Ετικέτες

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 
''ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΟΥΝ,ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ,ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΡΕΙΝ ΠΑΝΤΑ ΟΣΑ ΕΝΕΤΕΙΛΑΜΗΝ ΥΜΙΝ,ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ'ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ,ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ''

Με τη Γερμανία των ναζί παρομοίασε ο Λίμπερμαν το Ιράν


Με τη Γερμανία των ναζί παρομοίασε ο Λίμπερμαν το Ιράν


Α.P., AFP, Reuters
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Την οργισμένη αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης πυροδότησαν τα αντισημιτικά σχόλια του Ιρανού αντιπροέδρου Μοχάμεντ Ρέτζα Ραχιμί, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου κατά των ναρκωτικών, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην Τεχεράνη. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν παρομοίασε το Ιράν με τη ναζιστική Γερμανία, ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει τα ευρωπαϊκά κράτη τα οποία επιμένουν να εκπροσωπούνται στα διεθνή συνέδρια που διεξάγονται στην Τεχεράνη. Ο κ. Ραχιμί ισχυρίστηκε προχθές ότι οι Εβραίοι διακινούν τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως, επισημαίνοντας δε πως αυτό συμβαίνει διότι το Ταλμούδ τούς διδάσκει να επιδιώκουν το οικονομικό κέρδος με τρόπους θεμιτούς και αθέμιτους.
«Η ιρανική κυβέρνηση δεν απαρτίζεται από τρελούς, αλλά από φανατικούς αντισημίτες, οι οποίοι κάθε άλλο παρά κρύβουν ότι αποβλέπουν στην καταστροφή του ισραηλινού κράτους», δήλωσε σχετικά ο κ. Λίμπερμαν. «Το Ιράν θυμίζει σε πολλά τη Γερμανία του Χίτλερ, αλλά άπαντες οφείλουν να γνωρίζουν ότι μετά την τραγωδία του Ολοκαυτώματος το ισραηλινό κράτος δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να βλάψει έστω και έναν Εβραίο», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ προειδοποίησε, επίσης, ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να τερματίσει με κάθε τρόπο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί σε κίνδυνο η παγκόσμια ειρήνη.
Τα αντισημιτικά σχόλια του κ. Ραχιμί καταδίκασε και ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια διεθνούς συνόδου εναντίον του λαθρεμπορίου ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις που πυροδοτούν το θρησκευτικό μίσος. Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο, δήλωσε «έκπληκτος» από την ομιλία του κ. Ραχιμί. «Εχουμε ακούσει και στο παρελθόν παρόμοιες εμπρηστικές τοποθετήσεις, αλλά αυτή τη φορά ο Ιρανός αντιπρόεδρος ξεπέρασε κάθε όριο», υποστήριξε υπό τον όρο της ανωνυμίας του. «Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι οι Ιρανοί επιδιώκουν εσκεμμένα να δημιουργήσουν εντάσεις», κατέληξε η ίδια πηγή. Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η μεθαυριανή συνάντηση του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς με τον αντιπρόεδρο της ισραηλινής κυβέρνησης Σαούλ Μοφάζ στη Ραμάλα. Μολονότι ο πήχυς των προσδοκιών είναι χαμηλός, το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών σε επίπεδο ανώτατων αξιωματούχων έπειτα από αρκετούς μήνες δημιουργεί ελπίδες αναβίωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Τηλεχειριζόμενη βόμβα εξερράγη στο Πακιστάν


Τηλεχειριζόμενη βόμβα εξερράγη στο Πακιστάν


Reuters
ΠΕΣΑΒΑΡ. Οκτώ Πακιστανούς στρατιώτες σκότωσε χθες η έκρηξη τηλεχειριζόμενης βόμβας στις ταραχώδεις φυλετικές περιοχές του Πακιστάν. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπαρά, τη μεγαλύτερη της φυλετικής περιοχής του Περάσματος Κάιμπερ στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου μαχητές των Ταλιμπάν και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων έχουν βρει καταφύγιο. «Τουλάχιστον οκτώ άνδρες -μεταξύ τους και ένας αξιωματικός- βρήκαν τον θάνατο και ακόμη τρεις τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, που είχε στόχο την οχηματοπομπή της παραστρατιωτικής συνοριακής φρουράς», ανέφερε χθες εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων. Οι επτά ημιαυτόνομες φυλετικές περιοχές του Πακιστάν χαρακτηρίζονται από την Ουάσιγκτον ως οι πλέον επικίνδυνες στον κόσμο.
Στο μεταξύ, στο Ισλαμαμπάντ μετέβη χθες ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Αλεν, για να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της πακιστανικής κυβέρνησης. Στις συζητήσεις αυτές, ο στρατηγός Αλεν αναμένεται να ζητήσει από το Ισλαμαμπάντ την αντιμετώπιση των διασυνοριακών επιδρομών μαχητών του δικτύου Χακανί, θεωρούμενων υπεύθυνων για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ. Ο στρατηγός Αλεν επρόκειτο να συναντηθεί χθες με τον στρατηγό Ασφάκ Καγιανί, αρχηγό του πακιστανικού στρατού. Οι ΗΠΑ θέλουν να εξασφαλίσουν τη συνεργασία του Πακιστάν για την πάταξη του δικτύου Χακανί, που συνεργάζεται από το Πακιστάν με την Αλ Κάιντα και θεωρείται υπεύθυνο για πολλές εντυπωσιακές τρομοκρατικές ενέργειες στο Αφγανιστάν. Πιο πρόσφατη από αυτές υπήρξε η επίθεση εναντίον θερέτρου έξω από την Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από δωδεκάωρη πολιορκία αφγανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων. Το Πακιστάν, όμως, ζητεί από την Καμπούλ και την Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσουν το κύμα εξτρεμιστικών επιθέσεων, όπως η χθεσινή, που οργανώνονται επί αφγανικού εδάφους, προτού πλήξουν τους στόχους τους στο Πακιστάν.

