Ετικέτες

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συνομιλία Ομπάμα-Γκιουλ στο ΝΑΤΟ Predator θέλει να αγοράσει η Τουρκία από τις ΗΠΑ για τη μάχη του κατά του PKK

Συνομιλία Ομπάμα-Γκιουλ στο ΝΑΤΟ Predator θέλει να αγοράσει η Τουρκία από τις ΗΠΑ για τη μάχη του κατά του PKK

Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ στη ΝΑΤΟϊκή Σύνοδο Κορυφής στο Σικάγο.Άγκυρα: Μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη Predator επιδιώκει να αγοράσει η Άγκυρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία και το βόρειο Ιράκ.Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε κατόπιν συνομιλίας με τον Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της ΝΑΤΟϊκής Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο, ότι η αμερικανική κυβέρνηση βλέπει τη θετικά την πώληση των Predator και καταβάλλει προσπάθεια να πείσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ.
«Πραγματικά, η αμερικανική κυβέρνηση είναι θετική [σε αυτήν την πώληση], προσπαθούν να πείσουν το Κογκρέσο» δήλωσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ κατόπιν της συνομιλίας του με τον Αμερικανό πρόεδρο το βράδυ της Δευτέρας.

Η Τουρκία επιθυμεί να αποκτήσει έναν άγνωστο αριθμό μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών για να αντιμετωπίσει τα μέλη του Εργατικού Κινήματος του Κουρδιστάν (PKK), αλλά το αμερικανικό Κογκρέσο αντιμετωπίζει με επιφύλαξη αυτήν την προοπτική εξαιτίας της έντασης στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.

US Navy: Η δεύτερη γενιά της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας

US Navy: Η δεύτερη γενιά της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας

Εκτόξευση SM-3 Block στις 9 Μαΐου
από το «
USS Lake Erie» 
Η δεύτερη γενιά της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας κατά των βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε σε νέο βήμα. 
Στις 9 Μαΐου, στον Ειρηνικό Ωκεανό, το καταδρομικό USS Lake Erie εκτόξευσε ένα νέο πύραυλο SM-3 Block 1B, το οποίο διέκοψε με επιτυχία τη προσομοίωση ενός βαλλιστικού πύραυλου μικρού βεληνεκούς. 
Το αεριωθούμενο είχε εκτοξευθεί από το κέντρο δοκιμών του Kauai, στη Χαβάη. Εξοπλισμένο με τη δεύτερη γενιά του αμυντικού συστήματος Aegis BMD 4.0.1, το Lake Erie ήταν σε θέση να ανιχνεύσει και να παρακολουθήσει το στόχο με το ραντάρ SPY-1 του. 
Το σύστημα μάχης πρόσφερε τότε μια λύση για να παρεμποδίσει το στόχο, με την εκτόξευση του SM-3 Block 1B προς αυτό και το καταστρέψε. 

Τα άγνωστα παρασκήνια της εισβολής στην Κύπρο

Τα άγνωστα παρασκήνια της εισβολής στην Κύπρο

Τα άγνωστα παρασκήνια της εισβολής στην Κύπρο

Η μαρτυρία του πρέσβη ε.τ. Ν. Κουνινιώτη για τα όσα έζησε στο υπουργείο Εξωτερικών
Ο πρέσβης ε.τ. κ. Νικόλαος Γ. Κουνινιώτης επανέρχεται ύστερα από 38 χρόνια στο επτάμηνο που προηγήθηκε του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και μας καταθέτει την «εκ των ένδον» αγωνία του υπουργείου Εξωτερικών να σώσει την Κυπριακή Πολιτεία από τα σχέδια της στρατιωτικής Χούντας των Αθηνών.


Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου της Αθήνας παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαϊου 2012 το βιβλίο του «Επτά μήνες για το πραξικόπημα και την εισβολή» (εκδόσεις Ποταμός, σελ. 192, τιμή 15 ευρώ), μια προσωπική μαρτυρία, από τη θέση του στο υπουργείο Εξωτερικών, για τα όσα οδήγησαν την Κύπρο και την Ελλάδα στα δραματικά γεγονότα του Ιουλίου του 1974.

Άγαλμα του Φιλίππου Β΄ στο κέντρο των Σκοπίων

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Άγαλμα του Φιλίππου Β΄ στο κέντρο των Σκοπίων


Άγαλμα του Φιλίππου Β' τοποθετήθηκε, σήμερα, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το τεραστίων διαστάσεων άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που υπάρχει εκεί από τον περασμένο Ιούνιο.

Το άγαλμα, το οποίο φέρει επισήμως την ονομασία «Πολεμιστής» (σ.σ. αντίστοιχα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκαλείται «Έφιππος Πολεμιστής») έχει ύψος 13 μ. και τοποθετήθηκε σε βάση 15 μ.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ … “ΚΟΥΤΣΗΣ” ΝΙΚΗΣ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ … “ΚΟΥΤΣΗΣ” ΝΙΚΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 22, 2012
Γράφει ο Κρίτων
Το πιό κάτω κείμενο το έγραψα σαν απάντηση προς ένα φίλο ο οποίος σκεπτότανε την  ……. επανάσταση, προκειμένου να κτυπηθεί το μνημόνιο και η διαπλοκή.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρόσφατη ιστορία μας και τα δεινά που έχει υποστεί αυτός ο τόπος.
Ένας λαός που δεν έχει την ωριμότητα να είναι Ενωμένος, δεν έχει την ωριμότητα να οδηγηθεί σε κοινές διαπιστώσεις μπροστά στα κοινά του προβλήματα, τότε έχει πολλές  πιθανότητες να οδηγηθεί σε λανθασμένες και επικίνδυνες επιλογές ……….
Αν θέλομε να έχομε πιθανότητες επιτυχίας, επιδιώκουμε την δημιουργία ενός ευρέως φάσματος αντιμνημονιακού μετώπου, όπου χωράνε όλοι ……. όπου χωράνε ακόμα και οι “φασίστες” και οι κομμουνιστές” ……..

Η Μέρκελ απορεί ..για τη λιτότητα!

Η Μέρκελ απορεί ..για τη λιτότητα!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 22, 2012
20120522-232117.jpgΓιατί γίνεται τόσο μεγάλος πανικός με τα μέτρα λιτότητας είναι η απορία της Μέρκελ.
Αυτή την απορία εξέφρασε σε ομιλία της στο Βερολίνο, λέγοντας ότι είναι ένα απλό και λογικό πράγμα, το να μην χαλάς περισσότερα από όσα βγάζεις.

Αυτές οι αντιπαραθέσεις για τη λιτότητα «δίνουν μερικές φορές την εντύπωση ότι και για εμάς το να κάνουμε οικονομία είναι απόλαυση», είπε η Μέρκελ.

ΔΝΤ: Η στάση πληρωμών δεν έβλαψε ποτέ κανένα

ΔΝΤ: Η στάση πληρωμών δεν έβλαψε ποτέ κανένα

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 22, 2012

του Νίκου Κωτσικόπουλου
Παντού υπάρχει ένας μύθος… Έτσι και στην περίπτωση που ένα κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές του ή (κατά την αγοραία ορολογία default -χρεοκοπεί), υπάρχει από χρόνια ένας μύθος για τις καταστροφικές συνέπειες, μια «φιλολογία».