Ετικέτες

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Α)Σία Αναγνωστοπούλου, η νέα αναπληρώτρια υπουργός στη θέση του Χουντή 

17/7/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 25 εμφανίσεις
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ, ΕΞΕΛΕΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ

sia1_0













Εκτός από την Ολγα Γεροβασίλη, το νέο γυναικείο πρόσωπο στο κυβερνητικό σχήμα είναι αυτό της 56χρονης Αχαϊής ακαδημαϊκού Σίας Αναγνωστοπούλου.
Η κυρία Αναγνωστοπούλου, έξι μήνες αφότου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, υπουργοποιείται αναλαμβάνοντας αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με πτυχίο και στην τουρκική γλώσσα από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι και μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I, αλλά και διδακτορικό πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι, άρχισε την ακαδημαϊκή της καριέρα το 1995 όταν και άρχισε να διδάσκει Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Από το 2004 διδάσκει Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Επίσης, έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο.
Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο». Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ, ενώ αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή». Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform Europe.


Πηγή:  iefimerida.gr
==========================================================
 

Β)Ποια είναι η Ολγα Γεροβασίλη που αναλαμβάνει κυβερνητική εκπρόσωπος 

Η 54ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ
georvasili708
Η 54χρονη γιατρός Ολγα Γεροβασίλη, θα είναι από εδώ και πέρα υπεύθυνη για την ενημέρωση του κοινού για το κυβερνητικό έργο, αφού, όπως είχε γράψει το iefimerida.gr από το μεσημέρι,  αναλαμβάνει κυβερνητική εκπρόσωπος στη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Η Ολγα Γεροβασίλη, είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια και πριν μπει στη Βουλή, το 2012, είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να εκλεγεί δήμαρχος Αρτας, ενώ είχε επιχειρίσει να μπει στη Βουλή και στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία, όμως.
Συγκεκριμένα, στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη». Κατάφερε, ωστόσο, να εκλεγεί βουλευτής μόλις στις διπλές εκλογές του 2012.

Στο μεσοδιάστημα, ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση, αρχής γενομένης το 1998 όταν και εξελέγη δημοτική σύμβουλος Αρταίων. Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές του 2014 επελέγη απ’ την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.
Η Ολγα Γεροβασίλη είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, Χημικό Μηχανικό και έχουν τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο.



Στο προφίλ της στο Facebook, εκτός από τις φωτογραφίες της με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκει κανείς και δύο με γνωστούς καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τον Διονύση Σαββόπουλο:

Πηγή: iefimerida.gr

Οι ακροβασίες του υπερήφανου Εγώ


αρχείο λήψηςτου ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ.
Φωτό: Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Μετά την επανάστασή του, το 1917, ο Λένιν αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες. Καταρχάς είχε στο κόμμα του καλά συγκροτημένες αντιπολιτεύσεις («Αριστεροί Κομμουνιστές», «Εργατική Αντιπολίτευση», «Ομάδα Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού», «Εξέγερση της Κροστάνδης»), αλλά κυρίως τη γερμανική στρατιωτική πίεση. Έβγαλε τη χώρα από την Αντάντ και έριξε το σύνθημα «ειρήνη άνευ όρων», με τους Γερμανούς.
Η ειρήνη επετεύχθη με μια επώδυνη συνθήκη, στις 3 Μαρτίου 1918, στην πόλη Μπρεστ Λιτόφσκ της Λευκορωσίας. Οι απώλειες και για τη Ρωσία και για το επαναστατικό κίνημα της εποχής ήταν τεράστιες.
Αλλά ο Λένιν υποστήριζε πως έπρεπε να διασωθεί η επανάσταση και πως χωρίς τη συνθήκη αυτή δεν θα ήταν δυνατόν. Ο ρωσικός στρατός είχε διαλυθεί. Και οι φανατικοί του «επαναστατικού πολέμου» υποχώρησαν μπροστά στο ρεαλισμό του Λένιν. Ωστόσο ένα μέρος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, οι «Αριστεροί Κομμουνιστές», αντέδρασαν πεισματικά και η αλήθεια είναι πως έμειναν πιστοί στα συνθήματα που χρησιμοποιούσαν οι Μπολσεβίκοι στην εποχή που βρίσκονταν οι ίδιοι στην αντιπολίτευση.

Πρόντι:Χρειάζεται μεγαλοψυχία για το ελληνικό χρέος - Ντ΄Αλέμα: Ο Τσίπρας έχει ευρωκομμουνιστική ρίζα



Δύο Ιταλοί πρώην κυβερνητικά στελέχη τοποθετούνται γι ατη συμφωνία και τους χειρισμούς Τσίπρα. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι αναφέρθηκε με σύντομη δήλωσή του, στο περιθώριο συνεδρίου για την οικονομία, στην δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Είπα από την αρχή ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της. Και το 1953, αποτέλεσε πράξη σωφροσύνης το ότι μειώθηκε το χρέος της Γερμανίας, διότι δεν ήταν σε θέση να το πληρώσει. Κόβοντάς το, δώσαμε μεγάλη πνοή στην Ευρώπη και στην ίδια την Γερμανία. Χρειάζεται η ίδια ακριβώς μεγαλοψυχία και σήμερα».

Γερμανία:Εσωκομματικά παιχνίδια εντυπώσεων με φόντο την Ελλάδα





Τις θέσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίζεται η Καγκελάριος Μέρκελ ακόμα και για το σχέδιο προσωρινού Grexit. Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές του CDU/CDS κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της. Συγκεκριμένα φέρεται να είπε «Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε και να συζητούμε κάθε δυνατή επιλογή για μία τέτοια κατάσταση»

Ενοχλημένο το Βελιγράδι από τις δηλώσεις Κοτζιά για το Κόσοβο





Η δήλωση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, προχθές, στην Πρίστινα ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς προκάλεσε προβληματισμό στο Βελιγράδι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι ζήτησε εξηγήσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε στείλει αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ ζητώντας διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Νίκου Κοτζιά στην Πρίστινα. Αναμένω ότι η Ελλάδα, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται, δεν θα αναθεωρήσει τη στάση για μη αναγνώριση της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου» αναφέρει σε δήλωση του για την εφημερίδα "Μπλιτς" του Βελιγραδίου ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

- Δελτίο αναφοράς ασφαλείας ----




----Report

Ειδοποιήσεις για ενισχυμένη επαγρύπνηση σε όλο τον κόσμο από όλες τις Δυτικές Αρχές για πιθανές επικείμενες επιθέσεις του ΙΚ σε όλο τον κόσμο με την τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού (Ramadan) ενώ θα γίνεται η γιορτή του Ισλάμ , το Μπαιράμι (Bayram Ramadan)


Μια τρομοκρατική επίθεση έγινε με πυροβολισμούς κατά 4 Αμερικανων πεζοναυτών στο Chattanooga, Tennessee των ΗΠΑ την Πέμπτη το βράδυ από τον Muhammad Youssef Abdulazeez μέσα απο μια ασημί Mustang. Ο δράστης σκοτώθηκε απο πυρά του FBI που ήταν εκεί ενώ είχε κυρηχθεί η περιοχή ώς απαγορευμενη ζώνη πτήσεων. Η επίθεση έγινε την τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού (ισλαμική γιορτή ) και μετά απο αρκετά βίντεο για προτροπές επιθέσεων από το ΙΚ.

Συντονισμένη επίθεση αδρανοποίησης από τις τοπικές Αρχές,  έγινε στις 16/7 κατά πυρήνα τρομοκρατών στο Κιρτζικιστάν την ώρα που ετοιμαζόντουσαν για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Bishkek για την Παρασκευή 17/7. Οι δράστες όλοι σκοτώθηκαν και θεωρούνται ώς μέλη Ισλαμικών οργανώσεων φίλιων προς το ΙΚ.

Παρατηρείται κλιμάκωση της έντασης των σχέσεων μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας μετά την "γκριζοποίηση" μιας περιοχής της Γεωργίας από την Ρωσία στις 11.7. Στην περιοχη πήγαν μετά Γεωργιανοί δημοσιογράφοι να σηκώσουν δική τους σημαία όπου και αντιμετωπίστηκαν με ένοπλο άγημα από την πλευρά της Οσετίας.

Gatestone's Lies:"The NGO Campaign to Destroy Israel"

  • When an NGO receives a sizeable portion of its budget from governments, it is no longer a non-governmental organization. And when such funding to NGOs is provided by allied states such as the U.S. or the UK, or international unions such as the EU, it constitutes disproportionate interference by external governments in the internal affairs of another democratic state.
  • "NGOs are meant to represent civil society, not the interests of foreign governments. Israeli NGOs that receive foreign government funding benefit from the misleading image of being 'non-governmental,' non-political, and based in 'civil society'" — NGO Monitor.
  • NGO Monitor research reveals that a number of funders made their grants conditional on the NGO obtaining a minimum number of negative "testimonies." It should be clear that a wide range of church organizations, human rights NGOs, and a number of European governments are engaged in an extremely one-sided enterprise to bring about the defamation and destruction of the Jewish state. All of these NGOs have much the same political agenda of defaming, pressuring and undermining Israel; and using human rights issues to promote a steadily negative view of the country, its government, its laws, and its defence forces.
  • Many never criticize the Palestinian Authority or Hamas, nor do they turn their attentions to the desperate state of human rights in states such as Iran, Saudi Arabia, Syria, North Korea, Venezuela, Cuba, China, Russia and Lebanon, among others. NGOs are being well paid to urge total changes in the constitutions of other nations, and in the total abolition of another nation's right to exist at all. No other country in the world would stand for it; why should Israel?

Ο μύθος του Δία και της Ευρώπης



Σύμφωνα με τον Άνδρωνα τον Αλικαρνασσέα ο Ωκεανός είχε δυο γυναίκες την Πομφολύγη και την Παρθενόπη, από τις οποίες απόκτησε τέσσερις  κόρες, την Ασία, τη Λιβύη, την Ευρώπη και τη Θράκη απ΄όπου λένε ονομάστηκαν έτσι οι χώρες (Ήπειροι), πρβ:

«‘Ανδρων δε ο Αλικαρνασσεύς Ωκεανός φημί γήμαι δυο γυναίκας, Πομφολύγην και Παρθενόπην, εξ ων τέσσαρας θυγατέρας γεννά της μεν Ασίαν και Λιβύην, θάτερας δε Ευρώπην και θράκην, αφ ων λέγει και κληθήναι τα χώρας. (ANDRWN GEOGRAFIA, αποσπάσματα, Tzetze Lyc.894)

Επί εποχής Ανδρωνα οι Ήπειροι ήσαν 4, οι εξής: η Ασία (= Μ. Ασία, Φοινίκη κ.τ.λ. = η ανατολή), η Λιβύη (= σήμερα η Αφρική = ο νότος), η  Θράκη (= ο βορράς) και η Ευρώπη ( = η  Ιταλία, Σικελία κ.α. = η δύση).

Μιμάρ Σινάν 1489 – 1588


Μιμάρ Σινάν
Διάσημος οθωμανός αρχιτέκτονας, ελληνικής καταγωγής. Διακρίθηκε για τις καινοτομίες που επέφερε στην κοσμική και θρησκευτική αρχιτεκτονική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και γενικότερα του μουσουλμανικού κόσμου. Γεννήθηκε ως Ιωσήφ Δογάνογλου στις 15 Απριλίου 1489 στο χωριό Άγιοι Ανάργυροι της Καππαδοκίας από ελληνορθόδοξους γονείς. Από μικρός εισήλθε στη δουλειά του πατέρα του, που ήταν λιθοξόος και ξυλουργός.
Το 1511 στρατολογήθηκε σε παιδομάζωμα από τους Τούρκους και εντάχθηκε στο σώμα των γενιτσάρων. Υπηρέτησε στο ανάκτορο του σουλτάνου Σουλεϊμάν Α', ως μαθητευόμενος οικοδόμος, όπου έλαβε το οθωμανικό όνομα Σινάν (Λόγχη). Έπειτα από μία περίοδο αυστηρής εκπαίδευσης, έγινε αξιωματικός του Μηχανικού κι έλαβε το όνομα Μιμάρ (αρχιτέκτονας).
Ο Σινάν ακολούθησε τον οθωμανικό στρατό στις εκστρατείες του σε Αίγυπτο και Περσία και διακρίθηκε στην κατασκευή γεφυρών και οχυρωματικών έργων. Έφθασε στα ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα και χρημάτισε επικεφαλής του Πυροβολικού.

Αγία Μαρίνα


 Αγία Μαρίνα
Μεγαλομάρτυς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η μνήμη της οποίας εορτάζεται στις 17 Ιουλίου. Στον Καθολικό κόσμο είναι γνωστή ως Παρθενομάρτυς Μαργαρίτα και η μνήμη της τιμάται στις 20 Ιουλίου.
Η Μαρίνα έζησε τον 3ο μ.Χ αιώνα. Καταγόταν από την Αντιόχεια της Πισιδίας (σημερινό Γιαλβάτς Τουρκίας) και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη ιερέα Αιδεσία. Σε ηλικία 15 ετών απέρριψε πρόταση γάμου του επάρχου Ολυμβρίου. Εκείνος, για να την εκδικηθεί, αποκάλυψε τη χριστιανική της πίστη, με αποτέλεσμα η Μαρίνα να συλληφθεί, να υποστεί βασανιστήρια και τελικά να αποκεφαλιστεί.
Η μεγαλομάρτυς Μαρίνα είναι προστάτιδα Αγία της Λέρου. Στη Δυτική Χριστιανοσύνη η Αγία Μαρίνα (Αγία Μαργαρίτα) είναι προστάτιδα των εγκύων, του τοκετού, των πασχόντων από ασθένειες του ήπατος, των νοσοκόμων και του Κολεγίου Κουίνς του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Γιώργος Μούτσιος 1932 – 2012


Γιώργος Μούτσιος
Έλληνας ηθοποιός και τραγουδιστής, με κλασική μουσική παιδεία.
Ο Γιώργος Μούτσιος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 31 Ιανουαρίου 1932. Μαζί με την οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, όπου και τέλειωσε το γυμνάσιο. Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Μετά τη στρατιωτική του θητεία έφυγε για τη Βιέννη, όπου έκανε ανώτερες σπουδές φωνητικής στη Μουσική Ακαδημία και θέατρο και σκηνοθεσία στο Reinhardt Seminar.
Το 1951 επέστρεψε στην Ελλάδα και αμέσως εντάχτηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου. Συμμετείχε, κυρίως, ως τραγουδιστής στο χορό πολλών παραστάσεων αρχαίας τραγωδίας ή κωμωδίας. Το 1954 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Λυρική Σκηνή, με την οπερέτα H Πριγκίπισσα του Ιπποδρόμου και στο θέατρο πρόζας το 1963 με το θίασο Νέα Σκηνή στο έργο της Αγκάθα Κρίστι Δέκα Μικροί Νέγροι.

Ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος


Ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου 1936 με την εξέγερση του στρατού και ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου 1939 με την ήττα των αριστερών και φιλελεύθερων δυνάμεων που κατείχαν την εξουσία και τη νίκη των εθνικιστών του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο, που επέβαλε δικτατορία.
Στις αρχές της δεκαετίας του '30 η πολιτική ζωή στην Ισπανία είχε πολωθεί επικίνδυνα ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά. Η Μοναρχία είχε καταργηθεί και η αριστερά διεκδικούσε την αναδιανομή της γης, την αυτονομία των περιοχών που συνιστούσαν την Ισπανία (Καταλονία, Βασκωνία κλπ) και τον περιορισμό της δύναμης της πανίσχυρης Καθολικής Εκκλησίας.
Το 1936 η Αριστερά, αλλά και δυνάμεις από τον κεντρώο χώρο, συνασπίσθηκαν και ανέβηκαν στην εξουσία. Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας υπονομεύθηκε, τόσο από τους αναρχικούς, που αποτελούσαν πιο σημαντική δύναμη από τους κομμουνιστές, όσο και από τους ακροδεξιούς φαλαγγίτες και τους καρλιστές (φιλοβασιλικούς).

Η Συνδιάσκεψη του Πότσνταμ


Ο Κλίμεντ Άτλι, ο Χάρι Τρούμαν και ο Ιωσήφ Στάλιν στη συνδιάσκεψη του Πότσνταμ.Ο Κλίμεντ Άτλι, ο Χάρι Τρούμαν και ο Ιωσήφ Στάλιν στη συνδιάσκεψη του Πότσνταμ
Η τελευταία διασυμμαχική διάσκεψη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που καθόρισε την τύχη της ηττημένης Γερμανίας και τις διαδικασίες για τις μελλοντικές συνθήκες ειρήνης στην Ευρώπη.
Πραγματοποιήθηκε από τις 17 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 1945 στο προάστιο Πότσνταμ του ερειπωμένου Βερολίνου και συγκεκριμένα στο παλάτι Σεσίλιενχοφ, έδρα του διαδόχου του γερμανικού θρόνου Γουλιέλμου Χοετζόλερν. Συμμετείχαν ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος στην πορεία αντικαταστάθηκε από τον Κλίμεντ Άτλι, μετά την ήττα τού Τσόρτσιλ στις εκλογές της 5ης Ιουλίου, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν στις 26 Ιουλίου.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 17 Ιουλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!

 
μ. Χ.
1453
Τερματίζεται ο Εκατονταετής Πόλεμος για τη διαδοχή στο θρόνο της Γαλλίας, στον οποίο αναμίχθηκε και η Αγγλία, με την ήττα των Βρετανών από τους Γάλλους στη Μάχη του Καστιγιόν. Για πρώτη φορά σε μάχη επί ευρωπαϊκού εδάφους, αποφασιστικό ρόλο είχαν τα κανόνια.
1896
Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Χατζηκυριακός, με την υπ’ αριθμόν 28566/17.7.1896 δημόσια διαθήκη του, διαθέτει ολόκληρη την περιουσία του, ύψους 1.488.850 χρυσών δραχμών της εποχής σε μετρητά, ομολογίες και ακίνητα, στο «Χατζηκυριάκειο».

Μετά την Ελλάδα… Ποιος έχει σειρά για «κεραυνοβόλο πόλεμο» από το Βερολίνο;


akropoli_nazis
Εβδομήντα-πέντε χρόνια πριν, όταν η Ευρώπη υπέκυψε στη ναζιστική Γερμανία, ήταν ο ήχος των τεθωρακισμένων Πάντσερ που ακούγονταν μέσα στις πρωτεύουσες που προανήγγειλε την ήττα.
Τώρα είναι οι γερμανικές «τράπεζες Πάντσερ» που φαίνεται να κατακτούν όλα όσα βρίσκονται μπροστά τους. Οι οικονομικοί όροι που υπαγορεύτηκαν στην Αθήνα στο τελευταίο λεγόμενο πακέτο διάσωσης, δεν είναι τίποτα άλλο από την υποταγή μιας κυρίαρχης χώρας στις προσταγές των γερμανικών τραπεζών. Το ανησυχητικό ερώτημα για πολλά ευρωπαϊκά κράτη είναι: ποιος είναι ο επόμενος;