Ετικέτες

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Οι 10 μεγαλύτεροι στρατοί του κόσμου


Ποια χώρα διαθέτει το μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο; Πόσα εκατομμύρια ξοδεύουν οι Αμερικάνοι σε βιάγκρα για τους στρατιώτες τους και σε ποια θέση στη δεκάδα συναντάμε τη γειτονική Τουρκία; (Pics + Vid)
Το ζήτημα των αμυντικών συστημάτων και του στρατιωτικού προσωπικού είναι πάντα κεντρικό θέμα γοήτρου και επιρροής για μια χώρα. Δεν είναι τυχαίο πως τα περισσότερα Έθνη του κόσμου ξοδεύουν μεγάλα ποσά του προϋπολογισμού τους στην Άμυνα. Από την άλλη, ένας πολυπληθής στρατός προϋποθέτει και ένα πολυπληθές έθνος, κάτι που μπορεί να τροφοδοτήσει και τη στρατιωτική δύναμη με έμψυχο δυναμικό.

Οργή του Πολωνού ΑΝΥΕΘΑ για την Ουκρανία: Δεν ειναι ευρωπαϊστές, είναι ναζί!



Το πρωτο σοβαρό ρήγμα στην δυτική πολιτική έναντι των ναζί του Κιέβου φέρνουν οι οργισμένες δηλώσεις του Πολωνού ΑΝΥΕΘΑ, στρατηγού Waldemar Skrzypczak: Παίρνω πίσω κάθε θετική κουβέντα που έχω πει για το καθεστώς της Ουκρανίας. Έφτασαν στο σημείο να ανακηρύξουν ήρωες τους σφαγείς της UPA (ναζιστικης οργάνωσης Ουκρανών δοσιλογων) που κατέσφαξαν 100,000 Πολωνούς στην Volhynia! Το καθεστώς της Ουκρανίας είναι πλέον εχθροί του Πολωνικού λαού. Αυτά τα καθάρματα δολοφόνησαν τον θείο μου με φρικτά βασανιστήρια. Τον «σταύρωσαν» με πηρούνες σε μια ξύλινη πόρτα και τον άφησαν να ψυχορραγεί για τρεις ημέρες μέχρι ο θάνατος να τον λυτρώσει. Ακρωτηρίασαν γυναίκες με παιδιά. Όχι οι Γερμανοί ναζί, οι Ουκρανοί συνεργατες τους. Οι UPA που σημερα το Κίεβο θεωρεί «ήρωες».»

Ιγνατίου : Ο Σόϊμπλε έχει θέσει στόχο ζωής το κυνηγητό του ελληνικού λαού ..


michalis-ignatiouΤα κάθε άλλο παρά… κολακευτικά συμπεράσματά του για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καταγράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου με το σημερινό άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”.
Ο καλός δημοσιογράφος αναφέρεται στις ομιλίες
του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών καθώς και τις συνεντεύξεις του σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
“Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δεν θα επιτρέψει καμία συμφωνία με την Ελλάδα, που δεν θα ταπεινώνει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά ο ο Σόιμπλε έχει θέσει στόχο ζωής το κυνηγητό εναντίον της χώρας μας και του λαού της”.
ysterografa

To Game of Thrones και το τέλος της μαρξιστικής θεωρίας…

 

Η μαρξιστική θεωρία, όπως θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, δεν είναι ένα αστείο, μια διασκεδαστική τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε καθημερινό φαινόμενο, αποκύημα της φαντασίας του οποιουδήποτε.
Τελευταία, έχει παρατηρηθεί ένας ανησυχητικός πολλαπλασιασμός μιας τέτοιου είδους προχειρότητας: εφημερίδες εκδίδουν μαρξιστικές θεωρίες για πενσιλ φούστες, μαρξιστικές αναγνώσεις του καινούριου άλμπουμ της Taylor Swift, μαρξιστικές εξηγήσεις του γιατί οι άνδρες έχουν ρώγες. Ιδρύματα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι θα τύπωναν κείμενα μαρξιστικής κριτικής για το τραπεζικό σύστημα, φερ’ ειπείν, ευχαρίστως αφήνουν τα δημιουργήματα του Karl να ασκήσουν κριτική στα όνειρά μας.
Στο πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο Guardian έφερε στην επιφάνεια τον Paul Mason, τον οικονομικό συντάκτη του Channel 4 News, για να δώσει μια ιστορική υλιστική πρόβλεψη των επόμενων σεζόν της σειράς Game of Thrones.

Όχι ότι υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, αλλά, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να θυμούνται ότι ο Μαρξισμός είναι δίκοπο μαχαίρι:  είναι η θεωρητική προσέγγιση που όχι μόνο καταφέρνει να κατανοήσει τις καπιταλιστικές σχέσεις, αλλά προτείνει και την κατάργηση αυτών των σχέσεων.

ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο ελιαμεπ

Γράφει η cassandra

Ο αντιπρόεδρος του γνωστού και αμαρτωλού ΕΛΙΑΜΕΠ βρήκε την ευκαιρία να προπαγανδίσει κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα!Πιο συγκεκριμένα είπε:

Πισωγύρισμα χαρακτηρίζει, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θάνος Βερέμης, τις αλλαγές που φέρει το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς υποστηρίζοντας ότι θα επαναφέρουν το καθεστώς της αλληλοεξάρτησης καθηγητών και πολιτικών παρατάξεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενώ καταφέρεται κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως σπάνια πατούσε στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ν. Τσόμσκι: «Tο ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί»


Την γνώμη του ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Euronews ο διάσημος διανοητής και συγγραφέας, Νόαμ Τσόμσκι.

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εντολή ενός ισχυρού μέρους του λαού και με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποβάλλεται πλέον στις πολιτικές που αποφασίζουν οι Βρυξέλλες και οι γερμανικές τράπεζες που καταστρέφουν τη χώρα. Η συνέπεια αυτών των πολιτικών ήταν, στην πραγματικότητα, να αυξηθεί το ελληνικό χρέος. «Η Ελλάδα καταστρέφεται», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το χρέος της θα πρέπει να διαγραφεί όπως και η Ευρώπη διέγραψε το μεγαλύτερο γερμανικό χρέος, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1953. Έτσι η Γερμανία μπόρεσε να ανακάμψει και να ανοικοδομηθεί.

Ερωτηθείς για τα άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το χρέος τους, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, και το αν θα πρέπει να διαγραφεί και το δικό τους χρέος, ο Νόαμ Τσόμσκι, απάντησε ότι θα πρέπει να ισχύσει και γι’ αυτές το ίδιο.

Oικογένεια Σίμσον




Τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες, η πλέον επιτυχημένη και μακροβιότερη στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης. Πρόκειται για ιδιότυπη σάτιρα της μεσοαστικής Αμερικής, με ήρωες τα μέλη μιας απίθανης οικογένειας, των Σίμσον, που την αποτελούν ο πατέρας Χόμερ, η μητέρα Μαρτζ και τα τρία παιδιά τους, Μπαρτ, Λίζα και Μάγκι. Δημιουργός της σειράς είναι ο σπουδαίος σύγχρονος καρτουνίστας Ματ Γκρέινιγκ («Futurama», «Life in Hell»), γεννημένος στο Πόρτλαντ του Όρεγκον το 1954.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 19 Απριλίου



μ. Χ.
1587

Ο βρετανός ναύαρχος και πρώην πειρατής σερ Φράνσις Ντρέικ βυθίζει την ισπανική αρμάδα στο λιμάνι του Κάδιξ, δίνοντας τέλος στη θαλασσοκρατορία των Ισπανών και εγκαινιάζοντας την εποχή της βρετανικής κυριαρχίας στις θάλασσες.

Παυλόπουλος και Κρούγκμαν αναβίωσαν μια περίλαμπρη κληρονομιά.


Την κληρονομιά της Αθήνας των φιλοσόφων και των επιστημών αναβίωσαν σήμερα κατά τη σημερινή συνάντησή τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο καθηγητής Πολ Κρούγκμαν. Έπειτα από τις τυπικές συζητήσεις περπάτησαν τουλάχστον για 1 ώρα στους κήπους του προεδρικού μεγάρου αναπτύσσοντας θεματολογία ακαδημαϊκού επιπέδου που πραγματικά είχαμε χρόνια να δούμε σ’ αυτή τη χώρα. Διότι στην κοιτίδα της παιδείας και του πολιτισμού εδώ και πέντε χρόνια οι μόνοι ξένοι που περπατούσαν σε επίσημες συναντήσεις με τους κυβερνώντες ήταν υπάλληλοι χαμηλόβαθμοι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων Που ερχόντουσαν εδώ ως δυνάστες.
Η ζεστασιά που εξέπεμπαν εκατέρωθεν οι δηλώσεις των δύο ανδρών μετά τη συνάντησή τους ήταν ενδεικτικές του υψηλού επιπέδου πολιτικής και πολιτικού πολιτισμού που βιώνει Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.