Ετικέτες

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ … “ΚΟΥΤΣΗΣ” ΝΙΚΗΣ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ … “ΚΟΥΤΣΗΣ” ΝΙΚΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 22, 2012
Γράφει ο Κρίτων
Το πιό κάτω κείμενο το έγραψα σαν απάντηση προς ένα φίλο ο οποίος σκεπτότανε την  ……. επανάσταση, προκειμένου να κτυπηθεί το μνημόνιο και η διαπλοκή.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρόσφατη ιστορία μας και τα δεινά που έχει υποστεί αυτός ο τόπος.
Ένας λαός που δεν έχει την ωριμότητα να είναι Ενωμένος, δεν έχει την ωριμότητα να οδηγηθεί σε κοινές διαπιστώσεις μπροστά στα κοινά του προβλήματα, τότε έχει πολλές  πιθανότητες να οδηγηθεί σε λανθασμένες και επικίνδυνες επιλογές ……….
Αν θέλομε να έχομε πιθανότητες επιτυχίας, επιδιώκουμε την δημιουργία ενός ευρέως φάσματος αντιμνημονιακού μετώπου, όπου χωράνε όλοι ……. όπου χωράνε ακόμα και οι “φασίστες” και οι κομμουνιστές” ……..

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ … “ΚΟΥΤΣΗΣ” ΝΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!
Για να γίνει επανάσταση προαπαιτούνται
1. ο λαός να είναι ενωμένος
2. η ύπαρξη κυβερνητικού προγράμματος αποδεκτού από τους πολίτες
Την επανάσταση θα την περιμέναμε από τους αντιμνημονιακούς που είναι οι πολλοί …….. οι συνειδητά μνημονιακοί και οι διαπλεκόμενοι είναι οι ελάχιστοι  …..
ΟΜΩΣ
Ο λαός  δεν είναι ενωμένος και στο επονομαζόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο υπάρχουν ήδη ρωγμές.
Αντί στην προκείμενη περίπτωση, να παραβλεφθούν οι οποιεσδήποτε διαφορές, χάριν του κοινού συμφέροντος, …. του ελληνικού συμφέροντος, που δεν είναι άλλο από τον να “φάει” κλωτσιά το μνημόνιο, …. παρ΄ όλα αυτά παρατηρούμε τελευταία τις εκατέρωθεν εκτοξευόμενες επιθέσεις  ανάμεσά στις διάφορες αντιμνημονιακές συνιστώσες …
Φυσικά για κοινή πρόταση ή ένα κυβερνητικό πρόγραμμα κοινώς αποδεκτό, καλύτερα να το “ξεχάσομε” …
Επομένως τα προαπαιτούμενα για μία επανάσταση δεν υπάρχουν.
Δεν είναι απίθανο στην “επανάσταση”, δεξιοί και αριστεροί ν΄ αρχίζουν να βγάζουν τα μάτια τους χάριν των  ……. μεταναστών …
Σαφώς και “βολεύει” την ντόπια διαπλοκή μιά τοιούτου είδους εξέλιξη, δεν αποκλείεται ακόμα και να την υποθάλπουνε … Με μία τέτοια εξέλιξη ο κόσμος θα “ξεχάσει” και μνημόνια και ποιούς κρύβονται πίσω από όλα του τα προβλήματα και φυσικά θα δώσει πολύτιμο χρόνο στους μνημονιακούς, που τόσο έχουνε ανάγκη …..
Πίστεύω ότι το σημαντικώτερο σε αυτή την φάση  είναι να φάει σφαλιάρα η ΝΕΟΔΗΜΟΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑ και αυτό είναι το κατ΄ αρχάς …
Ο κόσμος με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξει ότι δεν είναι πιά πελάτης ……
Οι λύσεις Τσίπρας – Καμμένος, ως λύσεις θα είναι προσωρινές . ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥΣ για το καλό του τόπου μας ..
Το συγκεκριμένο ΚΚΕ το αποκλείω, διότι ενώ του έχουν γίνει προτάσεις συνεργασίας με το αντιμνημονιακό μέτωπο, “αυτό” με τις πρακτικές του βάζει τρικλοποδιές αποκλείοντας αυτή την συνεργασία … δείχνοντας ένα πολύ άσχημο πρόσωπο. Καλό θα είναι να συνειδητοποιεί ο κόσμος του, τον ρόλο που παίζει η πολιτική ηγεσία αυτού του κόμματος και να διαφοροποιείται ..
Από τα υπόλοιπα γνωστά κόμματα δεν βλέπω κάτι και οι ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων δεν είναι τόσο “εγκλωβισμένοι” όσο οι ψηφοφόροι του προηγουμένου κόμματος ….
Αυτό είναι το πρώτο βήμα ..
-ο κόσμος που έχει ψηφίσει τα δύο πιό πάνω κόμματα του Τσίπρα και του Καμμένου δεν επαφίεται ούτε εφησυχάζει και φυσικά έχει απαιτήσεις .. και φυσικά δεν ξαναγίνεται “πελάτης” κανενός
- ο κόσμος αυτός που παρ΄ ότι έχει δεχθεί εκβιασμούς και εκφοβισμούς προκειμένου να υπερψηφίσει τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την πρακτική του αυτή αποδεικνύει την ωριμότητά του, καταψηφίζοντας την ΝΕΟΔΗΜΟΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑ δείχνει βούληση, αφοβία και κυρίως ΥΓΕΙΑ και γιατί όχι … νοημοσύνη ..
‘Οποιο ρόλο και να “παίζουνε” Καμμένος – Τσίπρας …….. αυτούς που χειρίζονται όλους τους πιό πάνω, τους έχομε αναγκάσει να κάνουνε ένα βήμα πίσω, διότι τους εξαναγκάζομε να αποκαλύπτουν τα χαρτιά τους …
Μην ξεχνάμε στην παρούσα φάση με την ΝΔ στο 18,5% και το ΠΑΣΟΚ στο 13,5% … την με κάθε τρόπο λυσσαλαία προσπάθειά  που καταβάλανε οι μνημονιακοί προκειμένου να σχηματίσουν  κυβέρνηση …
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΜΑΣ ΦΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η “ΚΟΥΤΣΗ” ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ …
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ
δίνει χρόνο στην ελληνική κοινωνία η οποία ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ …………. δίνει χρόνο στο να αναπτυχθούν νέες υγιείς δυνάμεις .
Όμως αυτή η “κουτσή” νίκη δεν είναι και τόσο κουτσή ..
Οι προηγούμενοι-οι παλιοί έχουν προσυπογράψει να τα δώσουν όλα, ενώ τώρα θα έχομε καθυστερήσεις και δυσκολίες στο ΔΩΣΕ και ο έλεγχος των “νέων ” 2 θα είναι πολύ πιό δύσκολος, … επί πλέον ..
Η “κουτσή” αυτή νίκη θα είναι μιά ανάσσα και ελπίδα και για τους λοιπούς ευρωπαίκούς λαούς, που θα έχει ως φυσικό επακόλουθο το ενδεχόμενο των αλυσιδωτών αντιδράσεων στην ολότητα σχεδόν των ήδη καταπιεσμένων ευρωπαϊκών κρατών, με σημαντική την πιθανότητα μιάς γενικής ανάφλεξης στον ευρωπαϊκό νότο και όχι μόνο, που όμως θα έχει ευνοϊκή επίδραση αντανακλαστικά και στην … Ελλάδα ….. και ξανά στην Ευρώπη και κατ΄επέκταση σε ολόκληρο τον πλανήτη ..
Τώρα ο πλανήτης βογγάει και έχει την ανάγκη Του ΦΩΤΟΣ για να νικήσει το Σκοτάδι ..
και ο σπινθήρας “φαίνετα” να ανάβει στον Ιερό αυτό τόπο μας …….
Οι εκλογές που έρχονται, είναι οι εκλογές που μπορούν να μας δώσουν την ευκαιρία ν΄ αλλάξομε σελίδα στην ιστορία …….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου