Ετικέτες

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Ελληνες Εβραίοι ξεσπούν: Η Χρυσή Αυγή μας μισεί- Μετά τους μετανάστες είμαστε οι επόμενοι

Σε ρεπορτάζ του αμερικανικού National Public Radio, μιλούν αρκετά μέλη της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα. Ανάμεσα τους και ένας πρώην αντάρτης της Εθνικής Αντίστασης ο 94χρονος Μόις Γιουσουρούμ, ο οποίος στα μάτια της Χρυσής Αυγής βλέπει το ναζιστικό καθεστώς εναντίον του οποίου πολέμησε.

«Οι άλλοι μαχητές της Αντίστασης δεν ήξεραν ότι είμαι Εβραίος, καθώς χρησιμοποιούσα το όνομα ''Γιώργος Γαζής'' σε περίπτωση που με έπιαναν αιχμάλωτο. Αλλά οι ανώτεροι μου το ήξεραν και μου ανέθεταν καθήκοντα, όπως η διοίκηση ενός λόχου», αναφέρει ο Εβραίος αντάρτης.

Σχολιάζοντας την άνοδο της Χρυσής Αυγής και το γεγονός ότι προβάλλονται ως πατριώτες και κατηγορούν τους «Εβραίους τραπεζίτες» για το ελληνικό χρέος, ο κ. Γιουσουρούμ ανατριχιάζει, υποστηρίζει το ρεπορτάζ του npr.org. «Τα μυαλά τους είναι άρρωστα. Λένε πως το Ολοκαύτωμα είναι ψέμα και δεν πιστεύουν ότι οι Γερμανοί σκότωσαν τους Εβραίους», υποστηρίζει.

Στη συνέχεια, το αφιέρωμα ασχολείται με τις ενέργειες ρατσιστικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενο στο περιστατικό της 24ης Ιουλίου, όπου κατά τη διάρκεια της διανομής «τροφίμων μόνο για Ελληνες» από την Χρυσή Αυγή όπου έπαιξε ο ναζιστικός ύμνος, αλλά και σε περιστατικά βίας κατά μεταναστών από χρυσαυγίτες.

«Φοβόμαστε πως είμαστε οι επόμενοι», λέει η Οριέτα Τρεβέζα, μια Εβραία εκπαιδευτικός με τρία παιδιά. «Δεν θα σταματήσουν στους μετανάστες».


Πηγή :  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου