Ετικέτες

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ρωσία: Παραιτήθηκε ο Σουρκόφ,το «δεξί χέρι» του Πούτιν

Βλαντισλάβ Σουρκόφ και Βλαντίμιρ Πούτιν
                                                                                                                             
Βαντισλάβ Σουρκόφ και Βλαντίμιρ Πούτιν
 




Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Βλαντισλάβ Σουρκόφ, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής προσωπάρχης του Κρεμλίνου και υπήρξε ένας εκ των στενών συνεργατών του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, παραιτήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με το Reuters, ο Σουρκόφ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση εξαιτίας μίας διαμάχης εξουσίας ανάμεσα στο Κρεμλίνο και την κυβέρνηση, επιφέροντας έτσι πλήγμα στον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Μέχρι σήμερα, ο Σουρκόφ ήταν άνθρωπος του παρασκηνίου και εμφανιζόταν ως ο βασικός ιδεολόγος του καθεστώτος του Πούτιν. Υπήρξε ανώτατος πολιτικός σύμβουλος του προέδρου και κατηγορείται από τη αντιπολίτευση ότι συνέβαλε στην ισχυροποίησή του.
Σε ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο αναφέρει ότι ο Πούτιν έκανε δεκτή την παραίτησή του, μία μία ημέρα μετά την επίπληξη του προέδρου προς την κυβέρνηση επειδή απέτυχε να εφαρμόσει όλα τα προεδρικά διατάγματα. «Έγινε με την θέλησή του. Σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκαν τα προεδρικά διατάγματα», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Σουρκόφ εγκατέλειψε το Κρεμλίνο τον Δεκέμβριο του 2011 και ορίσθηκε υπεύθυνος καινοτομίας στην κυβέρνηση. Πριν από λίγες μέρες ήρθε σε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της ρωσικής επιτροπής έρευνας, με αφορμή την έρευνα για διαφθορά στο Σκόλκοβο, την κρατική «Σίλικον Βάλεϊ της Ρωσίας», που είναι δημιούργημα του Μεντβέντεφ. Η επιτροπή ερευνά υπόθεση διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ύψους 800.000 δολαρίων, στο Σκόλκοβο, το οποίο ο Μεντβέντεφ δημιούργησε σε μία προσπάθεια διαφοροποίησης της οικονομικής δραστηριότητας στη Ρωσία και πέραν του πετρελαϊκού τομέα.
Σύμφωνα με το Reuters, πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η παραίτηση Σουρκόφ εντάσσεται στο πλαίσιο μίας γενικότερης ρήξης στις σχέσεις Πούτιν και Μεντβέντεφ, οι οποίοι φέρεται να διαφωνούν στο θέμα των προβλημάτων της ρωσικής οικονομίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Πηγές:  Reuters, ΑΜΠΕ

Γιάννης Βλαχογιάννης (1867-1945): μια βιογραφία


ΛΟΓΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

“O Ελληνικός λαός όφειλε να ακολουθήσει το ανόθευτο παράδειγμα ζωής του 1821, έναν ατόφιο ακέραιο τρόπο ζωής που βγήκε από το Ελληνικό χώμα και συνδεόταν με το ρωμαλέο ήθος των Αρχαίων Ελλήνων. Αυτό το ήθος, κατά τον Βλαχογιάννη, προσπάθησαν οι λόγιοι και οι πολιτικάντηδες να το διαφθείρουν μετατρέποντας το σε “καπελαδούρα” και “δημοσιοϋπαλληλίκι”!

Soner Cagaptay: «Γιατί η Τουρκία φοβάται την Ρωσία»


Ο γνωστός Τούρκος αναλυτής/δημοσιογράφος Soner Cagaptay σε ανάλυσή του εξηγεί το φοβικό σύνδρομο της Τουρκίας απέναντι στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Άγκυρα πέρασε περίπου απαρατήρητη. Και αυτό γιατί η Άγκυρα απέφυγε να «επιπλήξει» τη Μόσχα για την στάση της στο θέμα της Συρίας. «Αυτό συμβαίνει γιατί η Τουρκία δεν φοβάται κανένα κράτος περισσότερο από τη Ρωσία», επισημαίνει και συνεχίζει:

Στη Βουλή το θέμα του απαγορευμένου βιβλίου για την γενοκτονία των Ποντίων


Eρώτηση κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί «για ποιον λόγο μέχρι της παρούσης δεν έχει καταστεί εφικτή η έκδοση από τη Βουλή των Ελλήνων του συγκεκριμένου έργου του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη». 
Το έργο «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» θα διανεμηθεί δωρεάν από την Realnews την Κυριακή 12-5-2013 (ο α’ τόμος, 400 σελίδες) και την Κυριακή 19-5-2013 (ο β’ τόμος, 400 σελίδες).
Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο». Αναγνώρισε με τον τρόπο αυτό, ως όφειλε, τις σφαγές, τους εκτοπισμούς και την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914 – 1923 η οποία εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 350 χιλιάδες Έλληνες από την Τραπεζούντα, την Σαμψούντα, την Αργυρούπολη, την Κερασούντα, την Αμάσεια και τις άλλες περιοχές του Πόντου.

Στον «ουρανό» της Silicon Valley τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ
Μια ομάδα φοιτητών από τη Θεσσαλονίκη έβαλε στόχο να απαλύνει την αγωνία που περνούν οι ασθενείς με Aλτσχάιμερ και οι συγγενείς που τους φροντίζουν. Για την πρωτοπορία της «διεκδικεί» μια θέση στη... Silicon Valley, στο κέντρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας, όπου μέλη της βρέθηκαν πρόσφατα και παρουσίασαν το έργο σε κορυφαίους επιχειρηματίες και επενδυτές.

Ένα δις δολάρια απαιτεί η ισλαμοφασιστική οργάνωση ΙΗΗ από το Ισραήλ για το Μαβί Μαρμαρά

undefined
Αυτός είναι ο φιλάνθρωπος Πρόεδρος της ΙΗΗ, Μπουλέντ Γιλντιρίμ! Το πρόσωπό του τα λέει όλα!!!
Ο πρόεδρος της ισλαμοφασιστικής οργάνωσης İHH, Bülent Yıldırım, μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στη Σχολή Ισλαμικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αρπαρσλάν, της πόλης Μους, είπε ότι η συγνώμη που ζήτησε το Ισραήλ από την Τουρκία, είναι μια μεγάλη νίκη παγκόσμιας σημασίας για την Τουρκία.

Στην Αθήνα την Πέμπτη 26 αρχηγοί ευρωπαϊκών ναυτικών δυνάμεων


Με τις εξελίξεις στη Συρία να αναμένονται ραγδαίες, η ουσιαστική σημασία της φετινής συνόδου ξεφεύγει κατά πολύ από την «τυπική» της ατζέντα
Μαλούχος Γεώργιος Π.  
Εικοσιέξι αρχηγοί ναυτικών δυνάμεων από ισάριθμες ευρωπαικές χώρες θα βρίσκονται την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε επίσημα το Πολεμικό Ναυτικό. Η συνάντηση των αρχηγών πραγματοποιείται στα πλαίσια ετήσιων αντίστοιχων επαφών που διεξάγονται από τη δεκαετία του 1990 με την ονομασία «CHIEFS OF EUROPEAN NAVIES – CHENS 13».
Όμως, αυτή τη στιγμή, με τις εξελίξεις σχετικά με τη Συρία να αναμένονται ραγδαίες, η ουσιαστική σημασία της φετινής συνόδου, της οποίας την προεδρεία έχει ο αρχηγός του ΠΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ξεφεύγει κατά πολύ από την «τυπική» της ατζέντα, η οποία, ούτως ή άλλως, περιλαμβάνει και την ανάληψη δράσεων για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις

Το μήνυμα μιας καπετάνισσας του ΡΚΚ, επ' ευκαιρία της αποχώρησης των ανταρτών από τα βουνά του (τουρκικού) Κουρδιστάν!


Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης
Η Ντελάλ Αμέντ είναι μια από τις υψηλόβαθμες καπετάνισσες του στρατού των ανταρτών του ΡΚΚ.
Σήμερα, ημέρα έναρξης της αποχώρησης των ανταρτών του ΡΚΚ από τα βουνά του  Βορείου (τουρκικού) Κουρδιστάν, μίλησε στο Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ, δίνοντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, μηνύματα που πρέπει να διαβάσουν και να μελετήσουν και οι Έλληνες ενδιαφερόμενοι, ιδιαίτερα εκείνοι που προβαίνουν σε άστοχες κρίσεις και σχολιασμούς, δείχνοντας πόσο πολύ λίγο γνωρίζουν το Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα.
Η Ντελάλ Αχμέτ, Διοικητής του Κεντρικού Στρατηγείου του Σώματος των Ανταρτών Γυναικών YJA Star, μιλώντας στη δημοσιογράφο, Ντιλάν Ντερσίμ, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για τις «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»


Tην Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 και ώρα 20.00´
στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ «ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ»
(Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη)
ο Γιώργος Λεκάκης (www.lekakis.com) θα ομιλήσει με θέμα
«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»
(με βάση το ομώνυμο βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδ. «Κάδμος»).
Είσοδος ελεύθερη.

Στο εσωτερικό του σπιτιού της κολάσεως στο Κλίβελαντ όπου οι απαγωγείς βίαζαν επί 10 χρόνια τις τρεις γυναίκες


Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των όλων όσα συνέβαιναν στο σπίτι του Κλίβελαντ όπου τα τρία αδέλφια κρατούσαν δέσμια επί μια δεκαετία τα τρία κορίτσια.

Με λουκέτα στις πόρτες του υπογείου, της σοφίτας και του γκαράζ ο ο Αριελ Κάστρο κρατούσε μακριά την οικογένειά του από τη «φυλακή» που είχε χτίσει για να κρατά τις νεαρές κοπέλες τις οποίες μαζί με τα δυο του αδέλφια βίαζε καθημερινά επί χρόνια.

Κύκλωμα που πουλούσε μωρά! Τα έδιναν για 1.200 έως 6.000 ευρώ το βρέφος


Τριάντα ένα πρόσωπα, από τα οποία 12 ήδη έχουν φύγει από τη ζωή, θεωρούνται ύποπτα στην υπόθεση παράνομων υιοθεσιών κατά την οποία 28 βρέφη από το Μαρόκο φέρεται να είχαν πωληθεί σε ισπανικές οικογένειες στο διάστημα 1977-’85, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Συμβουλές για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα


Πώς να επαναφέρετε την ισορροπία στον οργανισμό σας
Μετά το αρνάκι, τα αβγά και τα τσουρέκια μάλλον ήρθε η ώρα μιας μίνι αποτοξίνωσης και «κάθαρσης» του οργανισμού από τις τοξίνες. Ειδικά αν δεν είχε προηγηθεί νηστεία, μια μίνι αποτοξίνωση είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίσεις καλή υγεία και να επαναφέρεις την ισορροπία στον οργανισμό σου αφού τα λίπη και τα πλούσια σε θερμίδες εδέσματα που καταναλώνουμε στο πασχαλινό τραπέζι έχουν σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα και την πρόκληση μικροενοχλήσεων.

Μήνυση Καμίνη στον βουλευτή της ΧΑ Γ. Γερμενή


Κατατέθηκε η μήνυση του Γ. Καμίνη κατά του Γ. Γερμενή. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή, από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για την απόπειρα ξυλοδαρμού του τη Μεγάλη Πέμπτη.

Η Μέρκελ θέλει άμεσα να γίνει η τραπεζική ένωση


Η κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να προχωρήσει το ταχύτερο η τραπεζική ένωση στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, πιθανώς σε δύο χρονικά στάδια, καθώς πρέπει να μεσολαβήσει μια τροποποίηση στο κοινοτικό δίκαιο προκειμένου να ιδρυθεί μια ευρωπαϊκή Αρχή επίβλεψης και εκκαθάρισης των (προβληματικών) τραπεζών.

Ιταλία: Πέθανε ο «νονός» της πολιτικής Τζούλιο Αντρεότι…


undefined
     Ένας από τους πιο γνωστούς και ταυτόχρονα αμφιλεγόμενους πολιτικούς άνδρες της Ιταλίας, ο Τζούλιο Αντρεότι, πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Ο Αντρεότι είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με τη Μαφία, χωρίς ποτέ να μπορέσουν να επιβεβαιωθούν… επισήμως οι φήμες.

Νταβούτογλου ο Πορθητής - Τι υποστήριξε για την Τουρκία και τον "νεο-οθωμανισμό"


 undefined
Ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, μιλώντας για την επέτειο θανάτου του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, επιτέθηκε σ΄όσους του ασκούν κριτική για την νεοοθωμανική πολιτική του ΑΚΡ χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα “απερίσκεπτους”

Ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, μιλώντας σε τελετή του δήμου Γκέμπζε κατά την 532η επέτειο θανάτου του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, υποστήριξε:

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο - Σπάνιο κινηματογραφικό υλικό και φωτογραφίες



undefined
Σήμερα στην Μόσχα γιορτάζουν την Ημέρα της Νίκης κατά τον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», εναντίον της Ναζιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μιας νίκης που δεν ήρθε εύκολα αλλά ήταν σαρωτική.

Ο Στίβεν Χόκινγκ μποϊκοτάρει το Ισραήλ



Για το Στίβεν Χόκινγκ δεν χρειάζονται συστάσεις. Εκτός από ιδιοφυϊα και διακεκριμένος επιστήμονας ο βρετανός φυσικός, διαθέτει και ευαισθησίες. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του από ένα διεθνές συνέδριο που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο και το οποίο διοργανώνει ο πρόεδρος της χώρας, Σιμόν Πέρες με αφορμή τα 90ά γενέθλια του.
Ο 71χρονος πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου Κέμπριτζ αποδέχτηκε αρχικά την πρόσκληση που του απέστειλε το γραφείο του ισραηλινού προέδρου. Στην εκδήλωση επρόκειτο να παραστούν και άλλες διεθνείς προσωπικότητες.

Επιστήμονες κατασκεύασαν ρομπότ – μύγα


undefined
Αμερικανοί επιστήμονες κατασκεύασαν το πρώτο ρομπότ – μύγα, σύμφωνα με το BBC.
Το πρωτοποριακό ρομπότ μπορεί να εκτελεί όλες τις εναέριες μανούβρες μιμούμενο τις μύγες.
Είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ζυγίζει λιγότερο από ένα γραμμάριο και χάρη στους ηλεκτρονικούς του «μύες» μπορεί να πετάει.

Ιησούς αγανακτισμένος


undefined
   Αν κυκλοφορούσε στον κόσμο σήμερα, σίγουρα θα βρισκόταν σε κάποια πλατεία, κάπου ανάμεσα στον αλλόφρονα κόσμο, και θα προσπαθούσε να ξεσηκώσει τις ψυχές των ανθρώπων, για να τινάξουν από πάνω τους όλη τη σκουριά.
Οι σημερινοί άνθρωποι όμως δε θα στέκονταν να τον ακούσουν.
Δεν έχουν χρόνο άλλωστε για τέτοια

Αιωνιότητα και Προπατορικό Αμάρτημα


undefined

Το Πάσχα του 1984 πλησίαζε όταν μόλις είχα μετακομίσει στο Norwich της Αγγλίας. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα στη νέα μου πόλη, εντελώς τυχαία, ήταν ο αγγλικανός Επίσκοπος της μεσαιωνικής πόλης. Αφού με ξενάγησε στον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό, πιάσαμε κουβέντα μακρά περί… οικονομικής θεωρίας – τον ενδιέφερε ιδιαίτερα επειδή η ανεργία τότε στη Βρετανία είχε χτυπήσει κόκκινο, ξεπερνώντας τα 3,5 εκατομμύρια ψυχές.Μερικές μέρες αργότερα, έλαβα μήνυμα από τον γραμματέα του να επικοινωνήσω με τον Επίσκοπο. Ήθελε να με προσκαλέσει ως ομιλητή σε θεολογική ημερίδα στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου της Αγγλικανικής εκκλησίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει μερικές μέρες αργότερα στο York, εν όψει του Πάσχα. Τον ευχαρίστησα από καρδίας αλλά του θύμισα ότι είμαι αθεράπευτα άθεος και δεν ήμουν καθόλου σίγουρος ότι θα έπρεπε να παραβρεθώ.
Μου απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν έχει καμία σημασία. Απλά, θα οργανώσουμε μια συνεδρία που θα την ονομάσουμε «Η Γωνιά του Άθεου» – The Atheist’s Corner». Φυσικά, δέχθηκα. Πριν κλείσουμε τον ρώτησα τι θα ήθελε να είναι το θέμα της ομιλίας μου.