Ετικέτες

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Στο μυαλό της Ρεπούση



ΡΕΠΟΥΣΗ
Γράφει ο Αμετανόητος
Ως γνωστόν η κα Ρεπούση «ξαναχτύπησε».Τα ΜΜΕ έφριξαν, το ραδιόφωνο κάηκε και το διαδίκτυο στην Ελλάδα χτύπησε 1δις αναρτήσεις για την Ρεπούση.
Και τι είπε η κοπέλα μας ?
Να μην διδάσκονται θρησκευτικά. Φρίκαραν όλοι και όρμηξαν να τη φάνε. Πάλι.
Σταθείτε. Αυτό που είπε, έχει πολλές αναγνώσεις. Σκεφτείτε λίγο…
Πρώτον στο σχολείο δεν θα χρειάζονται καθηγητές Θρησκευτικών, άρα επιχειρούμε μείωση προσωπικού στο Υπουργείο Παιδείας και συνεπώς εναρμονιζόμαστε απόλυτα με το πνεύμα των μνημονίων. Ο καλός νεοφιλελεύθερος.

Και τα μαθήματα των θρησκευτικών θα τα κάνουν στις εκκλησίες, στα κατηχητικά οι παπάδες. Το απόγευμα με τον εσπερινό. Οικονομίες κλίμακος. Εξοχο.
Μπράβο.!
Δεύτερον ότι η γυναίκα δεν θέλει να διδάσκονται γενικώς τα θρησκευτικά. Οχι μόνο την Ορθόδοξη πίστη, αλλά τον Κομφουκισμό, τον Ινδουισμό κλπ.
Συνεπώς αν θέλετε να μάθετε για το Ισλάμ ή τον Λάο Τσέ ανοίξτε και κανά βιβλίο ή το Ιντερνετ για να ενημερωθείτε. Γιατί δώσαμε στο Γυμνάσιο τα λαπτοπ ?
Στο σχολείο δεν μπορούμε να κάνουμε προσηλυτισμό και να λέμε ότι η Ορθόδοξη θρησκεία μας είναι κάτι διαφορετικό, κάτι αληθινό κλπ. Δεν χρειαζόμαστε πολύ ανάλυση. Γιατί έτσι θα μοιάζουμε σαν τους Ιεχωβάδες που χτυπάνε τα κουδούνια και περιμένουν έξω από το σχολείο με τη «Σκοπιά». Θέλουμε να είμαστε εμείς Ιεχωβάδες μέσα στο Ελληνικό σχολείο ? αν είναι ποτέ δυνατόν.
Δεύτερο μπράβο.!
Τρίτον πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε την εποχή των μνημονίων να ακολουθούμε το Σύνταγμα. Κόβεις τα Θρησκευτικά (και την Ορθοδοξία μας) και γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια και το Σύνταγμα. Πως γίνεται αυτό ? Πολύ απλά. Το Ελληνικό Σύνταγμα αρχίζει με την φράση: «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος»
Διότι τότε, όταν απελευθερωθήκαμε και φτιάξαμε το πρώτο Σύνταγμα τότε, το 1844 πίστευαν κάποιοι Ελληνες όπως ο κύριος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης από το Λιμποβίσι Αρκαδίας, ότι η «Παναγία έβαλε το χέρι της» στη υπόθεση του Αγώνα. ή μήπως δεν το έβαλε ?
Ετσι λοιπόν, θεώρησαν ηθική τους υποχρέωση να κάνουν ειδική μνεία και να αναγνωρίσουν την Ορθόδοξη Πίστη μας σαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ στοιχείο που βοήθησε το Ελληνικό Εθνος να επιβιώσει από τον εξ-Ισλαμισμό και τα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας.
Tώρα που το καταπατήσαμε, ουσιαστικά το καταργήσαμε αφού κουμάντο κάνει η «Διεθνής Τριάδα», τι να μας «πεί» η «Ομοούσια και Αδιαίρετος Τριάδα» ? Δεν μας χρειάζεται ούτε και αυτή…
Τρίτο μπράβο.!
Αλλωστε έτσι όπως το πάνε το επόμενο Σύνταγμα (Ευρωσύνταγμα) θα είναι αφιερωμένο στους  Προτεστάντες στους Ευαγγελιστές και στον Λούθηρο.
Και ο  καθένας μας βέβαια μπορεί να σκεφτεί χίλιους σοβαρούς λόγους γιατί αυτή η διχαλωτή  γλωσίτσα της ΔΗΜΑΡ, μέσα στα φιδίσια της σαγόνια, ξερνάει τόσο δηλητήριο. Είμαι σίγουρος
Κανείς όμως, και είμαι κι εδώ σίγουρος, δεν μπορεί να μπεί στο μυαλό της Ρεπούση…
Γιατί απλά δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου