Ετικέτες

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Hürriyet: Τζαμί ξανά η Αγία Σοφία;


Ανακοίνωση στην οποία ασκείται κριτική σχετικά με την πιθανότητα εκ νέου μετατροπής σε τζαμί της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσαν οι Άρχοντες του Τάγματος Αγίου Ανδρέα του Πατριαρχείου, όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Hürriyet.
Στην εν λόγω ανακοίνωση, που υπογράφει ιερέας του τάγματος, αναφέρεται η πιθανότητα η «εκκλησία που έγινε τζαμί και μετά μουσείο στην Κωνσταντινούπολη να μετατραπεί ξανά σε τέμενος, όπως στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις των ναών της Αγίας Σοφίας στη Νίκαια και την Τραπεζούντα».
«Υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι κάποιες ομάδες προσπαθούν να καλλιεργήσουν στην κοινή γνώμη την αντίληψη ότι η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης θα γίνει πάλι μουσουλμανικό τέμενος», προστίθεται.
Ακόμη, στο κείμενο υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες πριν ένας τούρκος πολίτης είχε καταθέσει αίτηση στην Εθνοσυνέλευση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Τον Αύγουστο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ασκήσει δριμεία κριτική στο επίσημο περιοδικό των Τουρκικών Αερογραμμών, «Skylife», το οποίο φιλοξενούσε άρθρο με τίτλο «Αγία Σοφία: Το τέμενος των Σουλτάνων» και το οποίο επισημαίνονταν η επιστροφή του μουσείου στην πρότερη «πνευματική αύρα» του, παραπέμποντας στις ημέρες που λειτουργούσε ως τζαμί.
Πηγή :  briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου