Ετικέτες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τι έκαναν στο ισραηλινό TOP GUN, οι Έλληνες πιλότοι!


Τι έκαναν στο ισραηλινό TOP GUN, οι Έλληνες πιλότοι!


Οι πιλότοι των F-16 της Ελληνικής ΠΑ, συμμετείχαν σε μια δοκιμασία που ελάχιστοι πιλότοι μαχητικών στον κόσμο έχουν την ευκαιρία να περάσουν. Στην Ισραηλινή Αεροπορική Βάση Ovda εδρεύει η 115 Μοίρα με αεροσκάφη F-16 αντίστοιχη με τους Aggressors του Αμερικανικού Top Gun! Κι όταν μιλάμε για Top Gun των Ισραηλινών, τότε είναι κατανοητό ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δύσκολα
.
Οι Έλληνες χειριστές αντιμετώπισαν τους κορυφαίους Ισραηλινούς και τα πήγαν περίφημα. Έτσι κι αλλιώς δεν πήγαν στο Ισραήλ για να αποδείξουν την αξία τους,η οποία είναι δεδομένη και αναγνωρισμένη. Η πρόσκληση των Ισραηλινών αποτελούσε από μόνη της αναγνώριση της αξίας τους και είχε περισσότερο χαρακτήρα συμβολικό. Ήταν ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για την σημασία που δίνει το Ισραήλ στην αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα. Το θέμα είναι να το έχουν καταλάβει και στην Αθήνα.
Η κύρια συνεργασία της 337 Μοίρας έγινε με την 133 Μοίρα η οποία διαθέτει αεροσκάφη F-15 C/D με ρόλο αναχαίτισης.Με αυτά πέταξαν οι Ισραηλινοί.
Έλληνες και Ισραηλινοί βρέθηκαν πολλές φορές μαζί στον αέρα εκτελώντας:
- Αποστολές Air to Air δύο εναντίον δύο και τέσσερις εναντίον τεσσάρων
- Εναέριο Ανεφοδιασμό
- Μεικτές Αεροπορικές Επιχειρήσεις [Composite Air Operations (COMAO)] στις οποίες συμμετείχαν δέκα (10) αεροσκάφη (4 ελληνικά F-16, 4 F-15 και 2 ισραηλινά F-16 με επιθετικό ρόλο).
Οι πτήσεις έγιναν στο κεντρικό και νότιο χερσαίο τμήμα του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου