Ετικέτες

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

The war on Christians



explosive
Imagine if correspondents in late 1944 had reported the Battle of the Bulge, but without explaining that it was a turning point in the second world war. Or what if finance reporters had told the story of the AIG meltdown in 2008 without adding that it raised questions about derivatives and sub-prime mortgages that could augur a vast financial implosion?

Η κηδεία του Ναζί εγκληματία πολέμου Έριχ Πρίμπκε, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή στη Ρώμη σε ηλικία 100 ετών, θα γίνει τελικά στη Ρώμη, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του, Πάολο Τζακίνι.

Στη Ρώμη θα ενταφιαστεί τελικά ο ναζί εγκληματίας πολέμου Έριχ Πρίμπκε


.





«Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη σε μια εκκλησία της Ρώμης», δήλωσε ο Τζακίνι, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Ο Πρίμπκε είχε καταδικαστεί το 1998 στην Ιταλία σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στη σφαγή 335 αμάχων, τον Μάρτιο του 1944, από Γερμανούς στρατιώτες. Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εξέτιε την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό, στο διαμέρισμα του δικηγόρου του.
Ο Τζακίνι είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι επιθυμία του πελάτη του ήταν να ενταφιαστεί δίπλα στη γυναίκα του στο Μπαριλότσε της Αργεντινής, όπου έζησε επί σχεδόν 40 χρόνια, μετά τη φυγή του από την Ευρώπη το 1948.
Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να ενταφιαστεί ο Πρίμπκε στο έδαφός της.
Πηγή: AMΠE




The Confiscation of Armenian Properties: An Interview with Ümit Kurt


The following interview with Ümit Kurt tackles how the physical annihilation of the Armenians paralleled the confiscation and appropriation of their properties in 1915. By citing the various laws and decrees that orchestrated the confiscation process, Kurt places our understanding of the genocide within a legal context.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΟΥ ΓΓ…


Από πότε το ελληνικό δημόσιο πληρώνει ΚΑΙ τα διόδια της Αττικής Οδού?
Ποιο άλλο δημόσιο στην Ευρώπη καλύπτει τα έξοδα διέλευσης από διόδια στους υπαλλήλους της?
Σε βάλανε Γενικό Γραμματέα Κυβέρνησης.
Σου δίνουν τόσα λεφτά ως μισθό.
Σου δίνουν τόση εξουσία υπογραφής.
Κι εσύ τι κάνεις ρε γυφτάκι?

Κάμερον: Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν έβλαψαν την εθνική ασφάλειας της χώρας







Η εθνική ασφάλεια της Βρετανίας δέχθηκε πλήγμα από τη δημοσίευση από την εφημερίδα Guardian απόρρητων εγγράφων τα οποία της έδωσε ο αμερικανός πρώην τεχνικός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Είναι γεγονός ότι αυτό που συνέβη έπληξε την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο Κάμερον στο κοινοβούλιο, «Εν πολλοίς, η ίδια η Γκάρντιαν το παραδέχθηκε όταν συμφώνησε, αφού τους ζητήθηκε ευγενικά από τον σύμβουλό μου εθνικής ασφάλειας, να καταστρέψουν τα αρχεία που διαθέτουν», πρόσθεσε.

Η πείνα σκοτώνει κάθε 3 δευτερόλεπτα

17.10.13





Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993.

Ο ΟΗΕ και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλούν την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας και μας υπενθυμίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας», του φιλόδοξου προγράμματος του ΟΗΕ για τη μείωση της φτώχειας στο μισό ως το 2015.

Από το Ράιχσταγκ ως τη Marfin, δύο δηλώσεις δρόμος του Κώστα Βαξεβάνη


undefined
Πρέπει κάποια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς ή να πετάξει τον Νίκο Δένδια από υπουργό, ή να σταματήσει να τον επιπλήττει.
Γιατί τι άλλο είναι αλήθεια οι συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού στο έγκλημα της Marfin, αν όχι η δυσφορία του για το ότι δεν έχει διαλευκανθεί από την Αστυνομία; Δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη λογική εξήγηση, που αναγκάζει έναν πρωθυπουργό να απευθύνεται στον εαυτό του και τον υπουργό του που κυβερνούν, σαν να βρίσκεται στην αντιπολίτευση.
Θα ρωτήσω λοιπόν και εγώ ως πολίτης, μια που το θέμα Marfin επικαιροποιείται από την ίδια την κυβερνητική πρακτική «ποιός έκαψε 3 ανθρώπους και ένα αγέννητο παιδί κύριε Δένδια;»
Όσοι θυμούνται εκείνη την άσχημη μέρα, θα θυμούνται πως η δολοφονία τριών ανθρώπων, πέρα από όλα τα άλλα, αμαύρωσε μια μεγάλη κινητοποίηση ενάντια σε κυβερνητικά μέτρα.
Οι πάντες ξέχασαν όπως ήταν λογικό και ανθρώπινο τον σκοπό της κινητοποίησης, για να πονέσουν άλλοι βουβά και άλλοι με θυμό για τα θύματα. Ο μόνος κερδισμένος από αυτή την εξέλιξη, δεν ήταν οι διαδηλωτές, η Αριστερά ή η ακόμα πιο Αριστερά, αλλά η κυβέρνηση.
Ως σήμερα οι Αρχές, δεν έχουν καταλήξει στο ποιοί ήταν οι εμπρηστές. Έτσι ο καθένας μπορεί να υποθέτει ό,τι θέλει. Κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες; Κουκουλοφόροι Χρυσαυγίτες από αυτούς που κυκλοφορούσαν χέρι χέρι με την Αστυνομία; Κουκουλοφόροι προβοκάτορες;
Όποιοι και αν ήταν, κατάφεραν να σκοτώσουν ανθρώπους και να συκοφαντήσουν μια μεγάλη διαδήλωση.
Άρα λογικά δεν ήταν από αυτούς που θέλουν και κάνουν διαδηλώσεις.
Παρότι έχουν λοιπόν περάσει 4 χρόνια, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Αρέσκεται ωστόσο, ενώ δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα με γεγονότα και στοιχεία όπως πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση, να δημιουργεί κλίμα και υπονοούμενα, για το ποιοί ήταν οι δολοφόνοι της Marfin.
Αν ο κύριος Δένδιας και οι υπηρεσίες του ξέρουν τους δολοφόνους, ή έχουν λόγο να υποψιάζονται κάποιους, να το πουν για να καθαρίσει η πολιτική μπουγάδα. Διαφορετικά να σιωπήσουν ή κατά την αγαπημένη τους έκφραση «να πάνε στον εισαγγελέα να το καταθέσουν».
Ο κύριος Δένδιας και ο πρωθυπουργός μαζί, δεν σιωπούν όμως. Αποδίδουν στην Αριστερά το έγκλημα, με την ίδια ευκολία που ο Χίτλερ απέδωσε το κάψιμο του Ράιχσταγ στον Δημητρόφ και τους κομμουνιστές ενώ το είχαν κάψει οι ίδιοι. Και πολύ φοβάμαι με την ίδια σκοπιμότητα. Να συκοφαντηθούν άλλες πολιτικές δυνάμεις, διαδηλωτές, άνθρωποι που βρέθηκαν στη διαδήλωση γιατί ενδεχομένως δεν είχαν να φάνε.
Επίσης ο κ Δένδιας και ο κύριος Σαμαράς, έντεχνα ξεχνούν πως ως τώρα η Δικαιοσύνη έχει αποδώσει ευθύνες για τη Marfin του κυρίου Βγενόπουλου, σε τρία στελέχη της Τράπεζάς του. Έχουν καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για εγκληματική αμέλεια, αλλά αυτό πέρασε και στα media-κα ψιλά και στα κυβερνητικά.
Αν λοιπόν η κυβέρνηση γνωρίζει άλλους εγκληματίες από αυτούς που καταδίκασε η Δικαιοσύνη να τους κατονομάσει και να τους παραδώσει στο δημόσιο ανάθεμα και τον εξευτελισμό. Αλλιώς ας κάνει μια δήλωση έστω γι αυτούς που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματίες, δηλαδή των Τραπεζών. Μια δήλωση του τύπου «είναι ανεπίτρεπτο να έχουν τόσα κέρδη και να παίρνουν λεφτά από την ανακεφαλαιοποίηση και να μην εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».‘Οχι;
Πηγή :  ramnousia.com/

Από το Ράιχσταγκ ως τη Marfin, δύο δηλώσεις δρόμος του Κώστα Βαξεβάνη


Πρέπει κάποια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς ή να πετάξει τον Νίκο Δένδια από υπουργό, ή να σταματήσει να τον επιπλήττει.

Γιατί τι άλλο είναι αλήθεια οι συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού στο έγκλημα της Marfin, αν όχι η δυσφορία του για το ότι δεν έχει διαλευκανθεί από την Αστυνομία; Δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη λογική εξήγηση, που αναγκάζει έναν πρωθυπουργό να απευθύνεται στον εαυτό του και τον υπουργό του που κυβερνούν, σαν να βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Άγαλμα του Σπύρου Λούη σε προάστιο της Μελβούρνης


18/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 32 εμφανίσεις
Άγαλμα του Σπύρου Λούη σε προάστιο της Μελβούρνης
Με μια σεμνή τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  25 Οκτωβρίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σπύρου Λούη, του  θρυλικού χρυσού μαραθωνοδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896, στο  προάστιο Μπέργουικ της Μελβούρνης.
Το άγαλμα του Λούη θα στηθεί δίπλα από το άγαλμα ενός άλλου θρύλου εκείνης  της εποχής, του πρώτου Αυστραλού Ολυμπιονίκη Έντγουϊν Φλακ, που έτρεξε στους  Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 μαζί με τον Λούη.

Αριστοτέλης: ο πάνσοφος του αρχαίου κόσμου


 

undefined
Αριστοτέλης ο Έλληνας φιλόσοφος που εξήγησε στην εποχή του πρακτικά τα πάντα!
Μαθητής του άλλου ογκόλιθου του αρχαιοελληνικού πνεύματος, του Πλάτωνα, ο σταγειρίτης στοχαστής ήρθε στον κόσμο για να αλλάξει καθοριστικά τόσο τη σκέψη και τα γράμματα όσο και την επιστημονική μεθοδολογία.
Ο άνθρωπος που έκανε τη λογική πρόταγμα του φιλοσοφικού κόσμου και ασχολήθηκε -στο πλαίσιο της φυσικής φιλοσοφίας του- με τον περιβάλλοντα κόσμο και τα πλάσματά του δεν χρειάζεται φυσικά συστάσεις.

«Πόλεμος» Τουρκίας με Ισραήλ, κάρφωσαν πράκτορες, αντίποινα;


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 17, 2013
20131017-193418.jpg
Με «κήρυξη πολέμου» ισοδυναμεί το κείμενο του διακεκριμένου αρθρογράφου της Washington Post, Ντέιβιντ Ιγκνάσιους, με δεδομένες εξαιρετικές πηγές στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ, το οποίο αποκαλύπτει ότι στις αρχές του 2012 οι Τούρκοι «κάρφωσαν» στους Ιρανούς, 10 συμπατριώτες τους που φέρονταν να εργάζονται για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Πως κρίνεται η ανωτερότητα ενός πολιτισμού;


Κάντε την σύγκριση μόνοι σας, διαβάζοντας πρώτα αυτό

Και μετά αυτό (μέχρι τέλους, είναι εκπληκτικό):

Χιλιάδες χρόνια ιστορίας, μία κληρονομιά. Όχι δεν είναι “δικαίωμα” αλλά χρέος. Ο Ελληνισμός δεν είναι “μαγκιά” ή “ρατσισμός” αλλά καθήκον απέναντι στην ανθρωπότητα.

Ο «σιδηρούς καγκελάριος» Ότο φον Μπίσμαρκ


Ο «σιδηρούς καγκελάριος» Ότο φον Μπίσμαρκ 


Ο εμπνευστής της «realpolitik» και ο αρχιτέκτονας της ενοποιημένης Γερμανίας

Γιος πρώσων αριστοκρατών, ο Μπίσμαρκ κατάφερε να ενοποιήσει την κατακερματισμένη Γερμανία στη δεκαετία του 1870, αποτελώντας ταυτόχρονα έναν από τους ισχυρούς άνδρες της Ευρώπης για δεκαετίες ολόκληρες, μέσα από την έξοχη πλην αδίστακτη εκδοχή του για το realpolitik, ένα σύστημα πολιτικών αποφάσεων δηλαδή που ήταν βασισμένο στην πρακτικότητα παρά στην ηθική. Ο ιδρυτής της Γερμανικής Αυτοκρατορίας έμελλε να αφήσει βαθιά το στίγμα του στα πολιτικά τεκταινόμενα της ευρωπαϊκής ηπείρου για πολλά-πολλά χρόνια, μέσω κυρίως του αρχιμήδειου σημείου της πολιτικής του σκέψης: το διαβόητο «αίμα και σίδερο»!
Ο Μπίσμαρκ, πέρα από την ενοποίηση της χώρας του, επαναδιέταξε τους συσχετισμούς δυνάμεων στη σκακιέρα της Ευρώπης, ενώ στο αμφιλεγόμενο των κινήσεών του περιλαμβάνονται οι κατηγορίες ότι «έκανε τη Γερμανία μεγάλη αλλά τους Γερμανούς μικρούς», καθώς και ότι προλείανε το έδαφος για τον ναζισμό.