05.09.2013.Απο τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ιαπωνία είχε συνθηκολογήσει για δέσμευση απουσίας στρατιωτικών επιθετικών δυνάμεων έτσι ώστε να γίνει και αποδεκτή η μετέπειτα προστασία των ΗΠΑ.
Σήμερα πλέον η Ιαπωνία, έχοντας ήδη βρεθεί σε θέση διαφωνίας με εδαφικό φόντο, απέναντι στην Κίνα, στην Β.Κορέα αλλά και στην Ρωσία, η διευκόλυνση των ΗΠΑ στην αθέτηση πλέον της συμφωνίας και στον σχηματισμό ηγετικής στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή δείχνει πως τα πράγματα φουντώνουν και στον Ειρηνικό ωκεανό.
Οι ΗΠΑ άλλωστε απο την δεκαετία του 1990 ήθελαν να σχηματίσουν σιγά σιγά ενα τόξο αμυντικό , κάτι σαν ΝΑΤΟ της Ανατολής, όπου θα μπορούν να αντιμετωπίζουν διάφορες απειλές όπως ήθελαν εκείνοι να θεωρούν κάποιες χώρες. Όμως θα είχαν και το προνόμιο πλέον να συνομιλούν με ενα όργανο/επιτροπή που θα έμπαινε μπροστά απο εθνικές διαφωνίες κατά τόπους. Είναι πολύ διαφορετικό να μιλάς μόνο με ενα συνομιλητή παρά με 10 χώρες με διάφορα εθνικά συμφέροντα (βλ. ΗΠΑ - Ε.Ε. )
Προσωπικό σχόλιο: Σημειολογικά και μόνο αναφέρουμε πως κάθε φορά που χώρες όπως η Γερμανία , η Ιαπωνία και άλλες χώρες με βεβαρυμένο ιστορικό , ανέπτυσσαν στρατιωτικές δυνάμεις, έχει καταγραφεί στην Ιστορία, μια μεγάλου μεγέθους σύρραξη αμέσως μετά. Τα βιβλία της ιστορίας είναι άλλωστε ξεκάθαρα σε αυτό.
πηγή: http://www.japantimes.co.jp/news/2013/09/03/national/japan-looks-to-military-guidelines-with-u-s-to-define-strike-ability/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=japan-looks-to-military-guidelines-with-u-s-to-define-strike-ability
Αλέξανδρος Νίκλαν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου