Ετικέτες

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Μας παρακολουθούσαν οι Τούρκοι


Μας παρακολουθούσαν οι Τούρκοι

undefined

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΔΑΜΟΥ

Έκοβε… κίνηση πάνω από την Κύπρο
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

ΠΑΝΤΩΣ εν σχέσει με την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο, όπως υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, έκανε έλεγχο των ραντάρ του, πληροφορίες αναφέρουν πως το τουρκικό RF 4 έκοβε… βόλτες πάνω από την Κύπρο, πριν εισέλθει «κατά λάθος» στον εναέριο χώρο της Συρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό Τύπο, προτού καταρριφθεί από την αεράμυνα της Συρίας, το RF 4 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε πετάξει στην Κύπρο, με συγκεκριμένη αποστολή να φωτογραφήσει την άσκηση της Εθνικής Φρουράς «Δήμητρα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες:
1. Ζεύγος αεροσκαφών τύπου RF 4 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας γύρω στις 11-11.30 το πρωί της Παρασκευής πέταξε πάνω από την Κύπρο. Ήταν η ώρα που μονάδες της Εθνικής Φρουράς, που συμμετείχαν στην άσκηση «Δήμητρα», έβγαιναν από τα στρατόπεδά τους και κατευθύνονταν στους χώρους διασποράς. Εκείνη την ώρα τα τουρκικά πολεμικά μπήκαν στον κυπριακό εναέριο χώρο. Προηγουμένως ένα άλλο τουρκικό αεροσκάφος τύπου CN 235, το οποίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών και παρακολούθησης, εντοπίστηκε στον κυπριακό εναέριο χώρο. Από εκείνη τη στιγμή οι αξιωματικοί στο επιτελείο του ΓΕΕΦ έδωσαν αυστηρή εντολή για σιγή ασυρμάτων και ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα προστασίας ηλεκτρονικών παρεμβολών. Όσοι ήταν στο πεδίο της άσκησης ελάχιστα αντιλήφθηκαν, αλλά όσοι βρίσκονταν στο στρατιωτικό επιτελείο μπροστά στα ραντάρ και το Υπουργείο Άμυνας κατάλαβαν ότι η Τουρκία παρουσιάζεται φέτος ιδιαίτερα επίμονη στην εφαρμογή των προκλήσεων που έχει εξαγγείλει.

2. Μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, το ζεύγος των τουρκικών RF 4 πήρε πορεία αποχώρησης από την Κύπρο. Αρχικά κατευθύνθηκαν ανατολικά και στη συνέχεια πήραν βόρεια πορεία. Πενήντα πέντε περίπου χιλιόμετρα από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα και πολύ κοντά στο σημείο όπου το κυπριακό FIR συναντά το συριακό, το στίγμα του ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ της Εθνικής Φρουράς.

3. Μετά την κατάργηση της άσκησης «Νικηφόρος», η «Δήμητρα» είναι αυτήν τη στιγμή η μεγαλύτερη άσκηση που πραγματοποιεί η Εθνική Φρουρά. Πρόκειται για Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) η οποία διαρκεί τέσσερις μέρες. Ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου και ολοκληρώνεται αύριο. Διεξάγεται σε ολόκληρη την Κύπρο και συμμετέχει σε αυτήν μεγάλος αριθμός εφέδρων. Κύριος στόχος της είναι η δοκιμασία του συστήματος διοικητικής μέριμνας της Εθνικής Φρουράς. Δοκιμάζεται δηλαδή η ικανότητα του στρατού μας να αντεπεξέρχεται στις μετακινήσεις, στο σύστημα διατροφής, καυσίμων μεταφοράς τραυματιών κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου