Ετικέτες

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ερμηνεύστε τα σήματα κινδύνου που στέλνει το σώμα



Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά τα σήματα που εκπέμπει το σώμα δεν πρέπει να τα αγνοήσουμε αφού προειδοποιούν για πιθανή εκδήλωση προβλημάτων υγείας.
Στο χέρι μας είναι να τα αποκωδικοποιήσουμε και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.
Tο έμφραγμα περνά… απ΄ το σαγόνι
Ένα από τα πιο περίεργα προειδοποιητικά συμπτώματα του εμφράγματος είναι ο πόνος στο σαγόνι ο οποίος προηγείται του καρδιακού επεισοδίου. Όπως εξηγούν οι καρδιολόγοι, ο πόνος στο σαγόνι είναι ανακλαστικός από το στήθος και μπορεί επίσης, να εξαπλωθεί ακόμη και στην πλάτη ή τους βραχίονες. Μη διστάσετε να πάρετε μια ασπιρίνη και να απευθυνθείτε σε γιατρό.
Aδύνατο να σηκωθώ από το κρεβάτι

Εάν ταλαιπωρείσθε από επίμονα επεισόδια υπνηλίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια, καθώς δεν αποκλείεται να υποφέρετε από ναρκοληψία η οποία εμφανίζεται κυρίως από σοβαρές κρίσεις υπνηλίας που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής. Μάλιστα οι ειδικοί εκτιμούν ότι η συχνότητα της νόσου είναι τόσο συχνή όσο και η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Υπερβολική εφίδρωση (υπεριδρωσία)
Αναντίρρητα μια τέτοια κατάσταση κυριολεκτικά «σκοτώνει» τη διάθεση αλλά το πρόβλημα αυτό είναι πολύ συνηθισμένο και συμβαίνει σε εντελώς υγιείς ανθρώπους. Ενώ μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο, η εφίδρωση είναι συνήθως χειρότερη στις παλάμες, τα πέλματα και τις μασχάλες. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει αντιιδρωτικά χλωριούχου αργιλίου, ενέσεις Botox, φάρμακα από το στόμα, ήπια ηλεκτρικά ρεύματα ή ακόμη και χειρουργική επέμβαση.
Κράμπα
Αυτός ο αναπάντεχος και επίπονος μυϊκός σπασμός μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά και συνήθως οφείλεται σε αφυδάτωση, υπερβολική χρήση των μυών, ερεθισμό των νεύρων ή χαμηλά επίπεδα ορισμένων μετάλλων, όπως το κάλιο και το ασβέστιο. Αν οι κράμπες επιμένουν, δείτε το γιατρό σας.
”Μυρμηγκιάζουν” τα άκρα
Μπορεί το σύμπτωμα να θεωρείται ακίνδυνο αλλά προκαλείται από έντονη πίεση στα νεύρα, που δεν αφήνει χώρο να μεταδίδουν τα μηνύματα στον εγκέφαλο.
Αν και θεωρείται ακίνδυνο μπορεί να υποβόσκει μία σοβαρή υποκείμενη κατάσταση που πρέπει να αξιολογηθεί από κάποιον ειδικό.
Συνεχόμενα φτερνίσματα
Η σκόνη, η βρωμιά ή κάποιο άλλο σωματίδιο που εισβάλλει στις βλεννογόνους μεμβράνες στη μύτη και το λαιμό προκαλεί το φτάρνισμα. Αν το φτάρνισμα επιμείνει τότε καλό είναι να απευθυνθείτε σε αλλεργιολόγο.
Ίλιγγος
Αν ξαφνικά το ταβάνι γυρίζει, δεν αντέχετε το φως του ήλιου τότε έχετε πάθει ίλιγγο. Ο ίλιγγος μπορεί να προκαλείται από κάποιο πρόβλημα στο εσωτερικό τμήμα του αυτιού ή από νευρική βλάβη και μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά μέχρι και ώρες. Ωστόσο, ο ίλιγγος συχνά παρερμηνεύεται ως ζάλη. Η διαφορά μεταξύ ζάλης και ιλίγγου, είναι ότι στην περίπτωση του ιλίγγου υπάρχει η αίσθηση της κίνησης.
Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν, περιλαμβάνουν απώλεια ακοής, δυσφορία στο αυτί και ασυνήθιστες κινήσεις των ματιών. Η θεραπεία του ιλίγγου εξαρτάται από την αιτία.
Κοκκίνισμα στα μάγουλα
Το κοκκίνισμα στα μάγουλα προδίδει την αμηχανία σας αφού σε τέτοιες καταστάσεις η αναπνοή και ο καρδιακός ρυθμός αυτόματα αυξάνονται, στέλνοντας περισσότερο αίμα από το συνηθισμένο στο πρόσωπο, προκαλώντας το κοκκίνισμα αυτό στο δέρμα.
Όσο όμως και αν δεν θέλετε να βρίσκεσθαι σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση πρόσφατες μελέτες διαπίστωσαν ότι το κοκκίνισμα στην πραγματικότητα συμβάλλει στην ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και αυξάνει την ενσυναίσθηση από τους άλλους.
Τρεμούλιασμα των βλεφάρων
Οι σπασμοί αυτοί μπορεί να προκληθούν από στρες, κόπωση, καταπόνηση των ματιών, ξηροφθαλμία ή αντίδραση στην καφεΐνη, αλλά και από νευρολογικές διαταραχές, όπως το σύνδρομο Tourette. Μυρίζετε συνέχεια ασετόν; Ελέγξτε το σάκχαρό σας!
Κενό…μνήμης
Η σταδιακή και ξαφνική απώλεια μνήμης ενοχοποιείται στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ.Όσο περνούν τα χρόνια η απώλεια μνήμης γίνεται όλο και πιο έντονη με συνέπεια ο ασθενής να δυσκολεύεται στην καθημερινότητα του και να εκνευρίζεται.Η ιατρική βοήθεια σε αυτή την περίπτωση θεωρείται η ενδεδειγμένη.
Πηγή :  pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου