Ετικέτες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις του επικεφαλής της Συριακής αντιπολίτευσης Μπουρχάν Γιαλούν με Ρώσους αξιωματούχους!


Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις του επικεφαλής της Συριακής αντιπολίτευσης Μπουρχάν Γιαλούν με Ρώσους αξιωματούχους!

Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ότι σχημάτισε ένα Εθνικό Συμβούλιο (CNS) που αποτελείται από όλα τα πολιτικά ρεύματα που αντιτάσσονται στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση που διαβάστηκε στην Κωνσταντινούπολη από τα μέλη αυτού του Συμβουλίου. Την ανακοίνωση την διάβασε ο Μπουρχάν Γαλιούν ένας πανεπιστημιακός που εδρεύει στο Παρίσι, ο οποίος τη χαρακτήρισε και ως ιστορική.

“Το συριακό Συμβούλιο είναι ανοικτό στη συμμετοχή όλων των Σύρων. Είναι ένα ανεξάρτητο Συμβούλιο που αντιπροσωπεύει την κυριαρχία του συριακού λαού στον αγώνα του για την ελευθερία”, επισήμανε.
Πριν μερικές ημέρες, ο Μπουρχάν Γαλιούν επισκέφτηκε τη Μόσχα και είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Μετά την επίσκεψη του Μπουρχάν Γαλιούν, Ρωσοι αξιωματούχοι (off the record) μίλησαν για …εξωφρενικές αξιώσεις από μεριάς της Συριακής αντιπολίτευσης.
“Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα και σε κάθε περίπτωση λειτουργεί ως κηδεμόνας ορισμένες φορές. Καλέσαμε και την αντιπολίτευση της Συρίας για να κάνουμε διάλογο. Και απαντάμε: “Ανατροπή του Άσαντ; Και μετά τι; Ποια η εγγύηση πως το νέο καθεστώς δεν θα είναι το ίδιο σκληρό με εκείνο του Άσαντ;”, δήλωσαν και επίσημα Ρώσοι αξιωματούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου