Ετικέτες

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Γενικού Αρχηγείου των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG) του Δυτικού Κουρδιστάν – Ροζάβα


undefined
Η επανάσταση της 19ης Ιουλίου 2012, σηματοδότησε την έναρξη τού καθορισμού ενός νέου προσδιορισμού των Κούρδων στο Δυτικό Κουρδιστάν προς την οικοδόμηση μιας ελεύθερης κοινωνίας με την ελεύθερη θέληση του λαού , μέσω των επιχειρήσεων της απελευθέρωσης οι οποίες έχουν εξαπλωθεί σε όλο την επαναστατικό Δυτικό Κουρδιστάν .
Η έναρξη αυτής της ιστορικής περιόδου αντιπροσωπεύει μια λαμπρή ευκαιρία για να ενεργοποιηθεί η αντίσταση που βασίζεται σε δημοκρατικές αξίες, την κουρδική ταυτότητα και την προετοιμασία , την οργάνωση και την υλοποίηση των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας και το YPG ως άμεση ανάγκη για την προστασία της ζωής των πολιτών και της γης τους και να αναπτύξουν τις αξίες αυτής της νέας κοινωνίας.
Ο λαός μας έχει απαντήσει σε αυτή την επαναστατική αναγέννηση στο Δυτικό Κουρδιστάν με πλήρη επίγνωση των ιστορικών εμπειριών μας και την επιτακτική ανάγκη για την προστασία των ανθρώπων , χωρίς διάκριση των εθνικών , θρησκευτικών , δογματικών ή ιδεολογικών διαφορών.

Οι Μονάδες Λαϊκής Άμυνας γεννήθηκαν για να είναι μια γέφυρα του λαού μας στην έντιμη πορεία τους προς την επίτευξη της ελευθερίας , η οποία δεν είναι πλέον μόνο μια φιλοδοξία , αλλά μέσα στις δυνατότητές του. Ζώντας μέσα από τις πιο κρίσιμες και ευαίσθητες περιόδους της ιστορίας μας, στη Συρία ή στο Δυτικό Κουρδιστάν οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις μας, έτυχαν θερμής υποδοχής από αλαλάζοντα πλήθη του λαού μας με χαρά και ευτυχία ως προστάτες απελευθερωτές των αξιών, των αρχών και της ύπαρξής μας .
Επανειλημμένα, Μονάδες της Λαϊκής Προστασίας έχουν προσχωρήσει στις βασικές αρχές του και των εθνικών καθηκόντων της προστασίας των ανθρώπων μας, με όλες τις συνιστώσες της στο δυτικό Κουρδιστάν και τη Συρία , στη βάση των αρχών της νόμιμης αυτοάμυνας και εχουν αντιμετωπίσει ηρωικά, όλες τις επιθέσεις που έχουν βάλει στο στόχαστρο τη γη μας και τους ανθρώπους από οποιαδήποτε πηγή η απειλή έχουν προκύψει,
Το YPG επαναβεβαιώνει συνεχώς τη δέσμευση για τις πρακτικές και τα δύσκολα καθήκοντα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπο σε όλη την σύντομη ηρωική ιστορία του . Μια δέσμευση που έγινε ακόμη πιο ηρωική από το γεγονός ότι από όλες τις πλευρές έχουμε αντιμετωπίσει επιθέσεις γενοκτονίας και προσεγγίσεις, από το καθεστώς του Άσαντ και από σκοτεινές δυνάμεις , όπως ελεύθερου συριακού στρατού FSA και άλλων που κατά καιρούς λειτουργούν απροκάλυπτα και άλλες φορές λειτουργούν κρυφά εναντίον μας σε μια προσπάθεια να μας εξολεθρεύσουν.
Το YPG είναι τώρα μια εθνική οργάνωση, όπως επιβεβαιώνεται επίσημα στο συνέδριο των Μονάδων Προστασίας Πολιτών, προσηλωμένη στις θεμιτές προσδοκίες και την υπεράσπιση του λαού μας και υποσχόμενο αφοσίωση στις αποφάσεις και τις εντολές του Ανώτατου Συμβουλίου των Κούρδων, το οποίο στα μάτια πάνω από ένα εκατομμυρίου άνθρώπων που έχουν πάρει μέρος στην εξέγερση του λαού κάτω από το έμβλημά τους , θεωρείται ότι είναι νόμιμος πολιτικός εκπρόσωπός τους.
Το YPG έχει αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις και κατηγορίες κατά τη διάρκεια άδικων, σκληρών και οργανωμένων επιθέσεων από διάφορα μέσα ενημέρωσης του διεθνούς, τοπικού και κουρδικού Τύπου . Οι επιθέσεις άρχισαν να αμφισβητούν την ανεξαρτησία YPG και τις δεσμεύσεις στις αρχές του μέσα από τη στρέβλωση και τη δημιουργία των συμβάντων και «γεγονότων» που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα επί του εδάφους.
Στην αρχή οι επιθέσεις αυτές δεν θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητές, αλλά με την πάροδο του χρόνου κατέστη απολύτως σαφές ότι ήταν μέρος μιας οργανωμένης προσπάθειας πού είχε σχεδιαστεί με σκοπό να διαιρέσει τις μονάδες μας από τους ανθρώπους.
Διάφορες κατηγορίες εκτοξεύτηκαν κατηγορώντας YPG του ότι δεν είναι ανεξάρτητοι , ούτε χωρίς πολιτική επιρροή του κόμματος και κατηγορώντας τους για πράγματα που δεν είχαν γίνει ή ότι προστατεύουν μόνο τους Κούρδους. Όλα αυτά ήταν ψευδή και αποσκοπούν αποκλειστικά στην προσπάθεια να νικηθεί η επανάσταση μας από τους εχθρούς μας και να διαιρεθούν οι ένοπλες δυνάμεις μας από το λαό.
Η σχέση και η εμπιστοσύνη του λαού και των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας ήρθε μέσα από αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά θα πρέπει ακόμα να είμαστε προσεκτικοί και έχοντας επίγνωση ότι αυτές οι προσπάθειες μπορεί να ξαναγίνουν θα πρέπει να αναγνωρίζουμε αυτές τις επιθέσεις , να τις αμφισβητήσουμε και να τα τις βάλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μαζί με όλες τις άλλες συνωμοσίες.
Καταδικάζουμε όλες αυτές τις επαίσχυντες και εχθρικές προσπάθειες να μας διαιρέσουν που εξυπηρετούν μόνο τους εχθρούς του λαού και του έθνους μας και προειδοποιούμε όσους συνεχίσουν αυτήν την πορεία να σταματήσουν , γιατί είναι η οδός που οδηγεί στην προδοσία.
Καλούμε τους ανθρώπους μας να σταθούν σταθερά εναντίον αυτών των προδοτικών δράσεων και μαζί θα αποκρούσουμε παρόμοιες πράξεις.
undefined
Στεκόμαστε , πλάι-πλάι με τους ανθρώπους, σαν ένα πράγμα και ενεργούμε ως εγγυητές της ύπαρξης και της ελευθερίας τους . Το YPG θα απαντήσει αποφασιστικά σε όλες αυτές τις προσπάθειες από τους εχθρούς μας και των πρακτόρων τους να μας διχάσουν . Έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε μαζί με την υψηλότερη επαγρύπνηση και επίγνωση των απειλών που αντιμετωπίζουμε και μπορούμε να είμαστε νικητές.
Εμείς, οι Μονάδες Λαϊκής Άμυνας (YPG), θα συνεχίσουμε τον επαναστατικό πόλεμο μας για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας από όλες τις απειλές με την ανεξάρτητη εθνική μας βούληση και τις εντολές του κουρδικού Ανώτατου Συμβουλίου και τη νόμιμη εκπροσώπηση του λαού, ξεχωριστά από κομματική πίστη και τα κόμματα .
Έχουμε τη δύναμη και τις ικανότητες να νικήσουμε όλες τις εξωτερικές και εσωτερικές απειλές και τις επιθέσεις του εχθρού , καθώς είμαστε οι γιοι και οι κόρες ενός λαού που διψά για ελευθερία και έτοιμοι να θυσιάσουμε ό,τι χρειάζεται για την επίτευξή της.
Αιώνια δόξα στους αξιότιμους μάρτυρες της πατρίδας μας και την προσπάθειά μας για την ελευθερία.
Ντροπή για όσους συνωμοτούν και να σχεδιάζουν εναντίον μας.
Ζήτω οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού οι οποίες ανεξάρτητα, συνεχίζουν να προστατεύουν το λαό και το έθνος.
Η Γενική Διοίκηση Μονάδων της Λαϊκής Προστασίας YPG
31-08-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου