Ετικέτες

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Η νεκρική σιγή των νέων…



EIKONA---χρέος
Υποθέτει κανείς πως είτε δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, είτε έχουν διαβρωθεί από τις συνθήκες που επικρατούσαν, ειδικά στην Ελλάδα – διαφορετικά δεν εξηγείται η αδιαμαρτύρητη αποδοχή του εγκλήματος που συντελείται εις βάρος τους
.
«Μία κοινωνία προβάτων διοικείται νομοτελειακά, με την πάροδο του χρόνου, από μία κυβέρνηση λύκων» (Juvenal, Ρωμαίος σατυρικός).

Ο «πλούσιος Εβραίος» και ο Μπλούμε…



Jewish Men in Salonika used as slave labor
«Στη διάρκεια της Κατοχής ήμουν επίσημος διερμηνέας των SS και συγκεκριμένα στο «Τμήμα Εβραϊκών Υποθέσεων» της Ασφάλειας Αθηνών. Με αυτή την ιδιότητά μου πήγα στη Ρόδο μαζί με τον Τόνι Μπούργκερ, υπολοχαγό των SS (…) με τον Φριτς Λίνεμαν, δόκιμο των SS και τον Χανς Σέλε από το Ντάντσιγκ. Εκεί στη Ρόδο είχαν συλληφθεί όλοι οι Εβραίοι των Δωδεκανήσων από 16 έως 60 ετών.
Με ένα καράβι μεταφέρθηκαν πρώτα στο Χαϊδάρι κι από κεί, υποθέτω, στα γερμανικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως (…) Οι Γερμανοί που προανέφερα πήραν μαζί τους από τη Ρόδο εννέα βαλίτσες γεμάτες με αλυσιδίτσες, διαμάντια, ράβδους χρυσού και άλλα χρυσαφικά που παρέδωσαν στην Αθήνα στον Μάχερ, διοικητή των SS. Την ίδια νύχτα συναντηθήκαμε στην οδό Λυκαβηττού 2 με τον Ισπανό υπήκοο Πέπο Φραντσές: Εγώ, ο Λίνεμαν, ο Γκρίνμπαχ και ο Σέλε. Εκεί συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τα κοσμήματα (…) Το ίδιο βράδυ μετά το φαγητό συμφωνήσαμε μεταξύ μας για την πώληση των χρυσαφικών και είπαμε στον Πέπο Φραντσές να πάει στα γραφεία των SS και να αγοράσει από τον Μάχερ ένα μέρος των αντικειμένων αυτών.

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΓΚΙΡ… ΒΓΗΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΣΑΝ ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ…



Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις από το «είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε!»
richard-gere-1-600
Όταν ο Ρίτσαρντ Γκιρ βγήκε στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Υόρκης σαν άστεγος, για τις ανάγκες της νέας του ταινίας «Time out of mind» κανένας δεν τον παρατήρησε.
«Βρισκόμουν εκεί για το γύρισμα της πρώτης σκηνής παραπάνω από 40 λεπτά, και κανείς δεν με κοίταξε στα μάτια» είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του για την ταινία. «Αν ήμουν εκεί σαν Ρίτσαρντ Γκιρ, δεν θα είχα παραμείνει στη θέση μου ούτε 30 δευτερόλεπτα από τις αντιδράσεις του κόσμου. Και δεν ήμουν καν βαμμένος σε σημείο που να μην αναγνωρίζομαι» είπε.
Συμπλήρωσε ότι κάποιοι έριξαν ψιλά στο πλαστικό ποτήρι που κρατούσε χωρίς να τον κοιτάξουν. «Νομίζω ότι έβγαλα περίπου 2,5 δολάρια» κατέληξε.

Η κρίση «εξαφάνισε» περισσότερα από 108 δισ. σε μετρητά και καταθέσεις




σημ.Αμετανόητου: Βάλτε τα διπλά που λέει η Καθημερινή και είστε μέσα…
Στην ουσία «ανακυκλώνουμε» [εδώ και δύο-τρία χρόνια περίπου] τα λιγοστά χαρτάκια που βρίσκονται εντός Ελλάδος και συστηματικά εξάγουμε στις Βρυξέλλες και στην Φραγκφούρτη ποσότητα «ευρωχαρτιών»… ίση με τις δανειακές μας επιβαρύνσεις.Έτσι κάθε μήνα τα «ευρωχαρτάκια» όλο και μειώνονται.Έτσι ήρθαν και τα Capitals controls και επιταχύνουν ταυτόχρονα το καθεστώς με τις πιστωτικές κάρτες, δηλαδή το άϋλο χρήμα και ταυτόχρονα την άϋλη υποδούλωση…

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Μέρκελ: Θα έχουμε στρατιωτικές εντάσεις αν κλείσουν τα σύνορα

3/11/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 62 εμφανίσεις
Μέρκελ: Θα έχουμε στρατιωτικές εντάσεις αν κλείσουν τα σύνορα
Την στάση της στο προσφυγικό υπερασπίστηκε εκ νέου η γερμανίδα καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ σε συγκέντρωση του -όλο και πιο επιφυλακτικού- κόμματός της, λέγοντας μεταξύ άλλων πως κλείσιμο των συνόρων θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε στρατιωτικές εντάσεις. Η Μέρκελ άσκησε ξανά πίεση στους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες να δεχθούν την πρόταση για «ζώνες τράνζιτ», στην οποία συμφώνησε με τους βαυαρούς συμμάχους της – ενώ οι αφίξεις στη Βαυαρία συνεχίζονται αμείωτες.
www.newpost.gr

Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υποβαθμίζει την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ποντίων-Αντιδράσεις εναντίον του (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία

filis-708Αθήνα: Έναν νέο κύκλο συζητήσεων και αντιπαράθεσης αναμένεται να ανοίξει η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τη γενοκτονία των Ποντίων, την οποία χαρακτήρισε αιματηρή εθνοκάθαρση, αλλά όχι γενοκτονία με την αυστηρά επιστημονική έννοια του όρου.

Το σημερινό doodle της Google: George Boole


booles-1_462_355Ο Τζορτζ Μπουλ (στα αγγλικά: George Boole) γεννήθηκε σαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου 1815 και πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου 1864. Ο Τζορτζ Μπουλ ήταν Άγγλος μαθηματικός, φιλόσοφος και μελετητής της λογικής. Εργάστηκε στους τομείς των διαφορικών εξισώσεων και της αλγεβρικής λογικής και είναι ευρύτερα γνωστός ως ο συγγραφέας του Οι νόμοι της Λογικής.
Ο Τζορτζ Μπουλ  αποτελεί το θεμελιωτή της συστηματικής μελέτης της λογικής και της γενικότερης εφαρμογής που μπορεί να έχει στην επιστήμη των μαθηματικών. Ο Μπουλ έλεγε οτι, πως καμία γενική μέθοδος για την επίλυση ερωτημάτων στην θεωρία των πιθανοτήτων δεν μπορεί να εδραιωθεί εαν δεν αναγνωρίζει ξεκάθαρα τους παγκόσμιους νόμους της σκέψης που είναι η βάση κάθε λογικής. Ο Τζορτζ Μπουλ γεννήθηκε στο Λινκονσάιρ της Αγγλίας. Ο πατέρας του Τζορτζ Μπουλ, Τζον, (1779-1848), ήταν έμπορος στο Λίνκολν και τον δίδαξε ο ίδιος.

Η Αλίκη στη χώρα των φασιστών…



Στις 22 Οκτωβρίου (Πέμπτη) γύρω στις 18:30 η 24χρονη Αλίκη Σ. είναι έτοιμη να επιβιβαστεί στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό. Ενώ μπαίνει μέσα στο τρένο, ακούει φωνές τρία βαγόνια αριστερά της. Βγαίνει έξω να δει τι συμβαίνει, πλησιάζει και βλέπει δύο τύπους κοστουμαρισμένους και «σιδερωμένους» να προπηλακίζουν και να σπρώχνουν έναν μαύρο άνδρα ο οποίος καταλήγει πάνω σ” ένα μηχάνημα με εισιτήρια. «Αντε γαμήσου ρε», «θα σε σπάσω στο ξύλο», «θα σε μάθω εγώ να συμπεριφέρεσαι, εδώ δεν μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις, θα σου μάθω τρόπους», ήταν μερικές από τις φράσεις που οι δύο τύποι επέλεξαν για να επικοινωνήσουν τη φασιστοειδή συμπεριφορά τους.

Σύντομα, ο ένας από τους δυο θ” αντιληφθεί ότι στη χώρα των θαυμάτων η Αλίκη είναι η πρωταγωνίστρια, καθώς η 24χρονη παρεμβαίνει ανάμεσά τους, κολλώντας το πρόσωπό της στο πρόσωπο του ενός λέγοντας παράλληλα στον μαύρο άνδρα να μη τους δίνει σημασία. «Μαζεύεις τον τσαμπουκά σου και μπαίνεις μέσα στο τρένο με τον φίλο σου», λέει η Αλίκη βλέποντας τους να κάνουν έκπληκτοι δυο βήματα πίσω και ν” αρχίζουν όπως θέλει η παράδοση στο στρατόπεδο χρυσαυγιτών και λοιπών φασιστών, κλαψουρίσματα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Πακτωλό χρημάτων δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις χρεοκοπημένες τράπεζες



tsakalotos
Με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στο κατά πόσο θα συνεχίσουν να είναι σε ελληνικά χέρια οι τράπεζες μετά την ολοκλήρωση της αναγκαίας ανακεφαλαιοποίησης δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Σάββατο 31 Οκτωβρίου το πρωί τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις συστημικές τράπεζες.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι συνολικές ανάγκες και των τεσσάρων τραπεζών ανέρχονται σε 4,39 δισ. ευρώ με το βασικό σενάριο και σε 14,4 δισ. ευρώ με βάση το δυσμενές  σενάριο εξέλιξης της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, ενώ η πλέον εκτεθειμένη τράπεζα είναι η Πειραιώς που χρειάζεται 2,21 και 4,93 δισ. ευρώ, αντίστοιχα. Οι ανάγκες των άλλων τραπεζών προσδιορίστηκαν σε 0,26 δισ. και 2,74 δισ. για την Άλφα, 0,34 και 2,12 για την Γιούρομπανκ και 1,58 και 4,60 για την Εθνική, αντίστοιχα. Οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν διορία μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου να ανακοινώσουν τα σχέδια κάλυψης των κεφαλαιακών τους αναγκών, με βάση τις προϋποθέσεις που όρισε ο νόμος για τις τράπεζες που ψηφίστηκε την ίδια μέρα, με τη διαδικασία κατεπείγοντος. Όπως ακριβώς είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, με όλους σχεδόν τους βουλευτές να ψηφίζουν σαν γίδια, χωρίς να καταλαβαίνουν το παραμικρό

Βγάζοντας αφρούς στην ελληνική τηλεόραση


Πώς η υστερία έγινε ο κανόνας της ελληνικής επικοινωνίας
Από τον ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
     Το βασικότερο στην ελληνική τηλεόραση είναι να γκαρίζεις. Να φωνάζεις και να μιλάς χωρίς να ακούς τι λένε οι άλλοι. Με μάτια γυαλισμένα, διεσταλμένα, φουσκωμένες φλέβες, τρέμουλο κι ενδεχομένως λίγο αφρό να κυλά. Ένας αέρας υστερίας παίρνει και σηκώνει τους πάντες στο ταβάνι της κραυγής, του κρωγμού, της στριγκλιάς: είναι τόσο το σφίξιμο, που απ’ το θυμό περνάς στη λύπηση όταν τους βλέπεις: «Κοίτα τι κάνουν, να βγάλουν το ψωμί τους!» Στα σίριαλ, τα πρωινάδικα, ή τα παράθυρα, όλοι σφαδάζουν. Χτυπιούνται, μελανιάζουν, απορίας άξιον πώς δεν έχει μείνει κανείς στον τόπο (μπορεί και να ‘μεινε, και να το κουκούλωσε η παραγωγή). Εκεί που η Βλαχοπούλου φώναζε, αυτοί σκούζουν. Εκεί που φασκέλωνε, αυτοί πέφτουν κάτω με σπασμούς. Νομίζουν ότι όσο πιο πολύ ξελαρυγγιάζονται, τόσο πιο κωμικοί είναι. Οι «μονομάχοι» ξεκινούν σεμνά, ρουθουνίζοντας, ξύνοντας ανυπόμονα την οπλή στο χώμα και βαθμηδόν χλιμιντρίζουν, γυρίζει ανάποδα το μάτι τους και αρχίζουν τον τυφλό καλπασμό. Κατεύθυνση άγνωστη, αρκεί τα σάλια να τρέχουν.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-37( ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Απολογισμός Ρωσσικών Βομβαρδισμών. Καταστροφή 237 στόχων του ISIS

237 αντικείμενα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης του  «Ισλαμικού  Κράτους» στη Συρία, ειδικότερα στην επαρχία της Δαμασκού οι  μαχητές κατέστρεψαν  μια αποθήκη πυρομαχικών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος  του Ρωσικού  υπουργείου  Άμυνας Υποστράτηγος Ιγκόρ Konashenkov.

siriya-AVION-Su-35-Su-33-Su-34Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι σε δύο ημέρες τα  Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα  πραγματοποιούν  131 πτήσεις  από την αεροπορική βάση «Hmeymim» Ως αποτέλεσμα, οι μαχητές υπέστησαν ζημίες στο ποσό των 237 στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεων στη συριακή επαρχία της Χάμα, στη  Λατάκια, στο  Χομς, στη Δαμασκό, στο Χαλέπι και στην Raqqa.

Βίβλος 1000 ετών βρέθηκε στην Τουρκία


Μια κλεμμένη Βίβλο, ηλικίας τουλάχιστον 1.000 ετών, εντόπισαν οι Τουρκικές αρχές στην πόλη Τοκάτ, στην κεντρική Τουρκία.
Από το εντυπωσιακό ιερό βιβλίο έχει σωθεί το εξώφυλλο και 51 σελίδες, οι οποίες είναι γραμμένες στα Ασσυριακά.
Επίσης, η Βίβλος έχει προσωπογραφίες και εικόνες με φύλλα χρυσού!

Γιάννης Καλαμίτσης 1939 – 2013


Γιάννης Καλαμίτσης

Ραδιοφωνικός παραγωγός, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός και δημοσιογράφος. Η ραδιοφωνική του εκπομπή «Πρωινές Χειρηλασίες» άφησε εποχή.
Ο Γιάννης Καλαμίτσης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του, που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε το εγχείρημα. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ιδιαίτερα γόνιμη υπήρξε η συνεργασία του με τον Χάρι Κλιν. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.

Σπύρος Καλογήρου 1922 – 2009


Σπύρος Καλογήρου

Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που ταυτίστηκε με το ρόλο του κακού στη μεγάλη οθόνη. Σήμα κατατεθέν του: η χαρακτηριστική, τρεμάμενη φωνή του και το άγριο παρουσιαστικό του.
Βέρος Αθηναίος, ο Σπύρος Καλογήρου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 3 Νοεμβρίου του 1922. Στα εφηβικά του χρόνια άρχισε να εργάζεται ως φωτογράφος. Με το θέατρο ασχολούνταν ερασιτεχνικά, μέχρι που κάποιος σκηνοθέτης τον παρότρυνε να γραφτεί στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου.
Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955, με τον θίασο του Ν. Χατζίσκου στον «Ερωτόκριτο» και ακολούθησε ο «Άμλετ». Η θεατρική του σταδιοδρομία άρχισε ουσιαστικά να διαμορφώνεται με την ένταξή του στο «Θέατρο Τέχνης» του Καρόλου Κουν, το 1960, με το οποίο έπαιξε σε ιστορικές παραστάσεις (π.χ. «Όρνιθες», «Πέρσες») σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνεργάστηκε με τους θιάσους των Λαιμού, Ροντήρη, Μινωτή, Σολωμού, Κουν, Κατράκη, Μυράτ, Λαμπέτη, Κατερίνας κ.ά.
Στη δεκαετία του '80 άρχισε να συγκροτεί προσωπικούς θιάσους μαζί με τη σύζυγό του, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, κι έκαναν πολλές περιοδείες. Έπαιξε σε περίπου διακόσια θεατρικά έργα και σε όλα τα είδη του θεάτρου, κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, από θέατρο του παραλόγου (Ιονέσκο) μέχρι επιθεώρηση, αλλά και σε πολλά του ελληνικού δραματολογίου.

Η σφαγή του Γκρίνσμπορο


Αιματηρό περιστατικό με πολιτικό υπόβαθρο, που συνέβη στις 3 Νοεμβρίου 1979 στην πόλη Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας, περιοχή των ΗΠΑ που ανήκει στο «Νότο». Την εποχή εκείνη τη χώρα κυβερνούσε ο Δημοκρατικός Τζίμι Κάρτερ, αλλά προ των πυλών βρισκόταν η συντηρητική επανάσταση που ευαγγελιζόταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν.
Το σαββατιάτικο πρωινό της 3ης Νοεμβρίου μία ομάδα ακτιβιστών που ανήκε στο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα των ΗΠΑ διαδήλωνε ειρηνικά εναντίον της Κου Κλουξ Κλαν, που είχε ενεργή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή. Ξαφνικά, ένα καραβάνι αυτοκινήτων πέρασε μπροστά από τον χώρο της διαδήλωσης. Από μέσα πετάχτηκαν οπλισμένοι άνδρες της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν και του Αμερικανικού Ναζιστικού Κόμματος. Άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε διαδηλωτές και να τραυματισθούν 11.
Τα πέντε θύματα ήταν:

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 3 Νοεμβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1507
Ο σύζυγος της Λίζας Γκεραρντίνι, πλούσιος έμπορος από τη Βενετία, μισθώνει τις υπηρεσίες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για να ζωγραφίσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο ιταλός μετρ θα δημιουργήσει το αριστούργημά του, που θα μείνει στην ιστορία ως Μόνα Λίζα.
1839
Ο σουλτάνος Μαχμούτ Β’ ξεκινά την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που θα μείνει γνωστή ως «Τανζιμάτ».

Σοφοκλής Βενιζέλος 1894 – 1964


Σοφοκλής Βενιζέλος

Δευτερότοκος γιος του Ελευθερίου Βενιζέλου, γεννήθηκε στα Χανιά στις 3 Νοεμβρίου 1894. Μετά την περάτωση των γυμνασιακών του σπουδών, το 1911, εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού του Πυροβολικού. Παραιτηθείς του στρατεύματος, εξελέγη βουλευτής Χανίων στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 1920.
Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποχώρησε από την Ελλάδα, τον ακολούθησε στη Νίκαια της Γαλλίας. Μετά την επάνοδό του το 1922 επανήλθε στο στράτευμα και διορίσθηκε στρατιωτικός ακόλουθος στο Παρίσι, όπου παρέμεινε επί οκταετία, αποστρατευθείς με τον βαθμό του Συνταγματάρχη. Το 1936, μετά το θάνατο του Εθνάρχη, εξελέγη στη διοικούσα επιτροπή του Κόμματος των Φιλελευθέρων.