Ετικέτες

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Θεραπεία του διαβήτη χωρίς τις ενέσεις ινσουλίνης


Ανοίγει ο δρόμος για την παρασκευή νέων φαρμάκων

Αυστραλιανοί επιστήμονες διαπίστωσαν με ποιον τρόπο απορροφάται η ινσουλίνη από τα κύτταρα, γεγονός που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την παρασκευή νέων φαρμάκων για τη θεραπεία του διαβήτη που θα χορηγούνται χωρίς ένεση.

Η επιστημονική ομάδα, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Nature, έλυσαν το γρίφο του πώς η ορμόνη ινσουλίνη δεσμεύεται στον υποδοχέα της που βρίσκεται στα ανθρώπινα κύτταρα, μία διαδικασία απαραίτητη για να μπορούν τα κύτταρα να απορροφούν το σάκχαρο από το αίμα και για τη θεραπεία του διαβήτη.

Η πύλη της κολάσεως βρίσκεται στην Τουρκία - ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι αρχαίοι τη θεωρούσαν ως είσοδο προς τον κάτω κόσμο, αλλά έχει επικρατήσει να λέγεται «Πύλη της Κολάσεως».

Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι μία από τις λεγόμενες πύλες του Άδη ή του Πλούτωνα ανακαλύφθηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Γνωστή ως Πύλη του Πλούτωνα (ο θεός Άδης στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία) θεωρείται ως η πύλη στον μετά θάνατον κόσμο κατά την ελληνορωμαϊκή μυθολογία και παράδοση.

Ιστορικές πηγές τοποθετούσαν το σημείο στην Ιεράπολη της αρχαίας Φρυγίας, που σήμερα ονομάζεται Pamukkale, ενώ περιγραφόταν ως ένα άνοιγμα γεμάτο με θανατηφόρες και αποπνικτικές αναθυμιάσεις.



















«Αυτός ο χώρος είναι γεμάτος από έναν τόσο πυκνό ομιχλώδη ατμό, που κανείς μπορεί να δει μετά βίας το έδαφος. Κάθε ζώο που περνά μέσα βρίσκει ακαριαίο θάνατο», είχε γράψει ο Στράβων (24 μ.Χ.). «Έριξα μέσα σπουργίτια και ακαριαία εισέπνευσαν την τελευταία τους ανάσα και πέθαναν», προσθέτει.

Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε αυτό το μήνα σε συνέδριο για την ιταλική αρχαιολογία στην Κωνσταντινούπολη, από μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Φραντσέσκο Ντ΄Άντρια, καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαλέντο.

Τύποι γυναικών που κανείς άνδρας δεν μπορεί να αντισταθεί




Είναι λογικό πως η ποιότητα, τα κίνητρα, τα συναισθήματα ακόμα και η διάρκεια του $εξ να αλλάζουν ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται κανείς στη ζωή του. Αλλιώς είναι όταν κάποιος είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος με την ζωή του, σαφώς τότε η ερωτική του διάθεση είναι αυξημένη και αλλιώς όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τι γίνεται όμως με τους ρόλους; Πόσο εύκολα μπορεί να εγκλωβιστεί κανείς σ’ αυτούς, ακόμα και στο $εξ;

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ


..Ιδρυτής της Σαϊεντολογίας ήταν ο Λαφαγιέτ Ρόναλντ Xάμπαρντ, συγγραφέας φανταστικών ιστοριών με εξωγήινους και τέρατα, λάτρης του αποκρυφισμού, μέλος των Ρoδόσταυρων 'AMORC και της νεοσατανιστικής οργάνωσης Ordo Temρli Orientis (ΟΤΟ) του αρχισατανιστή Aleister Crowley . Παρίστανε τον πυρηνικό χημικό χωρίς να έχει τελειώσει το 2ο έτος του κολεγίου και έζησε φοβούμενος τα μικρόβια και τη ζωή του.

Η κατασκευή των πρώτων υπεράνθρωπων και ιδιοφυών μηχανών



Ο εφευρέτης και συγγραφέας Ray Kurzweil, μιλώντας στο συνέδριο Techonomy με τον David Kirkpatrick σχετικά με το νέο του βιβλίο «How to Create a Mind», αναφέρθηκε με υπερβολική ίσως αισιοδοξία στους τρόπους με τους οποίους προβλέπει την τεχνολογία να εξελίσσεται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Κρατώντας ένα τηλέφωνο Android, είπε πως «αυτά θα έχουν το μέγεθος κυττάρου μέχρι το 2030» και πως θα μπορούμε να τα συνδέουμε στον εγκέφαλο μας χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Υποστήριξε πως μέχρι το 2030 μικροσκοπικάnanobots θα μπορούν να επιδιορθώνουν και να διατηρούν τα ανθρώπινα όργανα, διατηρώντας μας υγιείς και έξυπνους και παράλληλα θα μπορούμε να διαγράφουμε επιλεκτικά «κομμάτια» της μνήμης μας.

Γονιδιακός διακόπτης αναζωογονεί τον εγκέφαλο;



Ερευνητές του πανεπιστημίου του Yale κατάφεραν να αντιστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης του εγκεφάλου με την βοήθεια εργαστηριακών πειραμάτων σε ποντίκια.

Το γονίδιο που ευθύνεται για τη γήρανση του εγκεφάλου ονομάζεται «Nogo Receptor 1». Όταν, όμως, οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής κατάφεραν να μπλοκάρουν τη λειτουργία του, ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος των ποντικιών γίνεται και πάλι νέος.

10 λιγότερο γνωστά θαύματα της φύσης



10. Οι «πύλες της κολάσεως» – Τουρκμενιστάν
undefined
undefined
undefined
Το σημείο που βλέπετε βρίσκεται στην πόλη Darvaz του Τουρκμενιστάν. Πρόκειται για έναν κρατήρα που «φλέγεται» συνεχώς για 40 συνεχή χρόνια. Όλα ξεκίνησαν όταν, το 1971, κατά τη διάρκεια γεώτρησης για αναζήτηση φυσικού αερίου, κατέρρευσε η εξέδρα αφήνοντας μία τεράστια τρύπα. Έτσι, οι μηχανικοί, για να μη διαρρεύσει το δηλητηριώδες αέριο, έβαλαν φωτιά, η οποία προς μεγάλη έκπληξη όλων αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια καίει ακόμη και σήμερα. Οι εικόνες από την περιοχή είναι πραγματικά ανεπανάληπτες, ειδικά το βράδυ, με κάποιους να σημειώνουν, χαρακτηριστικά ότι, αν υπάρχει κόλαση, κάπως έτσι θα είναι η… είσοδός της. Διαβάστε περισσότερα για τις «Πύλες της κολάσεως» εδώ.

Ασεξουαλικότητα: Μια ζωή χωρίς σεξ


του Γιώργου Κόκουβα

«Είμαι ένας εξωγήινος. Από τον πλανήτη Ασέξουαλ. Πολλούς από εμάς μας στέλνουν στη Γη σε ανθρώπινη μορφή και μας μεγαλώνουν ανθρώπινες οικογένειες, οι οποίες παθαίνουν αμνησία για το όλο «εξωγήινο» συμβάν. Υπάρχει μία ολόκληρη διάσταση της ανθρώπινης εμπειρίας που απλώς δεν μπορεί να βρει εφαρμογή σε εμένα. Δεν μου λείπει η σεξουαλικότητα περισσότερο από όσο λείπουν οι γωνίες σε έναν κύκλο. Όλες αυτές οι σεξουαλικές έλξεις και επιθυμίες για τις οποίες μιλούν οι Γήινοι συνεχώς, και οι ερωτικές πράξεις που τόσο ανυπόμονα περιμένουν να συμμετάσχουν, απλώς δεν κολλάνε σε αυτό που νιώθω εγώ. Κι αυτό λειτουργεί για μένα».

Γιατί λέμε ψέματα: Όλη η… αλήθεια


Ψεύτες από… κούνια;

Για το κατά πόσο το ψέμα είναι κάτι που «κουβαλάμε» μέσα μας από τη γέννησή μας δεν υπάρχει σαφής απάντηση, καθώς για να δώσουμε στον άλλον μια πραγματικότητα που θέλουμε να πιστέψει, θα πρέπει πρώτα να τον καταλάβουμε, κάτι που επιτυγχάνεται με τον καιρό. Στο ζωικό βασίλειο πάντως, και συγκεκριμένα στους πιθήκους, έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να «προσπερνούν» την τροφή τους, όταν νιώθουν ότι τους παρακολουθούν ζώα του είδους τους, υποδηλώνοντας ότι δεν υπάρχει αξιόλογη τροφή εκεί. 

Το μεγαλείο της ζωής! Αξίζει να το δεις





Μια σπάνια εικόνα... εξαιρετικά σπάνια θα λέγαμε που δείχνει την γέννηση μετά από καισαρική, με άθικτο τον αμνιακό σάκο συγκινεί και τον πιο ασυγκίνητο!

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία το μωράκι ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι γεννήθηκε… είναι σαν να βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα, είναι γνωστή σαν ''πέπλο γέννησης’’ και είναι συνηθέστερη αλλά εξίσου σπάνια στους πρόωρους τοκετούς.

Κατάθλιψη: Τα αίτια, τα συμπτώματα και η θεραπεία



undefined
«Δεν έχω όρεξη να βγω σήμερα, έχω τις μαύρες μου, μάλλον έχω κατάθλιψη». Μπορεί η… επίκληση της κατάθλιψης στην καθημερινότητα να γίνεται με αρκετή ευκολία από τον οποιονδήποτε (ακόμα και για πλάκα πολλές φορές), όμως η πραγματική κατάθλιψη, αυτή που οδηγεί κόσμο μέχρι και την αυτοκτονία, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Τόσο το άτομο που νοσεί, όσο και οι γύρω του βασανίζονται ψυχικά και σωματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν ακολουθείται η απαραίτητη διαδικασία ο Γολγοθάς είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Είμαστε όλοι πολυγαμικοί;


Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν εαυτούς μονογαμικούς, και άλλοι που πιστεύουν ότι η αποκλειστικότητα στις σχέσεις (θα έπρεπε να) κρατάει όσο το ελληνικό φθινόπωρο. Κάποιοι εξ ημών θα βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά ότι όσοι ορκίζονται στην ιερή τους αφοσίωση σε ένα και μοναδικό ταίρι λένε ψέματα, και κάποιοι άλλοι θα μας θεωρούσαν κατάπτυστους γι’ αυτό. Τι απ’ όλα ισχύει τελικά; Για να απαντήσουμε το προαιώνιο ερώτημα, ζητήσαμε τη γνώμη μερικών καθημερινών ανθρώπων, και της Γεωργίας Καραγιάννη, ψυχοθεραπεύτριας και οικογενειακής θεραπεύτριας

Αντικατάσταση του 75% του κρανίου με 3D εμφύτευμα



undefined
Σημαντικό βήμα στην αποκατάσταση κρανιακών κακώσεων.
Μπορεί η τεχνολογία του 3D Printing να είναι πολύ πρόσφατη, όμως ήδη η χρήση της εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ειδικά στον τομέα της ιατρικής.
Πρόσφατα είχαμε διαβάσει για την πιθανή τρισδιάστατη εκτύπωση μοσχευμάτων, όμως πλέον η πρώτη πραγματική εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι γεγονός!
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Oxford Performance Materials κατάφερε να αποκαταστήσει το 75% του κρανίου ενός ασθενή, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μόσχευμα, προϊόν 3D εκτύπωσης.
Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται polytherketoneketone, με το εμφύτευμα να είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει τη δυνατότητα για μελλοντική ανάπτυξη κυττάρων και ιστού.
Στην έκθεση της εταιρείας δεν αναφέρεται σε πιο σημείο ακριβώς τοποθετήθηκε το μόσχευμα όμως γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα κομμάτι που σταδιακά θα καταφέρει να ενσωματωθεί στον οργανισμό του ασθενούς και αποκτήσει όλες τις ιδιότητες ενός κανονικού οστού.
Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι για την δημιουργία του 3D εμφυτεύματος, χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να δημιουργήσουν το κατάλληλο, μελετώντας αναλυτικά την περιοχή τοποθέτησής του.
Μόλις λάβει την απαραίτητη έγκριση, η εταιρεία θα μπορεί να βοηθήσει περίπου 500 ασθενείς ανά μήνα, αποδεικνύοντας πως το 3D Printing είναι η επανάσταση στον τομέα της ιατρικής.
undefined

undefined
Πηγή :  http://www.newsbeast.gr

Στρατηγός Σισι: Κάθε εκκλησία που κατέστρεψαν οι ισλαμοφασιστες θα ξαναχτιστει.



20130817-192836.jpgThe Egyptian defense minister has ordered the repair and reconstruction of all churches that suffered damage in the country’s violent demonstrations since the Egyptian military removed President Mohamed Morsi from power last
month.

Terör Örgütlerinin Sonu: Το μεγάλο τουρκικό λάθος


Posted: 17 Aug 2013 08:12 AM PDT
undefined
17.08.2013

Το πρόσωπο της επικαιρότητας στην Τουρκία σήμερα είναι ο İlker Başbuğ. Πρόκειται για τον πρώην Αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εγώ θα κάνω ένα βήμα παραπέρα και θα θυμίσω ορισμένα πράγματα/στοιχεία. Τα συμπεράσματα, δικά σας…

CIA για AREA 51: Οι εξωγήινοι δεν ήταν παρά κατασκοπευτικά αεροσκάφη


undefined
Τα μυστηριώδη φώτα στον ουρανό της Νεβάδας και οι “ιπτάμενοι δίσκοι” που πηγαινοέρχονταν στη θρυλική “AREA 51″ στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά τα κατασκοπευτικά σκάφη U-2 που δοκιμάζονταν σε αυτήν την απόρρητη βάση.
 
Σε έκθεση της CIA που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον,  η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ξανά την ύπαρξη της “AREA 51″ στη Νεβάδα αλλά δεν κάνει ούτε νύξη για “μικρά πράσινα ανθρωπάκια” ή εξωγήινα σκάφη. Μετά από πολλές δεκαετίες απόκρυψης και παραπληροφόρησης, με τις θεωρίες συνωμοσίας περί εξωγήινων και πειραμάτων να οργιάζουν, η CIA σήκωσε το πέπλο της σιωπής, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Πανεπιστημίου περί δημοσιοποίησης των δημοσίων εγγράφων.

Ήταν μια φορά και έναν καιρό μια χώρα που τη λέγαν Κουρδιστάν: Η Πατρίδα ενός ξεχασμένου λαού


Chems Eddine Chitour (Αλγερία) στο Global Research (Καναδάς)       (μτφ. Κριστιάν)
Σ.μτφ.: Φαίνεται ότι  οι κόποι όλων ανεξαιρέτων των κουρδικών πολιτικών και πολιτιστικών οργανώσεων πιάνουν σίγα σιγά τον στόχο τους: να βγει το κουρδικό ζήτημα από την διεθνή απομόνωση. Σήμερα μπαίνει στο χορό το Global Research, ένας από τους μεγαλύτερους ιστοτόπους εναλλακτικής ενημερώσεως του κόσμου στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς το πόνημα που ακολουθεί είναι γραμμένο από έναν … Άραβα λόγιο, γνωστό στους τακτικούς αναγνώστες του Ινφογνώμονα για τις εθνικο-αραβικές του θέσεις.   Φυσικά το άρθρο δεν θα προσκομίσει νεοτέρα στοιχεία για το κουρδικό στους τακτικούς αναγνώστες μας, μιας και το ιστολόγιο του Σάββα Καλενδερίδη πρέπει να είναι το πιο ενημερωμένο μη κουρδικό ιστολόγιο στον κόσμο σχετικά με το κουρδικό ζήτημα, άλλα αξίζει τη προσοχή μας στο βαθμό που γνωστοποίει το θέμα στο «διεθνές κοινό»

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για τον φασίστα Κεμάλ, που πρέπει να έχετε στο αρχείο σας



undefined
4 Νοεμβρίου 1922. Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστραλίας, μιας χώρας που βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή μας, την εποχή που οι εφημερίδες έκαναν μήνες να φτάσουν μέχρι εδώ και βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη ψύχραιμα και εξ αποστάσεως αντικειμενικά, έχει αφιέρωμα στον σκατόψυχο δολοφόνο, τον οποίο αποκαλεί “bloodthirsty leader of the Turkish Nationalists” (αιμοδιψή αρχηγών των τούρκων εθνικιστών) σε αντίθεση με τους προοδευτικούς Τούρκους, οι οποίοι διέφυγαν στην Ανατολία όταν ο φασίστας κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη.Ολόκληρο το άρθρο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και αφιερώνεται στους ελληνόφωνους “προοδευτικούς” που θαυμάζουν (πέντε έξη είναι βέβαια σε όλη την Ελλάδα), το φασιστικό αυτό τέρας, που κατέσφαξε 3.500.000 Χριστιανούς.
Ολόκληρο το αρχείο της εφημερίδας, βρίσκεται στη διάθεσή μας κι αναφέρει πολλά και ενδιαφέροντα για την περιοχή. Θα διαβάσετε τα πιό ενδιαφέροντα τις επόμενες μέρες στο taxalia.
Αν πάλι, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τον τιμήσουν, ας κάνουν και ένα τατουάζ του Χίτλερ στο μέτωπό τους, να ολοκληρώσουν την παράνοιά τους. Το ότι γεννήθηκε κοντά στη Θεσσαλονίκη, δεν σημαίνει ότι θα τον τιμήσουμε, όπως δεν τιμά η γενέτειρά του τον Χίτλερ.
Όποιος θέλει να τον τιμήσει λοιπόν, να τον τιμήσει, αλλά μακριά από μας! Μακριά από μας οι φασίστες. Μακριά!

Ο Έλληνας που… άλλαξε τον κόσμο!



Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
undefined Ο Σάββας Παρασκευόπουλος ήταν βοσκός στη Νεστάνη της Αρκαδίας. Σε ηλικία 19 ετών έφυγε κρυφά από το σπίτι του για να μεταναστεύσει στην Αμερική. Όπως οι περισσότεροι Ελληνες μετανάστες την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα ήταν ξυπόλητος και πεινασμένος, όμως κατάφερε και πρόκοψε στο Γκάλβεστον του Τέξας και απέκτησε τέσσερα παιδιά με την Κατίνα Ελευθερίου μετανάστρια, επίσης, από το Αργος.
Ενα από τα παιδιά του, ο Τζορτζ σπούδασε σε πανεπιστήμιο του Τέξας, μηχανικός πετρελαίου και η ανακάλυψή του στην εξόρυξη ορυκτών καυσίμων έφερε επανάσταση στον κλάδο και την ανθρωπότητα σε …ενεργειακή ασφάλεια!
Ο Τζορτζ Φειδίας Μίτσελ άφησε την τελευταία του πνοή στις 26 Ιουλίου σε ηλικία 94 ετών.  Οι ΗΠΑ τον τίμησαν ανεγείροντας άγαλμα ενώ η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου με τους Financial Times να τον χαρακτηρίζουν «τον μεγαλύτερο οραματιστή της ενέργειας» ενώ ο Economist έγραψε ότι «Ο Τζορτζ Μίτσελ άλλαξε τον κόσμο»!

Χάρις στη μέθοδο που ανακάλυψε ο ιδιοφυής Ελληνοαμερικάνος, την υδραυλική ρωγμάτωση (fracking), μπορούμε σήμερα να αντλήσουμε τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου που στο παρελθόν βρίσκονταν παγιδευμένες στο έδαφος! Δηλαδή, η μέθοδος Μίτσελ ξεκλειδώνει τα τεράστια κοιτάσματα που βρίσκονται παγιδευμένα μέσα σε αργιλικό σχιστόλιθο κάτω από την επιφάνεια της γης εισάγοντας στο έδαφος υγρά σε υψηλή πίεση για να σπάσει ο βράχος και να δημιουργηθούν διέξοδοι για το παγιδευμένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Επίσης ανέπτυξε τεχνικές για να αντλεί τα καύσιμα κάθετα και στη συνέχεια στο πλάι προκειμένου να αυξήσει την απόδοση κάθε πετρελαιοπηγής
Τι σημαίνει αυτό για την παγκόσμια οικονομία και την γεωπολιτική σκακιέρα που «ξαναστήνεται» από την εφαρμογή της μεθόδου Μίτσελ; Θα σας δώσω τρεις παραμέτρους που έχουν άμεση συσχέτιση:
A) Οι ΗΠΑ χάρη στον Μίτσελ οδεύουν στην ενεργειακή αυτάρκεια.Σήμερα περισσότερο από το 25% του φυσικού αερίου που καταναλώνουν οι ΗΠΑ προέρχεται από μη συμβατικά κοιτάσματα που έγιναν «εκμεταλλεύσιμα» από τη μέθοδο Μίτσελ. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της διαφοράς, το 2000 μόνο το 1 % προέρχονταν από τα κοιτάσματα αυτά.
Β) Επειδή η μέθοδος Μίτσελ αναδεικνύει χώρες που παλαιότερα είχαν αμελητέα κοιτάσματα σε σημαντικούς παραγωγούς φυσικού αερίου,η Ρωσία θα χάσει την πρωτοκαθεδρία της στο φυσικό αέριο με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία της και την θέση της στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.
Γ) Οι ανακατατάξεις στην ενεργειακή αγορά θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στις οικονομίες και την πολιτική σταθερότητα στις αραβικές χώρες που παράγουν πετρέλαιο.( Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Ιράν, Μπρουνέι, Κατάρ, Λιβύη, Αμπού Ντάμπι κ.α.).
Μη ξεχνάμε οτι πρόσφατα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον σε άρθρο του στην Daily Telegraph με τίτλο «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε την ευκαιρία με το σχιστολιθικό αέριο» προτρέπει τους συμπατριώτες του να ξεπεράσουν φοβίες για ρύπανση των αποθεμάτων νερού και διαβεβαιώνει πως η μέθοδος Fracking, του ελληνοαμερικανού Μίτσελ, είναι ασφαλής. Στο άρθρο του ο Κάμερον ζητά απο ολόκληρη την Βρετανία -βόρεια ή νότια,Συντηρητικούς ή Εργατικούς– να επωφεληθεί και να ευεργετηθεί αμεσα από τις εξορύξεις.Υποστηρίζει επίσης ότι η μέθοδος Μίτσελ το Fracking θα οδηγήσει σε μειώσεις των τιμολογίων ενέργειας και θα δημιουργήσει 70.000 θέσεις εργασίας! «Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 40 τρις κυβικά μέτρα σχιστολιθικού αερίου κάτω από την Βρετανία αυτή τη στιγμή, και αυτή η μελέτη καλύπτει μόνο 11 κομητείες! Για να το θέσω αλλιώς – γράφει ο Κάμερον- ακόμη κι άν εξορύξουμε το ένα δέκατο αυτού του αριθμού, μιλάμε για το ισοδύναμο των αποθεμάτων φυσικού αερίου 51 ετών.
Εντυπωσιάστηκα όχι τόσο από το άρθρο του Βρετανού πρωθυπουργού, αλλά περισσότερο από την αμεσότητα της επίκλησης του συμφέροντος προς τους συμπατριώτες του. Λέει στα ίσια και χωρίς φιοριτούρες «Ξεπεράστε οικολογικές υστερίες. Εγγυόμαστε ότι είναι ασφαλές. Η οικονομία μας θα απογειωθεί και θα κερδίσουμε ενεργειακή αυτάρκεια «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε την ευκαιρία….» Κοτζαμάν Μεγάλη Βρετανία δεν έχει την πολυτέλεια… Πώς να μην κάνω συγκρίσεις με εμάς που έχουμε έναν τεράστιο ορυκτό πλούτο και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τον εξορύξει; Είτε γιατί οι οικολόγοι δεν επιτρέπουν να χαλάσει η ομορφιά σε ένα κουτσοχώρι, είτε γιατί έχουμε τους σκληρότερους περιβαλλοντικούς νόμους ενάντια στην βιομηχανική παραγωγή, είτε λόγο γραφειοκρατίας και χρονοβόρας επίλυσης ενστάσεων στο ΣΤΕ και τα δικαστήρια.
Εμάς ποιος θα μας εκλιπαρήσει να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο μας, ποιος θα μας προτρέψει να ενωθούμε, να τα βρούμε για την περιβόητη ανάπτυξη στην πράξη; Μάλλον κανείς! Ίσως γιατί σε αντίθεση με τη Βρετανία εμείς έχουμε την …πολυτέλεια να κλοτσάμε τις ευκαιρίες.Όπως δεκαετίες τώρα έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε «τα καλύτερα μυαλά» τα οποία και μεταναστεύουν με επιτυχία στο εξωτερικό, όπως η οικογένεια του Τζορτζ Φειδίας Μίτσελ, ενός ακόμη Έλληνα που με τα επιχειρηματικά και επιστημονικά επιτεύγματά του βοήθησε ξένη χώρα και όχι την πατρίδα του…
Karfitsa

(Ημέρα αντιφασιστικής μνήμης) Το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Πέμπτη 17 Αυγούστου 1944



 
 
 
 
 
 
1 Vote


Κοντά στις 2:30 το πρωί ξεκινά το δράμα της ομαδικής σφαγής που θα ακολουθήσει όταν ανέβει ο ήλιος ψηλά. Δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές που περικλείουν την Κοκκινιά, από Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Δαφνί και Ρέντη μέχρι Κερατσίνι, Φάληρο και Πειραιά, ο κλοιός σφίγγει. Μαζί με τους Ναζί κατακτητές καταφθάνει στην προσφυγούπολη του Πειραιά, τη «Μικρή Μόσχα», όπως είχαν βαπτίσει την Κοκκινιά, και το μηχανοκίνητο τμήμα του δοσίλογου Ν. Μπουραντά. Περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους με πολυβόλα, όλμους, μυδράλια, ταχυβόλα, αυτόματα, Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την πόλη που εκείνη την ώρα κοιμάται.

Στο ντιβάνι της Διβάνη και της διανόησης!



 
 
 
 
 
 
Rate This


του Κώστα Βαξεβάνη
Το πρόβλημα με την ελληνική διανόηση δεν είναι ότι σιωπά και κοιμάται. Είναι ότι χωνεύει ακόμη. Χορτάτη, φουσκωμένη, κάνει όπως ακριβώς αυτός που ανάμεσα στα απομεινάρια των όσων καταβρόχθισε, υπόσχεται ενοχικά πως δεν θα το ξανακάνει. Ρεύεται τα πλούσια εδέσματα, νιώθει, χορτάτος πια, την άσχημη γεύση στο στόμα και μετατρέπεται για λίγο σε νομιμόφρονα της καλής διατροφής. Όσο κρατά η χώνεψη.

“Σαν σήμερα” 70 χρόνια από την σφαγή των Γερμανών στο χωριό Κομμένο Αρτας!


 
 
 
 
 
 
2 Votes


Η σφαγή του Κομμένου ήταν μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην ιστορία της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, στις 16 Αυγούστου 1943, στο χωριό Κομμένο που βρίσκεται στον νομό Άρτας και είναι χτισμένο κοντά στις όχθες του ποταμού Άραχθου.

Ο τορπιλισμός της «Έλλης» στην Τήνο


 
 
 
 
 
 
2 Votes

Βασίλης Φουρτούνης: δάσκαλος, αναπληρωματικός Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
Πριν τον τορπιλισμό της «Έλλης»
Περιγραφή: ΤΟ ΕΥΔΡΟΜΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΕΛΛΗΤην εποχή που ξεκίνησε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, η ναυτική σημασία του γεωγραφικού χώρου και του στόλου της Ελλάδας δεν είχε την αντίστοιχη βαρύτητα που είχε εμφανίσει το καλοκαίρι του 1914. Το γεγονός αυτό που οφειλόταν: α) στο ότι η Μεγάλη Βρετανία αφ’ ενός ενδιαφερόταν να προασπίσει τα συμφέροντά της στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό β) τη μεγάλη ναυτική δύναμη των Γάλλων στη Μεσόγειο και γ) την αρχική ουδετερότητα της Ιταλίας. Αυτός ο συνδυασμός ήταν που γέννησε ίσως σε κάποιους την ελπίδα ότι η χώρα μας δεν θα χρειαζόταν να αναμειχθεί στον νέο αυτόν καταστροφικό πόλεμο. Τα πράγματα όμως άλλαξαν με την πτώση της Γαλλίας και την έξοδο της Ιταλίας στον πόλεμο στο πλευρό της Γερμανίας τον Μάιο του 1940.
Περιγραφή: http://ellas2.files.wordpress.com/2010/06/cebccebfcf85cf83cebfcebbceafcebdceb9.jpg?w=514&h=700Τους μήνες που ακολούθησαν, η καχυποψία του Μουσολίνι αναφορικά με τις γερμανοσοβιετικές επιδιώξεις στα Βαλκάνια, η πιθανότητα ότι ο αγγλικός στόλος θα κατέφευγε στα ελληνικά ύδατα στην περίπτωση που η αγγλοκρατούμενη Αίγυπτος κυριευόταν από τους Ιταλούς και ο προσανατολισμός της κυβέρνησης Μεταξά στην αγγλική πολιτική – κυριότερα δείγματα του οποίου υπήρξαν η αποδοχή της αγγλογαλλικής εγγύησης της Ελλάδας έναντι πιθανής απειλής από τον Άξονα (Απρίλιος 1939) και η άρνησή της να ανανεωθεί το Ελληνοϊταλικό Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας, τον Σεπτέμβριο του 1939 – οδήγησαν στην ωρίμαση των επεκτατικών επιδιώξεων που έτρεφε, από παλιά, το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας εναντίον της χώρας μας.
Τον Αύγουστο του 1940, η Γερμανία είχε θέσει ήδη υπό τον έλεγχό της το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και η Luftwaffe βομβάρδιζε ανηλεώς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, την τελευταία εστία αντίστασης που είχε απομείνει στις Βρετανικές Νήσους. Παράλληλα, ο Χίτλερ κατάστρωνε το πλέον μεγαλεπήβολο από τα σχέδιά του – την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση. Το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας όμως δεν είχε ανάλογες επιτυχίες να επιδείξει. Ο Μουσολίνι χρειαζόταν επειγόντως μια γρήγορη και αποφασιστική νίκη, ώστε να ενισχύσει το κύρος του. Η Ελλάδα φάνταζε ιδανικός στόχος, καθώς θα εξυπηρετούσε και τα ιταλικά σχέδια για απόλυτη κυριαρχία στη Μεσόγειο.
Εξάλλου, ουδέποτε σχεδόν κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα οι ελληνοϊταλικές σχέσεις υπήρξαν αρμονικές: από την κατάληψη των Δωδεκανήσων έως την αμφιλεγόμενη πολιτική της Ιταλίας έναντι της ελληνικής απόβασης στη Σμύρνη και από τον βομβαρδισμό της Κέρκυρας έως τη σταθερή υποστήριξη των αλβανικών θέσεων για την Ήπειρο, η Ρώμη δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι θεωρούσε την Αθήνα περιφερειακό της αντίπαλο.
Για να ξεκινήσει όμως ο πόλεμος, που τόσο επιζητούσε ο Μουσολίνι, χρειαζόταν μία αφορμή. Έτσι, ήδη από το 1939, άρχισαν οι αλλεπάλληλες ιταλικές προκλήσεις, με την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει σπασμωδικά. Εντούτοις, ο τότε πρωθυπουργός Μεταξάς δεν σήκωνε το γάντι, φροντίζοντας να θωρακίσει πρώτα την άμυνα της χώρας απέναντι σε έναν αντίπαλο με αριθμητικά πολλαπλάσιες δυνάμεις. Στις 15 Αυγούστου του 1940, οι προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε όριο, με τον απρόκλητο τορπιλισμό του καταδρομικού «ΕΛΛΗ». Το γέρικο σκαρί υπέκυψε και όλα συνέτειναν πλέον στο συμπέρασμα ότι ο πόλεμος δεν θα αργούσε. Η «εκδρομή στην Ελλάδα», που προσδοκούσε όμως ο Μουσολίνι, θα κατέληγε σύντομα σε ναυάγιο…

Δεκαπενταύγουστος, η γιορτή της Παναγίας, το «Πάσχα του Καλοκαιριού»



 
 
 
 
 
 
2 Votes

Παναγία_Γοργοϋπήκοος_06
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Του Καθηγητή Χρήστου Γερ. Σιάσου
Από την 1η Αυγούστου έως το Δεκαπενταύγουστο, αρχίζει η προετοιμασία των πιστών για την μεγαλύτερη γιορτή της  χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου ή το «Πάσχα του καλοκαιριού», κατακλύζοντας  τα εκατοντάδες  προσκυνήματα της Παναγίας μας ανά την  Ελλάδα  όπως,  Παναγία Σουμελά στη Βέροια, η Παναγία της Τήνου, Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, αλλά και η Παναγία της Κεφαλλονιάς   όπου κάθε χρόνο εμφανίζονται στην εικόνα της τα  «φίδια της  Παναγίας».
Με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί,  προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας μας.
Η Παναγία μας, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, δεν έχει μόνο θρησκευτική σημασία για τους Έλληνες αλλά και Εθνική, αφού πολλές …

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ



20130817-105744.jpg
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Επιδεικνύοντας ιδιαίτερα στοιχεία πολιτικής ευκαμψίας, αλλά και διατηρώντας το ρεκόρ του μοναδικού αρχαιολόγου πρωθυπουργού, ο Θεμιστοκλής Σοφούλης κατέλαβε τρείς φορές το ύπατο αξίωμα της πρωθυπουργίας, αποτελώντας μιας από τις κεντρικές φυσιογνωμίες της σύγχρονης πολιτικής μας σκηνής και δη του κεντρώου χώρου. Η πολιτική του ευκαμψία τον εξώθησε ανενδοίαστα να υπογράψει το διαβόητο σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα για συνεργασία
των φιλελευθέρων με το ΚΚΕ στη Βουλή, αλλά και να αναλάβει πρόεδρος της Βουλής, την περίοδο της Βασιλευομένης Δημοκρατίας επί Γεωργίου Β΄. Πέραν της συμμετοχής του στην δρώσα ενεργή πολιτική μας ζωή, ο Σοφούλης αποτέλεσε και σπουδαία φυσιογνωμία του ακαδημαϊκού χώρου ως υφηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γεννήθηκε στο Βαθύ της Σάμου το 1860. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν κατέφυγε στην Γερμανία όπου κατετρίβη με την Αρχαιολογία.

Χάρηκες που δεν θα πληρώνεις για την ΕΡΤ; Πλήρωνε τώρα χαράτσι για την Digea.



Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση.
Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χαρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.
Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τωρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με την αγορά τους να ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής που σήμαινει ότι πάλι οι πολίτες θα βάλουν το
χέρι στην τσεπη σε όφελός ιδιωτικων συμφερόντων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.

Άλλη μία μαύρη επέτειο θυμάται σήμερα ο κυπριακός ελληνισμός. 39 χρόνια συμπληρώνονται από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής.


Ο δεύτερος Αττίλας άρχισε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της Γενεύης.

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, παραβιάζοντας κάθε κανόνα της διεθνούς νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παρά την εκεχειρία, που είχε συμφωνηθεί, προχώρησαν και κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της Μεσαορίας, την Αμμόχωστο, την Καρπασία και το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Μόρφου στα δυτικά.
Μεγάλο μέρος της πόλης της Αμμοχώστου, όπου κατοικούσαν οι Ε/κ, παραμένει από τότε περίκλειστο και ερημωμένο, με τον κατοχικό στρατό να μην επιτρέπει την επιστροφή των νομίμων κατοίκων της πόλης στις κατοικίες και στις περιουσίες τους, παρά τα σχετικά ψηφίσματα και αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Κόμματα και οργανώσεις με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την τουρκική βαρβαρότητα και τη συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/60282#sthash.NJmL8Df3.dpuf

Οι Κούρδοι αποκτούν την πρώτη Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων στο Δυτικό Κουρδιστάν (Β. Συρία)


Τα άρματα του πρώτου Ουλαμού Μέσων Αρμάτων των Κούρδων, με σημαίες του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος!
του Σάββα Καλεντερίδη
Στον Πόντο οι Έλληνες έλεγαν μια σοφή παροιμία: "Αν' να φτύεις, φτύεις τον πρόσωπο σ', κα να φτύεις, φτύεις τα γένια σ''". Για όσους, τους ελάχιστους, δεν το κατάλαβαν, αυτό σημαίνει "προς τα πάνω να φτύσεις, φτύνεις το πρόσωπό σου, προς τα κάτω να φτύσεις, φτύνεις τα γένια σου"!
Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την πρώτη Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων που συγκροτούν οι Κούρδοι της Ροζάβα, όπως χαρακτηριστικά λέγεται στα κουρδικά το Δυτικό Κουρδιστάν (Β. Συρία), που είναι το δεύτερο κουρδικό κράτος που χτίζεται ντε φάκτο στην περιοχή, προκαλώντας ιλίγγους και ημικρανίες στην Άγκυρα και τον Ερντογάν;
Να εξηγήσουμε.
Η Τουρκία, αφού πρώτα έσκαψε η ίδια το λάκκο της, υποστηρίζοντας την επιχείρηση ανατροπής του Άσαντ, μια επιχείρηση που στοίχισε τη ζωή σε 120 χιλιάδες ανθρώπους και στο ξεσπίτωμα 2,5 εκατομμυρίων πολιτών της Συρίας, στη συνέχεια διαπίστωσε ότι ως αποτέλεσμα της πολιτικής της, ήλθε αντιμέτωπη με την ίδρυση ενός δεύτερου κουρδικού κράτους.
Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, αυτήν την εξέλιξη, η Άγυκρα άρχισε να υποστηρίζει ανοικτά τους ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Νούσρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα στρέψουν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους εναντίον των Κούρδων που υποστηρίζουν την αυτονομία του Δυτικού Κουρδιστάν.

Η κοινωνική και πολιτική πόλωση στην Τουρκία αποκτά μεγάλες διαστάσεις





Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
 Ενώ συνεχίζεται η αστάθεια στη Μέση Ανατολή με τις συγκρούσεις σουνιτών-σιιτών και την αντιπαράθεση του ήπιου με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, η φιλελεύθερη μεσαία τάξη της Τουρκίας, που ξεπερνά το 50 % της κοινωνίας, υποστηρίζει την έννοια της «μουσουλμανικής δημοκρατίας» και θα αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης κάθε συντηρητικής πολιτικής που θα περιορίζει τις ελευθερίες και θα παρεμβαίνει στον τρόπο ζωής των πολιτών. Επομένως η Τουρκία βρίσκεται ενώπιον δύο επιλογών: είτε θα ιδρυθεί μια φιλελεύθερη και πλουραλιστική δημοκρατία, είτε θα επικρατήσει ο ισλαμιστικός αυταρχισμός και η χώρα θα βρίσκεται
σε μια διαρκή αστάθεια.
Στην Τουρκία υφίσταται ένα «βαθύ κράτος», το οποίο ελέγχει και χειραγωγεί τον κρατικό μηχανισμό. Το εν λόγω βαθύ κράτος μέχρι την κατάρρευση της στρατοκρατίας τελούσε υπό τον έλεγχο των κεμαλιστών, ενώ τώρα ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους μηχανισμούς του καθεστώτος Ερντογάν. Επίσης, το τελευταίο διάστημα, το θέμα που εγείρει το ενδιαφέρον είναι ότι, ο ρόλος των θρησκευτικών κοινοτήτων (cemaat) και η θέση τους στην πολιτική ζωή της Τουρκίας έχει λάβει μεγάλη διάσταση και εάν αυτό συνεχισθεί μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία πιθανόν να επηρεάσει τα εκλογικά αποτελέσματα και να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της χώρας.....
Χρήστος Μηνάγιας

«Ο Μακάριος θα μας πουλήσει»



12/08/2013 | ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ
Επικριτικό έναντι του Αρχιεπισκόπου παρουσίαζαν το ΑΚΕΛ τα βρετανικά έγγραφα
Ο Εζεκίας Παπαϊωάννου είπε ότι το κόμμα καταδίκασε τη δράση της ΕΟΚΑ, γιατί θα είχε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό ανθρώπων να πάνε φυλακή, δίχως να κερδίσουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα
μέρος η'
Στα προηγούμενα μέρη της παρουσίασης αναφερθήκαμε στην παράξενη απόφαση του Φόρεϊν Όφις, όχι απλώς να μην αποδεσμεύσει φάκελο που αναφερόταν στο ΑΚΕΛ από τα αρχεία του, αλλά να τον επαναχαρακτηρίσει μέχρι το 2080, για λόγους που αποδίδονται στην «υγεία και ασφάλεια». Ωστόσο, από τα «ξεχασμένα έγγραφα» που αποδεσμεύτηκαν πριν από μερικές ημέρες, προκύπτουν κάποιες αναφορές στο κόμμα και στις δραστηριότητές του.