Ετικέτες

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΛ.ΑΣ. καταγράφει έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής

Του Γιαννη Σουλιωτη
Το μήνυμα ότι η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει αποφασιστικά περιστατικά ρατσιστικής βίας με πρωταγωνιστές κυρίως στελέχη της Χρυσής Αυγής θέλησε να μεταδώσει εκ νέου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στο ερώτημα εάν η ΕΛ.ΑΣ. έχει εμπλουτίσει τον μέχρι πρότινος... άδειο φάκελο για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Δένδιας παρέθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, συνολικά 15 συμβάντα που προκάλεσαν την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και στα οποία πρωταγωνίστησαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται κυρίως για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, παράνομων μικροπωλητών, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστών και συγκρούσεις με ομάδες αντιεξουσιαστών.

Στην έγγραφη απάντησή του προς τον βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην αστυνομικό κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, ο κ. Δένδιας υπενθυμίζει ότι στις 14 Σεπτεμβρίου και μετά τα γεγονότα σε Ραφήνα και Μεσολόγγι εκδόθηκε διαταγή προς όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας για «την εκπόνηση σχεδίων με στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας». Για τα περιστατικά με πρωταγωνιστές βουλευτές, διευκρινίζεται ότι «δεν επιτρέπεται η σύλληψή τους, αλλά επιτρέπεται η διενέργεια ανακριτικών πράξεων που απαιτούνται για τη βεβαίωση του εγκλήματος». Παρατίθενται τα συμβάντα που επικαλέστηκε στην απάντησή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.
- 7/9/2012: Από την Κρατική Ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των βουλευτών της Χ. Α. Γιώργου Γερμένη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και ενός ακόμα ατόμου για αντιποίηση αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης, μετά τις επιθέσεις σε βάρος μικροπωλητών σε πανηγύρι στη Ραφήνα.
- 30/9/2012: Δύο αλλοδαποί κατήγγειλαν στο Α.Τ. Αναβύσσου ότι περνώντας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δέχτηκαν επίθεση από μέλη του κόμματος. Από την Αστυνομία έγιναν συστάσεις στην υπεύθυνη των γραφείων.
- 5/10/2012: Δέκα άτομα με διακριτικά της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με ρόπαλα σε υπαλλήλους και πελάτες βενζινάδικου τους οποίους τραυμάτισαν, ενώ προκάλεσαν φθορές στο πρατήριο.
- Ο δήμαρχος Σκύρου κατήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας ότι δέχθηκε απειλές από τον βουλευτή Ευβοίας της Χ.Α. Νίκο Μίχο. Διετάχθη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
- Υστερα από τρία αλλεπάλληλα περιστατικά σε βάρος του δημάρχου Κορίνθου Α. Πνευματικού στις 28 Ιουνίου, 26 και 28 Ιουλίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του βουλευτή Κορίνθου της Χ.Α. Στάθη Μπούκουρα.
Στις 8/9 ακολούθησαν τα γεγονότα στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τοπικού βουλευτή της Χ.Α. Κώστα Μπαρμπαρούση και εννέα μελών του κόμματος.
- 9/9/2012: Επειτα από δημοσίευμα στον Τύπο της Καλαμάτας, σύμφωνα με το οποίο μέλη της Χ. Α. απομάκρυναν αλλοδαπούς από φανάρια της πόλης διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.
- 3/102012: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο μελών της Χρυσής Αυγής για επίθεση σε βάρος ιδιώτη στις Σέρρες.
- 17/6/2012: Επίθεση σε βάρος δικαστικής αντιπροσώπου στο 62ο εκλογικό τμήμα στα Πέτρινα Λακωνίας. Δεν υπεβλήθη μήνυση.
- 29/9/2012: Συμπλοκή αντιεξουσιαστών - μελών της Χρυσής Αυγής στον Βόλο παρουσία του βουλευτή του κόμματος Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ο οποίος φέρεται να επέδειξε το όπλο του για εκφοβισμό. Το προανακριτικό υλικό υπεβλήθη στον εισαγγελέα.
- 6/10/2012: Συμπλοκή βουλευτή με μέλος της Χρυσής Αυγής σε μπαρ στον Βόλο κατά τη διάρκεια κινητοποίησης της Χρυσής Αυγής. Δεν υπεβλήθησαν μηνύσεις.
- 9/6/2012: Επίθεση σε βάρος ιδιοκτήτη και πελατών καταστήματος στη Βέροια από μέλη της Χρυσής Αυγής.
- 5/10/2012: Συνδικαλιστής του Σωματείου εργαζομένων στο καζίνο του Ρίου κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλές μέσω Facebook από μέλος της Χ.Α. Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Πατρών.
- 11/10/2012: Σαράντα αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα της Πάτρας που φέρεται να ανήκει σε άτομο που πρόσκειται στο κόμμα της Χ.Α. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου