάκτες



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ανατροπή από τους λιποτάκτες

undefined
Το ένοπλο αντάρτικο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τις τάξεις του οποίου ενισχύουν καθημερινά νέοι λιποτάκτες αντικαθεστωτικοί στρατιωτικοί, έχει θορυβήσει -ή έστω προβληματίσει- το διεθνές διπλωματικό ενδιαφέρον για τη Συρία, αλλά και στο φόντο προβάλλουν ξανά οι φιλοδοξίες της Αγκυρας για μεγιστοποίηση του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή.

Στις πρώην αποικίες για δανεικά..



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Στις πρώην αποικίες για δανεικά...

Portugal's Prime Minister Pedro Passos Coelho lived as a child in Angola
Portugal's prime minister has arrived in oil-rich Angola, which is boosting its investment in its former colonial power caught up in the eurozone debt crisis.
Angolan presidential aide Carlos Maria Feijo said Portugal's privatisation scheme would be discussed.
The International Monetary Fund has ordered Portugal to sell state companies to qualify for a bailout.
Περισσότερα BBC

Ανεβάζουν τους τόνους αντιπαράθεσης Γαλλία και Ρωσία στο θέμα της Συρίας


Ανεβάζουν τους τόνους αντιπαράθεσης Γαλλία και Ρωσία στο θέμα της Συρίας

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ριζοσπάστης” γίνεται αναφορά στη χθεσινή επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, στην Αγκυρα όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του και επέμεινε στην υιοθέτηση σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος της Δαμασκού.

Βουλγαρία: Οι Κινέζοι μίσθωσαν έκταση 20.000 στρεμμάτων για παραγωγή καλαμποκιού


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Βουλγαρία: Οι Κινέζοι μίσθωσαν έκταση 20.000 στρεμμάτων για παραγωγή καλαμποκιού



Κινεζική εταιρεία έχει μισθώσει γεωργική έκταση 20.000 στρεμμάτων στην επαρχία Βιντίν, στην περιοχή της Βοϊνίτσας,  που καλλιεργείται κυρίως το καλαμπόκι.
Η εταιρεία θα αυξήσει την παραγωγή του γεωργικού αυτού προϊόντος για την παραγωγή αλεύρων  και αραβοσιτελαίου, τα οποία θα εξάγονται στην Κίνα. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτή είναι η  πρώτη επένδυση στον τομέα της γεωργίας στην οποία η Κίνα έχει πραγματοποιήσει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΣΟΚ: Η κυβέρνηση Παπανδρέου ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων στο PSI του 21%


ΣΟΚ: Η κυβέρνηση Παπανδρέου ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων στο PSI του 21%

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ βρίσκονται σε εξέλιξη με μία επίκαιρη ερώτηση στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ για το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων να παραμένει αναπάντητη, το XrimaNews.gr αποκαλύπτει πως στο PSI του 21% υπήρχε όρος για παραχώρηση του μεγαλύτερου διαπραγματευτικού χαρτιού της Ελλάδας στους τραπεζίτες, δηλαδή τη μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό.

21η Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας: γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιορτάζει η Ελλάδα.


21η Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας: γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιορτάζει η Ελλάδα.

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 19, 2011
Στις 21 Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας, γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.
Η αποστολή και διαρκής επιδίωξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης. Μόνο σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αλλά και περιφερειακής συνεργασίας, είναι δυνατή η νηφάλια και ανεμπόδιστη ενασχόληση του ελληνικού λαού με παραγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες.
Με βάση αυτή την επιδίωξη, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ζουν, αγωνιούν και αγωνίζονται, προς όφελος της και προς όφελος του ελληνισμού γενικότερα.

Νεοκλής Σαρρής: Η αποβίωση ενός μεγάλου ανθρώπου


Νεοκλής Σαρρής: Η αποβίωση ενός μεγάλου ανθρώπου

Τον Νεοκλή θα τον θρηνήσει η οικογένειά του και θα λείψει στο αμούστακο παιδί του. Θα λείψει και σε όσους από εμάς έτυχε να τον γνωρίσουμε από κοντά και νοιώσαμε την ανθρωπολογική του βαθύτητα, τη δύναμη του πνεύματός του και τον τίμιο και ακέραιο χαρακτήρα του. Θα λείψει όμως και από όσους τον γνώρισαν σαν πανεπιστημιακό δάσκαλο, σαν πνευματική μορφή και σαν μοναδικά εμβριθή γνώστη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε δύσκολα πεδία όπου η γνώση σπανίζει και οι γνώμες κυριαρχούν. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε θα θυμόμαστε αυτό που συνολικά ήταν:

Τι έκαναν στο ισραηλινό TOP GUN, οι Έλληνες πιλότοι!


Τι έκαναν στο ισραηλινό TOP GUN, οι Έλληνες πιλότοι!


Οι πιλότοι των F-16 της Ελληνικής ΠΑ, συμμετείχαν σε μια δοκιμασία που ελάχιστοι πιλότοι μαχητικών στον κόσμο έχουν την ευκαιρία να περάσουν. Στην Ισραηλινή Αεροπορική Βάση Ovda εδρεύει η 115 Μοίρα με αεροσκάφη F-16 αντίστοιχη με τους Aggressors του Αμερικανικού Top Gun! Κι όταν μιλάμε για Top Gun των Ισραηλινών, τότε είναι κατανοητό ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δύσκολα

Daily Mirror: “Η Γερμανία είναι ο νέος αφέντης μας”…


Daily Mirror: “Η Γερμανία είναι ο νέος αφέντης μας”…

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 19, 2011
undefined
Η ιρλανδική κυβέρνηση παραπονέθηκε στους Ευρωπαίους εταίρους, μετά την διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών του προϋπολογισμού που είχαν κοινοποιηθεί σε ΕΕ-ΔΝΤ, από Γερμανούς βουλευτές πυροδοτώντας πολιτική θύελλα στην Ιρλανδία.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η αντιπολίτευση αντέδρασαν εξαγριωμένα για το γεγονός ότι, τα στοιχεία του προϋπολογισμού του Δεκεμβρίου

Δραχμή; Ο Γιάννη Βαρουφάκης αναλύει..


Δραχμή; Ο Γιάννη Βαρουφάκης αναλύει...

Tου Γιάννη Βαρουφάκη

Το ευρώ πεθαίνει. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι λόγοι έχουν εξηγηθεί πολλές φορές και δεν χρειάζεται να τους επανα-εξηγήσουμε εδώ (για όσους χρειάζονται επανάληψη, βλ. εδώ για μια παλιότερη εξήγηση και εδώ για μια slow motion περιγραφή της αποδόμησης της ευρωζώνης - μια διαδικασία που μπήκε στην τελική ευθεία με την ανόητη 21η Ιουλίου και την ακόμα πιο ανόητη 26η Οκτωβρίου - βλ. το σχετικό παράρτημα).