Ετικέτες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Oι Ευρωπαίοι περιηγητές και καλλιτέχνες τον 16ο-17ο-18ο αιώνα στην Ελλάδα



undefined
Κόρη των Αθηνών

Γράφει και επιμελείται
ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Οι ιστορικές πηγές αναφέρουν ήδη από τα τέλη του 15ου αιώνα μεμονωμένες επισκέψεις ευρωπαίων καλλιτεχνών που σκοπό είχαν να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από τη ζωή στην Ανατολή, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων της. Όπως έχει αναφερθεί τα ευρωπαϊκά κράτη είχαν συνάψει διπλωματικές σχέσεις με τον Σουλτάνο και εκπρόσωποί τους βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη. Οι καλλιτέχνες αυτοί έχαιραν ασυλίας και ελευθερίας κινήσεων και κάποιοι, όπως ο Ενετός ζωγράφος Τζεντίλ Μπελίνι το 1479, είχαν προσκληθεί από τον ίδιο τον Σουλτάνο στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να ζωγραφίσουν προσωπογραφίες του και σκηνές από την καθημερινή ζωή του χαρεμιού και της πόλης.



Αυτό μπορεί να εξηγηθεί ως μια προσπάθεια του Σουλτάνου να εξωραΐσει την οθωμανική βαρβαρότητα προσδίδοντας της ευρωπαϊκά πολιτιστικά χαρακτηριστικά και να προσεγγίσει έτσι τη Δύση. Θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει σαν ένα είδος αφελούς προπαγάνδας της εποχής, που πάντως απέτυχε οικτρά, αφού ο Μπελίνι τρομοκρατημένος μετά την επιστροφή του, είχε να κάνει μόνο φρικτές διηγήσεις για όσα είδε και για την βαρβαρότητα των Τούρκων και του Σουλτάνου Μωάμεθ προσωπικά. Αναφέρει δε την εκτέλεση της ωραίας νεαρής Ελληνίδας Ειρήνης, ευνοούμενης του Σουλτάνου στο χαρέμι, όταν ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τον Σουλτάνο ότι είχε μαλακώσει τη στάση του απέναντι στους Έλληνες εξαιτίας της επιρροής της.

"Για να είσαι Ρώσος πρέπει να είσαι Oρθόδοξος"

"Για να είσαι Ρώσος πρέπει να είσαι Oρθόδοξος"


Μεγαλώνει θεαματικά το ποσοστό ενός μεγάλου μέρους της ρωσικής κοινωνίας, που θεωρεί την Ρωσία και την ορθοδοξία ως ταυτόσημες έννοιες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, το 38% των ερωτηθέντων απάντησε πως "αν κάποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του πραγματικό Ρώσο, τότε είναι πολύ σημαντικό να είναι ορθόδοξος".

Isn't It Time We Americans Got to Know Each Other?

 

 

by Mark Shields
The late Tom Pettit, who covered American politics so well for NBC News from John Kennedy in 1960 to Bill Clinton in 1992, was missed even more during this year's uninspiring presidential campaign. My personal favorite Tom Pettit professional moment was when he was interviewing Secretary of Agriculture Earl Butz, who served in the Cabinets of both Richard Nixon and Gerald Ford.

Madison Avenue's Moral Madness

 

Angus T. Jones told the truth. In a religious video posted on YouTube, the former child actor who's the "half" man of the CBS sitcom "Two and a Half Men" shocked the celebrity press by saying "I don't want to be on it. Please stop watching it. Please stop filling your head with filth."
Calling this show "filth" is like calling your Christmas tree an evergreen. Yet about 14 million Americans still love filling their head with this filthy show, and they don't want to be told what they're doing.

Ζωντανή η ιδέα της μεγάλης Αλβανίας

 



28, 2012 - In 1912, Albania became the last Balkan country to declare independence from the Ottoman Empire. But many Albanians were left outside the new state, giving rise to the dream of ''all Albanians under one nation.''..Streets of Tirana the ethnic Albanian capital city turned into red and black and people walking up and down the main streets as taking pictures, hugging each other with the best wishes of making their dream reality sooner or later as they say. .Tirana, Albania ââ¬â Wednesday, 28 November 2012
Πριν από 100 χρόνια, στις 28/11 του 1912, η Αλβανία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της. Το νέο κράτος δεν συμπεριλάμβανε ωστόσο Αλβανούς του Κοσόβου ή της ΠΓΔΜ, οι οποίοι παρέμειναν πιστοί στην ιδέα μιας μεγάλης Αλβανίας.Το παλαιότερο όνειρο της ένωσης του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου το 2008. Η εθνικιστική κίνηση Vetevendosja (Αυτοδιάθεση), είναι σήμερα το τρίτο σε ισχύ κόμμα στο κοινοβούλιο στην Πρίστινα. Ο Γκλάουκ Κονούφκα, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος υποστηρίζει, επικαλούμενος την εκατονταετή ανεξαρτησία της Αλβανίας ότι «η εθνική ένωση Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα των Αλβανών, οι οποίοι άδικα χωρίστηκαν από την ιστορία». Το κόμμα του επιδιώκει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση. Μέχρι σήμερα όμως το αίτημα δεν είχε επιτυχία στο κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου.

Ποιος σκότωσε τον Οζάλ Ο μεταρρυθμιστής πρόεδρος της Τουρκίας είχε πολλούς εχθρούς και το πλήρωσε

 

 

undefined
Συνωμοσίες, παρακρατικές οργανώσεις, πολιτικές δολοφονίες και πραξικοπήματα δεν αποτελούν άγνωστα φαινόμενα στην ιστορία της Τουρκίας. Η σε εξέλιξη νεκροψία των λειψάνων του Τουργκούτ Οζάλ, 19 χρόνια μετά τον θάνατό του, επισήμως «από καρδιακή προσβολή», το επιβεβαιώνει. Τμήμα της ιατροδικαστικής έρευνας που διέρρευσε στην εφημερίδα «Zaman» δείχνει ότι εντοπίστηκε «κοκτέιλ» τεσσάρων θανατηφόρων δηλητηριωδών και ραδιενεργών ουσιών.

Μάριο Μοντιάνο Ο ανταποκριτής που δεν φοβήθηκε ποτέ τη Δικτατορία

 


Ο Μάριο Μοντιάνο, ένας από τους σημαντικότερους ξένους ανταποκριτές που εργάστηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες
Της Νατάσας Μπαστέα Ηταν πάντα καλοντυμένος, σοβαρός αλλά και με χιούμορ, και ήταν γνωστός για την εξαντλητική επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχε προτού τις δημοσιεύσει. Ισως γι' αυτό θεωρούνταν και ένας από τους πιο έγκυρους ξένους ανταποκριτές που πέρασαν από την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Μάριο Μοντιάνο πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών, έχοντας εργασθεί επί 38 χρόνια ως ανταποκριτής στη χώρα μας των «Τάιμς» του Λονδίνου και του περιοδικού «Εκόνομιστ», των δύο από τα πλέον έγκυρα έντυπα του κόσμου.

Οι Οθωμανοί ήταν δολοπλόκοι, λέει ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς, απευθείας εμπόριο όχι

 

 

Οι Οθωμανοί συχνά εμπλέκονταν σε δικαστικές ίντριγκες, δήλωσε ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης του στην εφημερίδα Hürriyet, λαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο θέση στην πρόσφατη συζήτηση για την απεικόνιση του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς σε μια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

Η άποψη του ελληνομαθούς ισραηλινού καθηγητή Χοραπσίεφ για τη "Χρυσή Αυγή"

 


H Γάζα κάτω απο Επίθεση .
«Οι Ισραηλινοί βλέπουν με μεγάλη ανησυχία την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην ελληνική πολιτική σκηνή» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ισραηλινός καθηγητής της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Χάιφας, 'Ανχελ Χοραπσίεφ. Ο ισραηλινός καθηγητής που ομιλεί πολύ καλά τα ελληνικά, βρέθηκε στη χώρα μας για να μετάσχει σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Ρωτήσαμε τον κ. Χοραπσίεφ για το «φαινόμενο Χρυσή Αυγή». «Βλέπουμε με μεγάλη ανησυχία στο Ισραήλ την άνοδο της Χρυσής Αυγής και ελπίζουμε ότι δεν θα είναι τόσο δυνατή στο μέλλον» σημειώνει. «Ελπίζω οι Έλληνες να καταλάβουν ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν θα λύσει τα προβλήματα, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα δικτατορία. Η Ελλάδα έχει πικρή εμπειρία από τη δικτατορία της άκρας δεξιάς και ελπίζω ότι οι δυνάμεις, που αντιστέκονται σε αυτή θα γίνουν πιο δυνατές. Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες δεν θέλουν μια καινούργια δικτατορία» τονίζει.

Avitus

 

From Wikipedia, the free encyclopedia
(Redirected from Eparchius Avitus)
Jump to: navigation, search
This article is about the Roman Emperor. For the other meanings of "Avitus", see Avitus (disambiguation)
Avitus
Emperor of the Western Roman Empire

Tremissis of Emperor Avitus.
Reign9 July 455 – 17 October 456
CoronationToulouse, 9 July 455
Bornc. 385
BirthplaceClermont
Died457
BuriedBrioude
PredecessorPetronius Maximus
SuccessorMajorian
OffspringAgricola
Ecdicius
Papianilla
FatherFlavius Julius Agricola

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΔΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ DEUTCHE BANK για …συμβουλευτικές υπηρεσίες στην επαναγορά ομολόγων!

 

 


deutchebank 2Το πανηγύρι κερδοσκοπίας από τους Γερμανούς πάνω στην Ελληνική τραγωδία που οι ίδιοι μας έριξαν, συνεχίζεται αναίσχυντα, απρόσκοπτα, απροκάλυπτα.

Το εξοργιστικό όμως είναι ότι οι ίδιοι οι σύμβουλοι στο πλείστο των περιπτώσεων, είναι οι ίδιοι οι αγοραστές! Είναι οι ίδιοι που συμβούλευαν “να μην γίνει κούρεμα” μέχρι να ξεφορτώσουν τα ομόλογα που κατείχαν και έπειτα ξιφουλκούσαν για το PSI! Αυτό το αίσχος πρέπει επιτέλους να σταματήσε. Αλλιώς να γίνουμε όλοι δουλοπάροικοι με σχέδιο νόμου, για να μην υποχρεούμαστε τουλάχιστον να ανεχόμαστε “πρωτοβουλίες” Βενιζέλων και κυβερνητικά πανηγυράκια για επιτυχίες σε Eurogroups.

Έδιωξαν εργάτες Αλβανικής καταγωγής από τα χωράφια, μετά τις ασυναρτησίες του Μπερίσα… Φωτιά πάλι στα αλβανικά ΜΜ”Ε”.

 

 

ελαιοπαραγωγοι αλβανιαΟλυμπία μου,
“φωτιά” έχουν πάρει τα αλβανικά μέσα, καθώς Έλληνες ελαιοπαραγωγοί
έδιωξαν Αλβανούς εργάτες από τα κτήματα . Διευκρινίζουν , πως οι κάτοικοι
δεν έχουν τίποτα με τους ανθρώπους και το κάνουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας ,
γιατί αισθάνονται προσβεβλημένοι από τις δηλώσεις Μπερισα που θεωρεί τον τόπο τους αλβανικό έδαφος.

Χ.Ε.

Για όλα φταίνε οι... Μάγια

 

 

Πακέτα διάσωσης και εισιτήρια για τον Παράδεισο, ενόψει του τέλους του Κόσμου...

Υστερία ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου έχει καταλάβει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού σε ορισμένες γειτονιές στη Ρωσία και την Ουκρανία. Έχουν δημιουργηθεί μάλιστα, γραφεία ταξιδίων που υπόσχονται εισιτήρια για την Κόλαση ή τον παράδεισο, ανάλογα με τις παραγγελίες... Μάταια οι αξιωματούχοι με συνεχείς διαψεύσεις προσπαθούν να καθησυχάσουν όλους εκείνους που πιστεύουν ότι πλησιάζει η ημερομηνία της Αποκάλυψης.


Πακέτο διάσωσης για τις 21 Δεκεμβρίου

Εκείνοι που περιμένουν το τέλος του Κόσμου, έχουν μόλις τρεις εβδομάδες για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους ως την προβλεπόμενη από το ημερολόγιο των...Μάγια για την ημέρα της Αποκάλυψης, που είναι η 21 Δεκεμβρίου 2012.

Έτσι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στη Ρωσία, που γεμίζουν ένα δωμάτιο του σποιτιού τους ή ακόμα και τα μπαλκόνια τους με εφόδια: τρόφιμα, καύσιμα και άλλα εφόδια απαραίτητα –όπως πιστεύουν για να επιζήσουν από την καταστροφή που αναμένουν. Σύμφωνα με ένα από τα δημοφιλέστερα σενάρια, στις 21 Δεκεμβρίου ο ήλιος θα ευθυγραμμιστεί με τον γαλαξία Μίλκι Γουέι, με αποτέλεσμα να προκληθεί φγενικό μπλάκ-άουτ στη Γη και να προκληθεί ένα κύμα διαφορετικών φθσικών καταστροφών.

Η εμπορευματοποίηση της αποκάλυψης, σημαίνει ότι πολλά καταστήματα σε Ρωσία και Ουκρανία, έχουν αρχίσει να πωλούν «πακέτα διάσωσης» για να αντιμετωιστεί το «τέλος του Κόσμου». Σ’ αυτά περιλαμβάνονται από κονσέρβες ψαριού, σημειωματάρια, σπίρτα, το απαραίτητο μπουκάλι με βότκα, μια πλάκα σαπούνι, σχοινί και προφυλακτικά. Ήδη λέγεται πως περισσότερα από 1.000 πακέτα διάσωσης έχουν πωληθεί.

Μία επιχείρηση στην Ουκρανία έχει αρχίσει να πουλάει εισιτήρια για τον Παράδεισο ή την Κόλαση –αναλόγως- για τις 21 Δεκεμβρίου. Το ταξίδι στον παράδεισο κοστίζει 15 $ ενώ στον Κάτω Κόσμο είναι λίγο πιο ακριβό, στα 18$. Το πρακτορείο υποστηρίζει πως η διαφορά οφείλεται πως το ταξίδι στην Κόλαση «θα έχει περισσότερη πλάκα».

Η υστερία για το τέλος του κόσμου, δεν περιορίζεται στις πρώην σοβιετικές δημοσκρατίες. Στην Γαλλία οι αρχές έχουν απαγορεύσει την πρόσβασησε βουνό, που σύμφωνα με τους θεωρητικούς της Καταστροφής του Κόσμου, θα αποτελεί το μόνο ασφαλές μέρος, για το τέλος του κόσμου που έχουν προβλέψει οι Μάγια για το 2012.

Πάν5τως, από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, υποστηρίζεται πως δεν αναμένεται κάποια καταστροφή στο άμεσο μέλλον, και έχει δημιουργηθεί έκτακτη τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης για όσους ανησυχούν.



Ο πολιτισμός των Μάγια έφτασε στο αποκορύφωμά του από το 30 ως το 90 μΧ. Οι Μάγια ήταν εξαιρετικοί αστρονόμοι και είχαν δημιουργήσει ακριβή ημερολόγια.. Το Μακράς μέτρησης ημερολόγιο αρχίζει το 3114 πΧ και μετρά περιόδους 394 χρόνων που τις έλεγαν Baktuns. Η 13η Μπακτούν τερματίχζεται στις 21 Δεκεμβρίου 2012!!! Έτσι δημιουργήθηκαν οι φήμες ότι τότε θα γίνει το τέλος του Κόσμου...

Η εξήγηση;

Ο Δεκέμβριος αυτού του έτους έχει 5 Σάββατα, 5 Κυριακές και 5 Δευτέρες. Σπάνιο φαινόμενο !



Αυτό συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 824 χρόνια.
Οι Κινέζοι αποκαλούν το φαινόμενο αυτό τσάντα με χρήματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΟ ΦΟΡΟ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΟΥ !!!

Πηγή : styx.gr

Επιστημονική έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Αραφάτ


Ψάχνουν για τις αποδείξεις ότι ο Γιάσερ Αραφάτ δολοφονήθηκε από τη Μοσάντ
Την είδηση είχε μετα δώσει πρώτο το «Αλ-Τζαζήρα» στις 08/07/2012: Ο θάνατος του Γιάσερ Αραφάτ το 2004, οφείλεται σε δηλητηρίαση από πολώνιο.

Οκτώ χρόνια μετά, τρεις ομάδες επιστημόνων έχουν αρχίσει έρευνες για να προσδιορίσουν κατά πόσον ο θάνατος του παλαιστίνιου ηγέτη, οφείλεται σε δηλητηρίαση από πολώνιο-210. Μια θανατηφόρα ραδιενεργή ουσία, που δεν είναι εύκολο να ανιχνευθεί, εκτός κι αν ψάχνεις γι’ αυτήν.
Τουλάχιστον δύο ισραηλινοί επιστήμονες που εργάζονταν για το ισραηλινό πυρηνικό πρόγραμμα, είχε γίνει γνωστό πως είχαν πεθάνει μετά από έκθεσή τους σε πλουτώνιο.

Υπάρχουν δικαστές στην Αλεξάνδρεια.