Μπαγίς: «Δεν υπάρχει σχέδιο αναγέννησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»


Posted: 29 Jun 2012 02:35 PM PDT

Με καταιγισμό ερωτήσεων «βομβάρδισαν» τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς οι συμμετέχοντες σε ημερίδα για την εξέλιξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), που διοργάνωσε, αργά χθες το βράδυ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σόφιας, η τουρκική πρεσβεία στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Ο κ. Μπαγίς, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, υπογράμμισε την πρόοδο που, όπως τόνισε, έχει σημειώσει η Τουρκία στην πορεία εκδημοκρατισμού και της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι Τούρκοι "ψάχνονται" για κρίση


Posted: 30 Jun 2012 03:47 AM PDT

undefined
Oı Tούρκοι με αφορμή την κατάρριψη του RF-4 από τη Συρία προσπαθούν να ανακινήσουν  θέμα  "κατάρριψης" του τουρκικού F-16 από τη χώρα μας το 1996. «Μην ξεχνάτε τον πατέρα μου» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδαVatan και κάνει αναφορά στις δηλώσεις της κόρης του τούρκου κυβερνήτη Ναίλ Ερντογάν ο οποίος είχε σκοτωθεί. « Το κράτος θα έπρεπε να είχε βρει τα συντρίμμια και τον πατέρα μου γιατί ψάχνουν ακόμη τα ίχνη του RF-4 και όχι του πατέρα μου στο Αιγαίο» δηλώνει η Εβρίμ Ερντογάν. « Ο παππούς μου ζήτησε να βρεθούν τα ίχνη του πατέρα μου με τα έξοδα των Ελλήνων. Δεν συνέβη αυτό. Πήγαμε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , ο δικαστής ήταν Έλληνας δεν δικαιωθήκαμε κι εκεί» ισχυρίζεται η ίδια

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ


Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 30, 2012
%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%97%CE%A3.jpeg
“Σοβαρότατο θέμα για κάθε πολίτευμα γενικά είναι με τους νόμους και τα υπόλοιπα μέτρα να μην είναι δυνατόν να πλουτίσουν οι άρχοντες.”
Και τούτο πρέπει να τηρείται κυρίως στα ολιγαρχικά πολιτεύματα” γιατί ο κόσμος ο πολύς δεν αγανακτεί τόσο επειδή δεν παίρνει αξιώματα, αντίθετα ευχαριστιέται όταν είναι ελεύθερος να ασχολείται με τις δικές του υποθέσεις, αγανακτεί όταν νομίζει ότι οι άρχοντες κλέβουν το δημόσιο χρήμα, γιατί τότε ο λαός λυπάται και για τα δυο, δηλαδή τόσο για το ότι δεν συμμετέχει στην εξουσία, όσο και για το ότι δεν συμμετέχει στα κέρδη.”

ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ



Μανωλια Μανου30 Ιουνίου 2:47 μ.μ.
Δεν φοβήθηκαν ούτε την υπερδύναμη, ούτε τους άρχοντες του κόσμου τούτου. Μισήθηκαν, αλλά και αγαπήθηκαν.
Ταπεινώθηκαν, συκοφαντήθηκαν, βασανίστηκαν και όταν θανατώθηκαν έσκισαν τον Ουρανό με την άνοδό τους στον Παράδεισο, στην Αληθινή Ζωή, στην Πραγματική Φωτεινή Πατρίδα.
Δώδεκα αγράμματοι άνθρωποι άλλαξαν ολόκληρο τον πλανήτη και μέχρι σήμερα ο αντίλαλος της φωνής τους αναπλάθει ψυχές, ελέγχει, σκορπάει το Φως.
Δώδεκα αγράμματοι, που ξεκινήσαν για την καλή Αποστολή και έγιναν οι Απόστολοι του Θεού και ο τρόμος των δαιμόνων.
Κάποτε Δώδεκα άνθρωποι άλλαξαν ολόκληρο τον πλανήτη και εμείς σήμερα δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε την πόλη μας, ούτε τη γειτονιά μας... και κυρίως ούτε τους εαυτούς μας.
Άλλοι μέσα από το λόγο και από τη γνώση και άλλοι μέσα από το σιωπηλό παράδειγμα και την προσευχή, έγιναν Ισαπόστολοι και μιμητές της Χάρης τους στην πάροδο των Αιώνων.
Την Ευχή τους να έχουμε και να αξιωθούμε να τους δούμε από κοντά στην Φωτεινή Πατρίδα.

ΟΔΗΓΟΣ

Όλοι έχομε ανάγκη πνευματικού οδηγού. Το πόσο και το γιατί, ας αφήσομε να μας το ειπούν οι διδάσκαλοί μας, οι άγιοι πατέρες:
Ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος λέγει: Εκείνοι που στηρίχθηκαν στις δικές τους δυνάμεις, και νόμισαν, ότι δεν έχουν ανάγκη από οδηγό, οπωσδήποτε απατήθηκαν. Όπως το πλοίο, όταν έχει καλόν κυβερνήτη, φθάνει με την βοήθεια του Θεού σώο στο λιμάνι έτσι και η ψυχή, όταν έχει καλόν οδηγό, ανεβαίνει εύκολα στον ουρανό, έστω και αν έχει διαπράξει πλήθος κακών.

“Έφυγε” ο σπουδαίος ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης


“Έφυγε” ο σπουδαίος ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 30, 2012
20120630-160808.jpgΠέθανε σε ηλικία 72 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης.
Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν.
Άνθρωπος που αγάπησε και τίμησε για θέατρο για δεκαετίες, καθώς εργαζόταν στο σανίδι από το 1960.

Το «σύνδρομο του εθνοσωτήρα»…


Το «σύνδρομο του εθνοσωτήρα»…

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 25, 2012
Της Ζέζας Ζήκου
Πιστεύω ότι οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και γενικώς οι πάντες γνωρίζουν πλέον, αλλά δεν το ομολογούν, ότι μόνο ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να συγκριθεί με το Μνημόνιο από την άποψη των συνεπειών στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Η λιτότητα μείωσε την κατανάλωση, εκτόξευσε την ανεργία, βάθυνε την ύφεση και θρυμμάτισε την κοινωνική συναίνεση που είναι προϋπόθεση για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Η μεγέθυνση της ύφεσης ανέστειλε τις επενδύσεις, ματαίωσε τις ιδιωτικοποιήσεις και σάπισε τις τράπεζες, οι οποίες, φορτωμένες με «κόκκινα» δάνεια και «κουρεμένα» κρατικά ομόλογα, περιόρισαν τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Οταν επικρατούν τέτοιες συνθήκες, καμία οικονομία δεν ανακάμπτει, ακόμη και αν πραγματοποιηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές μέσα σε μία νύχτα.

Πως και γιατί καταρρίψαμε το τουρκικό RF 4″.Τι αποκαλύπτει η Συρία “καταρρίπτοντας” τουρκικά ψεύδη


Πως και γιατί καταρρίψαμε το τουρκικό RF 4″.Τι αποκαλύπτει η Συρία “καταρρίπτοντας” τουρκικά ψεύδη

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 25, 2012
Ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντέσι επανέλαβε σήμερα ότι το τουρκικό στρατιωτικό αεροπλάνο που κατερρίφθη την Παρασκευή από τη Συρία είχε “παραβιάσει τη συριακή κυριαρχία”.
“Το τουρκικό στρατιωτικό αεροπλάνο παραβίασε το συριακό χώρο, η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απάντησε και (το αεροσκάφος) κατέπεσε μέσα στα συριακά χωρικά ύδατα. Αυτό που συνέβη είναι μια κατάφωρη παραβίαση της συριακής κυριαρχίας”, δήλωσε ο Μακντέσι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την οποία είπε πως οργανώθηκε για να “διαψευσθούν τα ψέματα” των τούρκων αξιωματούχων.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΗΝΥΟΥΝ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!


ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΗΝΥΟΥΝ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 25, 2012
marmara-parthenonaΈτοιμοι να μηνύσουν τη Βρετανία, προκειμένου να υποχρεωθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα τα μάρμαρα του Παρθενώνα, δηλώνουν οι ομογενείς της Αυστραλίας, σε συνεργασία με επιτροπές που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο.
Την κοινοποίηση έκανε ο Εμμανουήλ Κόμηνος, που ηγείται της πρώτης επιτροπής Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αυστραλία, μιλώντας σε σχετική ημερίδα στο Λονδίνο, όπου παρουσιάστηκαν άγνωστα αποδεικτικά στοιχεία, που ενισχύουν ηθικά και νομικά επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΚΛΙΤΗΡΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΚΛΙΤΗΡΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 25, 2012
(σαν σήμερα 25/06/1912 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης του 1912. Πέθανε σαν ήρωας στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο. Δεν θέλησε, λόγω του επιτεύγματός του, να λείπει από την μάχη)
Θρυλική μορφή του ελληνικού αθλητισμού, 4 φορές Ολυμπιονίκης στα αγωνίσματα άνευ φοράς. Ο Κωστής Τσικλητήρας(30/10/1888-10/02/1913) υπήρξε ποδοσφαιριστής, αθλητής στίβου, Πανελληνιονίκης, Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν. Είχε σπουδάσει στην Ανώτατη Εμπορική αλλά τον κέρδισε ο αθλητισμός.

Οχι κύριε Masum Türker, δεν ήταν ρωσικό πλοίο που έριξε το RF-4, αλλά ΕΛΟΧΙΜ!!!


Οχι κύριε Masum Türker, δεν ήταν ρωσικό πλοίο που έριξε το RF-4, αλλά ΕΛΟΧΙΜ!!!

Αναρτήθηκε από τον/την antexoume στο Ιουνίου 26, 2012
που έφτασαν στην Γη μέσα σε πυρακτωμένους υπνόδισκους με ηχητικό κουκούλι με το όχημα ‘TIE Fighter’ που χρησιμοποιεί γεννήτρια οσμώσεων, υπερωθητικό εκτροπέα και βαρυτικό πυλωτή. Με ένα μυστικό όπλο κατέρριψαν το τουρκικό αεροσκάφος και απεχώρησαν. Αναζητούνται από τις αρχές, αλλά με μικρές πιθανότητες να συλληφθούν, μιας και πιθανόν τώρα να βρίσκονται εκτός του ηλιακού μας συστήματος.
Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ο κ. Masum, υποστηρίζει ότι ρωσικό πλοίο κατέρριψε το τουρκικό αεροσκάφος. 
Φυσικά και η δήλωση έγινε στα πλαίσια του “πολέμου νεύρων” και… εντυπώσεων.
Kαλύτερη διαφήμιση για τα ρωσικά αντιαεροπορικά δεν είχε υπάρξει έως τώρα…

Άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ κατά Τουρκίας & ισλαμιστών – Εκτάκτως ο Β.Πούτιν στο Ισραήλ!


Άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ κατά Τουρκίας & ισλαμιστών – Εκτάκτως ο Β.Πούτιν στο Ισραήλ!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 26, 2012
http://nationalpride.files.wordpress.com/2012/06/putin_netanyahuxl.jpg?w=225&h=144Άτυπος άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ φαίνεται ότι σχηματίζεται απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ που ευνοεί την ανάδειξη ακραίων ισλαμικών κυβερνήσεων στις χώρες της “Αραβικής Άνοιξης”: Μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού RF-4E από την συριακή αεράμυνα ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin επισκέπτεται το Ισραήλ και εκφράζουν την από κοινού ανησυχία τους  “για την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία στην Λιβύη και στην Αίγυπτο και μελλοντικά πιθανόν και στην Συρία”!
Πρόκειται για ευθεία αντιπαράθεση των δύο χωρών με τις ΗΠΑ αναφορικά με την πολιτική αποδοχής των νέων ισλαμικών κυβερνήσεων στις αραβικές χώρες. Και αυτό διότι μπορεί οι ΗΠΑ να επιθυμούν και να αποδέχονται όπως φαίνεται την εγκατάσταση ισλαμικών κυβερνήσεων χωρίς να υπολογίζει την έλλειψη σταθερότητας που μπορεί να ενέχει αυτή η πολιτική η οποία προφανώς εδράζεται στα φιλομουσουλμανικά αισθήματα του Αμερικανού προέδρου Μ.Ομπάμα, του οποίου ο πατέρας ήταν μουσουλμάνος.

Γερμανός αξιωματούχος: Η Κυπρος να μην ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ γιατί μπήκε σε μηχανισμό στήριξης!


Γερμανός αξιωματούχος: Η Κυπρος να μην ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ γιατί μπήκε σε μηχανισμό στήριξης!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 26, 2012
20120626-200347.jpgΝα μην επιτραπεί στην Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της προσφυγής της στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης, εισηγείται ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Κουρτ Λάουκ. Αποστάσεις λαμβάνει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Λαός ενός κατώτερου Θεού…


Λαός ενός κατώτερου Θεού…

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Ιουνίου 26, 2012
Προφανώς ο Ελληνικός λαός είναι για τους ξένους εντολείς, αλλά και για τους εδώ πολιτικούς εντολοδόχους τους, ένας κατώτερος λαός που δεν δικαιούται ή δεν έχει την ικανότητα και την ωριμότητα να αποφασίζει μόνος του με κάποιο δημοψήφισμα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο θεσμός του δημοψηφίσματος, τον οποίο χρησιμοποιούν όλοι οι ανεπτυγμένοι λαοί προκειμένου να λύσουν σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν, είναι «απαγορευμένος καρπός» για τους Έλληνες. Το άκουσμα και μόνο της λέξης «δημοψήφισμα» στην Ελλάδα, προκαλεί εγκεφαλικό στο…. ελληνικό πολιτικό σύστημα και τρόμο στους ξένους «προστάτες». Δεν συμβαίνει όμως για παράδειγμα το ίδιο και με τους Γερμανούς. 

ΕΛΛΑΣ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


Η Υπερδύναμη του Πολιτισμού έχει μόνον ένα χρέος: Την Ελευθερία...!!!
Αυτοί που μας κουνούν το δάχτυλο είναι οι ίδιοι που ευεργετήθηκαν από τις αιώνιες μάχες του Ελληνισμού...Κατάσταση “γενοκτονίας” υφίσταται η χώρα μας σε τρείς άξονες. Ο πρώτος οι αυτοκτονίες, ο δεύτερος η μετανάστευση και ο τρίτος η εγκληματικότητα.

Οι Γερμανοί (τουρίστες) μας τελείωσαν!


Οι Γερμανοί (τουρίστες) μας τελείωσαν!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 26, 2012
Γερμανία και Ολλανδία ήταν ανέκαθεν οι κύριοι «αιμοδότες» του ελληνικού τουρισμού. Από φέτος, όμως, ξεχάστε ό,τι ξέρατε!
Τα… μαντάτα για τον ελληνικό τουρισμό είναι μαύρα. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι κρατήσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2012 σύμφωνα με έρευνα της GfK Travel Insights. Και το χειρότερο είναι ότι ενώ η Ελλάδα «αιμορραγεί» από τουρίστες, οι γείτονες και ανταγωνιστές μας, καρπώνονται τις απώλειες μας!
Η Τουρκία και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής (που έχουν ξεπεράσει τη βία από την Αραβική Άνοιξη) συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες προτιμήσεις σε σχέση με την Ελλάδα.

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΗΓΕΤΕΣ


Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΗΓΕΤΕΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 26, 2012
(δείτε τι λέει ο υπουργός Οικονομικών της για το ΔΝΤ)
Γράφει η Σοφία Τ.
να θυμίσουμε ότι τον «ηγέτη» που έφερε την χρεοκοπία τον πήγαν σε δίκη και ξαπόστειλαν τους τοκογλύφους…
«Το ΔΝΤ κατάλαβε ότι είμαστε ένας σοβαρός λαός και αποφάσισε να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, δεν μας έσωσε αυτό, αλλά εμείς σώσαμε τον εαυτό μας», υποστήριξε, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ισλανδός υπουργός ΟικονομικώνSteingrímur Sigfússon. Επίσημος ομιλητής, στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ισλανδός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι «υπάρχει πάντα φως, στην άκρη του τούνελ».

Νιγηρία: Νεκρός ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ


Νιγηρία: Νεκρός ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ

Ο αρχηγός της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, Χαμπίμπ Μπάμα, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος πίσω από τις φονικές επιθέσεις τον περασμένο Αύγουστο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νιγηρία, συνελήφθη και στη συνέχεια εξέπνευσε μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, επιβεβαίωσαν οι αρχές την Πέμπτη.
Ο θάνατος του Μπάμα έρχεται λίγες μέρες αφότου η Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις, την περασμένη Κυριακή, σε τρεις εκκλησίες της Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, που προκάλεσαν βίαια αντίποινα και κόστισαν τη ζωή σε 110 ανθρώπους.
Πηγή: ΑΜΠΕ

H Τουρκία θυμήθηκε την κατάρριψη της 8ης Οκτωβρίου 1996


H Τουρκία θυμήθηκε την κατάρριψη της 8ης Οκτωβρίου 1996



Ήταν αναμενόμενο ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο την κατάρριψη του RF-4E/TM από την συριακή αεράμυνα προς όφελος της επεκτατικής της πολιτικής στο Αιγαίο. Έτσι, η τουρκική εφημερίδα Radikal φιλοξενεί σήμερα δηλώσεις του απόστρατου πλέον Osman Çiçekli, συγκυβερνήτη του F-16D Block 40 που κατέπεσε στις 8 Oκτωβρίου 1996 εντός εθνικού εναέριου χώρου μετά από σκληρή αερομαχία με ελληνικό Mirage 2000ΕGΜ. Ήταν η εποχή της διεξαγωγής της άσκησης ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΤΟΞΟΤΗΣ με την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία να επιδεικνύει ιδιαίτερη προκλητικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο. 

Σκάνδαλο υποβρυχίων Ferrostaal: H γερμανική πλευρά


Σκάνδαλο υποβρυχίων Ferrostaal: H γερμανική πλευρά

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 26, 2012
Τι αναφέρει η γερμανική δικογραφία για τις μίζες στην Ελλάδα – Τα ονόματα των Ελλήνων που εμπλέκονται στην υπόθεση
Σκάνδαλο υποβρυχίων Ferrostaal: H γερμανική πλευρά
Τα στοιχεία που συνθέτουν την υπόθεση αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων από την Ferrostaal, επί υπουργίας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, περιέχονται σε μια ευρύτερη έρευνα για τη γερμανική εταιρεία, η οποία ακολουθούσε την τακτική των «αδιαφανών» πληρωμών και δωροδοκιών και σε άλλες χώρες του κόσμου.
Πρόκειται για το πόρισμα της έρευνας μιας ιδιωτικής νομικής εταιρείας, η οποία βασίστηκε τόσο στη δικογραφία που συνέταξε η εισαγγελία του Μονάχου όσο και σε συνεντεύξεις που πραγματοποίησε η ίδια με τα πρόσωπα-κλειδιά.
Η έρευνα αφορά σε αμφισβητήσιμες ή μη πρέπουσες πληρωμές από την Ferrostaal, σχετικά τα μεγαλύτερα project της εταιρείας, που εκτείνονται σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς και πολλές χώρες.

Πόσες χούφτες δολάρια χρωστούν οι Αμερικάνοι στους Κινέζους;


Πόσες χούφτες δολάρια χρωστούν οι Αμερικάνοι στους Κινέζους;

Αναρτήθηκε από τον/την antexoume στο Ιουνίου 26, 2012
Είναι αδύνατο να υπολογίσουμε πόσες χούφτες είναι το … 1 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ στην… ΚΙΝΑ!
Εκτός από τα χρήματα όμως, οι Κινέζοι δεν αφήνουν να πάει χαμένη η ευκαιρία και αγοράζουν μανιωδώς ακίνητα. Αποτέλεσμα; Να κατέχουν πλέον σχεδόν ολόκληρους οικισμούς, όπως το Τολέντο στο Οχάιο, όπου τα ακίνητα λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και του υψηλού επίπεδου ανεργίας ήταν δυνατό να αγοραστούν στην κυριολεξία για μια χούφτα δολάρια.

Οι Έλληνες μαθητές αφήνουν το σχολείο


Οι Έλληνες μαθητές αφήνουν το σχολείο

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 26, 2012
mathhtesΤο 13,1% των μαθητών στην Ελλάδα εγκαταλείπει το σχολείο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 13,5%…
Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να μειώσει το ποσοστό της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης στο 10%. Την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από τη χώρα μας υπογράμμισε η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης Ανδρούλα Βασιλείου, αναφερόμενη στο θέμα μετά από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου.

Σοκ στη Βαγδάτη: Οι ΗΠΑ δίνουν 24 επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι στους Κούρδους


Σοκ στη Βαγδάτη: Οι ΗΠΑ δίνουν 24 επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι στους Κούρδους

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 26, 2012

undefined

Ο Μπαρζανί, που ενισχύει τη θέση του στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), ζήτησε επίσημα από την Ουάσιγκτον 24 επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64.
Μετά την υπογραφή συμφωνιών εκμετάλλευσης πετρελαιοπηγών με ξένες εταιρείες, που προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού του Ιράκ, Νουρί αλ Μαλίκι, ο Μπαρζανί έρχεται να ζητήσει επίσημα από την Ουάσιγκτον οπλικά συστήματα, που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την άμυνα του αυτόνομου κουρδικού κράτους.
Έγινε γνωστό ότι ο Μπαρζανί, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ζήτησε επίσημα την προμήθεια 24 επιθετικών ελικοπτέρων Apache AH-64.
Με βάση δημοσίευμα της ιρακινής εφημερίδας Dar ed Dustur, τα πρώτα πέντε ελικόπτερα θα παραδοθούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα μέχρι το 2015.
Πηγές που μίλησαν στην εν λόγω εφημερίδα ανέφεραν ότι η παραχώρηση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα συνιστά επιλεκτική μεταχείριση, αφού σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να εκτελεστεί μια τέτοια παραγγελία.
Να σημειωθεί ότι ο Μπαρζανί, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ζήτησε από την αμερικανική διοίκηση να μην παραχωρήσει αεροσκάφη τύπου  F-16 στην κυβέρνηση Μαλίκι, γιατί φοβάται ότι θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον των Κούρδων.
Πηγή

Η Γερμανία επιμένει: Θέλει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας από όλη την Ευρώπη


Η Γερμανία επιμένει: Θέλει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας από όλη την Ευρώπη

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 26, 2012

Αν οι χώρες της Ευρώπης και κυρίως του ευρωπαϊκού νότου δεν παραχωρήσουν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας, τότε λύση δεν φαίνεται να υπάρχει…

Αυτό λέει απέξω απέξω η Γερμανία που επιμένει να κρατά σε απόσταση την όποια συζήτηση μπορεί να δώσει ανάσα στην Ευρώπη.

Η Γερμανία θέλει να γίνει τραπεζική συνένωση της Ευρώπης, μετά δημοσιονομική, έπειτα πολιτική για να καταλήξουμε στις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης». Αυτό προϋποθέτει οι χώρες να δώσουν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας.

Αυτό θα φανεί και στη Σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ. Πάντως, όσο καθυστερεί η Γερμανία τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα στην Ευρωζώνη. Ήδη είμαστε στα 4/5. Το «φουλ σκορ» δεν αργεί… Και η Ιταλία είναι «τζακ ποτ»…

Ζιρινόφσκι από Ρωσία. Μιλά ξεκάθαρα για τουρκική πρόκληση και όχι μόνο…


Ζιρινόφσκι από Ρωσία. Μιλά ξεκάθαρα για τουρκική πρόκληση και όχι μόνο…

Αναρτήθηκε από τον/την antexoume στο Ιουνίου 26, 2012
Γνωστός και μη εξαιρετέος για τις… αντιτουρκικές θέσεις του και όχι μόνο, ο κ. Ζιρινόφσκι, άστραψε και βρόντηξε εναντίον των Τούρκων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Συριακό πρακτορείο πριν από λίγο.
Μήπως, βάζουν “τον τρελό του χωριού” να πει αυτά που θέλουν να πουν άλλοι;

Νιώθω βαθιά ταπεινωμένος, ως φιλέλληνας…


Νιώθω βαθιά ταπεινωμένος, ως φιλέλληνας…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 26, 2012
Του Etienne Roland, στη γαλλική “Le Monde”
 
Νιώθω βαθιά ταπεινωμένος, ως φιλέλληνας, όταν μια εφημερίδα τολμά να βάλει τίτλο πως η Ελλάδα είναι «μια χώρα ίσως λιγότερο “ευρωπαϊκή” απ’ ό,τι φαίνεται» κι όταν το περιεχόμενο αυτού του άρθρου είναι κακή σύνοψη μιας ιστορίας την οποία οι συντάκτες δεν έχουν ζήσει. Νιώθω ταπεινωμένος, ως Γάλλος, που….
συμπατριώτες μου πληγώνουν με τέτοιο τρόπο την ιστορία και τροφοδοτούν τον μύθο του ψεύτη και πονηρού (poniros στο πρωτότυπο) Ελληνα.

82ΧΡΟΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ


82ΧΡΟΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 26, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
Ποτέ δεν ξέχασε(σχόλιο: γίνεται να ξεχάσεις τον όλεθρο του Γ’ Ράιχ;)…
Ήταν μόλις 13 ετών, όταν, μαζί με τους γονείς του και τα 9 αδέλφια του, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Βέροια και την οικογενειακή εστία και να εγκατασταθούν στο κοντινό χωριό Συκιά, φοβούμενοι την οργή των Ναζί, που είχαν βάλει σκοπό ν’ αφανίσουν τους Εβραίους από τη γη. Τύχη αγαθή έφερε στο δρόμο του Σιμόν Ντανιέλι, των αδελφών του και των γονιών του- του εμπόρου σιτηρών Ιωσήφ Ντανιέλ και της συζύγου του Μπουένα- μία οικογένεια χριστιανών κι έναν ιερέα που τους βοήθησαν να ξεφύγουν από τη μοίρα εκατομμυρίων ομοθρήσκων τους, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν ν’ ακολουθήσουν την πορεία θανάτου προς τα στρατόπεδα της φρίκης που είχε στήσει στην Ευρώπη η απάνθρωπη στρατιωτική μηχανή του Γ’ Ράιχ. 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ!!


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 26, 2012
mail.google.com.jpg
Στις 22-06-2012 στο Προξενείο της Στουτγάρδης συγκεντρώθηκαν μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης,για να διαδηλώσουν και να εκφράσουν ενεργά την αντίθεσή τους ,για την ψήφιση του νόμου4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ. Λινού (αρ. πρωτ.379/30-05-2012 Φ.816.41/352/6172/Ζ1).
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης
«ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

Γκρούεφσκι: «Η Ελλάδα ασκεί πολιτική γενοκτονία εναντίον μας»


Γκρούεφσκι: «Η Ελλάδα ασκεί πολιτική γενοκτονία εναντίον μας»

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 26, 2012
«Η Ελλάδα ασκεί πολιτική γενοκτονία εναντίον μας. Αυτό που κάνει η Ελλάδα αφορά τη μοίρα των ανθρώπων, παρεμποδίζει την ένταξή μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και όλα τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο χθεσινοβραδινής συνέντευξής του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Κανάλ 5».
Σε ερώτηση για το τι αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι, «έχοντας υπόψη το παρελθόν του κ. Σαμαρά και τις απόψεις του για το θέμα αυτό, δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά».

Γ. Ρίτσος - Μέθοδος Αισιοδοξίας


Ἀναγράφω... - Γ. Ρίτσος - Μέθοδος Αισιοδοξίας

Link to Ἀναγράφω...


Posted: 26 Jun 2012 12:30 PM PDT
Γ. Ρίτσος - ζωγραφική σε πέτρα, λεπτομέρεια
ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ
Μνησίκακος, ὅλο τὰ σκοτεινὰ σημεῖα θυμόταν - αὐτὰ ὑπογράμμιζε, 
τα γενίκευε μάλιστα, κάπως αὐθαίρετα καὶ πειστικὰ μαζὶ - ἕνα σύστημα
βαθύ, σκοτεινό, καὶ πιθανὸν προβλεπτικό. Τὰ πάντα σκοῦρα, σχεδὸν μαῦρα - 
ἔπιπλα, πρόσωπα, παράθυρα, ὁ χρόνος. Ὡστόσο ἡ μορφή του
ἔμενε φωτεινή, περιχυμένη κάποια μυστικὴ εὐτυχία - ἴσως ἀπ᾽ τὸ προνόμιό του
νὰ διακρίνει μέσα στὸ σκοτάδι, νὰ διακρίνει τὸ σκοτάδι, κι ἀκόμη
τὶς τέσσερεις μπρούτζινες σφαῖρες νὰ λάμπουν στὸ βάθος, στὸ μεγάλο κρεββάτι
ὅπου ἀναπαύονταν οἱ δύο ὡραῖοι νεκροὶ σὲ στάση συνουσίας. 

26.V. 68

Από την τριπλή συλλογή Πέτρες, Επαναλήψεις, Κιγκλίδωμα

Κι ενώ ημείς άδομεν...


Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Κι ενώ ημείς άδομεν...

Και καθώς στην Ελλάδα ασχολούμαστε με το ποιος θα κυβερνήσει, ποιος θα μπει στη Βουλή ή όχι και ποιος θα συνεργαστεί ή θα κάνει ναζάκια, γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν δεκαετίες πίσω από μας, φαίνεται να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης.

13χρονος χάκερ κάνει άνω κάτω την Ευρώπη


13χρονος χάκερ κάνει άνω κάτω την Ευρώπη

Ένας 13χρονος μαθητής κατηγορείται από την Αστυνομία ως μέλος του ελληνικού βραχίονα των χάκερς «Anonymous». Ο πιτσιρικάς, θεωρείται από τους έμπειρους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας από τους καλύτερους χάκερ της Ελλάδας και μέλος της οργάνωσης Greek Hacking Scene που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

 Μάλιστα, είναι ο μικρότερος σε ηλικία χάκερ που έχει εντοπιστεί από τις αρχές αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πέσει στα δίχτυα του νόμου χάκερ που να πηγαίνει στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Ο μαθητής, φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι… έπαιζε στο διαδίκτυο ενώ στο σχολείο είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές.

Η θανατηφόρα Μεσογειακή ‘αναιμία’


Η θανατηφόρα Μεσογειακή ‘αναιμία’

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 27, 2012
Του Ηλία Καραβόλια,
Μετά την χώρα μας , πήραν σειρά η Πορτογαλία, η Ισπανία και τώρα η Κύπρος. Έρχεται, όπως φαίνεται, και η σειρά της Ιταλίας. Είναι άραγε τόσο ‘μολυσμένη’ οικονομικά η ευρωπαική ζώνη της Μεσογείου, όσο δείχνει, ή μήπως οι κυβερνήσεις της περιοχής πράττουν λάθος, οδηγώντας σε παρατεταμένη λιτότητα τις κοινωνίες τους;
Οι περισσότεροι κατανοούμε ότι ο ιός που χτύπησε τις μεσογειακές οικονομίες, ήταν μεν απότοκος της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007-8 στις ΗΠΑ, αλλά μεταλλάχθηκε 
στα οικονομικά εργαστήρια της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών. Όμως, η αλήθεια είναι ότι εγκαταστάθηκε σε άρρωστα ‘σώματα’, σε ‘καρκινικές’ οικονομίες, σε δημοσιονομικά ανισόρροπα κράτη, με εξασθενημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η αλυσιδωτή κρίση χρέους και πιστωτικής ασφυξίας στις χώρες του ευρωπαικού Νότου, όσο και αν οφείλεται στις γνωστές ανισορροπίες της Ευρωζώνης( πλεονασματικές χώρες του πυρήνα εις βάρος των ελλειμματικών περιφερειακών ), οφείλεται και στις στρεβλώσεις που διέπουν το ευρωπαικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αναφέρομαι στο φαινόμενο της ισχυρής και μακρόχρονης εξάρτησης των τραπεζών του Νότου, μιμούμενες τις γερμανο-ελβετικές ισχυρές ανταγωνίστριες τους, από τον φθηνό δανεισμό της ΕΚΤ. Αυτό το φαινόμενο τροφοδότησε την εξάπλωση τους πέρα από τις εθνικές τους οικονομίες(πχ, οι ισπανικές τράπεζες στην Λατ. Αμερική, οι ελληνικές στα Βαλκάνια, οι ιταλικές στην Κ. Ευρώπη), αλλά ‘έθρεφε’ και την εμπλοκή του στο θανατηφόρο ταγκό με τα κρατικά ομόλογα των χωρών όπου εδρεύουν. Διότι αυτός είναι από τους βασικότερους παράγοντες ανισορροπίας στα δρώμενα της Ευρωζώνης : ο σφιχτός εναγκαλισμός τραπεζών –κυβερνήσεων, μέσω της μηχανής που καλείται ‘κρατικό ομόλογο’.
Σήμερα, που τα spreads εκτοξεύονται στα ύψη για όλα τα νοτιοευρωπαικά ομόλογα, παρακολουθούν οι πάντες αποσβολωμένοι μια κατάσταση ραγδαίας εξάπλωσης του πιο επικίνδυνου οικονομικού ιού: του ακριβού δανεισμού, που τελικά μετακυλίεται στους πολίτες της Μεσογείου και αρρωσταίνει το κοινωνικό σώμα .
Μπροστά στο δραματικό αδιέξοδο της εποχής, οι Γερμανοί ‘κουμανταδόροι’ των δρώμενων, αλλά και οι υπόλοιποι που τάσσονται μαζί τους, έχουν μόνο έναν αντίπαλο στην παρανοική λογική τους: την Γαλλία, και την στρατηγική που θα χαράξει ο νέος πρόεδρος Ολάντ. Διότι ό άλλος μεγάλος αντίπαλος των Γερμανών (και της εμμονής τους στην λιτότητα ) ,οι κοινωνίες της Μεσογείου, μάλλον έχουν οριστικά αδρανοποιηθεί και πολύ δύσκολα θα σηκώσουν το ανάστημα τους. Η καθήλωση είναι εμφανής, και οι κάλπες απέχουν αρκετά, τόσο για Ισπανούς, Ιταλούς, όσο και για εμάς (άσχετα αν κάποιοι βλέπουν να μην αντέχει η νέα κυβέρνηση) . Οι εκλογές ‘απαγορεύονται’ δια ροπάλου από τους μεγαλοπιστωτές μας. Η δημοκρατία βλάπτει πλέον σοβαρά και τις αγορές, αλλά και τις κρατικές συμπαιγνίες στο Eurogroup και το ΔΝΤ.
Το γερμανο-αυστριακό βιομηχανικό και τραπεζικό κατεστημένο, αλλά και το φαινομενικά απόμακρο πιστωτικό λόμπι του City στο Λονδίνο, ξέρουν ότι η μεσογειακή αναιμία , δεν είναι απλή ίωση, αλλά ανίατη ασθένεια για την ευρωπαική οικονομία.
Ας ελπίσουμε, ότι θα γίνει αντιληπτή η μοναδική-κατά την ταπεινή μου γνώμη- λύση που φαίνεται να είναι η πλέον ανώδυνη διέξοδος από το σπιράλ λιτότητας –ύφεσης. Και είναι μια λύση ‘ευθανασίας’ ή μάλλον μια αφαίρεση του πλέον άρρωστου οργάνου ,στο ευρωπαικό σώμα: του Ευρώ, καρδιά του συστήματος κυκλοφορίας κεφαλαίων και συναλλαγών , αόρατος εγγυητής και τρύπιο δίχτυ ασφαλείας της αλληλεγγύης και της ισότητας ευκαιριών για τους πολίτες της Ένωσης.
Μήπως ήλθε η στιγμή-για όλους τους λαούς της Ευρωζώνης- να το σκοτώσουμε, πριν μας σκοτώσει;

Αυτό είναι που η Γερμανία φοβάται τον πληθωρισμό;


Αυτό είναι που η Γερμανία φοβάται τον πληθωρισμό;

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 27, 2012

undefinedΈχει διαλύσει ολόκληρη την Ευρώπη με την αδιάλλακτη στάση της να μην κάνει το παραμικρό που θα φέρει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και επιμένει με τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Τον Ιούνιο κατάφερε να κρατήσει τον πληθωρισμό της κάτω από το όριο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ. Πήγε στο 1,7% από το 1,9% το Μάιο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών!

Σκεφτείτε ότι η Γερμανία έδωσε αύξηση 6,5% στους μισθούς που αυτό κανονικά οδηγεί σε μικρή αύξηση του πληθωρισμού. Κι όμως… Σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο είχε οριακά ..αποπληθωρισμό 0,1%!

Πάλι καλά που η Γερμανία τρέμει στη λέξη “πληθωρισμός”, κάτι που το βάζουν ως την κύρια αιτία που δεν συναινούν στο να βρεθεί η οποιαδήποτε λύση για την Ευρώπη…