Ετικέτες

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Hürriyet: Τζαμί ξανά η Αγία Σοφία;


Ανακοίνωση στην οποία ασκείται κριτική σχετικά με την πιθανότητα εκ νέου μετατροπής σε τζαμί της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσαν οι Άρχοντες του Τάγματος Αγίου Ανδρέα του Πατριαρχείου, όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Hürriyet.
Στην εν λόγω ανακοίνωση, που υπογράφει ιερέας του τάγματος, αναφέρεται η πιθανότητα η «εκκλησία που έγινε τζαμί και μετά μουσείο στην Κωνσταντινούπολη να μετατραπεί ξανά σε τέμενος, όπως στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις των ναών της Αγίας Σοφίας στη Νίκαια και την Τραπεζούντα».

Το γενέθλιο του Συντάγματος



της Ελίνας Γαληνού
Ηταν 3 του Σεπτέμβρη του 1843. Ο λαός, αγανακτισμένος από την ελέω Θεού διακυβέρνηση του Οθωνα, βγήκε στους δρόμους και απαίτησε την καταγραφή και κατοχύρωση των θεμελιωδών πολιτικών του δικαιωμάτων. Η φλόγα της επανάστασης, είχε ανάψει μετά την ξαφνική παύση του πρώτου δημάρχου Αθηναίων, του Ανάργυρου Πετράκη, ενός πλούσιου κτηματία που είχε τύχει της εύνοιας του Οθωνα, ώστε να αναλάβει την διοίκηση του Δήμου. Ο λαός τότε, είχε δικαίωμα εκλογής μόνο για τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά όχι για τον δήμαρχο. Και επειδή ο Πετράκης είχε κάπως φιλελεύθερες ιδέες και ήθελε να εργαστεί με ενθουσιασμό για τον Δήμο, στοχοποιήθηκε από τον αντιβασιλέα Αρμανσπμπεργκ ο οποίος δεν συμπάθησε τις φιλελεύθερες ιδέες του, οπότε έσπευσε να τον παραιτήσει…
Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων ανάμεσα στους πολίτες, οι οποίοι συνειδητοποίησαν για καλά πλέον, ότι ο λαός δεν ορίζει τίποτα σχετικό με τη διοίκησή του και τα δικαιώματά του, παρά μόνο οι ξένοι…

Turkey’s Kurds Seek Forgiveness For 1915 Armenian Tragedy


Amberin Zaman for Al-Monitor Turkey Pulse
“The Armenian population is melting.”
http://www.al-monitor.com/files/live/sites/almonitor/files/contributed/jnt_news_turkey-kurds-seek-armenian-forgiveness/RTXS5TE.jpg?t=thumbnail_578″ width=”580″ />
Orobik Eminian, 98, who was the only member of her family to escape the World War I killing of Armenians by Ottoman Turks, joins others in commemorating the 95th anniversary of the killings and a call for it to be termed a genocide in New York City, April 25, 2010.
This bleak assessment was pronounced by Sahak Mashalyan, an Armenian Orthodox priest, during a recent Sunday mass at the Asdvadzadzin church in Istanbul. Reeling off the statistics: 482 funerals, 236 baptisms and 191 weddings, the black-robed cleric solemnly intoned, “These figures point to a community … that is dying.”

Πάπας: «Αφήστε το μάταιο κυνήγι στρατιωτικής λύσης στη Συρία»


Ζητά μία ειρηνική λύση από τους ξένους ηγέτες
undefined
Ο Πάπας Φραγκίσκος σε επιστολή που έστειλε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, με σκοπό να διαβαστεί στην Σύνοδο Κορυφής της G20, κάλεσε τους ξένους ηγέτες «να αφήσουν στην άκρη την μάταιη επιδίωξη μιας στρατιωτικής λύσης» στη Συρία.
«Αντί για αυτό, ας υπάρξει μία νέα δέσμευση να αναζητηθεί, με θάρρος και αποφασιστικότητα, μια ειρηνική λύση μέσα από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις των μερών, η οποία θα έχει την ομόφωνη στήριξη της διεθνούς κοινότητας» αναφέρει στην επιστολή ο Πάπας.

ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Η Μπουμπουλίνα της Κατοχής

→Χαράματα 8ης Σεπτεμβρίου του 1944, μια από τις πιο ηρωικές μορφές της Εθνικής Αντίστασης, η Λέλα Καραγιάννη, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές
Της Κατερίνας Μπαλκούρα*
undefined«Ευχαριστούμε το Αρωμα», μια φράση συνθηματική που ακουγόταν συχνά από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Καΐρου, παραπέμποντας στην ακόμα μια φορά επιτυχή έκβαση του σχεδίου της «Μπουμπουλίνας» της Αντίστασης, της Λέλας Καραγιάννη. Η λέξη «Αρωμα» παρέπεμπε στο Αρωματοπωλείο του φαρμακοποιού συζύγου της, μέσω του οποίου προσφέρθηκαν τεράστιες υπηρεσίες στην Εθνική Αντίσταση και με τα έσοδά του καλύφθηκαν πολλές από τις ανάγκες του Αγώνα. Αρχικά περιέθαλπτε τους πολεμιστές της Αλβανίας που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σπίτια τους, κάτι για το οποίο εξέφραζε τη θλίψη της: «Να πώς κατάντησαν οι νικητές μας, οι ήρωές μας που τους άξιζε να μπουν στην πόλη δαφνοστεφανωμένοι». Η θλίψη έγινε οργή και μίσος προς τους κατακτητές, κάτι που την οδήγησε στη δημιουργία μιας αυτοσχέδιας αντιστασιακής εθελοντικής οργάνωσης με κύριο γνώρισμα και διαφορά απ’ όλες τις άλλες ότι ψυχή και αρχηγός της ήταν μια γυναίκα, η Λέλα Καραγιάννη. Ακόμα και τα επτά παιδιά της θα πάρουν μέρος σε επικίνδυνες αποστολές. Ανέλαβε η ίδια τη φυγάδευση στο Κάιρο περίππου 140 Βρετανών συμμάχων. Οι φλυαρίες όμως του Τζον Ουίλσον, ενός Αυστραλού που βοήθησε, οδήγησαν στη σύλληψη του Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος αντιμετώπισε γενναία τα βασανιστήρια λέγοντας:

ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ…ΔΙΟΜΙΔΗΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ!!!


Το σημερινό κομματόσκυλο της δεξιάς, ο άεργος και δίχως κανένα πραγματικό ένσημο στο ενεργητικό του, Διομίδης Νταούλας του Λάμπρου, θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, πριν τη χρεοκοπία της χώρας.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής των προσκυνημένων μαριονετών της ΝΔ, εκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2013.
Οι συνεχείς διορισμοί του, από τους νεοδημοκράτες νταβάδες που πολλοί Έλληνες ψήφιζαν τόσα χρόνια, είναι το πλέον τρανταχτό παράδειγμα για το γιατί χρεοκόπησε η χώρα.
Το πτυχίο του…μικρό (ΤΕΙ) και άσχετο με όλες τις θέσεις που διορίστηκε, πάντα ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ.

Eίμαστε μικρή χώρα αλλά σας σώσαμε από το φασισμό, απαντά ο Κάμερον στον Πούτιν


Ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις Βρετανίας-Ρωσίας

Από την Αγία Πετρούπολη ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε στους Ρώσους που είπαν ότι για τη χώρα του νοιάζονται μόνο οι ολιγάρχες που αγοράζουν την Τσέλσι

Προκαλούν τα Σκόπια: Έστησαν Μνημείο με χάρτη της “Μεγάλης Μακεδονίας


Μνημείο με το χάρτη της λεγόμενης “Μεγάλης Μακεδονίας” και τον Ήλιο της Βεργίνας στη Γευγελή. Σχολικό συγκρότημα με την ονομασία “Αλέξανδρος ο Μακεδών” στα Σκόπια (Pics) 
Ο Δήμος της Γευγελής τοποθέτησε μνημείο στο κέντρο της πόλης για τους πολιτικούς κρατούμενους και διωχθέντες από την ΠΓΔΜ την περίοδο από το 1945 έως το 1990 (περίοδος ενιαίας Γιουγκοσλαβίας).

Κάμερον: Ο «ξεπεσμός» ενός πρωθυπουργού



Το κλικ του φωτογραφικού φακού




«Συγγνώμη, σηκώνεσαι από τη θέση μου;», μοιάζει να λέει ο Βρετανός πρωθυπουργός στην καγκελάριο της Γερμανίας η οποία κατέλαβε την θέση του για να μιλήσει με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Guardian προς γερμανούς πολιτικούς: «Η Ελλάδα έχει και όρια – Εσείς φταίτε!»


«ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ»
guardian-pros-germanoys-politikoys-h-ellada-exei-kai-oria-eseis-ftaite
Σκληρή επίθεση στους γερμανούς πολιτικούς εξαπέλυσε ο Guardian ο οποίος τους κατηγορεί ότι παρουσιάζουν την βοήθειά τους στην ευρωζώνη σαν φιλανθρωπία παρόλο που δεν χάνουν ούτε σεντ, ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ της χώρας μας η οποία όπως αναφέρει έχει και όρια. Υπενθυμίζει δε ότι πολλές γερμανικές εταιρείες έχουν εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα στη χώρα μας…

O γερμανός γκουρού των αγορών Dirk Muller εξηγεί σε βιβλίο του πώς εξανεμίζεται το δημόσιο χρήμα στην Ελλάδα και σε ποιές τσέπες μπαίνει


O γερμανός γκουρού των αγορών Dirk Muller εξηγεί σε βιβλίο του πώς εξανεμίζεται το δημόσιο χρήμα στην Ελλάδα και σε ποιές τσέπες μπαίνει
 
«Το δημόσιο χρήμα στην Ελλάδα διασπαθίζεται αμέσως αφού δεν γίνεται καμία αξιόλογη προσπάθεια αξιοποίησής του προς το συμφέρον της χώρας. Στη σύγχρονη Ελλάδα ωστόσο είθισται οι υποστηρικτές του εκάστοτε πρωθυπουργού και οι δικοί του άνθρωποι να θεωρούν αποκλειστικό τους προνόμιο να πληρώνουν όσο λιγότερους φόρους γίνεται στο κράτος ή ακόμη καλύτερα να μην πληρώνουν καθόλου».

Πούτιν μαινόμενος στη G20: Ψεύτης ο Κέρι, ποιος ασχολείται με τη Βρετανία!


6/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 27 εμφανίσεις
Μόνο για τα φλας τα χαμόγελα Πούτιν-Ομπάμα
undefined

Προσβολές και ψυχροπολεμικό κλίμα για τη Συρία – Απίστευτη προσβολή για Βρετανία από εκπρόσωπο του ρώσου προέδρου – Εξαλλος ο Κάμερον

Ενώ ήταν αναμενόμενο ότι το κλίμα στη G20 λόγω της Συρίας θα ήταν ψυχροπολεμικό, κανείς δεν περίμενε ότι οι ηγέτες θα έφταναν να τσακωθούν αγρίως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο Πούτιν, αν και οικοδεσπότης της Συνόδου, έφτασε στην Αγία Πετρούπολη με άγριες διαθέσεις και έφτασε σε σημείο να εκτοξεύσει προσβολές κατά των παρισταμένων. Η συνάντηση διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όπως μεταδίδει το NBC ο Ομπάμα επέστρεψε στο ξενοδοχείο του τα ξημερώματα. Η Σύνοδος θα συνεχιστεί σήμερα.

Ξεκαρδιστικό: Η θεωρία εξέλιξης των Ελλήνων πρωθυπουργών μέσα από φωτογραφίες τους με μαγιό


6/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 44 εμφανίσεις
Ξεκαρδιστικό: Η θεωρία εξέλιξης των Ελλήνων πρωθυπουργών μέσα από φωτογραφίες τους με μαγιό [εικόνα]
Το χιούμορ και η δημιουργία επιστρατεύτηκαν στα social media και δημιούργησαν μια ελληνικότατη εκδοχή της θεωρίας της εξέλιξης, με πρωταγωνιστές τους Ελληνες πρωθυπουργούς από το 2004 και μετά και με βάση τις διακοπές τους.
Το φωτογραφικό κολάζ – που αναδεικνύει η Αthens Voice- παρουσιάζει τον Κώστα Καραμανλή με λεζάντα «Ευμάρεια-Διαβεβαιώσεις ότι γυμνάζεται», τον Γιώργο Παπανδρέου με λεζάντα «Χρεοκοπία-Τρέξιμο», τον Αντώνη Σαμαρά με «Φέσι, κολύμπι, βούλιαγμα» και τον Αλέξη Τσίπρα ως μελλοντικό πρωθυπουργό με λεζάντα «Ερευνα για φαγώσιμες ρίζες».
undefined
Πηγή:www.iefimerida.gr

Hürriyet: Τζαμί ξανά η Αγία Σοφία;


Ανακοίνωση στην οποία ασκείται κριτική σχετικά με την πιθανότητα εκ νέου μετατροπής σε τζαμί της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσαν οι Άρχοντες του Τάγματος Αγίου Ανδρέα του Πατριαρχείου, όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Hürriyet.

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ



Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Στη διάρκεια της Ελληνικής Επαναστάσεως ο Βορειοηπειρώτης οπλαρχηγός Χατζημιχάλης Νταλιάνης έφθασε μέχρι το Λίβανο και τη Συρία για να ξεσηκώσει την Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα της περιοχής κατά των κατακτητών Οθωμανών. Ο Χατζημιχάλης, ο οποίος τελικά φονεύθηκε μαχόμενος στο Φραγκοκάστελλο της Κρήτης, εστάλη από τους επαναστατημένους Έλληνες για να εντάξει στη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση φιλικούς πληθυσμούς, οι οποίοι δεν μιλούν ελληνικά, αλλά θεωρούν εαυτούς απογόνους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Ρωμανίας. Οι Έλληνες του 19ου αιώνος είχαν πλήρη συνείδηση ότι η βυζαντινή κληρονομιά τούς συνέδεε με το ποίμνιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, τους Ρουμ Ορτοντόξ (Ρωμηούς Ορθοδόξους) της Συρίας και του Λιβάνου.

Για πρώτη φορά η Μόσχα απειλεί να ανοίξει “πυρ” στην Ανατολική Μεσόγειο!


KΛΙΜΑΚΩΣΗ: ΡΩΣΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
Για πρώτη φορά η Μόσχα διατύπωσε πριν λίγο ευθεία απειλή προς την Δύση ότι τα πλοία της βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο “για να ανοίξουν “πυρ” αν χρειαστεί”!“Τα ρωσικά πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο έχουν την ικανότητα να αντιδράσουν σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύρραξης στη Συρία”, δήλωσε σήμερα ρωσική στρατιωτική πηγή, την ώρα που οι δυτικές χώρες προετοιμάζονται να επιτεθούν στην Συρία, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ
“Σήμερα θεωρούμε πως η παρουσία μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι επαρκής για να εκπληρώσει τις αποστολές μας. Αυτά (τα σκάφη) μπορούν, εάν κριθεί αναγκαίο μαζί με τα υποβρύχιά μας, να επηρεάσουν στο εξής την τακτική κατάσταση”, είπε στο πρακτορείο Ιντερφάξ πηγή του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και εδώ έχουμε και μία αποκάλυψη: Στην περιοχή επιχειρούν και ρωσικά υποβρύχια, κάτι που δεν ήταν γνωστό μέχρι στιγμής.
«Ήδη είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε τα προβλήματα που μπορεί να ενσκήψουν. Προς τούτο, σύντομα πρόκειται να υπάρξουν μεταβολές στη σύνθεση της Mοίρας (των πολεμικών) για να ανταποκριθούμε καλύτερα στις εξελίξεις των γεγονότων”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.

Η oμοφυλοφιλία του συνθέτη Τσαϊκόφσκι -Η αρρωστημένη προσκόλληση στη μητέρα και ο ψεύτικος γάμος


H oμοφυλοφιλία του συνθέτη Τσαϊκόφσκι -Η αρρωστημένη προσκόλληση στη μητέρα και ο ψεύτικος γάμος
Και να μην ήξεραν τα εκατομμύρια των θαυμαστών του Τσαϊκόφσκι ότι είναι ομοφυλόφιλος το έμαθαν -έναν αιώνα περίπου μετά το θάνατό του- από τα χείλη του Βλαντιμίρ Πούτιν. Στα πλαίσια της ομοφοβικής του εκστρατείας ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Τσαϊκόφσκι ήταν ομοφυλόφιλος «αλλά εμείς τον αγαπάμε»!

Ο ιδιοφυής Ρώσος συγγραφέας Fyodor Mikhailovich Dostoyevsky (1821-1881)


undefined
Ο κορυφαίος Ρώσος δημιουργός, το έργο του οποίου αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια λογοτεχνία, έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου του 1881. Ο ιδιοφυής Ντοστογιέφσκι χαρακτηρίζεται από τους κριτικούς ως ένας από τους σπουδαιότερους ψυχογράφους, ενώ είναι αξιοθαύμαστη η ποιότητα του συνόλου των έργων του, η πλειοψηφία των οποίων χαρακτηρίζεται αριστουργηματική.

Ο Fyodor Mikhailovich Dostoyevsky γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1821 στη Μόσχα. Ο μεσοαστός πατέρας του Mikhail Andreevich, συνταξιούχος στρατιωτικός χειρούργος, ήταν αλκοολικός με βίαια ξεσπάσματα ενώ η μητέρα του Maria το άκρως αντίθετο, μια τρυφερή μορφή με την οποία ο νεαρός Fyodor είχε μια βαθιά σχέση αγάπης. Η μητέρα του, η οποία πέθανε από φυματίωση την ίδια μέρα με τον εθνικό ποιητή της Ρωσίας Aleksandr Pushkin το 1837, αποτέλεσε το πρότυπο της γυναικείας καρτερικότητας και καλοσύνης για πολλές ηρωίδες στο έργο του ενώ εμφύσησε στον γιο της τη βαθιά χριστιανική της πίστη.

Για Συρία: «Ούτε μια σταγόνα αμερικανικού αίματος υπέρ της Αλ Κάιντα» δηλώνουν Αμερικανοί στρατιώτες


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προώθηση από τη Ρωσία, αντιδράσεων των Αμερικανών, σε πιθανή επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.
«Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ανώνυμων διαδηλωτών οι οποίοι μέσω κοινωνικών δικτύων αντιτίθενται στην επιθετικότητα του Λευκού Οίκου κατά της Συρίας.

Σ. Αμάραντος – Όταν η κόλαση δεν είναι οι άλλοι

Matthew Musgrave – Supplement
Ο ρυθμός της κοινωνικής ροής με τις ταχύτητες και τις ποιότητες που αναπτύσσει όχι μόνο απαξιώνει ως περιττή και μη παραγωγική κάθε είδους ενασχόληση με τα έσχατα ερωτήματα της ύπαρξης και της συνείδησης, όχι μόνο απωθεί την κριτική και την αναστοχαστικότητα έναντι της κοινωνίας στη διαχρονική και συγχρονική της προοπτική, αλλά επιβραβεύει κάθε είδους ανορθολογισμό έστω και με τον ενδιαίτημα της επιστημονικότητας ή της φιλοσοφίζουσας γνώμης, εφόσον ανταποκρίνεται στις αδηφάγες ναρκισσιστικές εκφάνσεις του πολιτισμού μας. Η  απομάγευση του κόσμου και η άνοδος του λεγόμενου ορθολογισμού, (για κάποιους ψευτοορθολογισμού) όπως έδειξε η ιστορία δεν ήταν αρκετά για να μας προστατευσει από την κόλαση που εγκυμονούμε, τόσο στο ατομικό, όσο και στο συλλογικό μας ασυνείδητο. Σε πoια φιλοσοφική σύλληψη θα μπορούσαμε άραγε να βρούμε μια σχετικά επεξεργασμένη διάγνωση της όλης προβληματικής και ίσως να αναζητήσουμε μια κάποια λύση;
Ήδη σε πολύ νεαρή ηλικία ένας Έλληνας στοχαστής ο Κώστας Παπαϊωάννου ήταν σε θέση να διακρίνει πίσω από τα επιφαινόμενα της ανθρώπινης κατάστασης ένα διαχρονικό στοιχείο του ανθρώπινου ψυχισμού, το οποίο διατρέχει τους αρμούς και τα χάσματα κάθε πολιτισμού με «σκοπό» να τον αλώσει με τα ίδια του τα όπλα, και να τον παραδώσει στην πλήρη αλλοίωση, στην καταστροφή. Έκδηλος στο σημείο αυτό ο επηρεασμός του Παπαϊωάννου από την ιδιαίτερη θέση που κατέχει στην κλασική φροϋδική θεωρία το «ένστικτο του θανάτου».

Στην προοπτική του Παπαϊωάννου το ένστικτο αυτό απαντάται ως δαιμονικό στοιχείο, ως εσωτερική κόλαση του ανθρώπινου συλλογικού ψυχισμού. Υπεύθυνο για τα μνημεία φρίκης, για τα ειδεχθέστερα εγκλήματα και για τις επονείδιστες πράξεις και καταστάσεις της παγκόσμιας ιστορίας.
Η φιλοσοφία του Παπαϊωάννου στο σημείο αυτό είναι εξαιρετικά υπαινικτική, αν όχι σκοτεινή, ίσως διότι τα βήματα σε έναν τόσο ρευστό «χώρο», να επιβάλλουν μια ιχνηλάτηση με οδηγό την ανεπτυγμένη φιλοσοφική διαίσθηση, παρά τη σιγουριά των θετικιστικών μεθόδων. Κατ΄αρχάς δύο ερωτήματα ζητούν επιτακτικά απάντηση: Πρώτον πως από το ατομικό ψυχικό υποκείμενο το ένστικτο αυτό μεταβιβάζεται στον συλλογικό ψυχισμό και μάλιστα πως αποτυπώνεται πολιτισμικά; Δεύτερον είναι ρεαλιστική η κατάταξη των πολιτισμών σε δύο μεγάλες κατηγορίες, αυτούς που οργανώνονται με βάση το συγκεκριμένο ένστικτο καταστροφής και αυτούς που παρασύρονται προς αυτό σε ειδικές στιγμές κρίσης;

5 Σεπτεμβρίου 1944, εκτελείται η 17χρονη ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ Ηρώ Κωνσταντοπούλου μετά από βασανιστήρια 4 ημερών από SS και ταγματασφαλίτες . Έκανε σαμποτάζ και φυλακισμένη.


ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΡΕΒΕΡΓΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ… ΕΝΩ ΠΑΓΚΑΛΟΙ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΙ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

“ΕΤΣΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ”