Ετικέτες

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Όμηρος, ο Μέγας Επικός ποιητής, (9ος π.Χ αιώνας)


της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη,
φιλολόγου-ιστορικού

Μεγάλος επικός ποιητής της αρχαίας Ελλάδας. Η Χίος, η Σμύρνη και πέντε ακόμα ελληνικές πόλεις υποστήριζαν ότι ήταν οι γενέτειρές του. ο τυφλός, σύμφωνα με την παράδοση, ραψωδός είναι ο δημιουργός των επικών ποιημάτων Ιλιάδα και Οδύσσεια. Ο Όμηρος δημιούργησε και άλλα έργα.

Αρχαίος Έλληνας επικός ποιητής, ο μεγαλύτερος από τους ποιητές όλων των αιώνων, με τον οποίο αρχίζει η έντεχνη και ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Οι πληροφορίες που έχουμε για τον Όμηρο είναι ελάχιστες και αυτές ασαφείς. Τον τόπο γέννησής του διεκδικούν πολλές πόλεις όπως μας πληροφορούν οι δύο αυτοί εξάμετροι:


«Επτά πόλεις μάρνανται σοφήν δια ρίζαν Ομήρου, Κύμη, Χίος, Κολοφών, Σμύρνη, Πύλος, Άργος, Αθήνη». Πιο πιθανή πατρίδα του όμως θεωρείται η Σμύρνη, αιολική αποικία, που αργότερα προστέθηκε στην ιωνική συμπολιτεία. Η άποψη αυτή ενισχύεται από το ότι ο ποιητής γνώριζε πολύ καλά την περιοχή της, όπως αποδεικνύουν οι παρομοιώσεις που δανείζεται από την κλαγγή των κύκνων και των χηνών του Καϊστρου ποταμού, από την ορμή του Βορά και του Ζέφυρου που φυσούν από τη Θράκη, από τον ταύρο που θυσιάζεται στο Πανιώνιο. Γνώριζε ακόμα καλά τις ακτές του Αδραμυτηνού κόλπου, το όρος Ίδη, την πεδιάδα του Σκάμανδρου κ.λ.π., τα οποία είδε ο ποιητής με τα μάτια του και έγιναν θέατρα των αγώνων των ηρώων του.

Πάπυρος με αρχαία κατάρα γραμμένη στα ελληνικά βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ


24/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 44 εμφανίσεις
Πάπυρος με αρχαία κατάρα γραμμένη στα ελληνικά βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ [εικόνα]
Πάπυρος με αρχαία κατάρα γραμμένη στα ελληνικά, βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Ιερουσαλήμ. Ο πάπυρος έχει ηλικία 1.700 ετών και εντοπίστηκε σε μία παλιά Ρωμαϊκή κατοικία.
Οι ανασκαφές γίνονται σε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Τζιβάτι, υπό την αιγίδα της υπηρεσίας αρχαιοτήτων του Ισραήλ. Η Ρωμαϊκή κατοικία που ανακαλύφθηκε εκεί έχει εμβαδόν 2.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει δύο μεγάλες αυλές, ενώ σύμφωνα με τους αρχαιολόγους καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από μία σειρά σεισμών τον Μάιο του 363 μ.Χ.

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε κομβόι με πυραύλους της Συρίας


24/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 22 εμφανίσεις
undefined
 
Η εφημερίδα του Κουβέιτ Αλ Τζαρίντα δημοσίευσε μια είδηση ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πριν από δύο ημέρες βομβάρδισε ένα κομβόι που μετέφερε πυραύλους της Συρίας που προορίζονταν για την ‘Χεζμπολάχ’.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ντύθηκε «Δημοκρατία» και γράφει στον Ολάντ: Τολμήστε, κύριε Πρόεδρε…


24/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 31 εμφανίσεις
Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ντύθηκε «Δημοκρατία» και γράφει στον Ολάντ: Τολμήστε, κύριε Πρόεδρε...
Η πρώην υπουργός και πρώην σύζυγος του Φρανσουά Ολάντ τρέλανε τους Γάλλους ντυμένη με λευκό χιτώνα και κρατώντας τη γαλλική σημαία στο χέρι, μιμούμενη τον γνωστό πίνακα του Ντελακρουά Η Δημοκρατία οδηγεί το λαό.
Η πρώην υποψήφια για τη γαλλική προεδρία -έχασε παταγωδώς από τον Νικολά Σαρκοζί- ντύθηκε έτσι για να συνοδεύσει άρθρο της στo Parisien magazine και το καταδιασκέδασε, όπως αναφέρει το περιοδικό.

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?



Για όσους αναγνώστες δεν γνωρίζουν, είμαι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σερρών. Το αναφέρω αυτό προκειμένου να δικαιολογήσω τη χρήση του, παρ όλα αυτά, δημόσιου εγγράφου, που σήμερα θα αναρτήσω.

ΔΑΠΑΝΗ 995 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ…


Εδώ και μερικές μέρες κολυμπάω στα θολά νερά της διαύγειας της αμαρτωλής ΕΛΣΤΑΤ.
Το βαρέθηκα λίγο το Μέγαρο Μαξίμου.
Έβλεπα κάθε μέρα τις ίδιες δαπάνες  με νέες ημερομηνίες.
Σκέφτηκα να μπω λίγο στη διαύγεια της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας μιας και ο ρόλος της είναι το ίδιο σκοτεινός, αν όχι περισσότερο, από το ρόλο που παίζει η εκάστοτε Μνημονιακή Κυβέρνηση των μαριονετών, που απλά τυγχάνει να στεγάζεται στο Μαξίμου. 
Άλλωστε, οι Κυβερνήσεις πέφτουνε σα χάρτινοι πύργοι αλλά ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ μένει, όπως και ο Προβόπουλος στην Τράπεζα των Ροθτσάιλντ, συγνώμη, της Ελλάδος.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΙΙ) : Τέλος στην οικονομική κατασκοπεία των ΗΠΑ ζήτησαν οι ευρωβουλευτές- Η Ε.Ε. ανέστειλε την άδεια πρόσβασης των ΗΠΑ στην βάση οικονομικών δεδομένων της, λόγω υποψιών κατασκοπείας. (Μικρή συλλογή άρθρών)


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε να ανασταλεί η πρόσβαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε μια βάση παγκόσμιων χρηματοοικονομικών δεδομένων στο Βέλγιο λόγω των ανησυχιών ότι οι μυστικές υπηρεσίες προβαίνουν σε κατασκοπεία σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν προσπαθούν απλώς να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία μέσω αυτής.
Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης να ανασταλεί η δυνατότητα της Ουάσινγκτον να παρακολουθεί τις διεθνείς πληρωμές λόγω των υποψιών ότι καταχράται τη συμφωνία που της δίνει πρόσβαση στην βάση δεδομένων της SWIFT (Παγκόσμια εταιρία διατραπεζικών χρηματοπιστωτικών τηλεπικοινωνιών).

Ο Manolis Vardis δημοσίευσε στην ομάδα Χριστιανική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία

Manolis Vardis
Manolis Vardis 24 Οκτωβρίου 8:41 μ.μ.
Η εθνική μας ροζαλί Εκκλησία και ίσως διαπλεκόμενη// http://democracycrisis.com/2009-09-08-20-47-31/2331-2013-10-24-17-35-34

"Mια πατρική φωνή για τις αυτοκτονίες, του Aρχιεπισκόπου Aθηνών και πάσης Eλλάδος Iερωνυμου, Η Καθημερινή, 24/10/2013.

DARPA US army. "Η ασφάλεια των μελλοντικων τηλεπικοινωνιακων δικτύων θα είναι αυτο-ιάσιμη!"




23.10.2013

Ο οργανισμός DARPA που παρέχει απο προϊόντα μέχρι και υπηρεσίες στον Αμερικανικό στρατό , δηλώνει με την καινούριο της διαγωνισμό το επόμενο βήμα στις υπηρεσίες ασφαλείας δικτύων και υπολογιστών , με την πεποίθηση μιας συσκευής/λογισμικού, προληπτικής διάγνωσης σε πολλαπλά επίπεδα έρευνας που θα οδηγεί στην αυτο-ίαση του προβλήματος!!!!.

πηγή: http://www.darpa.mil/NewsEvents/Releases/2013/10/22.aspx

Χωρίς νερό 500.000.000 άνθρωποι μέσα στα επόμενα χρόνια




24.10.2013

Οι επιστημόνες κρίνουν πως με την ταχύτητα αύξησης του μέσου όρου θερμοκρασίας , στα επόμενα χρόνια που μπορεί να είναι της τάξης των 2-3° C , ετησίως , τότε πάνω απο 500 εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα έχουν πρόσβαση σε υδάτινους πορους πάνω στον πλανήτη.

πηγή: http://www.pik-potsdam.de/news/press-releases/more-than-500-million-people-might-face-increasing-water-scarcity

Ρώσος μηχανικός απήχθη απο Σύριους Ισλαμιστές.




24.10.2013

Συμφωνα με το Russia Today, Σύριοι Ισλαμιστές της ομάδας Jaish al-Muhajireen wal-Ansar απήγαγαν τον Ρώσο μηχανικό Sergey Gorbunov και απειλούν με την θανάτωση του, αν δεν απελευθερωθεί Σαουδάραβας φυλακισμένος επιλογής τους. Η Ρώσικη πρεσβεία στην Δαμασκό , ερευνεί το αληθές του περιστατικού.


βίντεο 
http://www.youtube.com/watch?v=PeohAgoeCKc

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΤΟΝ ΒΙΩΝΟΥΜΕ‏


undefined
Μία γρήγορη σύγκριση, χωρίς καμία δόση υπερβολής, της κατάστασης που βιώνουμε με αυτή που βίωναν οι άνθρωποι την εποχή των ιπποτών και των βασιλιάδων, μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο «Μεσαίωνας» έχει ήδη επιστρέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη με διαφορετική αμφίεση σε διαφορετικό
σκηνικό.

Απίστευτο! Αεροπλανοφόρο πουλήθηκε για 1 σεντ…


Αναρτήθηκε από τον/την ONLINE-PRESS στο Οκτωβρίου 24, 2013
Forrestal-FireΤο παροπλισμένο αεροπλανοφόρο του Π/Ν των ΗΠΑ «FORESTALL» πουλήθηκε για παλιοσίδερα μόλις για 1 σεντ!
Η εταιρεία του Τέξας All Star Metals πλήρωσε για το πλοίο στο Υπουργείο Άμυνας 1 σεντ, λαμβάνοντας υπόψη το αναμενόμενο κόστος για τη μεταφορά του στο χώρο της ανακύκλωσης.
Η ναυπήγησή του ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου του 1952 , καθελκύσθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1954 και εντάχθηκε στη δύναμη του αμερικανικού ναυτικού στις 1 Οκτωβρίου του 1955. Κατά την καθέλκυση το «FORESTALL» ήταν το μεγαλύτερο πλοίο του Π/Ν των ΗΠΑ και θεωρήθηκε τότε στην Αμερική ως ένα θαύμα της τεχνολογίας. Η κατασκευή του κόστισε περίπου 217 εκατ. δολάρια, που αντιστοιχεί περίπου σε 2 δις δολάρια σε σημερινά χρήματα. Το όνομα στο πλοίο δόθηκε προς τιμή του Τζέιμς Φόρεσταλ. Επιχειρησιακά εντάχθηκε στον 1ο στόλο ή στόλο του Ειρηνικού. Στις 29 Ιουλίου του 1967 κατά τις εργασίες παραβολής του σε λιμένα της Άπω Ανατολής σημειώθηκε έκρηξη στο κατάστρωμα πτήσης, την οποία και ακολούθησε εκτεταμένη πυρκαϊά, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 130 άτομα. (φωτο)
Στις 11 Σεπτεμβρίου του 1993 αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία και έκτοτε παρέμενε παροπλισμένο, στη Φιλαδέλφεια.

Η Ιστορία της Γερμανίας η Γερμανική Ελίτ και η Ευρώπη (Α Μέρος)


undefined
“Η Γερμανική ψυχή έχει μέσα της διαδρόμους και στοές, υπάρχουν σπηλιές, κρησφύγετα και μπουντρούμια εκεί μέσα. Η ακαταστασία της φέρει μεγάλο μέρος από τη γοητεία του μυστηριώδους. Ο Γερμανός γνωρίζει καλά τα απόμερα μονοπάτια που οδηγούν στο χάος” Φρίντριχ Νίτσε.
Στην διαπίστωση αυτή κατέληξε ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους της παγκόσμιας Ιστορίας που με τον Καντ θεωρούνται οι θεμελιωτές της σύγχρονης Φιλοσοφίας. Είναι η εποχή που ασκείται κριτική σε παραδοσιακές αξίες και θεσμούς. Ο Νίτσε και ο Κάντ ήταν Γερμανοί..

Να εξηγήσουμε στους “32″ της ΝΔ, τι σημαίνει καθεστώς ανομίας…





Oι αυθαίρετοι ζητάνε και τα ρέστα από την ΕΡΤ…
Τριάντα δύο βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Παντελή Καψή προτρέποντάς τον να προχωρήσει άμεσα το θέμα της ΕΡΤ και να διαλύσει την κατάληψη του Ραδιομεγάρου και των…
υπόλοιπων εγκαταστάσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Ειδικότερα την ερώτηση υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Ηλίας Βλαχογιάννης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Οι νέοι στην Ελλάδα ζουν με ψωμί, μακαρονάδες,τηγανητές πατάτες



Οι νέοι ηλικίας 17-29 ετών στην χώρα μας δεν τρώνε καθημερινά φρούτα και λαχανικά, αλλά ζουν με…ψωμί, σνακ, αλλαντικά, αναψυκτικά και τηγανητές πατάτες, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Όπως έδειξε, το 75% τρώνε καθημερινά ψωμί, το 69% σνακ, το 58% τηγανητές πατάτες, το 87% αναψυκτικά και το 62% αλλαντικά.

Οπως ο φασισμός των πρώτων Χριστιανών στα ανυπεράσπιστα λιοντάρια…


 
 
 
 
 
 
1 Vote

164-Combat-of-Gladiators-with-Wild-Animals-q35-2250x2109
Γράφει ο Αμετανόητος
Mετά από πολύχρονη ενασχόληση με το διαδίκτυο και με την εμπειρία μου καταλαβαίνω πολύ καλά ποιος επιχειρεί να περάσει την δική του άποψη με αυθαίρετη τακτική και ενορχήστρωση και ποιος με διαλεκτικό και στωϊκό τρόπο υπερασπίζεται τα ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ανθρώπου και συνεπώς την ίδια τη Δημοκρατία και την Ελεύθερη Βούληση του ατόμου…
Μην αρχίσει βέβαια κανείς έξυπνος και μας πεί ότι στην Δημοκρατία του Περικλή δεν είχαν όλοι δικαιώματα κλπ.

Νόμπελ οικονομίας για γέλια και για κλάμματα!



Χτες ήρθε η κουβέντα στον Λαρς Πήτερ Χάνσεν, ο οποίος πήρε το εφετεινό βραβείο νόμπελ για την οικονομία. Επειδή, μετά το περιβόητο βραβείο νόμπελ για την ειρήνη, το πιο ελεεινό και τρισάθλιο είναι το αντίστοιχο για την οικονομία, ας πούμε σήμερα δυο λόγια παραπάνω γι’ αυτό. Και, κατ’ αρχάς ας διευκρινίσουμε ότι η επίσημη ονομασία αυτού τού βραβείου είναι “βραβείο για τις οικονομικές επιστήμες”. Δηλαδή, πρέπει να απονέμεται σε όσους προάγουν την οικονομική επιστήμη

Τελικά, υπάρχει ζωή εκεί έξω!




n
ΗNASA ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το διαστημόπλοιο Voyager 1 ταξιδεύει, πλέον, εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Μέχρι πού θα φτάσει; Ποια είναι τα μεγάλα μυστήρια του Σύμπαντος; Θα μετοικήσει ο άνθρωπος στο διάστημα; Υπάρχουν εξωγήινοι; Μας απαντά ο αστροφυσικός Διονύσης Π. Σιμόπουλος, διευθυντής στο Ευγενίδειο Πλανητάριο

Το μήνυμα-μάθημα απ’ τον Θουκυδίδη!

Αναρτήθηκε από τον/την ONLINE-PRESS στο Οκτωβρίου 23, 2013
ΘουκιδΤου Βίκτωρα Νέτα
Ο μέγας ιστορικός Θουκυδίδης, τον οποίο οι νεοέλληνες -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δεν τον μελετούν, υπογράμμιζε με δικαιολογημένη έπαρση για το έργο του: «Εγραψα την Ιστορία μου για να μείνει αιώνιο κτήμα των ανθρώπων και όχι σαν έργο επίκαιρου διαγωνισμού για ένα πρόχειρο ακροατήριο» και «θα είμαι ικανοποιημένος αν το έργο μου κριθεί ωφέλιμο από όσους θέλουν να έχουν ακριβή γνώση των γεγονότων που συνέβησαν και εκείνων που θα συμβούν στο μέλλον, τα οποία, από την πλευρά της ανθρώπινης φύσης θα είναι όμοια ή παραπλήσια».
Εχει αναγνωριστεί ότι η Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου είναι «κτήμα ες αιεί». Ο κορυφαίος πολιτικός της Αριστεράς Ηλίας Ηλιού, στο έξοχο δοκίμιό του «Το μήνυμα του Θουκυδίδη» («Κέδρος» 1980) γράφει: «Ο Θουκυδίδης διδάσκει με την Ιστορία του ότι, όσα γίνονται στην εποχή του, θα γίνονται και στο μέλλον εξαιτίας της ανθρώπινης φύσης». Και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που μετέφρασε και σχολίασε εξαντλητικά τον Θουκυδίδη, υπογράμμιζε συχνά ότι:

Quod vadis Turkia ? "Turkey: A House Divided- "Neo-Ottoman Cuisine Needs Fusion" (Μικρή συλλογή άρθρων)

The EU Commission's progress report deals with a polarized society and a government that takes repressive measures against citizens who assert their democratic rights.
There is no doubt that the Gezi Park demonstrations in May and June, which spread to most of Turkey, represent a seismic change in Turkish society and have opened up fault lines which earlier may not have been apparent. What began as a demonstration against the "development" of a small park in the center of Istanbul ended as a widespread protest against the AKP government -- and particularly Prime Minister Erdoğan's authoritarian rule.

Ανησυχεί τη Δύση η επέκταση της κινεζικής βιομηχανίας όπλων


The New York Times
Αίσθηση προκάλεσε στη διεθνή κοινότητα η απόφαση της Αγκυρας, πριν από δύο χρόνια, να αγοράσει κινεζικό αντιπυραυλικό σύστημα αντί να συνεχίσει να βασίζεται στον αμερικανικό πύραυλο Patriot.
Εντύπωση προκάλεσε η τουρκική επιλογή, καθώς το κινεζικό σύστημα ΗQ-9 δύσκολα θα μπορούσε να ενταχθεί στην υπάρχουσα αντιπυραυλική ομπρέλα. Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία υπόκειται μάλιστα σε εμπορικές κυρώσεις, για τις συναλλαγές της με τη Συρία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε πρόσφατα τη «σοβαρή ανησυχία του» για τη συμφωνία, που δεν έχει υπογραφεί ακόμη.
Αναλυτές της αμυντικής βιομηχανίας εκτιμούν πως οι Κινέζοι προσέφεραν σημαντική μείωση στην τιμή του εξελιγμένου συστήματος, που θα κοστίσει στην Αγκυρα 3 δισ. δολάρια. Την ίδια στιγμή, η συμφωνία εδραιώνει τη θέση της Κίνας ως σημαντικού παίκτη στη διεθνή οπλική βιομηχανία.