Ετικέτες

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Γκίντερ Φερχόϊγκεν:"Αισθάνομαι εξαπατημένος απο την κυπριακή κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα του δημοψηφίσματος"

...Για τη στάση που κράτησε στο δημοψήφισμα του 2004 υπέρ του σχεδίου Ανάν, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Εκείνοι που μειοψηφούν πρέπει να σέβονται την πλειοψηφία. Δεν θα δίσταζα να απολογηθώ. Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι υπήρχαν αδυναμίες στο σχέδιο Ανάν -όμως εάν εφαρμοζόταν θα ήταν κάτω από τις εγγυήσεις της Ευρώπης»...

Ερντογάν: Λάθος η ένταξη της διαιρεμένης Κύπρου στην Ε.Ε. – μου το είπε και η Μέρκελ

Την άποψη ότι η ένταξη της διαιρεμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα λάθος, οι συνέπειες του οποίου αυξάνονται, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, προσθέτοντας μάλιστα πως η γερμανίδα καγκελάριος του είχε πει κατά το παρελθόν πως η ένταξη της Μεγαλόνησου πριν την επίλυση του Κυπριακού ήταν όντως μία λάθος κίνηση.

«Οι Ε/κύπριοι συντηρούν το θέμα των αγνοουμένων» Επίθεση Τατάρ κατά του δικηγόρου Αχιλλέα Δημητριάδη

undefined
ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του δικηγόρου Αχιλλέα Δημητριάδη εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, Ρουστέμ Τατάρ. Αφορμή οι επιστολές που απέστειλε ο κ. Δημητριάδης στους υποψήφιους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις οποίες προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Αποκατάστασης της Αλήθειας σε σχέση με το ζήτημα των Αγνοουμένων. Ο Τατάρ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι Ε/κ ψεύδονται συνεχώς σε ό,τι αφορά το θέμα των αγνοουμένων και προσπαθούν να κρατούν ζωντανό το ζήτημα, προκειμένου να ασκούν πίεση κατά της Τουρκίας.
Αναφερόμενος στα όσα αναφέρει ο Αχιλλέας Δημητριάδης ότι στα αρχεία του τουρκικού στρατού υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τους Αγνοούμενους και ότι χωρίς τη συνεργασία με την Τουρκία είναι αδύνατο να επιλυθεί το ζήτημα αυτό, ο Τατάρ είπε χαρακτηριστικά ότι για τους Ε/κ ισχύει η φράση: «Έπαθα αυτό που φοβόμουν». Αφού υποστηρίζει ότι η ε/κ πλευρά δεν σκοπεύει να επιλύσει το θέμα των αγνοουμένων, ο Τατάρ αναφέρει στη συνέχεια ότι δεν υπάρχει όριο στα ψέματα που εκστομίζουν οι Ε/κ και χαρακτηρίζει την ε/κ πλευρά ως «έθνος που ψεύδεται».
http://www.philenews.com/digital/ 

“Εράσθητι Αυτής και δοξάσθητι΄΄.Ερως η ζωή.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 9, 2012
Με την λέξη ΄΄έρωτας΄΄οι άνθρωποι κατά το πλείστοναντιλαμβάνονται μία δυνατή συναισθηματική έλξη που έχει ως κέντρο την σεξουαλική πράξη-συνουσία.Ωστόσο αυτή δεν είναι παρά μία εμπαθής απόδοση της έννοιας ή οποία διαστρέφει και βιάζει το νόημα του όρου.Είναι αντιληπτή η δίψα της ανθρώπινης ψυχής για τον έρωτα αλλά δεν είναι καθόλου φρόνιμο μάλλον θα λέγαμε είναι επικίνδυνο να εκπίπτουμε των νοημάτων προς στήριξη των αδυναμίων ημών.
΄΄Ο έρωτας είναι ο καθρέφτης της ψυχής΄΄.Ελλ.παροιμία.
΄΄Ο έρωτας δεν είναι λέξη άτιμη, αλλά μια λέξη που την ατίμασαν΄΄.Λαφοντάιν.
΄΄H αγάπη δεν αφορά δύο ανθρώπους που κοιτούν ο ένας τον άλλο, αλλά δύο ανθρώπους που μαζί κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση΄΄. Antoine .
Η λέξη ΄΄έρωτας΄΄ δηλώνει θεία ενέργεια,απερίγραπτη,ανέκφραστη,πέραν και πάνω από κάθε αισθητή,συναισθημα

Νομοσχέδιο για «συσκότιση» των βασανιστηρίων από τους Βρετανούς επιχειρεί το Λονδίνο Τον καιρό της αποικιοκρατίας

Τα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς την περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ.
Τα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς την περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ.
Λονδίνο: Η βρετανική κυβέρνηση προωθεί νέο νομοσχέδιο το οποίο θα παρεμποδίζει τη δημοσιοποίηση στοιχείων τα οποία θα θεωρούνταν επικίνδυνα για την εθνική ασφάλεια ή το εθνικό συμφέρον.


Η εφημερίδα «Guardian» η οποία δημοσιεύει τη σχετική είδηση αναφέρει ότι το νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται ενώπιον της βουλής των Λόρδων για συζήτηση αφορά τη πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου στο Λονδίνο ότι πρέπει να διεξαχθεί δίκη στην υπόθεση αγωγής τριών Κενυατών, πρώην μελών της οργάνωσης Μάου Μάου οι οποίοι με αγωγή τους αξιώνουν αποζημιώσεις για ισχυριζόμενα βασανιστήρια τα οποία υπέστησαν στη διάρκεια της αποικιοκρατίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. καταγράφει έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής

Του Γιαννη Σουλιωτη
Το μήνυμα ότι η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει αποφασιστικά περιστατικά ρατσιστικής βίας με πρωταγωνιστές κυρίως στελέχη της Χρυσής Αυγής θέλησε να μεταδώσει εκ νέου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στο ερώτημα εάν η ΕΛ.ΑΣ. έχει εμπλουτίσει τον μέχρι πρότινος... άδειο φάκελο για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Δένδιας παρέθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, συνολικά 15 συμβάντα που προκάλεσαν την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και στα οποία πρωταγωνίστησαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται κυρίως για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, παράνομων μικροπωλητών, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστών και συγκρούσεις με ομάδες αντιεξουσιαστών.

Ο Χο Τσι Μινχ ήταν στρατιώτης στην Έδεσσα

undefinedΟ πατέρας του βιετναμέζικου έθνους και ο άνθρωπος που κέρδισε τον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Χο Τσι Μινχ ήταν στρατιώτης στην Έδεσσα κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο!...

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο πρώτος πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, Μπιν Βου που επισκέφθηκε την Έδεσσα μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΕΧΕΙ «ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ» ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

  Του Νίκου Χειλαδάκη, τουρκολόγου.
undefinedΤο προαιώνιο σύμβολο της Ορθοδοξίας και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (Βυζαντίου), ο Δικέφαλος Αετός, (που όπως είναι γνωστό είναι σήμερα το έμβλημα στην σημαία πολλών ορθοδόξων χωρών όπως η Ρωσία, Σερβία ακόμα και η Αλβανία), όσο και αν αυτό εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, κυριαρχεί στην σύγχρονη Τουρκία αναβιώνοντας μια αίσθηση  Ρωμηοσύνης η οποία ξαναζεί μέσω αυτού του συμβόλου στην ιστορική της περιοχή, δηλαδή στην σημερινή Μικρά Ασία.

Ένοχο φράγμα σιωπής για το δοτό όνομα της χώρας Οι Αρμένιοι του Αρτσάχ ζούσαν συνέχεια σε μια κατάσταση μόνιμης εξέγερσης

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Ένοχο φράγμα σιωπής για το δοτό όνομα της χώρας Οι Αρμένιοι του Αρτσάχ ζούσαν συνέχεια σε μια κατάσταση μόνιμης εξέγερσης

undefined
"Η Σίλβα Καπουτικιάν κομμουνίστρια ποιήτρια έλεγε στο Ναζίμ Χικμέτ: «Δώστε μας πρώτα τα εδάφη και την Ελευθερία μας και μετά θα φιληθούμε»."


Όντας συνεχώς εκτεθειμένη στην υποχθόνια διάβρωση των αντοχών μου από τις επετειακές αιμορραγίες της μνήμης, αισθάνομαι πως ο Οκτώβρης είναι ένας από τους πλέον επώδυνους μήνες. Εντούτοις, παίρνω μια βαθιά ανάσα και ταχυδρομώ τα κύματα της προσφιλούς μας εναλίου πατρίδος προς τους παγκόσμιους αποδέκτες, συνοδεύοντάς τα με τους ήχους της 11ης Συμφωνίας του Chostakovtch, in memoriam των καλυτέρων ψυχών που δόθηκαν για να γίνει πιο όμορφος ετούτος ο κόσμος. Αλλά και για τους νεκρούς της Στεπανακέρτ, κατά την εξέγερση του Οκτώβρη του 1988.

Θεωρούν απειλή τους μουσουλμάνους Ολοένα και περισσότεροι Γάλλοι βλέπουν με καχυποψία το Ισλάμ


Φωτογραφία
Μια αυξανόμενη πλειονότητα των πολιτών στη Γαλλία πιστεύει ότι το Ισλάμ επηρεάζει σε υπερβολικό βαθμό την κοινωνία και σχεδόν οι μισοί θεωρούν τους μουσουλμάνους απειλή για την εθνική τους ταυτότητα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες. Η έρευνα που έκανε η εταιρεία Ιfop για την εφημερίδα Le Figaro, έδειξε ότι το 60% των Γάλλων πολιτών πιστεύει πως το Ισλάμ είναι πλέον «πολύ σημαντικό» στη Γαλλία, σε ό,τι αφορά την επιρροή του και την προβολή του, από 55% πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί την παρουσία της κοινότητας των μουσουλμάνων απειλή για την εθνική του ταυτότητα, έναντι ενός μόλις 17% που θεωρεί ότι αυτή εμπλουτίζει την κοινωνία. Το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε αδιάφορο για την παρουσία του Ισλάμ, σύμφωνα με τη Φιγκαρό. «Η δημοσκόπησή μας δείχνει μια περαιτέρω σκλήρυνση των απόψεων των Γάλλων», επισήμανε ο Ζερόμ Φουρκέ, επικεφαλής του τμήματος ερευνών γνώμης της Ιfop, μιλώντας στην εφημερίδα.

ΤΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ KAI ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
Το ΟΧΙ του Ιωάννου Μεταξά και του ελληνικού λαού δεν εξέπληξε όσους ήξεραν την  ιστορία αυτού του έθνους. Διχαζόμαστε, μεμψιμοιρούμε, κατατριβόμαστε με ασήμαντα, χάνουμε τη σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, όμως στα δύσκολα ενωνόμαστε, μεγαλουργούμε, αντιστεκόμαστε. ΤΟ ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί οδοδείκτη για τα νέα ΟΧΙ που καλούμαστε να εκστομίσουμε. Ως πρόσωπα, ως λαός, ως έθνος.
Σήμερα καλούμαστε πρωτίστως να πούμε ΟΧΙ σε κάθε νέο διχασμό. ΟΧΙ στις λανθασμένες επιλογές που υπαγορεύει ο λαϊκισμός, η υπεραπλούστευση, η ανευθυνότητα

Ειρήσθω Ύψωμα 7 3 1 Ταγματάρχης Δημ. Κασλάς

Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 

Με τον Λάζαρο Μαύρο 
ΑΠ ’ ΤΙΣ διηγήσεις του αείμνηστου Γυμνασιάρχη Κωνσταντίνου Γιαλλουρίδη, ενός από τους πρώτους 46 Κυπρίους φοιτητές, εθελοντές πολεμιστές της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, που ενισχύοντας την 8η Μεραρχία του Κατσιμήτρου στην Ήπειρο εκδίωξαν τους Ιταλούς εισβολείς απ’ τα ελλαδικά εδάφη και, καταδιώκοντάς τους, μπήκαν ελευθερωτές στη Βόρειο Ήπειρο, όπου απέκρουσαν με απίστευτο ηρωισμό την εποπτευομένη αυτοπροσώπως απ’ τον Μουσολίνι Εαρινή Επίθεση 12 ιταλικών μεραρχιών από Κυριακή 9η Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 25η Μαρτίου 1941, ακούσαμε 1η φορά για τις εκατόμβες τών ιταλικών απωλειών στο άπαρτο Ύψωμα 731 που υπεράσπιζαν, αποφασισμένοι να πεθάνουν ώς τον τελευταίο, κάποιοι Ημίθεοι Θεσσαλοί πολεμιστές τού 2ού Τάγματος τού 5ου Συντάγματος Τρικάλων τής 1ης Μεραρχίας. Ο Γιαλλουρίδης κι οι άλλοι Κύπριοι πολεμούσαν εκεί δίπλα για την κορυφογραμμή Γκόλικο και στις εκ του συστάδην μάχες κατάληψης του υψώματος Δόντι της τοποθεσίας Λέκλι.

Προκαλεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ρεπούση: Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου

undefined
Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως... «εθνικιστικά κιτς». Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός, είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: «ΒΗΜΑτοδότης»

Η ελληνική εξωτερική πολιτική και διπλωματία του Ιωάννη Μεταξά έναντι της Ιταλίας (1936-1940)

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

γράφει ο Αρχιμανδρίτης κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ  ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
undefined

 Το 1936, όταν ο Ιωάννης Μεταξάς κήρυξε την δικτατορία της 4ης Αυγούστου και εξ αιτίας του εσωτερικού κομμουνιστικού κινδύνου και της αναταραχής στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος, στον διεθνή χώρο είχαν ήδη εκδηλωθεί τα πρώτα σημάδια του επερχομένου πολέμου ( ενσωμάτωση Ρηνανίας στην Γερμανία, κατάκτηση Αβυσσηνίας από τους Ιταλούς, ιταλική παρουσία στην Αλβανία, ισπανικός εμφύλιος). Οι επεκτατικές διαθέσεις της ιταλικής εξωτερικής πολιτικής στην ανατολική Μεσόγειο γίνονταν εύκολα αντιληπτές.  Σε αυτές τις δυσμενείς διεθνείς συνθήκες κύριο μέλημα της εξωτερικής πολιτικής του Μεταξά ήταν να διατηρήσει την ουδετερότητα της Ελλάδος.

Μειωμένα έως 50% τα επιδόματα αναπήρων θυμάτων πολέμου

 

Άμεσα ξεκινά η καταβολή του Επιδόματος Οικονομικής Αρωγής των αναπήρων θυμάτων πολέμου, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ωστόσο, τα επιδόματα θα καταβληθούν μειωμένα.

Περί Έρωτος


undefined
Της Ελευθερίας Αναγνωστάκη-Τζαβάρα
Ποιήτριας- τ. Γ. Γ. της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Η Μεγάλη Θεά του Έρωτα, Αφροδίτη διαχρονική, μας δένει με νήματα αόρατα με τις απαρχές της ζωής. Διέρχεται στη ρευστότητα του χρόνου μ΄αποκαλυπτόμενους μηρούς, κνήμες εξαίσιες, τριαντάφυλλα στήθη, φορώντας το διάδημα της αγάπης, της κερήθρας χιτώνα διάφανο.


Με το μικρό ουράνιο τόξο του κρυφού της χαμόγελου μας δείχνει το μυστικό κήπο των αισθήσεων και των συναισθημάτων. Mέσα από τον πόνο και την ηδονή, τον πόθο και την επιθυμία, υδρία πύρινη, ονειρεύεται με μάτια ανοιχτά στο φως των μεταμορφώσεων, τον ιερό σύντροφό της. Χρυσίον κεκαμινευμένο λάμπει στα τρυφερά φύλλα των στεφανιών που διακοσμούν μαλλιά σγουρά και μάτια από σμάλτο, φορτισμένα μ΄έκσταση ερωτική. Στα βάθη των μελιχρών τους ματιών κλεισμένοι κρατήρες μελιού.