Ετικέτες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων. Ήρθε επιτέλους η ώρα; Οι πιθανές «δικαστικές» οδοί


 



Το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων (εσφαλμένα κάποιοι αναφέρονται σε «αποζημιώσεις») για τις θηριωδίες που διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα και τους Έλληνες, όσο και η διεκδίκηση του κατοχικού αναγκαστικού δανείου τίθενται εναργώς τελευταία στο δημόσιο λόγο. Μάλιστα, πρόσφατα αποκαλύφθηκε σε δημοσιεύματα εφημερίδων και σε εκπομπές πως, βάσει της απόρρητης έκθεσης του Γ.Λ.Κ., οι αξιώσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο ανέρχονται στο ύψος των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, ενώ οι αντίστοιχες για τις επανορθώσεις, βάσει της ίδιας έκθεσης, φημολογείται πως αθροίζονται στο δυσθεώρητο ποσό των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, περίπου.

Επαμεινώνδας Δεληγεώργης 1829 – 1879



Επαμεινώνδας Δεληγεώργης
  
Νομικός, δημοσιογράφος και πολιτικός, ο οποίος διατέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1865 έως το 1878. Διατηρεί ακόμη τον τίτλο του νεώτερου Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία σε ηλικία 36 ετών.
Ο Επαμεινώνδας Δεληγεώργης γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 10 Ιανουαρίου 1829. Ο πατέρας του Μήτρος Δεληγεώργης (1775-1860), με καταγωγή από το Μεσολόγγι, υπήρξε ένας από τους σημαίνοντες αγωνιστές του '21 και διατέλεσε αρχηγός της Χωροφυλακής μετά την απελευθέρωση. Ο Επαμεινώνδας Δεληγεώργης πέρασε τα νεανικά του χρόνια στην Τρίπολη και το Μεσολόγγι και το 1841 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1850 αναγορεύτηκε αριστούχος διδάκτορας της Νομικής Σχολής.

Εκλογές στη Μ. Βρετανία. Ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα της κάλπης…





The-Conservative-campaign-007
Γράφει η Ελένη Μαυρούλη

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θριάμβευσε. Οι τρεις βασικοί του αντίπαλοι υπέβαλαν την παραίτησή τους μετά τα εκλογικά αποτελέσματα από τις ηγεσίες των κομμάτων τους: ο Εντ Μίλιμπαντ από τους Εργατικούς, ο Νικ Κλεγκ από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, ο Νάιτζελ Φάρατζ από το UKIP [Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου] (η οποία δεν έγινε δεκτή).  Οι δε δημοσκόποι «τρώνε το καπέλο τους», όπως οι ίδιοι τόνισαν, αναζητώντας εναγωνίως πώς είναι δυνατόν καμία προεκλογική δημοσκόπηση να μην κατέγραψε έστω και στο ελάχιστο την τάση που τελικά αποτυπώθηκε στην κάλπη ενώ αντίθετα περιέγραφαν μια αμφίρροπη και σχεδόν ισόπαλη μάχη ανάμεσα στους Συντηρητικούς και στους Εργατικούς. Υπό ΚΣ, (κανονικές συνθήκες), το θέμα των βρετανικών εκλογών θα έπρεπε να κλείσει εδώ και να ασχοληθούμε εκ νέου σε πέντε χρόνια.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ναζιστικά γουρούνια κακοποιούν γέροντα βετεράνο την ημέρα εορτασμού της αντιφασιστικής νίκης. (Βιντεο)


Αυτοί ειναι οι ναζι ψευτόμαγκες που στηρίζει η δύση.
– Κάτσε σπιτι σου βρωμογερε προβοκάτορα που θες και να γιορτάσεις
– Δεν ειμαι προβοκάτορας και δεν θα μου υπαγορεύσετε εσεις που θα πάω.
– Είσαι ρωσοφιλος προβοκάτορας, θέλεις να βγεις έξω με τα κομμουνιστικά σύμβολα για να παίξεις το παιχνίδι της Ρωσίας.

Η απελευθέρωση της Κομοτηνής


GreekFlag

Βρισκόμαστε στα 1920. Είναι άνοιξη. Ο ήλιος ρίχνει τις ζωογόνες αχτίνες του και δίνει ζωή στα πάντα. Οι Θρακιώτες δεν αισθάνονται την χαρά της άνοιξης, γιατί η ιδιόρρυθμη διασυμμαχική κατοχή που τους εξασφαλίζει την με όρους λευτεριά τους, η λύπη και η αγωνία νεκρώνουν όλες τις άλλες αισθήσεις. Αυτήν την αγωνιώδη ερημιά αναταράζει, που και που, ένας ανάλαφρος άνεμος ελπίδας από το 1919 μέσα από το περιλάλητο διασυμμαχικό καθεστώς.

Ο Ελληνικός στρατός έστησε περήφανα τη γαλανόλευκη και στρατοπέδευσε στους Τοξότες ύστερα από την ανακωχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί συγκεντρώθηκαν και οι περισσότεροι κάτοικοι των θρακικών περιοχών, που είχαν ξερριζωθεί από τα πατρικά τους σπίτια με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου. Όλοι οι Έλληνες αφού τελείωσε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος με τη νίκη των συμμάχων έστρεψαν τα μάτια τους στην τράπεζα των συνδιασκέψεων και περίμεναν να δικαιωθούν. Τι θλιβερό, όμως, και αποκαρδιωτικό μήνυμα διαδόθηκε ύστερα από την περίφημη συνδιάσκεψη του Νεϊγύ. Εδάφη ανέκαθεν Ελληνικά αντί να παραχωρηθούν στη μητέρα Ελλάδα επιβάλλεται σ’ αυτά το περίεργο καθεστώς της διασυμμαχικής κυβέρνησης (ΤΗRACE ΙΝΤΕRALLIΕ).

Σκόπια: Ο Richard Howitt θα συμμετάσχει στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης






Ο Ρίτσαρντ Χόβιτ- Richard Howitt, διαπραγματευτής για την FYROM και εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο, αποφάσισε  να συμμετάσχει προσωπικά στη διαδήλωση που προγραμματίζεται από την αντιπολίτευση την Κυριακή στις 17 Μαΐου.

Ο άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο από την πυρηνική καταστροφή

Ζει σε ένα κακόφημο χωριό νότια της Μόσχας. Για να τον συναντήσεις θα πρέπει να διασχίσεις δρόμους γεμάτους σκίνχεντς και μεθυσμένους. Να φτάσεις σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών σοβιετικού τύπου και να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου χωρίς να αφήσεις τίποτα πολύτιμο μέσα. Στη συνέχεια να ανέβεις μια σκάλα γεμάτη ούρα για να καταλήξεις τελικά να συναντήσεις έναν μικροκαμωμένο γκρινιάρη συνταξιούχο, που στην όψη δεν θα σου μοιάζει και πολύ διαφορετικός από τους αλήτες που συνάντησες στο δρόμο.
Δεν είναι ο Superman, είναι ο υπολοχαγός Stanislav Petrov, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, τη δεκαετία του '80.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 14 Μαΐου


μ. Χ.
1796
Ο άγγλος γιατρός Έντουαρντ Τζένερ παρουσιάζει το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς.
1900
Αρχίζουν οι Β' Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 995 αθλητών και για πρώτη φορά αθλητριών, από 28 χώρες, που διαγωνίζονται σε 19 αθλήματα. Θα ολοκληρωθούν στις 28 Οκτωβρίου.
1918
Διεξάγεται η Μάχη του Ραβινέ στο Μακεδονικό μέτωπο. Ο Ελληνικός Στρατός νικάει τους Βούλγαρους, με απώλειες 56 νεκρούς και 234 τραυματίες.
1928
Ιδρύεται η Τράπεζα της Ελλάδας. Πρώτος διοικητής αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Διομήδης.
1937
Ο Ντιουκ Έλινγκτον και η μπάντα του ηχογραφούν το περίφημο Caravan.
1968
Η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας, υπό την καθοδήγηση του Αλεξάντερ Ντούπτσεκ, ανακοινώνει μέτρα φιλελευθεροποίησης του κομμουνιστικού καθεστώτος. Είναι η αρχή της «Άνοιξης της Πράγας».