Ετικέτες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τουρκική βοήθεια στην ανάπτυξη του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Τουρκική βοήθεια στην ανάπτυξη του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου

undefinedΗ Τουρκία θα βοηθήσει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν τα περισσότερα από τα ρεύματα της συριακής αντιπολίτευσης, να αναπτυχθεί στη Συρία και σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Θα βοηθήσουμε το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο να ενισχυθεί αναπτύσσοντας τις σχέσεις του με τη διεθνή κοινότητα και με το συριακό λαό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

«Στο στάδιο αυτό είναι σημαντικό το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο να έχει πρόσβαση στη διεθνή κοινότητα, στο συριακό λαό και να αποκτήσει μια σταθερή βάση ως οργάνωση του συριακού λαού», πρόσθεσε.

Ο Νταβούτογλου έχει ήδη συναντηθεί δύο φορές με τους εκπροσώπους του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο δημιουργήθηκε έπειτα από πολλές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η Τουρκία αναγνωρίζει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο «ως πολιτικό κόμμα» και ως συνομιλητή στη συριακή κρίση.

Η Τουρκία έκοψε τις γέφυρες με το καθεστώς της Δαμασκού, πρώην σύμμαχό της, για να διαμαρτυρηθεί για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα αυτή.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου