Ετικέτες

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ Ζέα: Ο σπόρος των θεών και του Μεγαλέξανδρου!


Το αρχαιότερο δημητριακό όλων των εποχών καλλιεργεί στο αγρόκτημά του στο Δίλοφο Φαρσάλων ένας Ελληνας παραγωγός, ο οποίος καλεί τους ειδικούς όχι μόνο να δοκιμάσουν αλλά και να ελέγξουν τις ιδιότητές του, που ταιριάζουν απόλυτα με αυτές που αναφέρουν ο Ομηρος και ο Ηρόδοτος! Τον περίφημο σπόρο, γνωστό ως ζέα ή ζειά, ανακάλυψαν και καλλιέργησαν πρώτοι οι αρχαίοι Ελληνες, αφού για εκείνους αποτελούσε βασικό συστατικό στην καθημερινή διατροφή τους.Το δημητριακό που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων καλλιεργούνταν στη χώρα μας μέχρι και το 1928, οπότε -άγνωστο για ποιο λόγο- απαγορεύτηκε σταδιακά διά νόμου στην Ελλάδα από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, μόλις επέστρεψε από την οκτάχρονη εξορία του. Δείγματα του σπόρου έχουν βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελλαδικό χώρο, με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12.000 χρόνια π.Χ.!

Άθλια έκθεση της Τρόικας – μόνος τους στόχος η ληστεία της χώρας.



20130710-085801.jpg
Ενώ δεν λένε κουβέντα για την πρωτοφανή ληστεία δισεκατομυρίων από “κύκλους” του Γιώργου Παπανδρέου και της Γερμανίας για την απατη με τα ακούρευτα ομόλογα, “αναρωτιούνται” γιατί δεν συλλέγονται φόροι… Την ώρα που οι πολίτες έχουν εξαναγκαστεί σε στάση πληρωμών! Αυτή ακριβώς είναι η “τεχνογνωσία” των σωτήρων…
Για “αδυναμία” ή “απροθυμία” της ελληνικής κυβέρνησης να συγκεντρώσει επαρκή φορολογικά έσοδα, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει “νέο χρηματοδοτικό κενό”, κάνει λόγο έκθεση της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters

Ναι, η Monsanto στην πραγματικότητα αγόρασε την ομάδα μισθοφόρων BLACKWATER !!!




mon
Μια έκθεση από τον Jeremy Scahill στο The Nation  αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος μισθοφορικός στρατός στον κόσμο, η Blackwater (αργότερα ονομάστηκε Xe Services και πιο πρόσφατα “Academi“) μυστική υπηρεσία πληροφοριών πωλήθηκε στην πολυεθνική Monsanto.

Οσμή σκανδάλου: Πού πήγαν Τα χρήματα για τους πυρόπληκτους του 2007


Αναξιοποίητα τα χρήματα του “Ταμείου Μολυβιάτη” για τις πυρόπληκτες περιοχές του 2007. Σε λίγες μέρες παραδίδεται η έκθεση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής
Στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του “Ταμείου Μολυβιάτη”, φαίνεται να συγκλίνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει την Έκθεση της στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το φοροκυνηγητό στα ακίνητα


Τα ακίνητα αν και για καιρό αποτελούσαν ένα σταθερό εισόδημα για τους ιδιοκτήτες, πλέον αποτελούν πονοκέφαλο, αφού οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν συνεχώς αυξάνονται, μαζί με τις απαιτήσει της Τρόικα από την κυβέρνηση.

Το πρώτο χαστούκι για 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων, και καταστημάτων ήρθε με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να πληρώσουν από το 2014 φοροενοίκιο εφ' όρου ζωής. Πρόκειται για ένα μόνιμο φόρο, ο οποίος δημιουργείται βάσει μία νέας διευρυμένης φορολογικής κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές.

Το φοροενοίκιο, το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκονται τα σπίτια, τα γραφεία και τα καταστήματα, καθώς θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές ζώνης. Παράλληλα φόρος αναμένεται να μπει και στα αγροτεμάχια και οι κατ' επάγγελμα αγρότες θα πληρώσουν από 1 έως 3 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το διπλάσιο ποσό

Νέα συσκευή…μυρίζει τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης


undefined
Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι δίνει ακριβή αποτελέσματα σε ποσοστό κατά 95 %
Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν μια συσκευή που μπορεί να “μυρίζει” τα δείγματα ούρων και να διαγιγνώσκει τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.
Συγκεκριμένα η συσκευή χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα για την ανίχνευση αερίων χημικών ουσιών που δείχνουν εάν τα καρκινικά κύτταρα είναι παρόντα. Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι δίνει ακριβή αποτελέσματα σε ποσοστό κατά 95%, όπως ανέφεραν οι εφευρέτες στο περιοδικό PLoS One. Ωστόσο υποστηρίζουν ότι χρειάζονται περισσότερες δοκιμές για να τελειοποιηθεί το τεστ και να γίνει ευρέως διαθέσιμο.

Οι ισλαμιστές και τα Σκόπια


Κωνσταντίνος Χολέβας
 
Η Ορθοδοξία δεν διώκεται μόνο από τους ισλαμιστές της Μέσης Ανατολής. Διώκεται και στα γειτονικά μας Σκόπια.

Στη Συρία ένας Ελληνορθόδοξος και ένας Συροϊακωβίτης επίσκοπος απήχθησαν από ακραίους ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς και έκτοτε όλοι προσευχόμαστε για τη ζωή τους και για την απελευθέρωσή τους. Στα Σκόπια οι απαγωγές ορθόδοξων επισκόπων γίνονται με πιο νομιμοφανή τρόπο. Με δικαστικές αποφάσεις, με στημένες κατηγορίες και με ψευδομάρτυρες!

Αλβανικές συμμορίες πουλάνε καλάσνικοφ και χειροβομβίδες στην Αθήνα


Αναζητούν τους ιδιοκτήτες του φορτίου

 
Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο εντοπίστηκε μέσα σε ημιφορτηγό στο Παλαιό Φάληρο – Αγοραπωλησίες κάτω από τη «μύτη» της ελληνικής αστυνομίας
Αγοραπωλησία όπλων μεταξύ αλβανικών συμμοριών εκτιμά η Αστυνομία ότι κρύβεται πίσω από το φορτηγάκι γεμάτο καλάσνικοφ, που βρέθηκε χθες το πρωί στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. και όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί στις 22 Ιουνίου, από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
Αρχικά ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο να πρόκειται για οπλισμό που έκρυβε κάποια οργάνωση αντάρτικου πόλης. 
Όμως στη συνέχεια προέκυψε πως πρόκειται για κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου και έτσι προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και όχι η αντιτρομοκρατική…
Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Επτά καλάσινικοφ
-Ένα όπλο με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια
-Τέσσερις χειροβομβίδες
-Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
-Ένας σιγαστήρας
-Πέντε γεμιστήρες καλάσνικοφ
-150 σφαίρες καλάσνικοφ
Το λευκό βανάκι, μάρκας Renault Kangoo, ήταν παρκαρισμένο στη συμβολή των οδών Δερβενακίων και Δραγατσανίου στον Πειραιά και για να μην κινεί υποψίες οι δράστες είχαν κολλήσει στο φορτηγάκι σήμα συνεργείου καθαρισμού.
Τα όπλα ήταν επιμελώς τοποθετημένα, γρασαρισμένα και συσκευασμένα, γεγονός που ερμηνεύεται από τους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στην φάση παράδοσης σε συμμορία κακοποιών. Έτσι οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως πίσω από την περίεργη υπόθεση κρύβονται Αλβανοί λαθρέμποροι όπλων που πούλησαν τον οπλισμό σε συμμορία συμπατριωτών ληστών.

Σοκ: 865.000 γαλάζιες προσλήψεις στο Δημόσιο έκανε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος


undefined
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τις προσλήψεις στο Δημόσιο την περιόδο 2004-2009, αφού ο αριθμός τους αντιστοιχεί στο 129% του του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού. Πώς γίνεται αυτό; Μόνο την περιόδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή προσελήφθησαν στο Δημόσιο 865.000 άτομα, ενώ σήμερα σε όλο το Δημόσιο απασχολούνται 670.000…
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» την περίοδο 2004-2009 προσελήφθησαν:
Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
Συμβασιούχοι έργου 161.383
Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
Θητεία 1.542
Σύνολο 865.132

H Microsoft αναπτύσσει 3D οθόνη αφής που αντιδρά στο άγγιγμα (video)

H Microsoft αναπτύσσει 3D οθόνη αφής που αντιδρά στο άγγιγμα (video)


undefined
Το τμήμα έρευνας της Microsoft δημοσίευσε πληροφορίες για μία νέα 3D οθόνη αφής που αναπτύσσει, στην οποία τα αντικείμενα που απεικονίζονται έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τον χρήστη.
H οθόνη στηρίζεται σε έναν μηχανικό βραχίονα ο οποίος κινείται προς το μέρος του αυτού που αγγίζει την οθόνη και πίσω, ώστε να αποκρίνεται ανάλογα με τα αγγίγματα (Haptic Feedback).
Ο ερευνητής τής Microsoft Michael Pahud ανέφερε σχετικά, πως εάν ο συνδυασμός της αφής και της ανάδρασης με την τρισδιάστατη εικόνα γίνει ομαλά, τότε ο εγκέφαλός μας θα αντιληφθεί τον εικονικό κόσμο που απεικονίζεται ως πραγματικό.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Πείραμα για το ρατσισμό σε μαθητές δημοτικού



undefined
Ο ρατσισμός είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου που θεωρεί τον εαυτό του καθαρότερο, καλύτερο από κάποιους άλλους, ακόμα κι αν τις διαφορές πάνω στις οποίες στηρίζει την ανωτερώτητά του δεν πάλεψε καθόλου για να τις αποκτήσει, αλλά τις κληρονόμησε, όπως διαφορετικό χρώμα δέρματος, ή ματιών.

7 ισχυρά παυσίπονα που έχουμε …στην κουζίνα μας



Η φύση έχει προνοήσει, πολύ πριν τη φαρμακευτική, να δημιουργήσει παυσίπονα, τα οποία ευτυχώς βρίσκονται σε αφθονία και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σας.
Ξύδι για την καούρα
Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει η γνωστή παροιμία, έτσι και το ξύδι από μηλίτη είναι η καλύτερη και φυσικότερη ίαση για την καούρα. Βάλτε ένα κουταλάκι της σούπας ξύδι μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το σιγά σιγά. Το ξύδι από μηλίτη περιέχει αλκαλοποιητές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τον άνθρωπο, ειδικά λόγω των οξέων που περιέχει η σύγχρονη διατροφή.

Τι μπορεί να πάθουμε εάν καταπιούμε μια τσίχλα


Οι αστικοί μύθοι γύρω από την κατάποση μιας τσίχλας που επιβίωσαν στα χρόνια είναι πολλοί. Όλοι ξεκίνησαν από τον φόβο των γονέων, όταν τα παιδιά τους μασούσαν τσίχλα, μην την καταπιούν και πνιγούν και έτσι τους εφιστούσαν την προσοχή με νουθεσίες, όπως: “Μην καταπιείς την τσίχλα γιατί θα φράξει το έντερο σου”, ή “Πρόσεχε γιατί η τσίχλα θα τυλιχθεί γύρω από την καρδιά σου”, ή και “Μη τυχόν και την καταπιείς θα κάνεις 7 χρόνια να την χωνέψεις”.

Όλοι σαν παιδιά έχουμε περάσει από αυτή τη θέση και πάντα προσέχαμε την τσίχλα που μασούσαμε. Τι ακριβώς ισχύει όμως; Έχουν κάποια βάση οι μύθοι αυτοί;

Ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα μεταφέρεται στη Ρωσία


"Το γεγονός της μεταφοράς του σταυρού του Αγίου Ανδρέα στην Ρωσία περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την Αποστολική πόλη των Πατρών, αφού όχι μόνο οι Ρώσοι αδελφοί μας θα προσκυνήσουν τον χαριτόβρυτο και ατίμητο θησαυρό, αλλά και σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου θα μεταδοθεί δορυφορικά η υποδοχή στις πόλεις, όπου θα τεθεί σε προσκύνηση ο σταυρός του αγίου μας".

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα, προκειμένου να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της μεταφοράς του σταυρού.
Ο μητροπολίτης ανέφερε, επίσης, ότι η μεταφορά του σταυρού στη Ρωσία θα συμβάλλει στη διεθνή προβολή της Πάτρας και προσέθεσε ότι όπου υπάρχουν διαπροσωπικές πνευματικές επαφές, τα οφέλη είναι περισσότερα

Επιχειρησιακή σύγκριση και επάρκεια των ΕΔ ως προς τις Στρατιωτικές απειλές, για την περίοδο 2013-2023



ΙΩΑΝΝΗΣ Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 26 ΜΑΙΟΥ 2013
ΦΩΤΟ: Περί Αλός (Αρχείο Κ. Ε. Ιωαννίδου)
2013-2023 Δεκαετία ανατροπών και μεγέθυνσης της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος

Κυρίες και κύριοι, όλοι σας γνωρίζετε το περίφημη απόσπασμα του Θουκυδίδη στον διάλογο μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων: «τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξία όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ισόπαλοι σε δύναμη και ότι, αντίθετα, ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του» (Θουκυδίδης, Ε’ 89).
Τοποθετώντας την Ελλάδα και την Τουρκία στη ζυγαριά του Θουκυδίδη διαπιστώνεται ότι η Αθήνα μπορεί να προβάλλει τη νομική ορθότητα των δικαιωμάτων της, τα οποία απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, αλλά είναι η Τουρκία εκείνη που χρησιμοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της με όρους ισχύος, ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

Will U.S. Choose the Right Side in the Eastern Mediterranean?



undefined
By Seth Cropsey
As politics and alliances in the eastern Mediterranean shift, the region’s security framework is splintering. There are virtually no U.S. naval forces in the region and America is not playing its traditional stabilizing role. Islamism is on the rise from Ankara to Algiers.
A sectarian civil war is metastasizing across the Syrian border with over 90,000 dead, and Turkish, Russian, Chinese and Iranian naval forces are increasingly active. Large changes in the region’s economy are also underway as the Eastern Mediterranean’s hydrocarbon map has been redrawn. The 38 trillion cubic feet (tcf) of natural gas discovered thus far in the Israeli and Cypriot exclusive economic zones by U.S.-based firm Noble Energy is a substantial finding: The EU imported a total of 11.6 tcf of natural gas in 2011 and these newer findings represent the only hydrocarbon reserves under control of pro-Western states in the region. Under wise statecraft the find is also the basis of a developing three-way strategic relationship between Greece, Israel and Cyprus, as each state aims to take advantage of their shared economic and security interests. This triangle offers the U.S. an opportunity to bolster its waning influence in the eastern Mediterranean Sea.

Ανιμισμός – ταμπού- τοτεμισμός


undefined
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Από την πρωτόγονη άποψη της θρησκείας υπήρξε μια ανιμιστική θρησκεία, υπό την καθαρή μορφή της δεισιδαιμονίας, την οποίαν είχαν και έχουν όλοι οι πρωτόγονοι λαοί και ορισμένοι από τους πολιτισμένους. Ο ανιμισμός μαζί με τον τοτεμισμό υπήρξαν τα πανάρχαια συστατικά του Πολυθεϊσμού. Λάτρευαν δηλαδή τα λεγόμενα ταμπού, τα φετιχικά, που ήταν περίεργα αντικείμενα, χωρίς ανθρώπινο σχήμα ή είχαν οποιοδήποτε γεωμετρικό σχήμα, ή ακόμα και κανένα απολύτως καθορισμένο σχήμα (ανεικονικά). 

 
Αυτά ήταν π.χ., αργοί λίθοι, πυραμιδοειδείς οβελίσκοι, κορμοί ή στελέχη ιδιαίτερου σχήματος κ.α., για τα οποία πίστευαν ότι κατοικεί μέσα τους κάποια θεότητα, δηλαδή μια ανεξήγητη ανώτερη δύναμη. Για το λόγο αυτό και τους απέδιδαν λατρευτικές τιμές από φόβο μην τους βλάψει η δύναμη αυτή, την οποία αντιλαμβάνονταν να ενεργεί μέσα από τις ποικίλες επιζήμιες εκδηλώσεις της φύσης. Τα Αζίλια χαλίκια της Μεσολιθικής εποχής ήταν ζωγραφισμένα με σύμβολα όπως, σταυρός, ήλιος, ζικ-ζακ, αστέρια κ.α, και μάλλον είχαν θρησκευτικό χαρακτήρα. 

Περί ρουφιάνων στο δημόσιο βίο



undefined
Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
Στη νεοελληνική υπάρχει η λέξη ρουφιάνος, η οποία αποδίδει τις έννοιες του καταδότη, του ραδιούργου, του δολοπλόκου, του συκοφάντη. H σημερινή χρήση της λέξης, με τις πιο πάνω έννοιες, αποτελεί εννοιολογική φθορά σε σχέση με την αρχική της σημασία. Στην ιταλική γλώσσα, από την οποία προέρχεται η λέξη, ruffiano σημαίνει το αδύνατο και ψωριάρικο άλογο (stallone ruffiano), το οποίο βάζουν με τη φοράδα κατά την περίοδο του οίστρου της. Επειδή η φοράδα είναι ζόρικο ζώο και τις πρώτες ημέρες του οίστρου της γίνεται πολύ επιθετική, δαγκώνοντας και κλωτσώντας, με κίνδυνο να τραυματίσει άσχημα το αρσενικό, οι εκτροφείς για να προστατεύσουν τον καθαρόαιμο επιβήτορα βάζουν για λίγες μέρες το ρουφιάνο με τη φοράδα, ο οποίος δεινοπαθεί. Αφού αρχίσει η φοράδα να «μαλακώνει» τότε αποσύρουν τον κακομοίρη το ρουφιάνο και βάζουν τον επιβήτορα για την αναπαραγωγή. Έτσι, η λέξη μεταφορικώς χρησιμοποιείτο για να δηλώσει τον αχυράνθρωπο, τον αναλώσιμο τύπο, ο οποίος ανελάβανε ποταπές αποστολές, με σκοπό να μην εκτεθεί ο πλειστάκις υψηλά ιστάμενος και δειλώς κρυβόμενος εντολέας.

Κάλεσμα για «Ιερό Πόλεμο»



 
Σε τροχιά εμφυλίου μπαίνει η Αίγυπτος μετά το κάλεσμα χτες των Αδελφών Μουσουλμάνων σε αντίσταση και σε εξέγερση εναντίον όσων «επιχειρούν να κλέψουν την επανάσταση με τα τανκς», ενώ κατηγόρησαν τις ένοπλες δυνάμεις ότι θέλουν να κάνουν τη χώρα «νέα Συρία».
Κάλεσαν επίσης και τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να «εμποδίσει άλλες σφαγές». Ωστόσο, ο στρατός, επίσης σε μία επίδειξη πυγμής, ανταπάντησε πως δεν θα «ανεχθεί καμία απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Πού ζούν και πού συχνάζουν οι Έλληνες του Λονδίνου


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbomb.gr, πολλοί πλούσιοι Έλληνες αγοράζουν μανιωδώς τον τελευταίο καιρό ακίνητα στο Λονδίνο.

Πού ζούν και πού συχνάζουν οι Έλληνες του Λονδίνου
Η ζήτηση από Έλληνες για αγορά ακινήτων στο Λονδίνο έχει αυξηθεί κατά 40%. Επίσης, η αναζήτηση κατοικιών από Έλληνες μέσω Διαδικτύου έχει αυξηθεί κατά 50% το τελευταίο εξάμηνο. Είναι προφανές ότι ένα νέο μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων ετοιμάζεται να εισρεύσει στην βρετανική πρωτεύουσα.
Η ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης στο Λονδίνο ξεκινάει το 1670 όταν περίπου 100 Έλληνες που δεν άντεχαν τον οθωμανικό ζυγό ταξίδεψαν ως την πρωτεύουσα του βασιλείου της Αγγλίας κι έφτιαξαν μια μικρή εκκλησία και μια μικρή κοινότητα γύρω της, στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το Soho. Όποιος περπατήσει τους πολυσύχναστους δρόμους της κεντρικής αυτής συνοικίας θα πέσει ακόμη και σήμερα πάνω στην… Greek Street.

Υπουργός «εις θάνατον» για διαφθορά


undefined
09.07.2013

Λίγο πριν αναλάβει το υψηλότερο αξίωμα στην Κίνα, ο Σι Ζινπίνγκ είχε δεσμευτεί ότι θα κηρύξει πόλεμο κατά της διαφθοράς, την οποία θεωρούσε το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία του κινεζικού «δράκου». Η καταδίκη του πρώην υπουργού Σιδηροδρόμων, Λιου Ζιτζούν, αποδεικνύει ότι ο νέος πρόεδρος της Κίνας δεν μένει στα λόγια, αλλά προχωρά στις πράξεις. Ο Ζιτζούν ήταν γνωστός ως ο «πατέρας» των τρένων υψηλής ταχύτητας και ένας από τους πιο ισχυρούς υπουργούς της κυβέρνησης, που ουδείς πίστευε ότι θα μπορούσε να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι είχε λάβει περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ σε μίζες, ενώ στο μικροσκόπιο μπήκε όλη του η δράση, από τη στιγμή που εισήλθε στον πολιτικό στίβο, το 1986. Το δικαστήριο επέβαλε σκληρή ποινή στον τέως υπουργό, καταδικάζοντάς τον σε θάνατο, που αναμένεται ότι θα μετατραπεί σε ισόβια. Ακόμη, στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων εφ΄όρου ζωής και κατάσχεται όλη η προσωπική του περιουσία.

Ένοχος για την έκρηξη στο Μαρί ο Κύπριος πρώην υπουργός Άμυνας, Κ.Παπακώστας

09.07.2013

Αθώο για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, έκρινε το Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού. Αθώος κρίθηκε επίσης και ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού.

ΦΟΥΛΑΤΖΙΚ: Ενα «Δίστομο» στη Βιθυνία της Μικράς Ασίας




ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ *
ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟ 1920 (Αφιέρωμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας)
Μία από τις πλέον άγνωστες σελίδες του μικρασιατικού δράματος ξετυλίχθηκε στη Βιθυνία, στη βορειοδυτική Μικρά Ασία. Ενενήντα χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν στην περιοχή της Νικομήδειας, η σε βάθος μελέτη ακόμα εκκρεμεί. Εν τούτοις, όμως, κάποια στιγμιότυπα χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα αρνητιστικών (negotiationism) προσεγγίσεων στην περί των μικρασιατικών ιδεολογική σύγκρουση.
Η περιοχή της Βιθυνίας -που το Μεσαίωνα οι Σελτζούκοι αποκαλούσαν Villayet i Yunani, δηλαδή «Ελλάδα»- χαρακτηριζόταν στις αρχές του 20ού αιώνα από την πολυεθνικότητα. Ρωμιοί (ελληνόφωνοι, τουρκόφωνοι και κάποιοι σλαβόφωνοι), Αρμένιοι (αρμενόφωνοι και τουρκόφωνοι), Εβραίοι, Λεβαντίνοι, Μουσουλμάνοι (τουρκόφωνοι, αλβανόφωνοι, σλαβόφωνοι, κιρκασιόφωνοι, αμπχαζόφωνοι) συναπάρτιζαν το πολύχρωμο εθνολογικό μωσαϊκό της περιοχής. Τα πρώτα σημάδια, ότι έφτανε στο τέλος της η κατά τα άλλα ειρηνική ζωή, θα εμφανιστούν όταν θα εγκατασταθούν στην περιοχή οι «μποσνάκηδες», δηλαδή σλαβόφωνοι μουσουλμάνοι πρόσφυγες από τις περιοχές της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Οι επήλυδες αυτοί θα επανδρώσουν σε μεγάλο βαθμό τις σκληρές εθνικιστικές οργανώσεις που θα συγκροτήσουν στην αρχή οι Νεότουρκοι και οι κεμαλικοί αργότερα.

Αίρεται η βουλευτική ασυλία Καρανάσιου, Γερμενή και Μπούκουρα




Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής μετά από ονομαστικές ψηφοφορίες

Με ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν στην Ολομέλεια της Βουλής, ήρθη η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Ευθ. Καρανάσιου, καθώς και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα. Ο κος Καρανάσιος εγκαλείται για καταδολίευση δανειστού, ο κος Γερμενής για απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, ενώ ο Στάθης Μπούκουρας για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία.
- Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κου Καρανάσιου τάχθηκαν 186 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 22, “παρών” δήλωσε ένας, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

Ο άνθρωπος & το Ελληνικό πνεύμα.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 8, 2013
Άνθρωπος είναι εκείνος που εκφράζει ανθρωπιά.
 Ελλην είναι εκείνος o άνθρωπος που μετέχει της Ελληνικής παιδείας.
Παιδεία είναι η εκπαίδευση του ανθρώπου στην ευτυχία και στην Αμοιβαιότητα.
Αμοιβαιότητα είναι η αλληλοσυμπλήρωση με Αγάπη.
Αγάπη είναι να κατανοείς τον συνάνθρωπο στα δικά του μέτρα και να τον βοηθάς (εφόσον μπορείς) να ανέρθει σε ανώτερα Ιδεώδη.
Το ύψιστο Ιδεώδες είναι η Ελευθερία.
Η πρεσβεία της Ελευθερίας στην Γη είναι το Ελληνικό πνεύμα.
Αυτά είναι τα καθήκοντά μας ως Έλληνες. Καιρός να το καταλάβουμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Οι μόνοι που αδυνατούν να συμμετέχουν σε αυτή την εξελικτική διαδικασία είναι – όχι εκείνοι που δεν γεννήθηκαν στον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας ή έχουν γονείς διαφόρων εθνικοτήτων – αλλά εκείνοι που δεν μετέχουν του Ελληνικού πνεύματος.

Νικόλας
7-7-2013

Β’ ΠΠ – Η ΦΟΝΙΚΗ ΑΡΜΑΤΟΜΑΧΙΑ Οι Σοβιετικοί νικούν τους Γερμανούς στο Κουρσκ (vid)


 

Η μεγαλύτερη μάχη τεθωρακισμένων στην Ιστορία έλαβε χώρα στο Κουρσκ, εβδομήντα χρόνια πριν. Η μάχη του Κουρσκ άρχισε στις 4 Ιουλίου του 1943, στην ομώνυμη πόλη, και έληξε στις 23 Αυγούστου του 1943 με νίκη των Σοβιετικών έναντι των Γερμανών.Με την ήττα αυτή, οι Γερμανοί απώλεσαν οριστικά την πρωτοβουλία των κινήσεων στο Αντολικό Μέτωπο, η οποία έτσι ή αλλιώς είχε τεθεί υπό αίρεση μετά την ήττα στο Στάλινγκραντ.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Ύμνος προς τη Μητέρα ο Δίσκος της Φαιστού


undefined
Ένα από τα ευρήματα της Μινωικής εποχής που ασκούν μεγάλη γοητεία είναι ο Δίσκος της Φαιστού ο οποίος ανακαλύφτηκε στις 3 Ιουνίου 1908 στην αρχαία πόλη Φαιστός. Η πρόκληση ήταν πάντα το να αρχίσουμε και να τον κατανοούμε. 
Ένα καλά φυλαγμένο μυστικό των Μινωικών χρόνων, ο δίσκος της Φαιστού που αποτελεί παγκόσμιο αίνιγμα αν και κρατούσε καλά κρυμμένο το περιεχόμενο του εδώ και χιλιετίες, τώρα πλέον με τις επιστημονικές προσπάθειες των ειδικών έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται. Ο Δήμος Φαιστού αγκαλιάζει κάθε αυστηρά επιστημονική προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.