 

undefinedΣύσσωμο το δικαστικό σώμα της Αιγύπτου που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια, αποφάσισε να απέχει από τα καθήκοντά του. Αιτία είναι όχι μισθολογικά θέματα, αλλά η αντίθεση των Αιγυπτίων δικαστών στο διάταγμα που υπέγραψε ο νέος Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, με το οποίο εξαιρεί τις αποφάσεις του από το δικαστικό έλεγχο. Δηλαδή μιλάμε για επιβολή απόλυτα θεοκρατικού καθεστώτος. Προφανώς ο Μόρσι αποφάσισε να δίνει λόγο μόνο… στον Αλάχ και σε κανέναν άλλον επί της γης.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Νοεμβρίου 27, 2012
Οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να ανταλλάσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε γρήγορο χρόνο πληροφορίες, τόσο κατά την περίοδο των πολέμων όσο και σε περίοδο ειρήνης. Με το εφευρετικό τους μυαλό είχαν κατορθώσει να σχεδιάσουν ένα σύστημα από μηχανισμούς που τους επέτρεπαν να φτάσει στο τελικό δέκτη οποιοδήποτε μήνυμα ήθελαν, δυανύοντας ακόμα και 700χλμ σε περίπου μία ώρα. Ας δούμε με ποιο τρόπο γινόταν αυτό.

ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΝΩΪΤΩΝ

ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΝΩΪΤΩΝ


Μια είδηση από την Κνωσό στο παλάτι της Φαιστού μπορούσε να μεταδοθεί σε λίγα μόλις λεπτά καλύπτοντας απόσταση 50 χιλιομέτρων ανάμεσα από βουνά και φαράγγια πριν 3,500 χρόνια .Το ίδιο μήνυμα μπορούσε να μεταδοθεί και σε όλο το Αιγαίο και ποιος ξέρει που αλλού ,αλλά και πόσο μακριά .

Συμβιβασμός ή ναυάγιο-Παρέμβαση Ομπάμα στην κόντρα Γερμανίας ΔΝΤ

 

Αναρτήθηκε από τον/την epikairos στο Νοεμβρίου 25, 2012
undefinedΣτο τρίτο και καθοριστικό αυριανό Eurogroup , ΔΝΤ και Ευρώπη καλούνται να γεφυρώσουν το χάσμα και να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους ο οποίος θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης μαμούθ.

Και το όνομα αυτού “nEUROn” Τα πρώτο ευρωπαϊκό μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι γεγονός




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση του πρώτου ευρωπαϊκού μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους στην νότιο Γαλλία. Το “nEUROn” όπως ονομάζεται κατασκευάστηκε από την εταιρία Dassault Aviation σε συνεργασία με πολλές άλλες ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίας ανάμεσά τους και η ελληνική ΕΑΒ.Το αεροσκάφος ολοκλήρωσε μια πτήση διάρκειας 25 λεπτών πάνω από αραιοκατοικημένες περιοχές της Γαλλίας συνοδευμένο από ένα μαχητικό Rafale.


Σύμφωνα με τους κατασκευαστές πρόκειται για το αμυντικό θαύμα της Ευρώπης το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος FCAS (Future european fighter Combat Air System) το οποίο προβλέπει την πλήρη εναρμόνιση και την αντικατάσταση μέχρι το 2030 όλων των τωρινών αεροσκαφών της Ευρώπης όπως των Rafale, Eurofighter και Gripen.

Alfred Müller: “Οι Γερμανοί χαρακτηρίζονται σαν Ευρωναζί – όχι σαν μία καλοπροαίρετη ηγετική δύναμη της Ευρώπης. Πως τα καταφέραμε αλήθεια;”

 



A Müller
undefined
“Η Γερμανία βρέθηκε το 2009 και το 2010 στην ιστορική θέση, να εξελιχθεί σε μία μορφή ευρωπαϊκής ηγεμονικής δύναμης – αφού ήταν η μοναδική μεγάλη χώρα της Ευρωζώνης, η οποία διέθετε μία ανταγωνιστική οικονομική δομή, καθώς επίσης ένα σχετικά χαμηλό δημόσιο χρέος.

Η Γερμανία μπορούσε να συμπεριφερθεί σαν μία καλοπροαίρετη ηγετική δύναμη – έπρεπε να το κάνει, όπως οι Η.Π.Α. μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.


Η καγκελάριος όφειλε να οδηγήσει την ΕΕ σε ένα κοινό μέλλον – είχε την ικανότητα να το κάνει.

Αντίθετα όμως, επικράτησε δυστυχώς η εθνικιστική μικροπολιτική, βασισμένη στις εκλογικές αναμετρήσεις - στις οποίες «πουλούσε» η ρητορική δημαγωγία, ο λαϊκισμός δηλαδή, με κύριο χαρακτηριστικό τη σκληρή στάση απέναντι στις ελλειμματικές χώρες του Νότου.

ΕΛΛΗΝΕΣ στρατιώτες είπαν «ΟΧΙ» σε παρέλαση για την 100η επέτειο ανεξαρτησίας της Αλβανίας

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012


 


"Τούρκοι" έγιναν οι αλβανοί από την άρνηση των ελλήνων στρατιωτών να παρελάσουν στους εορτασμούς για την 100η επέτειο ανεξαρτησίας της Αλβανίας!

Τό Ελληνικό Πρόσωπο Ανθρωπιάς

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Τό Ελληνικό Πρόσωπο Ανθρωπιάς


ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ. ΔΙΝΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ. ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Νewsit
Ένα μικρό παιδί αναγκάζεται να ζητιανέψει. Τραγικό! Ένα μικρό παιδί την ώρα που εκατομμύρια άλλα είναι στην θαλπωρή του σπιτιού τους φόρεσε το σκουφάκι του, ντύθηκε ζεστά και βγήκε να ζητιανέψει. Όχι δεν είναι επιλογή. Δεν είναι καν ανάγκη! Κάποιος μεγάλος βρίσκεται σίγουρα από πίσω του και κινεί την ζωή και τις πράξεις του. Γιατί την ζωή του ορίζει ο κόσμος των μεγάλων.

Ένα μικρό κορίτσι βγήκε στην ζητιανιά στην οδό Ερμού. Εκεί που οι Αθηναίοι, όσοι μπορούν πια, πάνε για τα ψώνια τους. Οι βιτρίνες Χριστουγεννιάτικες η ατμόσφαιρα γιορτινή. "Όλο και κάτι θα μαζέψεις", θα της είπε εκείνος που ορίζει την ζωούλα της.

Η φωτογραφία ανθρωπιάς που έχει συγκινήσει όλο το Facebook

 



Πρόκειται για μία φωτογραφία ανθρωπιάς που σάρωσε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , αφού την είδα 1,6 εκατομμύριο χρήστες , έκαναν 490.587 likes και 174.00 κοινοποιήσεις, ενώ υπάρχουν 37.184 σχόλια.Μια κρύα νύχτα του Νοεμβρίου στην πλατεία Times, ένας αστυνομικός ενώ εργαζόταν συνάντησε έναν ηλικιωμένο, άστεγο άνδρα χωρίς παπούτσια. Ο αστυνομικός εξαφανίστηκε για λίγα λεπτά και λίγο αργότερα επέστρεψε με ένα ζευγάρι καινούριες μπότες, γονάτισε και βοήθησε τον άνδρα να τις φορέσει.Όμως που να φανταστεί ο αστυνομικός ότι εκείνη την ώρα θα περνάει από το σημείο μια τουρίστρια από την Αριζόνα με τον σύζυγο της, και με την κάμερα του κινητού της θα φωτογραφίσει αυτή την τρυφερή στιγμή, που μέσα σε λίγες μόνο ημέρες θα κάνει τον αστυνομικό Λάρι ΝτεΠρίμο ήρωα του διαδικτύου.
Μιλώντας σε αμερικάνικη εφημερίδα ο 25χρόνος μόλις ΝτεΠρίμο, δήλωσε :« ο άστεγος είχε παγώσει και φαίνονταν πληγές στα πόδια του, εγώ φορούσα δύο ζευγάρια κάλτσες και υπέφερα από το κρύο».
Έτσι δίχως να το σκεφτεί άρχισε να μιλάει με τον άστεγο άνδρα, ανακάλυψε το νούμερο υποδημάτων που φορούσε, πήγε σε ένα κατάστημα και αγόρασε ένα ζευγάρι μπότες που στοίχιζαν 75 δολάρια και του τα πρόσφερε. «Δε τον ρώτησα πως τον λένε, όμως ήταν ο πιο ευγενικός κύριος που έχω συναντήσει ποτέ. Ήταν σαν να του είχα δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια», σχολίασε συγκινημένος ο ΝτεΠρίμο.Η ερασιτέχνης φωτογράφος Τζένιφερ Φόστερ λίγο αργότερα μέσω Facebook δήλωσε: «Ο αστυνομικός γονάτισε στο έδαφος και φόρεσε κάλτσες και τις καινούριες μπότες στον άστεγο άνδρα. Δεν προσδοκούσε τίποτα ως αντάλλαγμα και δεν γνώριζε ότι παρακολουθούσα».