Ετικέτες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Στα “ψιλά” πέρασε η δήλωση Ερντογάν κατά την επίσκεψη του Alain Juppé στην Κων/πολη


Στα “ψιλά” πέρασε η δήλωση Ερντογάν κατά την επίσκεψη του Alain Juppé στην Κων/πολη

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Alain Juppé. Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, πριν μεταβεί στην Άγκυρα όπου πριν λίγο, σήμερα (Παρασκευή), συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ahmet Davutoglu και τον πρόεδρο της χώρας, Abdullah Gül.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε, καθώς και η δράση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Μία ωστόσο δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdogan, έφερε αμηχανία την ώρα των δηλώσεων σύμφωνα με την εφημερίδα INDEPENDENT.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως η Δύση ενδιαφέρεται για τη Συρία λιγότερο από ότι ενδιαφέρθηκε για την Αίγυπτο και τη Λιβύη γιατί απλούστατα τα αποθέματα πετρελαίου είναι λιγότερα σε σύγκριση με εκείνες τις χώρες. Αυτό έχει ως συνέπεια να σκοτώνονται πολλοί άμαχοι σε καθημερινή βάση.
Στο άρθρο της INDEPENDENT γίνεται αναφορά στο ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή που κανείς δεν πρέπει να υποβαθμίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου